Bunlar da Eskişehir'den

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ayhanes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 12K

Ayhanes

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ayhan Öztürk
Meslek
Madenci
İlgi Alanı
Köpekler
Merhaba arkadaşlar,
37 yaşında başladığım güvercin bakımına çok yeniyim ve çevremden gelen hediye kuşlar sayesinde bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Forumda sürekli okuyor ve araştırıyorum. İlk başta oyunlu kuşlarımız vardı üstüne hediye DÖNEK'lerim geldi ve aksiyonlarından çok memnun kaldım. Kümeste 2 farklı ırk olması yüzünden sıkıntı yaşıyorum ama zamanla bunu gidericem. İstanbul'dan çok sevdiğim bir abimin hediye güvercinleri sizinle de paylaşmak istedim.

Selamlar...

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    139.9 KB · Görüntüleme: 3,506
  • 2.webp
    2.webp
    139.2 KB · Görüntüleme: 3,484
  • 3.webp
    3.webp
    166 KB · Görüntüleme: 3,497
  • 4.webp
    4.webp
    110.5 KB · Görüntüleme: 3,530
resimlere devam

Ekli dosyalar

• 5.webp
    5.webp
    110.2 KB · Görüntüleme: 3,516
  • 6.webp
    6.webp
    87.6 KB · Görüntüleme: 3,543
  • 7.webp
    7.webp
    127.4 KB · Görüntüleme: 3,491
Canım kardeşim hediyede olsa kuş bir sevda dır iyi ki aramıza katıldın biraz besle daha sonra hangi cins kuşu daha çok seversen nede karar verirsen o kuşlara yoğunlaşır zevkini yaparsın hayırlı sezonlar dilerim selamlar.

gencoahmet' Alıntı:
Canım kardeşim hediyede olsa kuş bir sevda dır iyi ki aramıza katıldın biraz besle daha sonra hangi cins kuşu daha çok seversen nede karar verirsen o kuşlara yoğunlaşır zevkini yaparsın hayırlı sezonlar dilerim selamlar.

çok teşekkür ederim. takla atan kuş daha makbuldur diye bir şeyler duyuyoruz ama bizim burası açık arazi ve yırtıcı kuşumuz bol olduğundan kelebek/dönek üzerine yoğunlaşmaya çalışacağım. Bunlarla beraber 3 tane yavru bango gelmişti ama onlara bakamadım sebebini anlayamadığım şekilde öldüler. eskişehir'de fındık gaga dedikleri bir cinsle uçuruyorum dönekleri. zamanla daha hakim olacağım dediğim gibi 1-2 aylık bir başlangıç bizimki.

size de hayırlı sezonlar dilerim

Ayhan bey aramıza hoşgeldiniz bütün ırklarda olduğu gibi dönek güvercinleri eğitim ve ilgi isterler eğitime uyan uysal güvercinlerdir yeter ki disiplini elden bırakmayınız döneklerinizin fiziki yapıları çok güzel sazlı erkek ve elifli olan inşallah havadaki performanslarıda kendilerini sevdirir aklınıza takılan sormak istediğin bir şey olursa forum üzerinden sorularınızı yanıtlamaya çalışırız

DÖNEKCI35' Alıntı:
Ayhan bey aramıza hoşgeldiniz bütün ırklarda olduğu gibi dönek güvercinleri eğitim ve ilgi isterler eğitime uyan uysal güvercinlerdir yeter ki disiplini elden bırakmayınız döneklerinizin fiziki yapıları çok güzel sazlı erkek ve elifli olan inşallah havadaki performanslarıda kendilerini sevdirir aklınıza takılan sormak istediğin bir şey olursa forum üzerinden sorularınızı yanıtlamaya çalışırız

teşekkür ederim hoşbuldum.. kendimi ve güvercinlerimi geliştirmek için bol bol kafanızı ağrıtacağım zaten :) yakınlarda İstanbul'a gidip yeni dönekler alacağım o zaman daha aktif olurum... selamlar

(sazlı erkek ve elifli olanlar hangileri ? öğreneyim ben de )

Kanat baş teleklerinde yani beyaz olanların içinde olan siyah renk çelenge (tüye ) saz, gama denir. Beyaz kuyrukların içerisindeki siyah tüylerede elif denir

ilk yumurtamız geldi inşallah becerip de büyütebilir bakabiliriz.

Ekli dosyalar

• 10173593_10203546818373003_695197352749159657_n.webp
    10173593_10203546818373003_695197352749159657_n.webp
    40.2 KB · Görüntüleme: 3,301
2. yumurtamız da geldi çok şükür

Ekli dosyalar

• 10176160_10203553702305097_3487311947817927076_n.webp
    10176160_10203553702305097_3487311947817927076_n.webp
    54.9 KB · Görüntüleme: 1,508
[No message]

Ekli dosyalar

• P0850_010314.webp
    P0850_010314.webp
    428.3 KB · Görüntüleme: 1,597
İnternetten basık öntepe miski fiyatı diye arattırırsanız çıkan sonuçlara göre fiyat konusun da bir fikir elde edebilirsiniz.

Ayhan bey size bu kuşları veren kişi sizi gerçekten seven bir kişi sanırım çok iyi güvercinlere benziyorlar inşallah havadaki performansları beni yanıltmaz uçurmaya başladınız mı?

DÖNEKCI35' Alıntı:
Ayhan bey size bu kuşları veren kişi sizi gerçekten seven bir kişi sanırım çok iyi güvercinlere benziyorlar inşallah havadaki performansları beni yanıltmaz uçurmaya başladınız mı?

istanbuldan kuzenim gönderdi Ugur bey kendisi de bu forumun uyelerinden zaten..
ucuruyorum fakat daha once hic guvercin beslemediğim için performansları hakkında çok bir bilgi sahibi değilim. ama aşağıdan pırıltıyı aldıkları zaman çok güzel dönüyorlar onu biliyorum.. internetteki profesyonel videolardan izlediğim kadarıyla kıyaslamam gerekirse benimkiler benim seyisliğimin eksikliğinden de kaynaklı vasat sayılabilir.

Ayhan Bey,
Güle güle besleyin. Sitemizdeki dçnekçi ustalarımız size en iyiye ulaşmada yardımcı olacaklardır eminim. Kısa sürede yumurtlamaları onlara uygun bir ortam sağladığınızı gösteriyor. Size hobinzde kolaylıklar ve mutluluklar diliyorum...

hener' Alıntı:
Ayhan Bey,
Güle güle besleyin. Sitemizdeki dçnekçi ustalarımız size en iyiye ulaşmada yardımcı olacaklardır eminim. Kısa sürede yumurtlamaları onlara uygun bir ortam sağladığınızı gösteriyor. Size hobinzde kolaylıklar ve mutluluklar diliyorum...

Teşekkür ederim Hüseyin bey eksik olmayın

Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz hafta sonu sırf dönek alabilmek için İstanbul'daydım. Edirnekapı'daki kuş pazarına bile gittim :)
Aynı zamanda sabah 11'den akşam 6'ya kadar akrabalarımın kümeslerinde dönek izleme fırsatı buldum ve zevkten 4 köşe oldum. İlgim ve merakım 10 katı tavan yaptı. Sağolsunlar dönüşte elimiz boş göndermediler hediyelerimizi aldık.

Hediyelerin en güzeli de tabi ki de uzun sohbetlerimiz ve buna dahil pratik ve teorideki derslerimiz oldu.

Dernekte yeni tanıştığımız bir abimiz de sağolsun 1 takım yavru dolapçı hediye etti 1-2 aya kadar eş tutabilecek duruma geleceklerini söyledi.

