bun lar gerçekmi???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 54kelebek54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sefa küçük
Meslek
mobilya
İlgi Alanı
Seçiniz
selam herkese bu tip kuşları gerçekmidir acba ben paçasız diye duymuştum ama bide sizlerden yorum alalım bu kuşları almayı düşünüyorum???

Ekli dosyalar

• 14577497_049[1].webp
    14577497_049[1].webp
    20.4 KB · Görüntüleme: 2,615
  • 14577497_487[1].jpg
    14577497_487[1].jpg
    248 KB · Görüntüleme: 2,394
Mrb arkadaşım bizim manisa civarında bunlara kafa şeş derler.Oyunlarıda karşıya oldumu tadından yenmez.Kuşlar desen ve kostüm olarak benim çok hoşuma gitti.Oldum olası zaten bu tip şeşlere hastayım.Kafa kesmeleri çok güzel sen bu kuşları bence kaçırma derim.

Resimlerde kuşların kafaları tam net olmadığı için tam seçemedim ama paçalı tip de olur. Tabi paçasızın yerini tutmaz. YAni paçasız tip daha makbuldür. :heyo:

aynıları bendede var ben budapeşte olarak biliyorum

şeş değil bunlar , oyunlarıda düze değildir. yüksek uçucu tiptir, yapmayın kafa kesmesi derken neyi kastettiniz onu dahi anlamadım, çok yüksek uçmalarıyla meşhur olmuşlardır. ve dalıcı ırkındandır.

Bu kuşların, ister paçalı olsun ister paçasız , uçuş tarzları aynıdır, yani yüksek ucar pırıltı gördümü sıkılarak iner.Dönek besleyenler, dönekleri bu kuşlarla ucururlar.bu kuşların renk olarak, sarı ve kırmızı çillileri değerlidir.

selamlar tipin baya ceşiti var ama bence en değerlileri kendi ırk özelliklerini net taşıyanlardır bunların uzun gagalısı kısa gagalısı paçalısı pacasızı kafadan cillisi gövde cillisi bi ton rengi çeşidi var orjinallerin hepsi güzeldir. ama genelde gökay arkadaşımızın dedidkleri daha cok tutulur ve daha pahalıya satılır.

evet bu kuşlar paçalı tip cinsidir ve elımde bunlardan bayagı vardır uçusları yuksek olup saatlerce havada kalırlar ama paçasız olanları daha makbuldur gözlemledigim kadarıyle paçasızları daha uzun süre uçmaktadır ,çok güzel yavru bakarlar bakıcı olarak tavsıye edecegım postadan sonra tıplerdır ,hele bulabılırsenız ıngiliz tipler cinsi bunlar yıne uçuş uzerıne dunyaca un yapmış kuşlar olup yurt dışında bunların en uzun uçuş yarışları yapılmaktadır kuşlar 25 saat ve 35 saat arasında uçmaları ıle unludur ve sıze bu kuşlardan degişik rekte olanlarından bır fotograf yollamak ısterım selamlar.

Ekli dosyalar

• 01_nino_95.webp
    01_nino_95.webp
    17.3 KB · Görüntüleme: 2,610
Selamlar bu kuşlar yüksek uçucu kuşlardır ve bunlar benim bildiğim kadarıyla dalıcı kuşlardır. Bu tiplerin paçasızları daha makbuldur bizde de bi ara paçalı tip vardı ama malesef kaçtı. BENCE KAÇIRMAYIN DERİM!!!!

budapest olarak biliyorum yuksek ucmalariyla tanilir guzel gorukuyor...

kuşlar budapeşte yüksek uçucusudur oyunla alakaları yoktur.bir arkadaş yanlış bir kuşla karıştırmış.ülkemizde soyu kırılmamışını bulmak zordur biraz .yüksek uçar hızlı yükselir çok atiktir ani iniş ve çıkışlar gösterir.nadiren paçalılarıda vardır.tippler ise daha farklı bir türdür.tippler rekoru ünlü hanry shanno undur ve 35 saat biraz fazla abartılmıştır..ben hiçbir kaynakta buda rastlamadım .shannonun kuşları yanlış hatırlamıyorsam 19- 21 saat uçmuşlardır.gece uçtukları tam bir efsanedir.genelde bu yanlış anlaşılma ve böyle kategorize etme shannon tippler olarak bilinen ve gecede uçtuğu sanılan kuşlardan kaynaklanmıştır.fakat shannon otobon a yakın -yani fazlasıyla ışıklandırılmış bir muhitte oturduğu için kuşlar hava kararıncada yuvalarını rahatlıkla gördükleri için uçuşlarına devam etmiş ve böylece rekorlar kırmışlardır ve bu efsane böyle doğmuştur.şu adreslerden budapeşteler incelenebilinir

