cinar03
Üye
- Ad Soyad
- halil çınar
- Meslek
- bakkal
- İlgi Alanı
- Kediler
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
cinar03' Alıntı:bu kuslarda bir kuscuyu tatmin edecek bütün özellikler mecvut ikinci resimde görünün gök sinekliler yarim sinekten mermi gibi gelir sen sanarsin tas düstü taban taklasini verir 20 -30 takla ile bir fisege gider 70-80 metre ayni sekilde 40-50 defa gelir bıktırır adamı karabeyin yılmazin kuslardan bunlar bos kus degil kardes
cinar03' Alıntı:20 -30 takla ile bir fisege gider 70-80 metre ayni sekilde 40-50 defa gelir
kardeş bizde biliyoruz bi kuşun o kadar uzun uzayamayacağını ve o kadar taklalı uzayamayacagını. amacımız adamı küstürmeden video yükletmek bir kuş gercekten ölçmeye kalksak en kralı 50 metre bile uzayamazsıkıtutun' Alıntı:arkadas sıtede kı bazı arkadaslar hepsı demek istemıyorum tabı cok degerlı abılerımız de vardır içlerınde ama kustan anlamadıkları cok barız ortada adam 70-80 metre demıs 20-30 taklalı mıllette vıdeo beklıyor kardesım adam sızle mavra yapmıs sızde oyle bır yemıssınız kı en fazla taklalı gıden kus 8-10 takla arasıdır benım gordugum oda 15 sefer yapıyorsa 15 ınde oyle degıl 5-6 sı oyle 10 lu gıder neyse kus ızlemek ısteyenlere elımde bır sabunı dişi var kus uzun zamandır yatıktı yenı yenı kaldırıyorum ama yenı altında yavrusuda var atışlı serı burgulu bır kus ısteyen kusu ızleyıp yavrularından alabılır not:bende kı oyle 70 metre 30 taklalı gıtmez soylemesı 2-3-4 takla ancak anlayana tabı saygılar
abi öncelikle saygılarımı sunarımtengelli' Alıntı:HALİL kardeşim sen makaramı yapıyorsun bilmiyorum ama kuş elli metre oynamaz diyen arkadaşlar az bulundukları bölgelerden illerden dışarı cıksınlar oyanatan yerler var oralara gidip seyretsinler.
tengelli' Alıntı:HALİL kardeşim sen makaramı yapıyorsun bilmiyorum ama kuş elli metre oynamaz diyen arkadaşlar az bulundukları bölgelerden illerden dışarı cıksınlar oyanatan yerler var oralara gidip seyretsinler.
mazidenbiri' Alıntı:abi öncelikle saygılarımı sunarımtengelli' Alıntı:HALİL kardeşim sen makaramı yapıyorsun bilmiyorum ama kuş elli metre oynamaz diyen arkadaşlar az bulundukları bölgelerden illerden dışarı cıksınlar oyanatan yerler var oralara gidip seyretsinler.
ben oyunkuşunun en krallarını da gördümde izledim ben bursalı değilim 3 sene önçe taşındım ben samsunda büyüdüm kuşçuluğuda orda öğrendim 19 yaşıma kadarda orada hayatımda taklacıdan başka kuş görmedimde bilmiyordum
50 metre 15 katlı ev yapar 1 kat 3 metredir ortalama
abi taban taklasını vurduktan sonra 15 katlı ev kadar uzayan kuş ben hiç görmedim sende varsa allah daha iyilerini versin
cok güzel uzayan kuşlar izledim yeri geldi uçurdum ama bu kadar uzun hiç izledim
kat örneği verdim hsap daha kolay olsun diye
saygılarımla
htamer5' Alıntı:tengelli' Alıntı:HALİL kardeşim sen makaramı yapıyorsun bilmiyorum ama kuş elli metre oynamaz diyen arkadaşlar az bulundukları bölgelerden illerden dışarı cıksınlar oyanatan yerler var oralara gidip seyretsinler.
Kenan bey iyi akşamlar, Kurduğunuz cümlenin ilk bölümü arkadaşın niyetini çok güzel ifade ediyor, yalınız ikinci bölümü butür uçuk açıklamalara veya beyanatlara çanak tuttuğu gibi genç arkadaşlara olmayacak hayeller kuruduyor.
Eskiden üstada kuş uçururken eke kuş uçurulurdu çünkü onun görüşü değerli idi ve bu ona bir saygı ifadesi idi. Niye biliyormusunuz kuş yeni oyun açarken inanılmaz oyunlar çıkartabilir Örneğin 65 takla ile 100mt gider 25-30 takla ile 60-70 mt gider çünkü kuş henüz oyun açma dönemini tamamlamamış ve gerçek oyununu oturtamamıştır. Bu kuşları biz Ankara da çok gördük.. Bazen bazı arkadaşlar kuşu 15 gün oynatır makaslar. 20 gün oynatır makaslar ve kuşu anlatırken bu döneme ait oyununu anlatırlar. Şunu iyi bilin bu yazdıklarım tecrübe ile sabittir bu tür oynayan kuşların bu oyun şekli en fazla, enfazla 35-40 gündür. Bu süreden sonra kuş gerçek oyununu oturtur (bazı kuşlar eşalınca,yumurtaya yatınca veya yavru büyütürken gerçek oyununu sergiler) artık önemli olan kuşun bu dönemde gösterdiği oyun performansıdır ki kuş un oyunundan bahsederken bu oyun değerlendirimelidir. Bir de kuşun uçurulduğunda enaz 10 un üzerinde yaptığı oyun şekli geçerlidir. Bazen kuşlar uçurulduğunda 1 veya 2 sefer kaptırır giderler bu oyun şeklide genel oyun şekline emsal tutulmaz.
Bu nedenle Kenan bey sizin cümlenin ikici kısmındaki ifadeye uygun oynayan oyun kuşu bulmak mucizedir. Malesef bu mucizelerle henüz biz tanışmadık ama tanıştırırsanız şahsen memnun olurum!!!. Selam ve sevgiler.
halil abi bi video koy da artık izleyelim.bugün koycam demişsin bekliyorum ben de meraklacinar03' Alıntı:dostum kuslarim yatik ama senin icin yarin ekelerden bir tane kaldirip videoyosunu koyacagim
sinirsiz kapatma yere yakinlik mesafesi taban orta baglama fisek uzunlugu izle yorumunu bekliyorum
not : güzel kardesim kara cillerden gök beneklilerden boz beneklilerden sana kus izletecegim bununlarin üzerine kus cikarsa kusculugu birakacagim