bulgaristandan bangolar Мъсърлии

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan numan74
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 11K

numan74

Üye
trakyaliguvercin.turkproforum.com
Ad Soyad
numan aktalay
Meslek
işletmeci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
bango (Мъсърлии)

[URL=http://imageshack.us]
normaldsc02208as0.jpg
[/url]

maşallah çok güzel kuşlar. allah bol ve sağlıklı yavru aldırsın. paylaşım için teşekürler..

keske benım olsalar :) sadece bir cift aldım getırene kadarda gobegım catladı mavı kanat kuyruk erkek birde sekerı kanat dişi aldım bide iyi kusları damızlıkları vermıyorlar kolay kolay eeee belcikalı simsarlardan kus kalırsa buluyoruz :)

numan74' Alıntı:
keske benım olsalar :) sadece bir cift aldım getırene kadarda gobegım catladı mavı kanat kuyruk erkek birde sekerı kanat dişi aldım bide iyi kusları damızlıkları vermıyorlar kolay kolay eeee belcikalı simsarlardan kus kalırsa buluyoruz :)

Merhaba numan bey;
Şu mavi kanat mavi kuyruk bangonun resmini koymanız mumkunmudur acaba, paylaşım için teşekkur ederim,

daha once koymustum resım ıkı cıft resım kuslarımla ılgılı tekrar fotolarını cekıp koyarım meramınızı gıderırım sevgıler

ha bu arada arkadaslar suna dıkkat ettım bu arada yasım 34-35 edirnelıyım istanbul bulgarıstan edırnede yasıyorum restorant ısletmecesıyım konuya geleyım kus uzun zaman lizard kanarya ve roller besledım gecen yaz dayıma verdım hepsını edırneye eskıden trakya yerlısı besledım uzun zamandan sonra basladım tekrar guvercın beslemeye bgden aldım bır cıft hasta oldular bango daha once beslemedıgımden hemen siteden fıkır alırım dıye yazdım ama ne cevap dıyeceksınız forumlarda zaten hastalıkların nasıl oldugu neden oldugu yazıyo yazıyoda hepımız veterınerızya cok ıyı anlarız ben ayakkabı boyasından kus ıyılestıren ınsan gormusum daha neler neler en azından bır ıkı yazı bekledım yokk belkı yanlıs ılac verdım belkı dogru dayadım bytrılı ama hadı neyse sayın admın sıte yonetıcısı sılın benım kaydımı rahatlayayım sakın buyuklerım yanlıs anlamasın cok guzel paylasımları olanlar var onları tenzıh ederım sevgılı gokay arkladasım keske kuslarım hasta olduklarında deneyımlı bılgılerını paylassaydın mavı kanat kuyruk resımlerını ıstemeseydın koyucam merak etme sevgıler saygılar

Numan bey;
Öncelikle gecmiş olsun yaşımız aynı, kuşlarınızın hasta oldugunu fark etmedim,kuşlarımız hasta olduğu zaman hastalıklar bölümüne yazmaya çalışıyoruz, bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar hatta veterinerler bizlere yardımcı olmaya çalışıyor ellerinden geldiği derecede, coğu hastalık belirtileri aynı ,tam tedavi için kuştan dışkı örneği alınmalıdır, buda veterinere gitmekle olur,gunumuzde kuşla ilgili ilaçlar piyasada oldukca fazla ,buda her birimizi veteriner ,güvercinlerimizide deney tahtası haline getiriyo,her hastalıkta ver antibiyotiği nereye kadar !!!!!

güzel kuşların var hayrını gör arkadaşım bana bir dişi lazım mavi kanat olur şekiri kanat olur satılık kuşun varmı varsa tel nonu bırakırsan görüşmek isterim

yerlidirde ben bu işi üretim olarak macirlerden ii yapan kuşçular pek tanımadım daha sen renk ırk süle yeterki parada tatmin olsun valla her renk her cins bulur macir yetiştiriciler bu işin ustası bizede öyle usta olmak nasip olur işallah.