Sizlerle de paylaşmak istedim.

resimler

Ekli dosyalar

• IMG_20140506_130956_1.webp
    IMG_20140506_130956_1.webp
    219 KB · Görüntüleme: 1,253
  • IMG_20140506_131025.webp
    IMG_20140506_131025.webp
    181.8 KB · Görüntüleme: 1,289
  • IMG_20140506_132050.webp
    IMG_20140506_132050.webp
    232.3 KB · Görüntüleme: 1,268
  • IMG_20140506_132145.webp
    IMG_20140506_132145.webp
    105.2 KB · Görüntüleme: 1,276
  • IMG_20140506_134046.webp
    IMG_20140506_134046.webp
    168.8 KB · Görüntüleme: 1,285
dolapci yavrular

Ekli dosyalar

• IMG_20140506_134124.webp
    IMG_20140506_134124.webp
    157.9 KB · Görüntüleme: 2,996
Ayhan bey yeni kuşlarınız hayırlı olsun benim size tavsiyem dönekleriniz bir kümeste diğer ırklar bir kümeste bulunsun hem disiplin etme açısından zorlanmazsınız hemde olası yanlış eşlemeleri engellemiş olursunuz

ilk yavrumuz daha yeme düşmeden dönbaş oldu bu hobiye yeni başlayan bir hevesli olarak morallerimiz de dönbaş oldu. internetten ne okursak ve kim ne derse yapıyoruz ilaç aldık verdik sarımsak veriyoruz gunduzleri güneşin altında tutuyoruz cicibebe aldık şırıngayla besliyoruz vs vs. kümesi de mikrop kırıcıyla 2 sefer ilaçladık...

tecrübeli arkadaşlardan tavsiyesi olan var mı ? çünkü çevremizden o kuştan hayır gelmez ölmüş o gibi saçma saçma şeyler duymaktn bıktım. o yavruyu iyileştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız.

Canım kardeşim hiç hayıflanmana ve kızmana gerek yok internetten aldık baktık sarımsak verdik dedin mi iş bitmiş yani kaba tabirle kuşun maya dan çıktıktan sonra anne baba nın koruması 19-20 gün geçerli olur kazık tüyüne geçerken ya kovambalak veya belgovak iğne vurulacak 3-4 gün de bir pirinç tanesi kadar flgy veya nidazol hap ağzına atılacak ve ara sıra takviye yapılacak ondan sonra güneşe çıkarılacak yavru kendine gelecek ondan sonra gözlenecek yaz olduğu için su takviyesi de yapılabilir selamlarımla.

Bu devirde en kötü yapılan hata başkasının kümesinden gelen veya havadan yakalanan kuşun hiç bir karantinaya tutulmadan kümese sokmaktır. Forumda karantina ile ilgili ve aylık yapılması kereken bakımları bulabilirsin. Dönek ırkı çok zahmetli ve bir o kadarda zevkli bir uğraştır. İşi öğrenmeye başladığında daha çok zevk alırsın. Kuşların gelişini inceleyerek işe başlayabilirsin. Dönekte bir çok tabir vardır. Bunları öğrenmeye çalışmamız lazım. Örneğin dönerken sarkan kuşa bindirmeden pırıltı atmak gibi. Atlar nasılsa dönekte o şekildedir. İşi seyis cözer. Boş bir zamanda dönekle ilgili makale yazacağım. Şimdilik bu güzel hobide başarılı olup, istediğin yere gelmen dileklerimle. Aydın'dan selamlar.

Kıvanç bey makale yazmak güzel bir fikir yardıma ihtiyaç duyarsanız elimden geldiğince yardım edebilirim

Uğur Bey genel olarak ben bir yazar sizle paylaşırım eksik kalanları tamamlarız hep beraber. Dönek ırkı ile ilgili yeni başlayan arkadaşlar için güzel bilgiler vermiş olacağız inşallah

1 haftadır ugrsiyorum fakat pek ilerleme kaydedemedim umudumu da kaybetmek uzereyim. Yeni yavrularım da çıkmak üzere onlar için de endişeleniyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Ayhan bey geçmiş olsun hevesinizi kırmak istemem ancak sallabaşın tedavisi neredeyse imkansız sizin yapmanız gereken diğer kuşlarınızı korumak ve o yavruyu ayrı karantina bölümünde tutmak ve kümesinize dışarıdan ihtiyaç olmadıkça kuş sokmamanız.Eptantoin adında eczanelerde satılan bir ilaç var onu dörte bölerek verebilirsiniz ancak sonuç alabilirmisin bilemem denemek isterseniz siz bilirsiniz

Geri