Bunlarda benim kargalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ankarakuşçusu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Hüseyin
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. Herkese güzel günlerde kuş uçurmayı dilerim. Ben şu anda Adanada yaşıyorum. Ancak kuşlarım özbe öz Ankara kuşlarıdır. Henüz kısa süreli beslediğim için oynayan kuşum şu anda yok. Ancak kuşlarımın bir damarı Ankarada yaşayanlar bilir matbaacılara ait dumanlılardır. Diğer bir damarı Sazcılara aittir. Çocukluktan beri dikmen deresinde az kuş kovalamadık. Ankarada benim çocukluktan tanıdığım abilerimden aldım kuşları. Can ciğer olduğumuz için tek kuruş para ödemedim. Bir selamımla allah razı olsun kuş esirgemezler benden. yavru uçurmaya başladım yakında inşallah bende sizler gibi severek kuş uçurumu yapabileceğim. geçen sene elimdeki bozdumanlarının soyundan kırkanat gök uçurdular 70-80 metre kuş oyun yapıyordu. benim kargaların birkaç fotosunu sizlerle paylaşmak ve tanışmak istedim. ha bu arada ankaranın eski kuşçularından şimdi muğlada yaşıyor sevgili yıldırım abimden de 1 çift boz benekli ve gök ala aldım..kendi kümesinin güzide kuşlarından ona da teşekkür ederim. Yorumlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum..

Ekli dosyalar

• 539691_475588492500617_511291720_n.webp
    539691_475588492500617_511291720_n.webp
    28.7 KB · Görüntüleme: 1,269
  • 64616_435940669798733_432098173_n.webp
    64616_435940669798733_432098173_n.webp
    47.2 KB · Görüntüleme: 1,114
  • 264972_438253882900745_299428210_n.webp
    264972_438253882900745_299428210_n.webp
    35.8 KB · Görüntüleme: 1,198
  • 309170_435942183131915_436504957_n.webp
    309170_435942183131915_436504957_n.webp
    154.4 KB · Görüntüleme: 1,164
  • 576773_351777144881753_1569419901_n.webp
    576773_351777144881753_1569419901_n.webp
    204.4 KB · Görüntüleme: 1,102
Kuşların gerçekten çok güzel.İyi günlerde uçurmanı dilerim.

ince memed' Alıntı:
Kuşların gerçekten çok güzel.İyi günlerde uçurmanı dilerim.

Sağol Mehmet kardeş. Daha güzelleri senin olsun.Yanlış anlaşılmasın kökenleri hakkında bilgi vermek istedim. Yoksa herkesin kuşu kendine güzel. Sağol yorumun için.

Maşallah kuşlarda güzel, yaşam alanları da. Güle güle uçurmanı dilerim.

Boz dumanlılarımdan aldığım ilk yavrum olan beyazım...göklerin çoğunu gönderdim hepsi kardeşti baba gök ve tek yavrusu kaldı. adanada 2 hafta filan önce yavrunun bir kardeşini kaybettim. hiç uçmamıştı kalkınca yuvayı şaşırdı. kuşun peşine gitme huyum yok. yoksa konduğu yeri görmüştüm. yakalayan güzel günlerde uçurur umarım. ama adanaya geldiğim ilk zamanlar dumanlı perçem yavru kaybettim o da hiç uçmamıştı. ben içerdeyken idareten kaldığı yerden çıkmışlar. diğer kuşları indirdim o yavru kayboldu. 3 ay oldu rahat. burda kuş uçurmak sıkıntı bir kuş kaldırıyoruz 20 tane damdan bizim kuşları görenler başlıyor pırıltıya. bakalım allah kimseyi kötü insanlarla karşılaştırmasın.

Ekli dosyalar

• 575146_367298396662961_1654601893_n.webp
    575146_367298396662961_1654601893_n.webp
    65.7 KB · Görüntüleme: 1,181
  • 28784_435941566465310_2134961026_n.webp
    28784_435941566465310_2134961026_n.webp
    60.2 KB · Görüntüleme: 1,133
Maşallah.
Sağlıklı bir şekilde uçurmak nasip etsin ALLAH... :slm: :slm:

Kuşlar Cidden güzel gözüküyor , sağlıkla besleyip keyifle uçurma nızı dilerim .selamlarŞEREF

şeref' Alıntı:
Kuşlar Cidden güzel gözüküyor , sağlıkla besleyip keyifle uçurma nızı dilerim .selamlarŞEREF

Şeref Bey teşekkür ederim...İnşallah hepimiz aynı temennilerle kuşlarımızı besleriz. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Bunlar gelişi güzel çektiğim resimlerdi...başka resimlerde eklerim sonra.uçurup oynatmak nasip olursa video da eklerim. Hepinize saygılar...

