Bundan folluk olur mu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RcpPosta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

RcpPosta

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Recep Doyran
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Bundan folluk olurmu arkadaşlar ? Boyut nasıl büyük mü _ _?

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0345.webp
    Fotoğraf0345.webp
    436 KB · Görüntüleme: 1,363
  • Fotoğraf0346.webp
    Fotoğraf0346.webp
    358.2 KB · Görüntüleme: 1,304
recep ondan folluk pek olmaz olmaz sebebi ise ortası çukur değil böyle düz folluklarda yavru yumurtadan çıkınca ana kuş yavruya göğsüyle baskı uyguladığında yavrunun ayakları açılır ve sakat büyüme olasılığı fazlalaşır ortası oval çukur olmalı

Evet bana da pek olmaz gibi geldi ortası çukur olsa hayvanlar daha rahat yatarlar.

bencede olmaz ama kendin yapmak istiyorsan
gazeteden yapbilirsin

google arama yerine gazete folluk yapımı yaz çıkar

Ekli dosyalar

• yuvalk60ux.webp
    yuvalk60ux.webp
    75.4 KB · Görüntüleme: 1,145
Saolun arkadaşlar buralarda bulabilirsem folluk alıcam.

GAZETEDEN FOLLUK * HARİKA * :evet: :slm:

BENCEDE SÜPER

Ben önceden gazete ile yapıyordum ise yariyodu 2 gün içinde kuruyup rahat rahat kullanıyordum
Yavru dışkısini flan iyi cekiyo sadece biraz ugrastiriyor

nasıl yapıldığını anlatan bi site var mı ?

Zaman zaman forumda plastik yuvalıkların temini konusunda sıkıntı çeken arkadaşlar olduğunu biliyorum. Bu gibi sıkıntı yaşayan arkadaşlar için bir öneri olması açısından kullanılmış gazete kağıtlarından yuvalık yapımını sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben denedim, yaptım ve oldu.

Ünce kullanılmış gazete kağıtlarını geniş bir tencerede veya leğende suya bastırıp yumuşamalarını bekliyoruz. Daha sonra onları hamur yoğurur gibi yoğurup kıvama gelmesini sağlıyoruz. Bu işlem doğrusu hemen olmuyor. Bir kaç gün beklemek gerekiyor. Gazete kağıdının homojen olarak karışması için karıştırmak gerekiyor.

Daha sonra kalıp olarak kullanacağımız 25 cm çapında plastik bir leğen alıyoruz. Ve içine yumuşatılmış kağıtları yerleştirmeye başlıyoruz. Zemini 3-4 cm kadar kağıtla dolduruyoruz. Ardından kenarlarını da oluşturuyoruz.

Daha sonra plastik kalıbımızdan daha küçük çaplı bir kevgirle kalıbın ortasına gelecek şekilde bastırarak kağıtların emdiği suyun çıkmasını sağlıyor ve bu suyu büyük bir kaşıkla dışarıya alıyoruz. Bu işlem yuvalığın daha kısa sürede kuruyup hazır hale gelmesinde çok önemli. Ayrıca zeminde hem bir kalıp çıkmasına hem de basınç ile kağıtların sıkışmasına yarıyor.

Bu aşamadan sonra güneş gören bir yerde yuvalığın kurumasını beklememiz gerekiyor. Kağıt hamurunuzdaki suyun oranına göre bu süre değişebiliyor. (3 gün ile 7-8 gün arasında) Aynı işlemi yaygın olarak kullanılan plastik yuvalıkları kalıp olarak kullanarak da yapabilirsiniz. şekil olarak çok yakın bir görüntü veriyor.

Resim

Umarım bazı arkadaşlar için bir çözüm yolu olur.

Niyazi Ertürk

Alıntıdır. Niyazi ERTÜTK beye çalışması için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    44.2 KB · Görüntüleme: 2,015
  • 2.webp
    2.webp
    51.3 KB · Görüntüleme: 1,961
  • 3.webp
    3.webp
    65.7 KB · Görüntüleme: 2,058
  • 4.webp
    4.webp
    68.7 KB · Görüntüleme: 2,058
Neden olmasin olur tabiki ..

olmaz diyen arkadaslara katilmiyorum cukur falan olmasina hic gerek yok .

1000lerce guvercin besliyorum posta guvercinlerini fransiz beyaz guvercinlerini toplu halde bi kumese koyuyorum

ve yumurtlamalari icin zemini dumduz cukursuz olan 4lu 5li gozlu tahtadan yapilmis yuvaliklardan kullaniyorum guvercin kendisi orayi zaten yumurtlaya bilcek ve yumurtayi saglikli tasiya bilcek hale getirir diskilariyla topladigi cili cirpiyla

ve hic bir sorun olmaz.

fotograflarla belli etmek isterim :

isaretledigim yerlere dikkat etmeni isterim tabani dumduzdu disilariyla topladiklari cili cirpiyla munasip bir yer yaratmislar ve oraya yumurtlamis yavru vermisler bu cukur olmasina gerek olmadigini aciklar cunku guvercinler dogru yeri secmeden cok zor yumurtlar once yuvasini ayarlarlar sonra yumurtlarlar .

o saksinin altina koyulan seyse o senin koydugun folluk neden olmasin olur tabi ben onlari kullaniyordum sadece onun ustune biraz toprak koyman yeterli olacaktir hic bir sikinti yasamazsin

fotograftakide saksinin altina koyulan sey

umarim yardimci ola bilmisimdir tesekkurler

Geri