http://mrtoe.atw.hu/7.htm
http://www.freeweb.hu/budapestimagasrop ... /index.php
http://budapestimagasroptu.freeweb.hu/index.html
http://www.mrtoe.atw.hu/
http://sgforum.hu/listazas.php3?azonosi ... 1172676691
http://www.galamb.eu/galamb2/index.php
http://www.galambaszsanyi.gportal.hu/gi ... g=24982771
http://www.dobagalamb.extra.hu/

sevgiler
loutremonty

senın bıldıgın hıkayeden farksız yok otoban yakınmış felan sen temınkı yazında da KORAL ALTER beyden bahsettın sen onu ara sor bakalım senın rekor dedıgını o zaman biz hayli fazlasını yaptık ,hem benım dedıgım yrışlar bulgarıstabda yapılıyor ve hangi sıtede ıdı hatırlamıyom bırıncı kuşun kupa ıla fotosu vardı ve kupada 15 ve 35 saat mınımum 15 rekor35 yazıyodu ,sen en ıyısı koral arkadaşı ara sor bakalım bızdeki kuşlar kaç saat uçmuş ve kaç saat sonunda yere ınmişler o sana daha ıyı anlatır ,çunku ben soylesem bana ınanmassın daha geçen koral arkadaşıma bulgardan pazarcık cınsı getırdık ve bır tk daha gelecek sen bırde pazarcık cınsi güvercını araştır boş ver tıp ten budapeşteden kuş pazarcık dedıgım gıbı senın bıldıgın 12 saat 21 saat yanlış bızdekıler yaptı 25 saatı geçık nasıl oluyo anlamadım sana en dogru yanıtı koral verırı boyle hıkayelere ınanma . :asla: :asla: :asla:

selamlar siz dakikalardan değil saatlerden bahsediyorsunuz saatle dakikaları karıştırıyorsunuz sanırım. 3 veya 4 bırak onu 12 saat te neyse 25 yada 35 saatte bir kuşun bedeninden kac kalori ne kadar enerji sarf ettiğini ne kadar yag ve protein harcadığını hiç hesapladınız mı ? ama diyorsanız havada sinekleri yiyor aclıgını gideriyor bulutların içindende nemi tutuyor su yapıp içiyor ozaman ayrı. eger durmaksızın 35 saat ucsa dediğiniz kuşlar yada 25 saat bütün postacılarda tip olur ve hepsi postalarla kırar bu kuşları. ben hiç inanmadım delili varsa atarsanız sevinirim.

ben hikayelere değil kayıtlara bakarım..eğer kümesindeki kuşlar 35 saat uçuyorlarsa neden hala beklediğini anlamış değilim. 35 saat ile inan banan tarihe geçersin .birdahada rekorun kırılmaz...ama bizim garip bir huyumuz :herkes çok böbürlenerek çok şeyden bahsediyor fakat uluslararası büyük bir başarı yok ortada.bilirsin aslanlar bir tarihçiye sahip olana dek tarih herzaman avcıyı yüceltecektir..

ben bır kere benım kuşlarım 35 degil 25 saat yaptılar dedım ıyı oku 35 sati yapanlar bır stede dedım merak etme ben sana onuda resmınle beraber atıcam ,sen masallara ınanıyonda benım soyledıgıme neden ınanmıyosun ara koralı sor baklaım kaç saat uçmuşlar o sana gereken cevabı verır kuşları aldıgımız adam dahi bilse bizim bu kadar uçurdugumuzu o bıle bılmıyor şu an elımızde 3 gun uçmuş yavru 7 saat yaptı bunlar uçmak için yaratılmış sanki ben kaç senelık kuş bakarım ama boyle kuş hayatımda ne gordum duydum yalan degıl yok gece uçarlarmış dıye ama gözumle gördüm ve ınandım