41 KERE MAŞ...KAZASIZ BELASIZ BESLEMELER,KUŞLAR GERÇEKTENDE GZÜELLER....

Maşallahh, her yerde var o pırıltıcılardan. Allah yardımcınız olsun :)

ankarakuşçusu' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. Herkese güzel günlerde kuş uçurmayı dilerim. Ben şu anda Adanada yaşıyorum. Ancak kuşlarım özbe öz Ankara kuşlarıdır. Henüz kısa süreli beslediğim için oynayan kuşum şu anda yok. Ancak kuşlarımın bir damarı Ankarada yaşayanlar bilir matbaacılara ait dumanlılardır. Diğer bir damarı Sazcılara aittir. Çocukluktan beri dikmen deresinde az kuş kovalamadık. Ankarada benim çocukluktan tanıdığım abilerimden aldım kuşları. Can ciğer olduğumuz için tek kuruş para ödemedim. Bir selamımla allah razı olsun kuş esirgemezler benden. yavru uçurmaya başladım yakında inşallah bende sizler gibi severek kuş uçurumu yapabileceğim. geçen sene elimdeki bozdumanlarının soyundan kırkanat gök uçurdular 70-80 metre kuş oyun yapıyordu. benim kargaların birkaç fotosunu sizlerle paylaşmak ve tanışmak istedim. ha bu arada ankaranın eski kuşçularından şimdi muğlada yaşıyor sevgili yıldırım abimden de 1 çift boz benekli ve gök ala aldım..kendi kümesinin güzide kuşlarından ona da teşekkür ederim. Yorumlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum..
Matbacılar derken hangi matbacılar ?
Orhan'la Bahadır kardeşlermi ?

Benim tanıdığım ve bildiğim iki kardeş sazcılar var,
Biri Mehmet,diğeri Mesut kardeşler.
Bu iki kardeşde rahmetli gölbaşılı sıvacı ömer ile sıkı arkadaştılar,ve ömerin kuşlarından beslerlerdi,bozdumanlı perçemlide rahmetli sıvacı ömerin kuşlarını hatırlattı bana.

Bozdumanlıların soyundan gökkırganatı çıkaramadım !

Benim bildiğim ve hatırladığım,Ankarada ilk kupayı alan kuş gökkırkanat,oda yenidoğandaki nazır,daydı

İkinci gökkırganat kırkkonaklı arifin kuşlarından,
şimdi Akdereli namıkta bu kuşlardan var.

Burhan Beyazok'un kuşlarından yokmu ? o da meşhur gözlemeci hatça ananın orada kuş uçururdu ?

Ankara'da oynayan gökkırganatların çıkış yeri zabıta Mehmet abidir,kırkkonaklı arifede arabasının kaportasını tamir ettiği için birçift kırkanat vermişti.

Neyse kuşların güzel,güle güle besle hayrını gör.

cevdet özbayer' Alıntı:
ankarakuşçusu' Alıntı:
Matbacılar derken hangi matbacılar ?
Orhan'la Bahadır kardeşlermi ?

Benim tanıdığım ve bildiğim iki kardeş sazcılar var,
Biri Mehmet,diğeri Mesut kardeşler.
Bu iki kardeşde rahmetli gölbaşılı sıvacı ömer ile sıkı arkadaştılar,ve ömerin kuşlarından beslerlerdi,bozdumanlı perçemlide rahmetli sıvacı ömerin kuşlarını hatırlattı bana.

Bozdumanlıların soyundan gökkırganatı çıkaramadım !

Benim bildiğim ve hatırladığım,Ankarada ilk kupayı alan kuş gökkırkanat,oda yenidoğandaki nazır,daydı

İkinci gökkırganat kırkkonaklı arifin kuşlarından,
şimdi Akdereli namıkta bu kuşlardan var.

Burhan Beyazok'un kuşlarından yokmu ? o da meşhur gözlemeci hatça ananın orada kuş uçururdu ?

Ankara'da oynayan gökkırganatların çıkış yeri zabıta Mehmet abidir,kırkkonaklı arifede arabasının kaportasını tamir ettiği için birçift kırkanat vermişti.

Neyse kuşların güzel,güle güle besle hayrını gör.

