Bunlar hem oyun hem süs kusları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mavci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

mavci

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
m.avci
Meslek
idareci
İlgi Alanı
Değerli malatyalı hemşerilerim. Bu kuslar malatya olmamakla birlikte malatyaya yakın gördüğüm için buryaya koyuyorum.Zannediyorum hoşunuza giderler.Bunlarda malatya gibi görünüşüyle birlikte oyunlarına bakılan kuşlar.Genel özellikleri malatya kadar olmasada uzun pacalı olmaları oyunlu olmaları renklerine göre göz renklerinin olması iki tepeli olmaları(ön tepenin kafaya yayılmış olması arkada tepenınde genişçe olması tercih) resimlerdeki bunların birkaçının resimleri.Renk çok önemli her rengin kendine göre özellikleri var.(Mesele sarının her tarafının sarı olması v.b ) Daha başka renkleride var .Bunların ne işi var burada dememeniz temennmle ilginiz ceker dusuncesıyle ekledım. yorumlarınızı beklıyor hayırlı gunler diliyorum.

Ekli dosyalar

• Picture 027.webp
    Picture 027.webp
    25.1 KB · Görüntüleme: 2,227
  • Picture 037.webp
    Picture 037.webp
    35 KB · Görüntüleme: 2,287
  • Picture 044.webp
    Picture 044.webp
    16.9 KB · Görüntüleme: 2,258
Maşallah güzel kuşlarmış.Sağlıklı,bol yavrulu kümesler dileğiyle.Saygılar...

Özbek taklacılarına benzettim ben,güzel kuşlar maşallah.

evet emre dostum...bunlar ozbek taklacilari.dogru bildiniz..orta asyada en cazib kuslar bunlar yani bu tur.. kus ne kadar oynarsa oynasin yukarida dedigim ozelikkler olmayinca bakmiyorlar.cok daha guzelleri var onlarida koymaya calisacam ins.selametle kalin

çok tatlı kuşların var.inşallah bol bol yavru alırsın.

Kuşların kıymetini bil,orta asyada degıl ülkemizdede nadir bulunan bi tür.Bi kaç sorum olcak;havada nasıl oyun yapıyorlar?Kanat sesi varmı?

[

Ekli dosyalar

• Picture 052.webp
    Picture 052.webp
    18.6 KB · Görüntüleme: 2,070
  • Picture 035.webp
    Picture 035.webp
    15.4 KB · Görüntüleme: 2,102
masallah Allah nazardan saklasın.Atmacasız ucurmanız ve bol yavru almanız dileğiyle saygılar.

Açıkçası bu kuşlar çok sevimli bu sevimliliği tepeleri ve kısa gagalar ı vermiş sağlıklı yavrular alman dileğiyle!

iyi yavrular. gerçekten güzelkuşlar bende beslemek isterim...

Selam kardes güzel kuslar.Bu kusları hangı sehırde beslıyorsun mardın de de bu kuslardan var.Acaba oraya ait bi damarmı bu kuslar.bilgi alabilirmiyim

Paylaşım için teşekkürler.Görünüm olarak çok güzeller. Sağlıklı bol yavrulu bir sezon dileğiyle.

Arkadaslar zannediyorum-bilmiyorum bu guvercinlerden turkiyede yok..Bunlara ozbek taklacilari dendigini zoylemismiydik hatirrlamiyiorum ama oyle isimlendiriliyorlar..Cok begenmisiniz hakkaten oyle cok hos kuslar..orta asyada yaygin beslenen bir tur..Turkiyeyi bilmiyorum acikcasi...Arkadasimiz Mardin mi demis alakalsi olmayabilir mardinin degil yani ortaasyanin kuslari...ama birsekilde orayada gelmis olabilir.Ben getirmeyi dusunuyorum ama prosedur nedir bu konuda henuz arastirmadim.(malatyali hemserime yazdim yazin seninle gorusmek isterim geliyorum oraya)
Esasen daha degisikleride var ama cekip koyayim dedim nasip olmadi..Bunlarin cok degisik renkleri var..onlarida koymaya calsicacagim .esasen vakit bulabilirsem bunlari kendi aralarindaki bolunmelerini basliklar halinde sizler icin yazabilirm ..selametle kalin....

selamunaleykum masallah guzelkuslar uzun sure ucuyorlarmi ortalama ucum suresi ne kadar
saygilarla ferhat

maşallah kuşarın tipi duruşu güzel helede beyazlarla boz güzel Allah güle güle bakmayı nasip etsin oyunları nasıl acaba :tamam: :kitap:

Geri