Bunlarda benim kuslarım çok eski bir ırk KIRSEHİRLİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cinar03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 36
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cinar03

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
halil çınar
Meslek
bakkal
İlgi Alanı
Kediler

kuşlarınız güzel görünüyor satılık varmı

mustafa bey suan elimde ALLAH nazardan saklasın 5 cift yavru var ucuma az kaldı onların videolarını paylasacagım nasip olursa bu konuyu ondan sonra görüselim

Bu kuşların özelliği mardin gibi oyun yapması mı ? Biraz bilgi verir misiniz .

bu kuslarda bir kuscuyu tatmin edecek bütün özellikler mecvut ikinci resimde görünün gök sinekliler yarim sinekten mermi gibi gelir sen sanarsin tas düstü taban taklasini verir 20 -30 takla ile bir fisege gider 70-80 metre ayni sekilde 40-50 defa gelir bıktırır adamı karabeyin yılmazin kuslardan bunlar bos kus degil kardes

insallah kardesim bende sabırsızlıkla bekliyorum

atmatın kardeşim. 20-30 takla giden kuş nerde. meydanı boş buldunuz sallayın bakalım.

abi 20 30 taklayla 70 80 metre uzuyormu vallahi sabırsızlıkla bekliyorum videoları

saygılar

Maşallah iyi kuşlarmış....

cinar03' Alıntı:
bu kuslarda bir kuscuyu tatmin edecek bütün özellikler mecvut ikinci resimde görünün gök sinekliler yarim sinekten mermi gibi gelir sen sanarsin tas düstü taban taklasini verir 20 -30 takla ile bir fisege gider 70-80 metre ayni sekilde 40-50 defa gelir bıktırır adamı karabeyin yılmazin kuslardan bunlar bos kus degil kardes

Alıntı yazıyı okuyunca birşeyler yazma ihtiyacı hissetim; Bu oyun perfomansına en masumane örnek 100mt koşucusuna aynı tempoda maraton koşturmak olabilir diyorum. ( Dünyada hiçbir canlı bu tempoya dayanamaz )
Lütfen hayallerimiz ile gerçekleri karıştırmayalım!!!

cinar03' Alıntı:
20 -30 takla ile bir fisege gider 70-80 metre ayni sekilde 40-50 defa gelir

Kardeş heyecanını, hevesini anlıyorum.İnşallah kalan ömründe böyle bir kuş uçurmak sana nasip olsun.Benim diyeceğim sana bu kuşlar kimden geçtiyse. Onlara bir sor bakalım ; atası dedesi yedi ceddi kuş baktı varsayıyorum.Hiç sülalesinde böyle bir kuşu canlı izleyen varmıymış ?

arkadas sıtede kı bazı arkadaslar hepsı demek istemıyorum tabı cok degerlı abılerımız de vardır içlerınde ama kustan anlamadıkları cok barız ortada adam 70-80 metre demıs 20-30 taklalı mıllette vıdeo beklıyor kardesım adam sızle mavra yapmıs sızde oyle bır yemıssınız kı en fazla taklalı gıden kus 8-10 takla arasıdır benım gordugum oda 15 sefer yapıyorsa 15 ınde oyle degıl 5-6 sı oyle 10 lu gıder neyse kus ızlemek ısteyenlere elımde bır sabunı dişi var kus uzun zamandır yatıktı yenı yenı kaldırıyorum ama yenı altında yavrusuda var atışlı serı burgulu bır kus ısteyen kusu ızleyıp yavrularından alabılır not:bende kı oyle 70 metre 30 taklalı gıtmez soylemesı 2-3-4 takla ancak anlayana tabı saygılar

sıkıtutun' Alıntı:
arkadas sıtede kı bazı arkadaslar hepsı demek istemıyorum tabı cok degerlı abılerımız de vardır içlerınde ama kustan anlamadıkları cok barız ortada adam 70-80 metre demıs 20-30 taklalı mıllette vıdeo beklıyor kardesım adam sızle mavra yapmıs sızde oyle bır yemıssınız kı en fazla taklalı gıden kus 8-10 takla arasıdır benım gordugum oda 15 sefer yapıyorsa 15 ınde oyle degıl 5-6 sı oyle 10 lu gıder neyse kus ızlemek ısteyenlere elımde bır sabunı dişi var kus uzun zamandır yatıktı yenı yenı kaldırıyorum ama yenı altında yavrusuda var atışlı serı burgulu bır kus ısteyen kusu ızleyıp yavrularından alabılır not:bende kı oyle 70 metre 30 taklalı gıtmez soylemesı 2-3-4 takla ancak anlayana tabı saygılar
kardeş bizde biliyoruz bi kuşun o kadar uzun uzayamayacağını ve o kadar taklalı uzayamayacagını. amacımız adamı küstürmeden video yükletmek bir kuş gercekten ölçmeye kalksak en kralı 50 metre bile uzayamaz