Cevdet amca merhaba. Bundan 5-10 sene öncesinde alınmıştı kuşlar onlardan. ben şahsen tanımıyorum kendilerini. benim dayımın oğlu var hasan saz filan da çalar kendi sivaslıyız, ve cengiz abi var tokatlı bu abilerim uzun yıllardır kuş besler. muttalip abiyi de tanırsınız o dediğim bu yakınlarımı çok iyi tanır. ben yaşım itibari ile pek kimseyi tanımıyorum yaşda değil aslında ben 10 sene oldu kuş beslemeyeli hatta bu abilerimin yanında beslerdim. zamanında onlar matbacılar ve sazcılardan aldı kuş. dumanlı ve bozdumanlılardan aldıklarını biliyorum. erkek boz dumanlı onların soyundan mı tam bilmiyorum ama elimdeki dişi bozdumanlı o soylardan. erkek bozdumanlının babası bozdumanlı akkuyruk, dişinin bilmiyorum ama beyaz yavru aldım ben bunlardan...1 sene oldu bu kuşlar bana geleli araba ile abimle aldım. ayrıntılı olarak kim kimle kardeş vs bilmiyorum ama elimdeki gök erkek harici aynı kümesten çıkma kuşlar. ankaraya yakında geleceğim o zaman kim kimden geliyor net öğrenme şansım olacak. geçen sene trtnin altında besliyor cengiz abi orda çalıştığı yerde yani boz dumanlıların soyundan uçurduklarını biliyorum 70 metre oynadığını biliyorum kuşun. biz dikmen deresinde otururduk. dolmuşçu vedat var kuşçu belki tanırsınız onlarla yan yanaydık. beni kardeşleri görürler o yüzden kuşun bizde kıymeti yok yani sana o kuşları göndermezlerdi diye düşünülebilir. bi damarda bende olmasını sağladık. inşallah tanışma fırsatım olur sizinle, ben memurum adanadayım şu anda. çocukluktan bir sevdaydı. ilk defa profesyonel anlamda kuşlarım oldu ve beslemeye başladım. kısmet olurda ankarada bir araya gelirsek dediğim abilerim yanına gidersek şeref duyarım. sizin gibi konusunda bilgili biriyle sohbet etmeyi isterim.
herkesin kuşu kendine güzel sonuçta. yani benim burda yalan söyleyecek durumumda yok yanlış anlaşılmasın. bundan bir faydam olamaz. inşallah video ekleme şansım olur ileride. kuşlardan beklentim çok yanılmam umarım.
son olarakda vakit ayırıp yorum yazma nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.

dumanlı perçemli dişi ve yanındaki düz dumanlı erkek baya güzeller.bozlarında onlara keza güzel kazasız belasız bol yavrulu iyi uçumlu oyunlu günlerde beslemen dileklerimle saygılar. hs0443

hs0443' Alıntı:
dumanlı perçemli dişi ve yanındaki düz dumanlı erkek baya güzeller.bozlarında onlara keza güzel kazasız belasız bol yavrulu iyi uçumlu oyunlu günlerde beslemen dileklerimle saygılar. hs0443

Haydar bey çok teşekkür ederim.. dilekleriniz için sağolun.. aynı dilekleri allahım size de yaşatsın..amin..

selamlar hüseyin bey maşallah güzel kuşlarınız var tüyünce hayrını görün dikmen deresinde nerede uçurdun kuşları o zaman tanış olma imkanımız var baklavacı sedat abiyi reklamcı turabiyi falan tanırsın Cengiz abi dediğin büyük ihtimal şuan mühiyede uçuran bizim cengiz abi doğrumudur. Hemşerim zaten kendi bende tokatlıyım

bende cok begendim kuslara ozen gosterdiginiz belli masallah hepsine.

osman0606' Alıntı:
selamlar hüseyin bey maşallah güzel kuşlarınız var tüyünce hayrını görün dikmen deresinde nerede uçurdun kuşları o zaman tanış olma imkanımız var baklavacı sedat abiyi reklamcı turabiyi falan tanırsın Cengiz abi dediğin büyük ihtimal şuan mühiyede uçuran bizim cengiz abi doğrumudur. Hemşerim zaten kendi bende tokatlıyım

doğru kardeş merhaba...evet ben cengiz abi ile komşuydum..vedat abiylede tabii..baklavacıyı da tanırım...onların altında engin filan da arkadaşım..cengiz abi zaten 20 yıl oldu tanıyalı..hasan abiyi bilirsen benim akrabam o da kuş besler..cengiz abiyle de arası çok iyidir...kuşları cengiz abiden aldım zaten..hasan abininde var içlerinde..birlikte bakıyorlar hala..osman ismi yabancı gelmedi ama çıkaramadım kardeş kusura bakma...tokatlı tanıdık çok :) zaten bende sivaslıyım bizim orası biliyorsun tokatlı reşadiyeli sivaslı çoktur....şimdi nerde besliyorsun sen kardeş..