Bu kuşlar öz ve öz bulgar bangosu ,bulgaristan anavatanı, türkiyeye bulgaristandan bango getiren arkadaşım olmuştu 1992 senesinde, bu ırk o zaman çok gözdeydi,fakat biz havadanmıdır suyundanmıdır bulgarlar kadar üretemiyoruz bu kuşları, ama bugün ilaçlar ve bakım eskiye göre çok değişti, güzel kuşlar fakat üretimide bir o kadar zordur bu kuşların.

ben bunların her rengini daha 9 yaşındaygen gördüm ve hemde o zaman bunlar bal kanat cikolata kanat kestane kanat deniyordu yada kanat kuyruk şimdi sarı kanat kırmızı kanat deniyor. ah o zaman ne ucuyordular nokta saatlerce aslen orayada burdan gitme bunlar safgan istanbul bangosu ben öyle biliyorum.

maşallah abı oldum olası bango kuslarına hastayım bendede 2 takım var cok guzel ucuyolar hele bıde havada cok guzel dolasırlar paylaşimin için tesekkurler yalnız bendekıler kafa bıraz daha buyuk tabı bunlarda sebab gıbı her yorenınkı degısıktır

saygılar

İstanbul bangolarının gaga yapısı uzun olur ve damarı sağlam kuştur.Bulgar bangolarını öle yükseğe uçuramazsın.

Üstteki yavrunun kanat kuyruk olanı ,kendi yavrum büyüyor,

arkadaslar bulgarıstandaydım uzaktan takıp ettım ama malum krız islerle daha cok vakıt gecırıyorsunuz bu bangolar turkıyeye yakın bolgelerde daha cok türklerin besleyıp yetıstırdıgı kuslar haskova,filibe(plovdiv) bulgalarda yetıstırıyo bıldıgımız gıbı bu kus pıyasasının sımsarları hollandalılar ve belcıkalılar adamlar ıyı kusları yok pahasına toparlayıp goturuyorlar bulgarlar ve orada yasayan türkler cok ıtınalı ugrasıyorlar her gun kumes temıslenırmı temızlenır her sabah suları vıtamınlerı yemlerını gramla tartıp veya olcuyle verılırmı verılır acayıp temız ve dısıplınlı hergun sektırmeden kuslarla ılgılenıyorlar ınanılmaz daha once resımlerını koymustum 1 cıft getırebıldım oda sınırda taklalar atarak soktum cok zor gtırmek bulgarlarda degıl bızım kapıda cok sorun cıkarıyorlar su an yumurtadalar gökay arkadasım unutmadım resımı eklıcem ama gunduz erkek yatıyo o yuzden cekemıyorum resmını 3-4 gune yavru cıkacak o zaman koyarım martta da fılıbe beyazı getırmeyı dusunuyorum bakalım kısmet sokabılecekmıyız :herkese sevgıler saygılar

bulgarıstandan resimler devam razgad shumen tarafı

Ekli dosyalar

• DSC02193.webp
    DSC02193.webp
    85.5 KB · Görüntüleme: 3,152
  • DSC02613.webp
    DSC02613.webp
    30.3 KB · Görüntüleme: 3,138
  • P1010011.webp
    P1010011.webp
    26.7 KB · Görüntüleme: 3,159
arkadaşlar ırkı cinsi her ne olursa olsun güzel kuşlar beslemeye değer. ben yaz ortasıydı bir takım sarı kanat denk getirip aldım.zorlana 2 takım yavru alabildim.inşallah bir dahaki sezonda bakıcılar sayesinde daha verimli yavrular alabileceğim .

ben daha getirdigimin 5 haftası yumurta aldım cuma veya pazar gunu catlamasını beklıyorum yumurtaların zor ama bulgarıstan ıklım olarak cok soguk ozellıkle kuzey tarafı ama adamlar tavuktan yumurta alırgıbı yumurtlatıp uretıyolar ben ozel salmamda beslıyorum cift olarak

Ekli dosyalar

• Photo-0012.webp
    Photo-0012.webp
    12.4 KB · Görüntüleme: 3,392
resimler devam

Ekli dosyalar

• DSC07021.webp
    DSC07021.webp
    37.7 KB · Görüntüleme: 3,164
  • DSC07033.webp
    DSC07033.webp
    43.8 KB · Görüntüleme: 3,191
  • DSC07042.webp
    DSC07042.webp
    60.2 KB · Görüntüleme: 3,118
resimler

Ekli dosyalar

• DSCI0008_800x600.webp
    DSCI0008_800x600.webp
    77.5 KB · Görüntüleme: 3,132
  • IMG_2171.webp
    IMG_2171.webp
    24.8 KB · Görüntüleme: 3,216
  • PIC_0020.webp
    PIC_0020.webp
    51.4 KB · Görüntüleme: 3,164
Çok güzel kuşlar paylaşım için teşekkürler...;) bende satılık kuş arıorum izmirden ilgilenenler msn adresimi eklerse sevinirim şimdiden teşekkürler.... xxxxxxxxxxxxx

Geri