söz meclisten dışarı bu internette adamın kuşu 5 . 6 katlı ev kadar uzasa 50 metre diyor ama 5.6 katlı ev ortalama 20 metredir hadi olsun 25 metre allah daha iyilerini hepimize nasip etsin inşallah
saygılarla

Kimse bir kus 70-80 metre gitmezdiyordu ben ucurdum gitti HAYALDİ GERÇEK OLDU :)))

HALİL kardeşim sen makaramı yapıyorsun bilmiyorum ama kuş elli metre oynamaz diyen arkadaşlar az bulundukları bölgelerden illerden dışarı cıksınlar oyanatan yerler var oralara gidip seyretsinler.

tengelli' Alıntı:
HALİL kardeşim sen makaramı yapıyorsun bilmiyorum ama kuş elli metre oynamaz diyen arkadaşlar az bulundukları bölgelerden illerden dışarı cıksınlar oyanatan yerler var oralara gidip seyretsinler.
abi öncelikle saygılarımı sunarım
ben oyunkuşunun en krallarını da gördümde izledim ben bursalı değilim 3 sene önçe taşındım ben samsunda büyüdüm kuşçuluğuda orda öğrendim 19 yaşıma kadarda orada hayatımda taklacıdan başka kuş görmedimde bilmiyordum

50 metre 15 katlı ev yapar 1 kat 3 metredir ortalama
abi taban taklasını vurduktan sonra 15 katlı ev kadar uzayan kuş ben hiç görmedim sende varsa allah daha iyilerini versin
cok güzel uzayan kuşlar izledim yeri geldi uçurdum ama bu kadar uzun hiç izledim
kat örneği verdim hsap daha kolay olsun diye
saygılarımla

tengelli' Alıntı:

Kenan bey iyi akşamlar, Kurduğunuz cümlenin ilk bölümü arkadaşın niyetini çok güzel ifade ediyor, yalınız ikinci bölümü butür uçuk açıklamalara veya beyanatlara çanak tuttuğu gibi genç arkadaşlara olmayacak hayeller kuruduyor.
Eskiden üstada kuş uçururken eke kuş uçurulurdu çünkü onun görüşü değerli idi ve bu ona bir saygı ifadesi idi. Niye biliyormusunuz kuş yeni oyun açarken inanılmaz oyunlar çıkartabilir Örneğin 65 takla ile 100mt gider 25-30 takla ile 60-70 mt gider çünkü kuş henüz oyun açma dönemini tamamlamamış ve gerçek oyununu oturtamamıştır. Bu kuşları biz Ankara da çok gördük.. Bazen bazı arkadaşlar kuşu 15 gün oynatır makaslar. 20 gün oynatır makaslar ve kuşu anlatırken bu döneme ait oyununu anlatırlar. Şunu iyi bilin bu yazdıklarım tecrübe ile sabittir bu tür oynayan kuşların bu oyun şekli en fazla, enfazla 35-40 gündür. Bu süreden sonra kuş gerçek oyununu oturtur (bazı kuşlar eşalınca,yumurtaya yatınca veya yavru büyütürken gerçek oyununu sergiler) artık önemli olan kuşun bu dönemde gösterdiği oyun performansıdır ki kuş un oyunundan bahsederken bu oyun değerlendirimelidir. Bir de kuşun uçurulduğunda enaz 10 un üzerinde yaptığı oyun şekli geçerlidir. Bazen kuşlar uçurulduğunda 1 veya 2 sefer kaptırır giderler bu oyun şeklide genel oyun şekline emsal tutulmaz.
Bu nedenle Kenan bey sizin cümlenin ikici kısmındaki ifadeye uygun oynayan oyun kuşu bulmak mucizedir. Malesef bu mucizelerle henüz biz tanışmadık ama tanıştırırsanız şahsen memnun olurum!!!. Selam ve sevgiler.