Tusan' Alıntı:
bende cok begendim kuslara ozen gosterdiginiz belli masallah hepsine.

teşekkür ederim kardeş...daha yeni fotolar ekleyeceğim yakında..selamlar saygılar...

Tanırım enginide Cengiz abinin evini biliyorsan onun yukarısındaki boşlukda ucuruyoruz uçan kumesımız orada damızlık kumesımız kendı kapımızda Hasan abi cengiz abinin ortağı sanırım ben öyle biliyorum cengiz abiyi görürürüz konuşuruz her zaman şimdi iş yerinde ucuruyor gecen sene ucurdugu bozdumanlıyıda ızleme sansımız oldu zaten bende tokat reşadiyeliyim benim pek fırsatım olmuyor kuş uçurmaya benim birader uçuruyor

osman0606' Alıntı:
Tanırım enginide Cengiz abinin evini biliyorsan onun yukarısındaki boşlukda ucuruyoruz uçan kumesımız orada damızlık kumesımız kendı kapımızda Hasan abi cengiz abinin ortağı sanırım ben öyle biliyorum cengiz abiyi görürürüz konuşuruz her zaman şimdi iş yerinde ucuruyor gecen sene ucurdugu bozdumanlıyıda ızleme sansımız oldu zaten bende tokat reşadiyeliyim benim pek fırsatım olmuyor kuş uçurmaya benim birader uçuruyor

evet kardeş ortakları yani ortak kuş beslerler..bendeki boz dumanlıların soyu zaten aynı o uçurdukları ile..nisan ayında ankaraya geldim cengiz abiye de uğradım zaten..biz her zaman görüşürüz..ona göndermeyi düşünüyorum yavrulardan ama onda da çok..ben boz dumanlaılardan beyaz yavru aldım..geçen sene uçuramadım yeni yeni uçurmaya başladım videosu var..izleyebilirsin..ama daha 2-3 haftadır kuş oyuna girmeye başladı..ayrıca video da zaten kuş tüyde..4-5 kanadı eksik..şimdi uçurmadım o videodan sonra kanatları gelsin tekrar kaldıracağım...cengiz abinin evini biliyorum..ben şahsen kısa süreli kuş besledim..cengiz abinin anahtar bendeydi onun kuşlara bakardım genelde yıllarca böyle oldu yanii. şimdi aileden ayrılınca can sıkıntısından kuş istedim yolladılar sağolsunlar..en sağlam kuşları aldım zaten :) bendeki dişiler onlarda yok öz bendekiler :) dişi dumanlı perçemli ile boz dumanlı perçemli dişi kardeş..erkek boz dumanlının babası cengiz abideki bozdumanlı akkuyruk..yani çok uzattım :) memnun oldum kardeş...arada mesajlaşır sohbet ederiz siteye giriyorsan..

Bende memnun oldum kardeş tabi hergün siteye giriyorum zaten görürsem selamınıda söylerim cengiz abiye cengiz abi baya bir zaman kuş uçuramadı binada durdu kuşları şimdi başladığı iş yerinde müsayit olunca ortam tekrardan uçurmaya başladı evet baya bir yavru almış şuan sanırım 20 tane yavru kovalıyorum dediydi en son görüşdüğümüzde

osman0606' Alıntı:
Bende memnun oldum kardeş tabi hergün siteye giriyorum zaten görürsem selamınıda söylerim cengiz abiye cengiz abi baya bir zaman kuş uçuramadı binada durdu kuşları şimdi başladığı iş yerinde müsayit olunca ortam tekrardan uçurmaya başladı evet baya bir yavru almış şuan sanırım 20 tane yavru kovalıyorum dediydi en son görüşdüğümüzde

ben gidince al götür dedi bozdumanlı güzel yavrular vardı da arabayla gitmemiştim :) birde kendi kuşumuzu daha uçuramadık :) söyle selamımı sağol telefonlaşıyoruz arada zaten..valla bi damardaa ben de yaptık işte verimli bir tek damar tutturursak iyi olacak..

Geri