uzmanefe
Üye
- Ad Soyad
- Ayhan SERİN
- Meslek
- Memur
- İlgi Alanı
- Kediler
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Evet kardeşim.1 takım.Dişi yeni kızmaya başladı.İnşallah yavru alıp çoğaltabilirim.ozgur06' Alıntı:Güzel ağbaşlar . Usta Uzun zamandır forumda malatya paylasan yoktu. Benim için sevindirici oldu . 1 takım galiba yanlış görmediysem
benimkileri göz önüne alarak cvp vereyim benim çiftlerin bide aynı şekildeydi ilk yumurtaya tam bakmadılar10 gun civarı yattılar ama ondan yanılmıyorsam eğer 10-15 gün sonra tekrar yumurtladı o takım. Hazıran başımdan şu ana kadar bahsettiğim çift den 6 yavru aldım 3 gun öncede tekrar 2 yumurta daha yaptı. Seri bir sekilde çoğalıyor endişen olmasın endişeleneceğin nokta kumes yeterince buyukmuuzmanefe' Alıntı:Evet kardeşim.1 takım.Dişi yeni kızmaya başladı.İnşallah yavru alıp çoğaltabilirim.ozgur06' Alıntı:Güzel ağbaşlar . Usta Uzun zamandır forumda malatya paylasan yoktu. Benim için sevindirici oldu . 1 takım galiba yanlış görmediysem
Ne zamandır malatya besleyen göremiyordum forumda başlığı görünce heyecanlandım ne yalan söyleyim. Ama malesef hediye gelen taklacıların hala yumurta alabilmiş değilim mavi ile arap takım tek yumurta yaptı oda kabuksuz gördüğümde oda delinmişti. Şimdi tekrar eş alıyorlar. O portakal sarılar yada kaplama sarı dediğimiz takım geldiğinden beri birsey yok yuva filan dizdiler kendi yuvalarına sinek bile sokmuyorlar su anda ensede gibiler ama bilemiyorum. Onlar geldiklerinden beri malatyalarımdan 2şer takım 4 yavru aldım ucuyor oyun a baslıyorlar ama nedense taklacılardan kısmet olmadı hala nasip değilmiş diyelim. Mavi erkek alışkın degil diye makasladım kumesi taşıyınca kanat verdim 1-2 mt kalkınca 1-2 takla ile kumes boyu duz bir şekilde çıkıtordu şu anda ucuruyorum ama eser yok o halinden kanat şaklatıyor kanat sesi oldukca iyi teleklerde patlama dirsek acma filan yok. bazende bel vuruyor ( götlüyor) yukselince biraz kapatıp alcalıyor ama öyle 1-2 metre kalasıya filan değil. Dişisi arap kanat sesli başlarda takla filan yoktu erkek de oldugu gibiydi ama su anda taklaya basladı tek taklada 2 tur dönüyor ama kapatma filan yok dişi yavru ekesiydi ilk yumurtasıdı zarsız olan ve hiç ucurulmamıştı ama erkekden umidim vardı. Hediye olmasa bakmam o tarz kusa görüntü 10 numara bana göre ama kanat şaklatıyor vs.. Malatyaların yawruları ile atıyorum ki takla cevirsin diye. Yavrular hayı bas deniliyor galiba her tarafa taklayı atıyor kumes uzeri köy disı bulutta filan bizim taklacıda tık yok . Yemi kescem takla yok yem yok bu gidişle. Umarım ayhan abinin taklacıları bendeki gibi değildir.soylemez18' Alıntı:Evet Hakançığım Özgürle Ayhan abinin Ortak noktaları hem Malatya hem fişek taklacısı İkisindede güzel kuşlar var gönüllerince uçururlar İNŞ.
Hakan bir ev yapmaya başladık millet bina dikerdi şimdiye bir 1 kat üzerinede çatı katı ancak yapabildik. Su andaki durum içine boya öncesi kireç suruldu kapı pencere fayans yapıldı bir kısma derz atılacak bugun fayansların kalanı yapıldı. Hala elektirik su vc internet yok catı katında yatagım var sadece kuşlar ve köpekler burada oldugundan 2 aydır biliyorsun cadırda yatıyordum yaklaşık 1 haftadır catı katındayım ara ara ankaraya eve gidiyorum banyo vs için. Kuşları tuy filan dönemi erkek malatyaları ucuruyordum şimdi tanınmaz vaziyette tüy den . Taklacılarda yazdıgım gibi o yuzden sabah hepsini bir kovalıyorum 10-15 dk indirmedende 5 dakka en alt yavruları ucuruyom . Fazla havada kalmıyorlar bu dönem ama yaza tek kafesi iptal edeceğim gibi surekli tek bölmedeler sabah7den hava kararana kadar. Kimin kusunu seyretmeye gitsen kapı acılınca hepsi dışarı uçuşuyor bendekilerse tel bölmeden içeri girince içeri doğru ucuşuyorlar dışarı zor çıkarıyorum walla bunaldım bu yuzden . Seytan durtuyor hepsini acıma makasla diye.alger' Alıntı:İnşallah Özgür ün videolar kesildi uzun zamandır, epey yoğun işleri var ilgilenemiyor bildiğim kadarıyla. Ama yakında işleri bir yoluna koysun güzel videolar bekliyorum ondan.
ozgur06' Alıntı:Hakan bir ev yapmaya başladık millet bina dikerdi şimdiye bir 1 kat üzerinede çatı katı ancak yapabildik. Su andaki durum içine boya öncesi kireç suruldu kapı pencere fayans yapıldı bir kısma derz atılacak bugun fayansların kalanı yapıldı. Hala elektirik su vc internet yok catı katında yatagım var sadece kuşlar ve köpekler burada oldugundan 2 aydır biliyorsun cadırda yatıyordum yaklaşık 1 haftadır catı katındayım ara ara ankaraya eve gidiyorum banyo vs için. Kuşları tuy filan dönemi erkek malatyaları ucuruyordum şimdi tanınmaz vaziyette tüy den . Taklacılarda yazdıgım gibi o yuzden sabah hepsini bir kovalıyorum 10-15 dk indirmedende 5 dakka en alt yavruları ucuruyom . Fazla havada kalmıyorlar bu dönem ama yaza tek kafesi iptal edeceğim gibi surekli tek bölmedeler sabah7den hava kararana kadar. Kimin kusunu seyretmeye gitsen kapı acılınca hepsi dışarı uçuşuyor bendekilerse tel bölmeden içeri girince içeri doğru ucuşuyorlar dışarı zor çıkarıyorum walla bunaldım bu yuzden . Seytan durtuyor hepsini acıma makasla diye.
FARKINDA OLMADAN BAYA YAZMIŞIM DEMEKKİ ÇİLEDEN ÇIKARTMIŞ BUNLAR BENİ
Ayhan abiye hak veriyorum Özgür hediye gelen kuşlarını yavruya kusturana kadar sabırla bekle ve normal uçurmana devam et yavruya kusana kadar şap şap gezipte yavrudan sonra yerine bastırılamayan kuşlar gördüm.uzmanefe' Alıntı:Özgür kuşların tüydeyse normal.Sıkma kendini düzelirler.Benim taklacılarda yumurtlamadan önce seninkiler gibiydi. yavruyu çıkardıktan sonra başladılar oynamaya.Benimde malatyalar hala daha çözülmedi ha bire kuyruk oturuyo.Bir türlü taklaya çevirmediler.Bende Malatyalardan dertliyim.Ama tüm taklacıların altında yumurta var.Avatardaki resimdeki yavrularda geçen ana babasını paylaştığım.mesajımdaki kuşlarımın yavruları .Önemli değil sen Malatyaları çoğalt.Bende taklacıları.Birbirimize göndeririz.Benim taklacıların hepsi oynuyor.İyilerden gönderirim kardeşime.
ozgur06' Alıntı:Abi benim malatyalardan sıkıntı yok takla oyun filan var 1 aylık yavru ucurdum 1-2 gundur kovalıyorum yavru götluyor taklacı kuş geldi hediye sanki posta kuşu dönüp duruyor kanat şaklatıyor ilk geldiğinde kalkarken takla vs vardı 4-5 mt havalanırken 2-3 takla atıyordu tuyden çıktı şimdi ama agaçlık kumesin etrafı taklacı mecbur takla atarak kalkmaya ve inmeye bu daire çızerek iniyor zor iniyor ama dediğim gibi soğuttu kendinden bu kuş yavru almak ıstiyorum bakalım düzelecekmi . Kuşu kadardesim almış bir arkadaşından bana hediye diye abi ucuruyor tanıdık almaya gidincede curmuş vermiş bahsettiğim kuşu buluttan sıkıyor malatyada sineğe çıkmiş derler kardeşim abi sinege çıkıp kümesin önüne kadar kanatları kısıp geliyor takla atarak tekrar yukseliyor defalarca diye anlattı o şekildeki kuş bu halde olunca moral filan istek kalmıyor. Yaza oldukca fazma malatyam olacak gibi bir aksilik olmaz ise bende isterim şu andaki kuşlar forumda mevcut göz atabilirsin abi bu arada hakan ( alger) de sıkı bir malatyacı 3 kişiyiz yanlız değiliz yani bakma sesinin çıkmadiğina altdan altdan geliyor eminim süpriz yapacak en geç yaz başı diye tahmin ediyorum
Son ümidim artık o kaldı yavru aldıktan sonra isallah denildiği gibi olur da yaza istekli girerim yoksa bu şekilde oçursa tamamen hayal kırıklığı olmuş olacak benim içinsoylemez18' Alıntı:Ayhan abiye hak veriyorum Özgür hediye gelen kuşlarını yavruya kusturana kadar sabırla bekle ve normal uçurmana devam et yavruya kusana kadar şap şap gezipte yavrudan sonra yerine bastırılamayan kuşlar gördüm.uzmanefe' Alıntı:Özgür kuşların tüydeyse normal.Sıkma kendini düzelirler.Benim taklacılarda yumurtlamadan önce seninkiler gibiydi. yavruyu çıkardıktan sonra başladılar oynamaya.Benimde malatyalar hala daha çözülmedi ha bire kuyruk oturuyo.Bir türlü taklaya çevirmediler.Bende Malatyalardan dertliyim.Ama tüm taklacıların altında yumurta var.Avatardaki resimdeki yavrularda geçen ana babasını paylaştığım.mesajımdaki kuşlarımın yavruları .Önemli değil sen Malatyaları çoğalt.Bende taklacıları.Birbirimize göndeririz.Benim taklacıların hepsi oynuyor.İyilerden gönderirim kardeşime.
teşekkür ederim abi sağolasın butun arkadaşlarında mubarek olsun . Mavi ufak ufak kısarak kumese doğru gelmeye basladı ama takla vs yok hala ama kapalı tutmaya basladıktan sonra sanki daha istekli uçuyorlar gibi.uzmanefe' Alıntı:Özgür yerin çok güzel.Rahat rahat uçurursun .Sabret.Devamlı uçur ama.Bırakma uçurmayı. Bu arada bayramında mübarek olsun. Senin ve tüm Müslüman aleminin.
Hakan valla işallah seni misafir etmeyi isterim ama bir denk gelemedik senin toplantı benim sınav sonra nöbet derken yağmura camura kaldık. Sağlık olsun ne zaman kısmet olursa başımla beraber. Bu arada 2 gundur veteriner de gecirdim gunu benim kangal gençlik hastalığına yakalanmış yemek yemiyor kusuyor iki gündur sadece su içiyor isall de var zayıfladı . İynesi var 1 hafta yapılacak dun vet yaptı bugun ben yaptım. Bugun arada yerinden kalkıyor daha iyi gibi ama hala yemiyor sadece su içiyor.alger' Alıntı:Nazarım değmesin, Ah Özgür o mekan bende olacak diyorum başka da bir şey demiyorum