mazidenbiri' Alıntı:
tengelli' Alıntı:
abi öncelikle saygılarımı sunarım
ben oyunkuşunun en krallarını da gördümde izledim ben bursalı değilim 3 sene önçe taşındım ben samsunda büyüdüm kuşçuluğuda orda öğrendim 19 yaşıma kadarda orada hayatımda taklacıdan başka kuş görmedimde bilmiyordum

50 metre 15 katlı ev yapar 1 kat 3 metredir ortalama
abi taban taklasını vurduktan sonra 15 katlı ev kadar uzayan kuş ben hiç görmedim sende varsa allah daha iyilerini versin
cok güzel uzayan kuşlar izledim yeri geldi uçurdum ama bu kadar uzun hiç izledim
kat örneği verdim hsap daha kolay olsun diye
saygılarımla

dursun kardeşim bende yok ben izledim 50 metre ve üstü 2 değişik yerde yani iki tane kuş bende başta öyle diyordum artık 100 derseler nerde diyorum gitme imkanım olsa her duydugum yere giderim ama önce araştırıyorum gerçekten denilen yerde varmı atıyorlar mı ? BAN DESELER Kİ artık 200 oynayan var inanırım çünki 100 gramlık ne kuşlar gördüm başkalarında sonra git dedim kes kenininkileri ama onlarda suç yok önce iyi oynatan kişilere bak ya emekli ya kendi işini yapıyor ya bir kaç kişi ucuruyor yada adam özel adam tutmuş ucurmak için birde bir cuval para ve zaman harcamış damızlıklara yani yok yok neler var.. şunu dersen hep elli metremi oynar zannetmem .

birde dursun kardeş samsun kuşları benim tarzım değil ben adam boyundan yukarı gelen kuşu pek sevmiyorum 1 metre altı oynasın 15 metre oyanısın. benim başdamızlığım.

htamer5' Alıntı:
tengelli' Alıntı:

Kenan bey iyi akşamlar, Kurduğunuz cümlenin ilk bölümü arkadaşın niyetini çok güzel ifade ediyor, yalınız ikinci bölümü butür uçuk açıklamalara veya beyanatlara çanak tuttuğu gibi genç arkadaşlara olmayacak hayeller kuruduyor.
Eskiden üstada kuş uçururken eke kuş uçurulurdu çünkü onun görüşü değerli idi ve bu ona bir saygı ifadesi idi. Niye biliyormusunuz kuş yeni oyun açarken inanılmaz oyunlar çıkartabilir Örneğin 65 takla ile 100mt gider 25-30 takla ile 60-70 mt gider çünkü kuş henüz oyun açma dönemini tamamlamamış ve gerçek oyununu oturtamamıştır. Bu kuşları biz Ankara da çok gördük.. Bazen bazı arkadaşlar kuşu 15 gün oynatır makaslar. 20 gün oynatır makaslar ve kuşu anlatırken bu döneme ait oyununu anlatırlar. Şunu iyi bilin bu yazdıklarım tecrübe ile sabittir bu tür oynayan kuşların bu oyun şekli en fazla, enfazla 35-40 gündür. Bu süreden sonra kuş gerçek oyununu oturtur (bazı kuşlar eşalınca,yumurtaya yatınca veya yavru büyütürken gerçek oyununu sergiler) artık önemli olan kuşun bu dönemde gösterdiği oyun performansıdır ki kuş un oyunundan bahsederken bu oyun değerlendirimelidir. Bir de kuşun uçurulduğunda enaz 10 un üzerinde yaptığı oyun şekli geçerlidir. Bazen kuşlar uçurulduğunda 1 veya 2 sefer kaptırır giderler bu oyun şeklide genel oyun şekline emsal tutulmaz.
Bu nedenle Kenan bey sizin cümlenin ikici kısmındaki ifadeye uygun oynayan oyun kuşu bulmak mucizedir. Malesef bu mucizelerle henüz biz tanışmadık ama tanıştırırsanız şahsen memnun olurum!!!. Selam ve sevgiler.

