bunlarda benim oynarlarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eminaklan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

eminaklan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emin aklan
Meslek
asker
İlgi Alanı
Kediler
oyunlarını bilmiyorum hiç oynarda beslemedim acaba iyi mi ?
91169559.jpg

dddasd.jpg

resim433ddd.jpg

resim434dddd.jpg

resim438ddd.jpg

eger oynar hıc bakmataysın bulaşma derim zaten o hakkı bursa oynarı degıl gordugum kadarıyla ama beslemye karar verdıysen besle

bunlar bursa oynarı deyil mi ? bunlar bir yerden hediye geldide

peki açıklayın neden bursa oynarı olmadıklarını bizde öğrenelim bu vesile ile

ben yeni başladımda bunlar hediye geldi kuşlar iyimi ?

he bide bunları gece çektiyim için boyle pusmuş vaziyette duruyorlar

bunlar akkanat oynar bursa güvercinini özellikleri kafa yapısı yılan kafa gaga yapısı olarakta daha farklıdır bunlar günümüz tabiri ile yoz bursa oynarıdır. tanesini 5tl ye alabileceğin kuşlardır.

ARKADAŞLAR adamın merakını niye söndürüyosunuz bırakın beslesin ,baktıkça iyiyi kötüyü öğrenir veya arkadaşa açıklayın bakalım neden kötü olduğunu öyle kestirip atmakla olmaz açıklayınki ikna olsun hem kuşlar hediye verilmiş günahıyla sevabıyla bakılacak ve bir meraklının kuşunu kötülediğin zaman daha güzelini göstermen lazım ki adam ikna olsun
kuşlar orta halli bakılabilecek kuşlar erkek dahada güzel zamanla yavru aldıkça güzeli çirkini belli olur
saygılarımla

Kuşlara neden kötü denildiğini bende merak ettim, gaga, kafa yapısı renk tonu anladığım kadaıyla ideal, neresinden neye göre kötü denildiğini açıklayabilirmisiniz?

yorumlarınız için teşkkürler acaba kuşların nereleri kotu 2 tane daha alıcamda ona gore alırım

Selam

Kuşlar orta kalite bakılacak yem verilecek kuşlar. Tüyü gagası ve göz içleri fotoğraflarda güzel gözüküyor. Eğer bunlar salınan kuşlarsa ve hala bu tüyü ve gagasını aynı bu haliyle koruyabilmişlerse çok güzel. Salınmıyorsa salın uçurun ve gagalarda kararma olmazsa daha iyilerini alana kadar bıkmadan bakın. Kısacası kötü kuşlar değiller.

deyerli yorumlarınız için teşekkürler şuanda kuışları salmam mumkün deil her dk atmaca şahin bir yandan hava koşuları bir yandan ve daha yeni geldi kuşlar

KARDEŞİM kuşların gördüğüm kadarıyla kötü bir yanı yok yani beslenebilecek kuşlar,ama bende çözemedim neyini beyenmediklerini bence sen kimseye kulak asma kendin için besle ilerde yavrularının resimlerini de koyarsın bizde ona göre sana aklımızın ve bilgimizin yettiği kadarıyla yardımcı oluruz .
SAYGILARIMLA

çok saolun yorumlarınız inş yarularınında resimlerini koyarım

Neden kötü denildiğini bende anlamadım açıklama neden yapmadılar ki madem kötü diyorlar...5 TL den fazla eder 5 TL ye böyle kuş alamazsın arkadaşım bence...

arkadasım mılletın ıyısını kotusunu bosver.onlar oynarın neden ıyı veya kotu oldugunu kendı de bıldıgını sanmam.oyle bak fotodan hemen teshıs koy.nerde oyle usta...sen kusuna bak ucur.zamanla daha ıyısı nı yapar veya edınırsın..
kaldı kı kusların oyle yoz veya kumese sokulmayacak kus degıl..
saglıklı kumesler dılerım...

sakın kardeş kuşunu kaybetme çok degerli bir ırk güle güle besle

arkadaşim gördugum kadarıyla bu kuş akkat ak kuyruk degıl bursa oynari akkat akkuyruk olur ve gaga kısmı sıyah olur tırnaklarla gaga aynı renkte olur sıyah bazende beyaz olur 7 veya 6 adet kanadı beyaz olur kuyrugu beyaz olur iki kanadın da aynı eşıt şekıl de akkanat oluryanı bı tarafta 6 akkat varsa diger tarafta da 6 olması gerekıyo aralarda sıyah kanat olmaması gerekır yuz şeklı benzıyo bırde bunların eşleşmesı zor yanı kendi eşlerını kendileri secerler benım gordugum kadarıyla bu,,,,,,da tek başina ucarlar bursa oynarlagı toplu olarak ucmazlar benım bıldıgım boyle cunku bende bı arlar besledım iiy gunlerde beslemn dilegıyle ama besleyecek sen besle benı yanlış anlamış arkadaşlar

kuşların iyi o kadarda kötü degiller gagada ki zekir den baska bir seyi yok ve bazı arkadaslarımız capar kanata kötü diyor en iyi oynarın altın dan yan teli capar gelebilir bu okadar da göze batacak bişey degil siz kuslarınıza bakın bu arada tekin beyin dedigi gibi milletin iyisi kötüsü bitmez :heyo:

Arkadaşım senelerdir oynar besleyen biri olarak kuşların için söyleyeceklerim şunlar ilk resimdeki çaparlı dişi gayet güzel eğer oynar güvercini besleyeceksen sana tavsiyelerim şunlar ; Gözler çerçeveli yani etli ve beyaz olucak,tüyler yanardönerli parlak olucak ve kesinlikle kahverengi içermeyecek,gaga kalın ve uzun olucak gaga ucu siyah olabilir zikir deriz biz ama alt gaga kesilikle beyaz olmalı,ayaklar kısa tırnaklar gaganın renginde,göğüs geniş ve şallı kuyruk kalem gibi toplu ve birarada olucak telek sayısı 12,ayaklarda kesinlikle tozluk ve paça olmamalı kafa yapıları farklı olabilir ama kesinlikle dik alınlı oynarları tercih etme kuşların güzel sen kimseyi dinleme altlarından gelecek yavrulara bak zaten zamanla sende işin inceliklerini çözersin.

Saygılarımla Bursadan DENİZ.

öncelikle burda bir kaç kişi hariç adam gibi kuşçu yok güvercin denildigi zaman aaa bu kötü şu kötü denmez güvercin meraktır aşktır sanattır adam beğenmiştir almıstır sana ne kötülemek sana mı kaldı iyisi varsa çıkartacaksın diyeceksin ki hakikisi bu dersin atıp tutmakla olmaz kuşlar güzel kuşlar güle güle besle...

kardeş sen bakma bunlara bursa oynar en saf ırktır uctumu 7 8 saat inmez bende var daha yavru 4.5 saat uctu biraz daha gelişsin tüyüne girsin koyacam resimlerini bu kötü yorumlar fesatıktan başka bişi degil...

Abicim ben bi ırka başlarken: elbette ilk aldığım kuşlara müümkün olduğunca, anladığım kadarıyla dikkat ediyorum ama insan bir ırkı ilk defa beslemeye başlayınca haliyle acemilik siresi oluyo; bende alıyorum kendime göre bişeyler ondan sonra kuşları alıştırıp uçuruyorum, bakıyorum hangisi ırkının özelliklerini havada sergiliyor veya hangisi saçma hareketler yapıyor. Bunları seçiyorum ondan sonra siteden o ırkın ideal olanının resmini bulup kendi kuşumla karşılaştırıyorum. Eğer havada iyi değil gagası falanda uymuyorsa elimden çıkarıyorum yoksa besliyoum zaten yavrusu falan daha iyi çıkıyor. Yani bir anda olacak iş değil bence bu zamanla daha iyisine ulaşacağız. Sizin kuşlarınızında maaşallah parlaklığı falan çok hoşuma gitti, Allah nazardan saklasın bence güzel hayvanlar beslemeye, sınav edilmeye değer bence...

.............SİNAN ÖZTEKİN..............

yorumlarınız için teşkkürler

Geri