Kuşlarınızdan yavru alamadığınızı söylüyorsunuz ,. Bu sorunu bende yaşadım ,forumda bu bağlamda açtığım konu da var . Netice olarak uzunca bir süre bu sorunu aşamadım çeşitli fikirler öneriler bana da sunuldu , herkes sağ olsun tecrübesini aktarmaya çalıştı . Benim sorunum ilk hafta içerisinde çok küçükken yavru ölümleri ile karşılaşmamdı, kursakları dolu olarak akşam sağlıklı olan civcivler bir bakıyorsun sabaha ölü veriyordu , kibrit kutusu kadarken yada daha küçükken .
Sizin durumunuz biraz daha farklı sanki yavruların yeme vururken öldüğünü söylüyorsunuz daha büyük gelişmiş yavrular .Bana göre kümesimiz de ekeler arasında hastalık taşıyıcısı olanlar var Dışkı yoluyla nefes yoluyla yavruya kusama yoluyla bir şekilde kümesinizdeki yavrulara bulaştırıyorlar. Kümesin temizliğine dikkat edin çamaşır suyu ile yıkayın hatta bir pürmüzle kıyı köşeyi yakın, tüm tünekliklere yuvalıklara pürmüz tutun, bakteriler ölsün . Suluklarını yıkayın . Yavrulara yumrukkadar olunca bir'' Gambakis'' hap verin birkaç gün sonra birtane daha verebilirsiniz. Bir hafta sonrada'' ornitap'' verin yine bir gün arayla .. Bu bahsettiğim haplar antibiyotik bakterilere karşı etkili , çoğu bakteri kuşun bünyesinde hazır bekliyor taki kuş halsiz düşüne kadar yada kırgınlaşana kadar . Bazı bakterilerinde kuluçka sürsi var üçüncü haftadan sonra ortaya çıkıveriyor, Bir anda yavru iki günde kırgınlaşıyor , çiçekçıkarıyor yada sümükleniyor , bazende sadece halsiz ve iştahsız oluyor birkaç hafatatda da ölüyor .. Koruyucu tedbir olarak önerilen ilaç kürleri var dönemsel olarak kullanılan kürlerr , bu uygulamayı kapalı kuş bakanlar şebapçıların bir çoğu yapıyor . Ben denemedim ama önerenler var .Maliyetide tabi var bu işin . Benim sorunumun kökeninde lağım fareleri vardı fareler yemleri yiyor etrafa pisliyordu engel olamıyordum . Şun daha az fare var çok uğraştım ama öldürdüm çoğunu . Fare dışkısı ve idrarı ile birsürü hastalığın kuşlarıma bulaştığını tahmin ediyorum . Bu hastalıklara yavrular dayanamıyor tabi .. Umarım sizde sorunun adını koymayı başarırsınız ve tabi çözmeyide . selamlarŞEREF