KENAN arkadaşımda galıba saatleri karıştırmışım dıye cevap yazmış hayır ben saat ve dakıkaları ıyı bılırım hem senın dedıgın gıbı olsa posta ıle kırma olayı benım elımde dunya kadar posta var hiç durmam denerım ama zaten bu denemelerden sonra kuşların ne soyu kaldı ne cınsı ne cınsının özellıgı örnek verecek olursak mantolu kuşları trakya yerlı tepelılerınle kırdılar ortaya çanak antene benzeyan kuşlar çıktı ne oldu ne takla özellıgı ne gaga özellıgı en önemlısıde bagışıklık sıstemlerı çöktü dıyecegım bu kuşların özellıgı bu saatlerce uçmaları hem postaya vursan ne olacak posta uçsun uçsun en fazla ne kadar uçar saldıgın zaman evın uzerınde sen kıracanda uçuş özellıgınımı yukseltıcen senınkısı hayalden başka bir şey degıl :asla:

dostum beni yanlış anlıyorsun.eğer öyleyse yarışlara katıl diyorum sana. kayıt altına alınmayan hiçbir uçuş belgelenemez.ben ingilterede yaşadım bir dönem.çok uzun saatler uçan kuşlarda gördüm.ama senin söylediğin süre muazzam bir süre.bursada tippler yarışları yapılıyor katıl bence bu süreyle ortalığın tozunu alır o bahsettiğin kuş.yani 25 değil 17 saat bile uçsa rekor kırmış olur.o karşılıklı duran kuşlarında tippler olmadığını belirtmek isterim tekrar.tippler yetiştiricisi olarak bu hatayı yapma lütfen. zira böyle yaygın bir yanlış isimlendirme ve yüksek ve süreli uçucuya tip deme alışkanlığı çığrından çıktı neredeyse. polemik yapmayalım gibi klişe laflar etmek istemem fakat hobilerimizle ilgili konuşmaların kahvehane düzeyine inmesi istemem .ben pazarcık kuşu bakmadım hiç ,bir dönemler çok aramama rağmen ..eskiden budapeşte beslerdim bazılarının resimlerini bu sitede yüksek uçucular bölümünede koymuştum artık sırp yüksek uçucusu bakıyorum fakat bu ''pazarcık''denilen kuşuda çok merak ediyorum doğrusu.

tamam boş ver pazarcık cınsınden bah sedelım o zaman bu kuşlar aynen bızım eskı tarkya yerlılerını andırıyo ve uçmaları dehşet ınanırmısın kaltıkları zaman belırlı bır süre havada görüyorsun ama ondan sonra kayboluyolar ,bu sene vallahıde bıllahıde hiç yoksa 15 tane kaybettık artık nereye gıttıklerını kımse bılmıyor bırde şu özellıgı var aşagıda ısterse 200 tane kuş salma olsun ıstedıgın kadar pırıltı yap ınmıyolar 10 12 saat uçtuklarını gördüm sen sırp bakıyomuşsun bızdede ıkı takım var kırmızı ıle sarı her ıkısınıde damızlık getırttık ve şu an 2sınınde 2şer takım yavruları var ve noktada gezıyolar hatta bu gun bır tanesı kayboldu bu kuşlarda acayıp uçuyolar ıngılız tıplerle beraber uçuruyoruz geçen dedımya 7 8 saat yaptılar ınan bunların hıç yoksa 8 9 tanesi çik çik yavrular ınanılcak bı olay degıl vallahi bursa ya katıl dıyosun edırne nere bursa nere katılsak bulgarıstandakı yarışlara katılmamız lazım ama getırıp görurmesı sorun hem bursadakı yarışa nasıl katılacaz bızım burda kuşları uçurup belgelememız lazım degılmi vallahi zor bı olay ısterım yakında olsanda koral ıle gelıp gerçi koral hep gelıyo ve kuşları bılıyo görsen ondan sonra bana hak verıcen sana bır pazarcık resmi atayım bak bakalım nasıl neye benzıyor selamlar. :slm: :slm:

Ekli dosyalar

• 59689171fx3.webp
    59689171fx3.webp
    28.4 KB · Görüntüleme: 1,445
saol fotoğraf için.ben pazarcık kuşu gördüm ama hiç bakmadım.bir arkadaşta vardı oda kaybetti senin bahsettiğin gibi aynen .bana bir çift yavru verecekti ama dediğim gibi kaybetti kuşları.tekirdağda tolga akgöz diye bir arkadaşla konuşuyorduk eskiden belki yanlışım vardır ama ondada sırp vardı.bende pek kuş kalmadı bir kaçtane sırp var yurtdışına gittiğimde sağa sola dağıttım kuşlarımı bir dahada toparlayamadım.sırpları çoğaltmayı planlıyorum bendekilerde bazen çıldırıyorlar uçarken.neyse bu günlük bu kadar hoşçakal.

barakuda' Alıntı:
KENAN arkadaşımda galıba saatleri karıştırmışım dıye cevap yazmış hayır ben saat ve dakıkaları ıyı bılırım hem senın dedıgın gıbı olsa posta ıle kırma olayı benım elımde dunya kadar posta var hiç durmam denerım ama zaten bu denemelerden sonra kuşların ne soyu kaldı ne cınsı ne cınsının özellıgı örnek verecek olursak mantolu kuşları trakya yerlı tepelılerınle kırdılar ortaya çanak antene benzeyan kuşlar çıktı ne oldu ne takla özellıgı ne gaga özellıgı en önemlısıde bagışıklık sıstemlerı çöktü dıyecegım bu kuşların özellıgı bu saatlerce uçmaları hem postaya vursan ne olacak posta uçsun uçsun en fazla ne kadar uçar saldıgın zaman evın uzerınde sen kıracanda uçuş özellıgınımı yukseltıcen senınkısı hayalden başka bir şey degıl :asla:

selamlar ben şuna net cevap alırsam sevinirim bir kuş vücudundan 25 saat uctugunda ne kadar enerji harcar bir kuşa 2 gün su verme hayvan yanar sen nerdeyse 2 gün havada tuttun ben imkansız ama varsa delili bilgisini görmek isterim anlamında yazı yazdım yinede görmek isterim delillerini o zaman inanırım sözle olmaz. sözle oluyorsa bende diyorum ki bende bi r posta ırkı var saatte 250 km hızla ucuyor. istanbul ankara arası atıyorun 2 saat gibi bir zamanda geliyor. bana demezler mi şimdi ispatla ben de dersem şuna sor olmaz.... delil herkesin net göreceği ve bir kaçı inkar etsede cogunlugun kabul ediceği şekilde olmalıdır. cünki insan oglu gözün görüp kulagın duydugunu bile bazen inkar eder. varsa kaydı delili hükmü gecen ben ancak öyle inanırım.

ben 12 saatten fazla ucanini gormedim ama rekorlarda yazdigina gore : Der Weltrekord wurde von den Tauben des nordirischen Züchters Harry Shanon aufgestellt. 22 Stunden und 5 Minuten.
Das bedeutet über 22 Stunden ununterbrochenem Fliegen in Sicht des heimatlichen Schlages, ohne Zwischenlandung. Um diese Leistung zu erreichen fliegen diese Tauben bei mondhellen Nächten weiter und landen erst, wenn der Züchter sie mit Hilfe von weißen Tauben und mit Licht zum Landen auffordert. Aber das ist eben Weltrekord. Die alltägliche Flugzeit ist bescheidener. Aber auch 14 oder 16 Stunden in der Luft, in unterschiedlichen Höhen, teils bis zu 1000 Meter hoch
ACIKLAMASI : dunya rekoru 22 saat 5 dakikayla harry shanon diye bir kuscuda bu sureyi kesintisiz hic konmaksizin ucmus gece inerkende sahibinin isik yakmasi ve beyaz bir guvercin yardimiyla indirmis daha onceki rekorlar 14 ile 16 saat arasindaymis ve 1000 metre yukseklik arasinda uctugu belirlenmis

FLUGTIPPLER MARIFETI UZUN UCMASI

bende inanmıyorumm 19-20 satt yaptıklarınaa bu kuşlarınn hatta 5 satt bile uçtuklarını sanmam

bende 12 saat uçmuş olanları vardı...eğer iyi eğitilirse bu süreleri yapıyorlar.bu kuşlar esasında yüksek uçucu kategorisinde olmamalılar fakat o durumda altına koyacağınız bir başlık kalmıyor.bu kuşlar orta mesafede uçuyorlar ben baktığım dönemde genelde 2 saat gözledikten sonra hep sıkılır bırakırdım ve saatler sonra eve döndüğümdede uçtuklarını görürdüm..bu kuşları kendi türü dışında herhangi bir kuşla uçurmamalısınız tabi.beraber uçurduğunuz kuşun uçum süresi çoğalır fakat bu kuşlarınkide düşer .eğitime çok elverişli oldukları için alıştıkları şekli değiştirmeniz biraz zor oluyor...2 yaz önce bir gün kafaya koydum ve ne olursa olsun bekleyeceğim dedim.saat de tuttum 12 saat 11 dakika uçtular bende beklemekten perişan oldum ..yani senin anlayacağın tabiki 25 saate inanıp inanmamak senin elinde ama 12 -13 e garanti inan derim..en kötüsü bile 5 saat uçar bu kuşların fakat dediğim gibi kendi türü ile en azda 4 kuş olmak kaidesiyle.

arkadaşımın dedıklerıne katılıyorum ,bu kuşları kendi cinsi ile uçuracaksın ama bu kuşların yanında başka kuşlarda uçuyo fakat onlar çabuk yorulup ınıyolar ama otekıler işleri güçleri uçmak sızlere nasıl ınandırıcı olmak ısterım ama nasıl ıspatlamak lazım düşünüp duruyorumda aklıma bir şey gelmıyo ben ne kadar uçuyolar desem ınanmassınız dogru ama samımı soyluyorum ınanın tam 25 saat uçtular artık sızın ınancınıza baglı yakın olsa gelın seyredın mısafırımız olun demekten başka ne soyleyebılırım selamlar saygılar. :slm: :slm:

ewet katılıyorum şu ana kadar 25 saat uçan tippler olmamış. ve de tippler asla paçalı olmaz , paçalı olan budapeşte yüksek uçucusudur ve bunların uçuşları da bir kaç saati geçemez.tippler kuşunun 22 saati geçememe nedeni ise havanın karanlık olmasıdır. bu kuşlar hava karaarrdıktan sonra en fazla bir kaç saat uçabiliyorlar. eğer güneş hiç batmasa bu kuşlar kendi rekorlarını daha da üst seviyeye taşıyabilir . birinin 25 saat tippleri kuşunu havada tutabilmesi için orada güneşin batmaması gerekir ki bu türkiyede imkansızdır.ayrıca gerçek bir tippler kuşu türkiyede 15-20 kişide vardır. http://www.btktr.com/ . (gerçek tippler kuşları) herkez budapeşte ve macarları tipplerle karıştırıyor.

bunlar benim kuşlarım sahibinden.com da sattım alan hayırını görsün ne kadar iyi bakarsan antreman yaptırırsan o kadar çok uçarlar ben bunların kardeşlerini uçuruyorum (bu fotoğraftaki erkek dişinin yavrusu)yan ni erkeğin kardeşlerini uçuruyorum 20 saat uçsa ne olur 10 saat uçsa ne olur ben zaten 1 saatten fazla bekliyemiyorum benim kümeste giriş var kendileri nezaman isterlerse iniyor içeri giriyorlar herkese bu kuşları tavsiye ederim çok sadıklar ve iyi yavru bakıyorlar tabii iyi uçucular selamlar

arkadaşlar tipp ırkı performans ırkıdır uçuşları 10-15 saat arası olur hava karardıktan sonra 2 saat falan uçuşlarını sürdürürler ben besledim ama bnimkiler 2 saat uçup iniolardı hatta benimkiler kaplan dı ingilterede bi adamınki 22 saat uçmuş bu belgelerlede kanıtlanmıştır tipp demek akşamcı demektir yani bu kuşlar iyi bir egitimle gecede uçuşlarına devam edebilmektedirler.uçuş saatleri sabah 6 da başlar ama kuşları uçurmadan 2 saat önce saat 4 gibi su verilmesi lazımdır lakin bu kuşlar sadece susayınca inerler resimdeki kuşlarıda sorarsanız onlar paçalı tippdir paçalıyla paçasız arasında pek fark yoktur sadece paçasızları daha sert ve seri uçarlar yani daha güçlüdürler çok i bakıcılık yaparlar ben 3 yıl besledim hiç yavru öldürdüklerini görmedim hatta sarı kafa kaplan çiftim vardı aynı anda 3 yavruya bakıp büyüttüler tabi yavrular biraz cılız oldu ama olsun yani diyecegim beslenilesi bir ırk.kafa bakımından yani zeka bakımından posta bursa ayarında bir kuş kümesi hiç unutmaz zaten kümesin üstünde yüksekte uçar her kafanızı kaldırdığınızda her zaman ordadırlar ben yeniden beslemeyi düşünüyorum şuan posta salma yarışlarına fln gittiğim için inanın hiç bişeye zaman kalmıyor şu yarışlar bi bitsin arkadaşlardan benim kendi tiplerimi alıcam ii günler

ben şu konuya müdahale etmeden duramadım, ırkların çaprazlanması sonucu ortaya işe yaramaz kuşlar çıkacağı iddia edilmiş; tiple posta kırdırılınca olacaklardan bahsedilmiş-varsayımlara dayanarak-denenmeden yargıya varılarak(mantolu &yerli örneği öne sürülmüş) bu örnek dayanaksız bir örnektir çünkü gayet başarılı kuşlar yapılmıştır mantolularla çalışılarak. size kadar ulaşmamış ya da siz onlara ulaşmamış olabilirsiniz - kınamıyorum; bilgilendiriyorum.
sürekli üretim yapan kuşlar üzerinde çalışan bizler ırkların çaprazlanmasıyla aday kuş dediğimiz - işlemin başındaki kuşa gözle görülür elle tutulur yeni ve başarılı özellikler kazandırmaktayız. denemeden bilinmiyor görülmüyor herkese tavsiyem çalışın deneyin sonuçlar yüzünüzü güldürür mutlaka.

Geri