Bundan Kümes Olur mu ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ua46
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 53
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

ua46

Üye
www.facebook.com
Ad Soyad
nurullah çiftçi
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar Kahramanmaraş'tan..

Aşağıda resimleri olan yer bizim aparmanın damında kullanılmıyor öyle boş boş duruyor. Uzun zamandır düşünüyorum orayı kümes olarak kullanmayı. Kapısı yok demir kapı yaptırmak istiyorum birde damın kapısı sağlam değil orayı da yaptıracam inşallah.. Çatısını da sağlamlaştırmak için onlidin çatı yaptıracam. Sizce ne kadar bi masraf harcamam gerekir. Ve kaç adet güvercin besleyebilirim burada. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden herkese teşekkürler..

Uzunluğu 200 cm
Genişliği 190 cm
Yüksekliği 190 cm

Kapının;
Yüksekliği 150 cm
Genişliği 85 cm

http://b1204.hizliresim.com/w/8/472ym.jpg

http://b1204.hizliresim.com/w/8/47303.jpg

http://b1204.hizliresim.com/w/8/4730x.jpg

http://b1204.hizliresim.com/w/8/4731j.jpg

http://b1204.hizliresim.com/w/8/4732b.jpg

EMİNMİSİN ABİ APARTMANDAKİLER KÖMÜRLERİNİ FALAN KOYMASINLAR ORAYA YANİ BİRİSİNİN KÖMÜRLÜĞÜ OLMASIN

yok bişey olmaz 3-4 senedir öyle boş boş duruyor :) ben kapısını falan yaptırdıktan sonra kimse bişey diyemez zaten :)

3-4 YILDIR BOŞSA BAKABİLİRSİN ABİ .. İNŞALLAH SAHİBİ ÇIKMAZ :)

iyi bi kümes olur abicim fiyatı hakkında bi bilgim yok ama şimdiden kolay gelsin sana :evet:

üst katındı onlarda taşındı gitti zaten kullanılmıyo işte :) kapısını yaptırabilirsem benim orası artık :)

aynen abi bi sıva çek bi kapı tak üstede bi çatısını yap tamamdır :tamam:

kapı ve çatı öncelikli :) güvenlik açısından mahallede bi kaç gereksiz var gelir hemen :) zaten şimdi yaptırsam kuşları alınca bi kaç ay uçurmam kendi yavrularını uçurmak istiyorum

Mükemmel olur desem ne dersin? Hayallerimdeki kümes, bunu samimiyetle söylüyorum.

kümesi yaptıktan sonrakı fotolarını beklıyorumm :haha:

İnşallah güzel olacak :) biraz küçük ama şimdilik idare eder zaten çevre de açık uçururken sorun olmaz :)

yanlız sorduğum sorunun cevabını alamadım (: kaç tane besleyebilirim burda. Kenarlara 4'erli tüneklerden alacam 3 sağ tarafa 3 sol tarafa. Karşı tarafa da yuvalık yapmayı düşünüyorum 6 tane falan yaparsam yeter 3 tane yanyana 2 katlı

bence 10 numara bi kümes olur abi güzel bi kapı yaparsan . çok iyi valla

ua46' Alıntı:
yanlız sorduğum sorunun cevabını alamadım (: kaç tane besleyebilirim burda. Kenarlara 4'erli tüneklerden alacam 3 sağ tarafa 3 sol tarafa. Karşı tarafa da yuvalık yapmayı düşünüyorum 6 tane falan yaparsam yeter 3 tane yanyana 2 katlı

Bunun iki katı kadar bi kümesim vardı, 100 kuş rahat rahat duruyordu. Ama bendeki folluklar raf şeklinde idi ve bütün duvarları kaplıyordu. Bence 30 kuş rahat rahat yaşar. Ama ne kadar seyrek o kadar iyi ve çok yavru.

zaten o kadarı da yeter bana şimdilik (:

KAPI VE ÇATI BİTİNCE FOTO BEKLERİZ.

KOLAY GELSİN..

YAPARSAN BAĞ, YAPMAZSAN BÖYLE DAĞ OLUR.

Aynen Türker abinin dediği gibi :) gayette güzel kümes olur.....sevgiler

Kapının tam karşısına ufak bi pencere havalandırma için. Tabanına da ızgara koyacam. Bi güzel sıvadıktan sonra güzel olacak gibi görünüyor (: önce damın kapısını ve kümesin kapısını yaptırırsam yeter başlangıç için. Çatısı sıvası boyası falan zamanla olur kışa çok var daha :)

İçine fare girmeyecek kadar saglam beton dökersen neden olmasın ? ,

Ve içini dizayn etmelisin tabikii... güzel bi şekilde .

kapı işini hallettikten sonrası kolay olacak.Bi güzel sıva yapıp boyasını falan yaparım zaten 5 katlı apartman fare falan derdi olmaz ama yine de her türlü şeye karşı önlemimi alırım ben.Sağ ve sol tarafta tünekler karşı da yuvalıklar bu şekilde güzel olur diye düşünüyorum

güzelce elden geçtikden sonra gayet güzel olur ama fare gelmez diye düşünme biliyosunuz ki fareler düz duvara bile tırmanır farenin gelemiceği yer yoktur :)

benım kumesımın aynısı sadece duvarın bır tarafına 12 folluk yaptım ben ve en altıda hariç benımkıde 5. katta ılk gordugumde kendı kumesım sandım :)

Eskilerden' Alıntı:
güzelce elden geçtikden sonra gayet güzel olur ama fare gelmez diye düşünme biliyosunuz ki fareler düz duvara bile tırmanır farenin gelemiceği yer yoktur :)

biliyorum daha önce bi kere yakalamıştım orda fare ama çok zaman oldu ondan sonra görmedim kapı işini halledersem gerisi kolay sıvasını yapıp boyayacam çatısını da kış gelmeden değiştirecem inşallah :) 150-175 tl arası kapı tutacak maddi açıdan biraz zorlanıyorum kapıyı yaptırırsam gerisi kolay :)

soravan' Alıntı:
benım kumesımın aynısı sadece duvarın bır tarafına 12 folluk yaptım ben ve en altıda hariç benımkıde 5. katta ılk gordugumde kendı kumesım sandım :)

bende karşı tarafı yarıya kadar folluk yapacam üst tarafa da küçük bi pencere yapacam hem havalandırma için hemde istedikleri zaman girip çıkarlar evde olmadığımda :)

ben musıat zamanda benım kumesın fotosunu çeker atarım

biliyorum daha önce bi kere yakalamıştım orda fare ama çok zaman oldu ondan sonra görmedim kapı işini halledersem gerisi kolay sıvasını yapıp boyayacam çatısını da kış gelmeden değiştirecem inşallah :) 150-175 tl arası kapı tutacak maddi açıdan biraz zorlanıyorum kapıyı yaptırırsam gerisi kolay :)

kapıyı çıkma eşya satanlardan halledebilirsin yada 2.el satan yerlerden 0 dan yaptırmana gerek yok çatıyada toprak ethernet yaparsan iyi olur kolay gelsin (:

toprak ethernet ne ki ilk defa duydum öyle bişey

Bunlardan diyorum bunlar daha sağlam oluyo

Ekli dosyalar

• eternit-cati-onarim2.gif
    eternit-cati-onarim2.gif
    23.3 KB · Görüntüleme: 1,098
Bu eski kümesim çatısını böyle bir şey yapabilirsin mesela

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0009.webp
    Fotoğraf0009.webp
    79.7 KB · Görüntüleme: 934
güzelmiş sağlam görünüyor