selamlar hasam abi şimdi oyun kuşunun kart oyunu makbul bu doğru. fakat şu bbir gerçek zaten hiç bir kuşun birebir oyunu ayni şekilde süreklilik göstermez. ama 50 metre oynarmı oynar yani kart kuş oynuyor veya yaşını geçmişde demedim . ama artık kuş arayışında olup doğru yerlerden alan arkadaşların kuşlarında metraş sorunu yok. ben izledim başkasında ne yer derim ne isim veririm bende yok bende olsa 50 metre oynayan kart yavru farkkezmez özel kamera alırım ama ben seyrettiğim yerleri yazsam arkadaşlar gitse izleseler fakat kötü kuş satsalar bana demedikleri kalmaz. ben bu sene tam 2000 puanlık oyanımış kuşta izledim he kuş bize oynadı belkide ama izledim. yani abi ellerde neler var neler.

halil bey ben hasan erol kırşehirliyim sen o kuşları bilmezken biz okuşları besledik beni araştır kırşehirden bu kuşlarda motormu takılı seni kaç defa uyardım meydanı boş buldun sallıyon kaç ay oldu video ları koyamadın o saydığın kuşçuların kuşundan bizlerde bile kalmadı sende nasıl kaldı sitedeki arkadaşlar kırşehirdeki kuşçulardan araştırsınlar

dostum kuslarim yatik ama senin icin yarin ekelerden bir tane kaldirip videoyosunu koyacagim
sinirsiz kapatma yere yakinlik mesafesi taban orta baglama fisek uzunlugu izle yorumunu bekliyorum
not : güzel kardesim kara cillerden gök beneklilerden boz beneklilerden sana kus izletecegim bununlarin üzerine kus cikarsa kusculugu birakacagim

cinar03' Alıntı:
dostum kuslarim yatik ama senin icin yarin ekelerden bir tane kaldirip videoyosunu koyacagim
sinirsiz kapatma yere yakinlik mesafesi taban orta baglama fisek uzunlugu izle yorumunu bekliyorum
not : güzel kardesim kara cillerden gök beneklilerden boz beneklilerden sana kus izletecegim bununlarin üzerine kus cikarsa kusculugu birakacagim
halil abi bi video koy da artık izleyelim.bugün koycam demişsin bekliyorum ben de merakla

berat kardesim vallahi cekecegim videosunu ama havalardan dolayi cekemiyorum dün cekeyim dedim yagmur yagdi ama umarim bugün cekecegim hava acik aksama ne olur ALLAH bilir tabii

selamlar.evet neden olmasın öyle kuşlar var bazı kuşçularda.hava da müsaitse biraz rüzgarlıysa 100 metrede gider fakat önemli olan standart bir kuş olması 1 ay böyle oynayıp sonra oyun bırakıyor ilk performansını asla bulmuyorlar.bu sanırım yıpranma meselesi.bu şekilde uçan kuşları mümkün olduğunca dinlendirerek uçurmalı.mesla her sabah değil de gün aşırı sabahları uçurup bu performansı daha uzun vadeye yayabiliriz.ayrıca bu tip kuşları en çok enerji veren yemlerle yem karışımlarıyla beslemeliyiz.kırk elli sefer yapıp 50 60 metreye fişeklemek ve her seferde 15-20 takla vurmak ve her sefer arası 3 dakika varsaysak 2-3 saat uçmak yani makine olsa dayanmaz buna .o yüzden bu hayvanlardan makine performansı beklemek vicdansızlık gibi geliyor bana.kaldı ki seferli kuş performans kuşları arasında en çok enerji harcayan kuştur.makaracı ırklar ne yapıyor yukarıdan aşağıya yuvarlanıp takla sarıyorlar.dolapçılar yan takla diyebileceğimiz dönüşler yapıp geçiyorlar.fakat seferli kuşlar öyle mi.onlarca metre yükselip sert taklalar atıp enerjilerini sonuna kadar zorluyorlar.lütfen onların minicik bir yürekleri oldsuğunu unutmayalım.saygılar.

kardas elinde böyle kuslar var ama malesef su besledigin yuvaya hic bakmadinmi yazik o kuslara rahmetli senin yuvani görseydi sana birtane bile kus degil yumurta bile vermezdi .kusura kalma kuslari o boklarin icinde görünce icim parcalandi kimi si bulur kiymetini bilmez kimiside bir ömür boyu arar arar neyaziki bulamaz KUSCU 40 KARABEYIN TORUNU YILMAZIN YEGENI.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri