bunuda okuyun ozaman.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cursed
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cursed

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
cihat adaş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamlar,

Bu siteye 05 şubat tarihinde üye olmuşsun, 51 tane ileti göndermissin, ama site içindeki önemli konuları hiç okumamışsın, kaç kere yazdım bilmiyorum, benim dışımda kaç kere yazdılar onuda bilemiyorum. Yeni kuş almak zorunda kaldığınızda "almamak çok daha isabetli olur" bu yeni kuşu veya kuşları kümesinize koymadan önce karantina kümesinde veya ne bileyim bir koli içinde bile olsa tutup, orada gözlemleyerek sizin kuş bakma tarzınıza adapte ettikden sonra bir sorun olmadığını gördükten, emin oldukdan sonra kümesinize koyun diye yazdık, yazdık, yazdık. Ama bir arpa boyu yol kat etmediğimiz görüyoruz.

Yazık günah güvercinlere değer vermemiş olsaydım, size olan kızgınlığımdan dolayı inşallah hepsi ölür, ölmeyenlerde sallabaş olur diye beddua edeceğim. Ama güvercinlere çok değer veriyorum...

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

babam yaşındasınız, eski konulara bakın demişssiniz evet hepsine baktım geceler boyu hepsini okudum, ama kafamdaki soru işaretleri gitmediği için bu konuları açtım sizden yardım istedim ama bakıorum ki yanlış yapmışım sitenizi hergün satır satır takip ediyorum sırf bu güvercinlere olan merakımdan ve onları sevdiğimden. isterseniz beddua edin sorun deil bu sizin kişiliğinizi gösterir. forumdanda uzaklaştırılıcam bunun farkındayım o yüzden bunları yazıorum.!

verdiğim rahatsızlık için özür dilerim..

Cihat ADAŞ

cihat,aykut abi kötü niyetle söylemedi.sitede o kadar aynı içerikte konu açılıyorki artık yöneticiler onları tek tek silmekten usanıyorlar bir yerde.başta ben de kızıyordum ama sonra olayın iç yüzünün böyle oldugunu ogrenince onlara hak verdim.
kendine göre çok haklısın aslında.seni anlayabiliyorum kardeşim.kızmana gerek yok.siteden de uzaklaştırılacagını sanmıyorum

Bir şekilde değişik zamanlarda benzer sorunları yaşıyoruz ,..
Kularımızla ilgili benzer tecrübeleri hep aynı acı benzerlikle sonu gelmeyen bir ritül içinde yaşamaya devam ediyoruz ..
Bende sizler gibi bu sitede birkaç yıldır üyeyim, konuların kısıtlı kalmasından- ''dön baba dönelim'' misali aynı filmi seyretmekten zaman zaman usandığım da oluyor ..
Güvercin sağlığı - bakımı - uçurma - yemleme - gibi gibi -..
Örnek olaması bakımından bir konu başlığı mesela '' Güvercinimde göz nezlesi var''.. Bu sorunla okadar çok karşılaşılıyorki sıklıla sorulan sorular çözümü aranan konular içerisin de sadece tek biri bu ..
Oysa defalarca ayrıntılı olarak ele aldık .. Cılıkını çıkardık belkide .. Kimi yeni üyemiz eskiyi bilmediğinden , kimisi kolaycılıktan , kimisi başka bir gerekçe ile ısrarla soruluyor - sorulmayada eminim devam edilecek ..
Bizler ; yani bu konularda fikri olanlar, nekadar bunalsakta ,inanınki en azından çoğu sefer yönlendirmeye çaba harcıyoruz .. Sorunların aşıla bilmesi adına ..

Karşılıklı iletişim kopukluğu yaşamadan , saygı ve edeple - yanlış anlaşılmalara mehal verilmeksizin uygun bir lisan kullanılarak , ve birazda sabırla sanırım , .. Aşabiliriz bunları diye düşünüyorum .. Selamlar ŞEREF

Selamlar,

Tüm konuları takip ediyorum demişsin, yeni alınan bir kuşun kümese hemen solmaması gerektiğini okumamışsın demek, bunu okusaydın uygulardın. Onu geçtik hastlıklı kuşları elimden çıkardın demişsin, bu hatana bir hata eklemen demek, hasta kuş nerede kimin elinde o kişiyi uyardın mı? ben böyle bir hal ettim sana veriyorum seninde kuşların hasta olsun diye söyledin mi? çocuk suçun çok büyük hiç konuşma otur oturduğun yerde sizin gibiler yüzünden pazarlarda hastalıklı kuşlardan piyasada ise bulaşıcı hastalıkdan geçilmiyor. Sizlerin yaptığıı yanlışların faturalarını bizler çekiyoruz. Hatalısın hemde başından sonuna kadar umarım bu sana ders olur. Bu işi laiki ile yapmayı öğrenirsin.

Şeref bey tüm gençlere elimden geldiğince yardımcı oluyorum, anlamsız bile olsa konularına destek olmaya gayret gösteriyorum ama böyle bile, bile lades yapanlara arada böyle patlamak gerekiyor. Bin nasihat bir musubetten daha etkiliymiş umarım atalarımız yanılmamıştır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

aykutk' Alıntı:
Selamlar,

Tüm konuları takip ediyorum demişsin, yeni alınan bir kuşun kümese hemen solmaması gerektiğini okumamışsın demek, bunu okusaydın uygulardın. Onu geçtik hastlıklı kuşları elimden çıkardın demişsin, bu hatana bir hata eklemen demek, hasta kuş nerede kimin elinde o kişiyi uyardın mı? ben böyle bir hal ettim sana veriyorum seninde kuşların hasta olsun diye söyledin mi? çocuk suçun çok büyük hiç konuşma otur oturduğun yerde sizin gibiler yüzünden pazarlarda hastalıklı kuşlardan piyasada ise bulaşıcı hastalıkdan geçilmiyor. Sizlerin yaptığıı yanlışların faturalarını bizler çekiyoruz. Hatalısın hemde başından sonuna kadar umarım bu sana ders olur. Bu işi laiki ile yapmayı öğrenirsin.

Şeref bey tüm gençlere elimden geldiğince yardımcı oluyorum, anlamsız bile olsa konularına destek olmaya gayret gösteriyorum ama böyle bile, bile lades yapanlara arada böyle patlamak gerekiyor. Bin nasihat bir musubetten daha etkiliymiş umarım atalarımız yanılmamıştır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut
Selamlar aykut bey sizi tanıyorum iyi niyetinizle ilgili , çabanızla ilgili asla endişem yok .. Burada daha çok heyecanı hevesi fazla olan birazda kanı daha deli dolu akan üyelerimize bir fikir vermek istedim .. Sizin Tecrübe ve Fikirlerinize katılıyorum ::))) .. selamlarŞEREF

o kuş bana tanıdığım ve kuşlarını bildiğim kişiden hediye geldi o yüzden karantinaya güvendğm için almadım.. kuşu elimden çıkardım evet çünki kuşu öyle görünce bir tuaf oluorum içim acıyo. verdiğim kişinin güvercin dükkanı var ben bakarım dedi parasız verdim ve parasıyla başka bir güvercin aldım. ben yanlış yapmadım demiorum evet yanlışm var güvendim ve karantinaya almadım o yüzden burada sizden yardım istedim cevabımıda çok güzel aldım buda bana ders oldu teşşekkürler..

S A BURADA BİZ YASCA BÜYÜKLER KARŞIMIZDAKİ KÜÇÜK KARDEŞLERİMİZ HER NEKADAR İSTEMEYEREK BİLMEYEREK BASKALARINA GÜVENEREK KALPLERİNİN TEMİZLİGİ İLE HATA YAPMIŞ OLABİLİR YAPAMAMIŞ OKUDUGUNU ANLAYAMAMIS DA OLABİLİR HAKLIDIR YADA DEGİLDİR BURASI BİR PAYLASIM YERİDİR YA BİLEBİLDİGİMİZ KADAR AYDINLATIR BİLGİLENDİRİRİZ YADA GERİ ÇEVİRMENİN YOLUNU DAHA GÜZEL DAHA ANLASILIR SEKİLDE YAPABİLİRİZ YANİ KÜÇÜKLÜ BÜYÜKLÜ KİŞİLERİ KIRMADAN İNCİTMEDEN SEVKLERİNİ ARTIRICI DAVRANABİLİRİZ DAVRANABİLMELİYİZ DİYORUM BU KENDİ DÜŞÜNCELERİM ALANINDA GÜÇLÜ BİLGİLİ OLMAK FARKLI SEY ANLASILIR ANLATABİLİR OLMAK FARKLI SEYDİR HER SEY KİŞİLERİN BİRBİRLERİNİ KARSILIKLI ANLAYISLA ÇÖZÜLECEGİNE İNANIYORUM ÇÜNKÜ GENÇLER BÖYLE BÖYLE ÖGRENECEKLER BİLEMEDİKLERİNİ YAPAMADIKLARINI SORACAKLAR BİRANDA ÖGRENEMEYECEKLERİNİ KENDİLERİDE BİLİRLER AMA BİZLERDE DAHA SAKİN DAHA SABIRLI DAVRANMALIYIZKI SABIRLI OLMAYIDA ÖGRETEBİLELİM GENÇLER GÖRDÜKLERİNİ DUYDUKLARINI EGRİ SÖYLENENİ BÜYÜKLER DİYOR DİYEREK DOGRU ALGILARLAR ÖYLE DAVRANIRLAR ÖRNEK OLABİLELİMKİ İLERDE ONLARDA GÖRDÜKLERİNİ UYGULAYABİLSİNLER DİYOR
SAYGILAR SUNUYORUM

cursed' Alıntı:
o kuş bana tanıdığım ve kuşlarını bildiğim kişiden hediye geldi o yüzden karantinaya güvendğm için almadım.. kuşu elimden çıkardım evet çünki kuşu öyle görünce bir tuaf oluorum içim acıyo. verdiğim kişinin güvercin dükkanı var ben bakarım dedi parasız verdim ve parasıyla başka bir güvercin aldım. ben yanlış yapmadım demiorum evet yanlışm var güvendim ve karantinaya almadım o yüzden burada sizden yardım istedim cevabımıda çok güzel aldım buda bana ders oldu teşşekkürler..

Selamlar,

Bak aşağıdaki linki tıkla ve ekim ayında yazdığım bir yazı var orada onu oku lütfen, bu arada geçmiş olsun. En kısa zamanda güvercinlerin iyileşir inşallah, Baytrill %10 oral çözelti olan bu ilaçı kullan, bayer bu ilaçı üretmediğini duymuştum, bunu bulamaz isen muadili Killoxacin %10 oral çözeltiyi de kullanabilirsin. 1 litre suya 0,5 mlg 7 gün uygula, sonrasında berovit b 12 vitamin ver. Gene 1 litre suya 0,5 mlg. olarak 3-4 gün antibiyotik tedavisinden etkilenmesinler diye. İshal kesilmez ise bu uygulamalardan sonra 3 gün 1 litr suya 0,5 mlg diastop ver. Tabi kümeside iyicene dezenfekte edeceksin. Bak sana ne işler çıkardı bir hatan, ben bu emeğinizin boşa gitmesine de çok üzülüyorum. Bu yüzdende tepkilerim sert oluyor ne yazık ki, gelişmelerden haberdar ederseniz.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

ileti102366.html#p102366

aykut abi ufak bir tatsızlık çıkardım çak özür dilerim. verdiğiniz linkte yazınızı okudum ve gerekeni yapıcam. bugün güvercin satan yerlere gittim ve sorunumu anlattım bana aviastim(antibakteriyel) diye bir ilaç verdiler 3.5 litrelik suluğun içine yarısını boşaltmamı diyer yarısınıda ertesi gün suyu tazeleyip katmamı söylediler. az önce baktğımda neşeleri yerlerinde ve yemlerinide güzel bir şekilde yiyolardı inanın o an benden mutlusu yoktu.) aşılarını yaptırmaya çalışcam ileride daha fazla üzülmek istemiyorum..

yarında gözlemlicem haberdar etmeye çalışcam,ilginiz için teşekkürlerr

AVİASTİM, Oral Çözelti (BİYOTEKNİK)

Formülasyonu : 100 ml çözelti içeriğinde 1 g oksitetrasiklin bulunmaktadır.

Aviastim, kafes kuşlarında sistemik enfeksiyonların sağaltımı amacıyla, oksitetrasiklin esasına göre hazırlanmış olan, içme sularına katılarak verilmeye özgü, açık sarı renkli berrak bir çözeltidir.

Farmakolojisi ve özellikleri : Bu ürünün içeriğindeki oksitetrasiklin, tetrasiklin türevi bir antibiyotiktir. Aynı antibiyotik gram (+) ve gram (-) bakteriler ile mikoplazmalar ve riketsiyaları da kapsayan oldukça geniş bir antibakteriyel spektrum sergiler. Belirtilen etkinliği sayesinde özellikle kafes kuşlarında pastorelloz, tifo, pullorum, kolibasiloz, özellikle papağanlardaki psittakoz hastalığı ile sinüzit ve mikoplazmoz gibi solunum sistemi enfeksiyonlarında güçlü antibakteriyel etkinlik sağlar. Aynı şekilde, kafes kuşlarının bronşitis, traheitis, siringitis ve laringitis gibi soğuk algınlığıyla doğrudan ilişkili olan hastalıkları da aynı antibiyotik ile güvenle sağaltılabilir.

Kullanılma yerleri : Bu ilaç, kafes kuşları ile her türden egzotik kuşlarda gram(+) ve gram (-) bakteriler ile mikoplazmalar ve riketsiyalara bağlı solunum ve sindirim sistemi enfeksiyonları ile diğer sistemik bakteriyel hastalıkların sağaltımında kullanılır.

Kullanılma şekli ve dozları : Aviastim, kuşların içme sularına katılarak içirilmek suretiyle uygulanır. Bu amaçla, hasta kuşun 30 ml’lik suluğuna 24 damla (1 kapak dolusu) Aviastim katılır. Her gün sulukta bulunan su değiştirilerek taze ilaçlı su hazırlanır. İlaç uygulamasına 5-7 gün süreyle devam edilir.

Bu ilaçın salmonella, e-coli veba gibi mikrobik hastalıkların tedavisinde kullanıbileceğini söylediler demek, umarım işe yarar, genelde kafes kuşlarının astım, üst solunum yolları rahatsızlıklarında kullanıldığını araştırdığımda fark ettim.

Saygılarımla

Aykut Karabulut

aykut abi ilacı alırken reçetesini okudum sizin söylediklerinizde aynı şeyler yazıodu. o yüzden özellikle sordum kuşlarıma faydası olurmu, beklenmedik bir etki görürmüyüm diye ve bana garanti verdiğini 2 gün içinde farkı göreceğimi söylediler.umarım işe yarar.(

Selamlar,

İnşallah iyi gelir. İyi aksamlar...

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri