bursa besleyen arkadaşlar lütfen yorumlarınız yazın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aliiş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

aliiş

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ali iş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
arkadaşlar yaklaşık 4-5 aylık 1 çift siyah 7 ye 7 bursam var ikisini de aynı anda uçurduğumda felaket oynuyorlar ama dişi bursam yaklaşık 15-20 gündür uçauken sarmaya çok dengesiz yüksekliklerden giriyo ve çoğu zaman çakılıyor benim gözlerimle şahit olduğum en son olay az önce oldu ve bursam yaklaşık 6 m yükseklikten sarmaya girdi tam inişi esnasında ve evin yan tarafındaki arsaya çakıldı neyseki sersemledi ve ben aşagı indiğimde uçarak kümesine girdi ve aç olmasına ragmen bişe yemedi açıkçası bişe olacak diye uçurmak ta istemiyorum ama nede olsa bursa uçmak istiyor ne yapmam lazım çakılmaması için çünkü sarması fevkalade havada yaklaşık 10 metreden fazla sarıyor ve daha hiç yavruya kusmadı gerisini siz düşünün o yüzden bursa besleyen arkadaşlar yorumsuz bırakmayın bu dengesiz yoksa düşe düşe ölecek buna bir çare yazın.....

arkadaşlar neden kimse yorum yazmıyor kimse kaideye almadı mı göz göre göre hayvan ölecek hiç mi tecrübeli üstat bu yazdığımı okumadı

Güvercinin genetiği ile alakalı birşey olabilir. Bursa oynarlarında nasıldır bilmiyorum, fakat dönek ve dolapçı ırklarında bu özellik tutulmaz. Genellikle kardeş eşleşmelerinden, veyahutta iç içe fazla girmiş kuşlarda olur, oynar uçuran kişiler daha iyi bilir fakat bana göre bir müddet uçurmamanızda fayda var.

kuslarınızın resmını koysaydınız daha ıyı yorum yapardık..oynar kusunun sarak olacak kadar makara yapması bıraz kuşkulu bır durum..hıc bır oynarcı bu kadar sık makara yapmasını ıstemez kuslarının..
kuyruk catallamak kanat altı ınce tuylerı almak ıse yarayabılır..
saygılar..

kuyruk catallamak kanat altı ınce tuylerı almak kuşu yeniden tüye sokmaya teşvik etmez mi bugün biraz zorladım hiç yapmayacağı şeyi yapıyo başka dama atıyo hemen erkeği yanına çağırıyor birlikte bir iki tur attılar ama gel siz bana sorun ha düştü ha düşecek diye tereddütte kaldım şuan için daha iyi bir öneri gelene kadar kuşu uçurmamaya biraz performansından kaybolması çözümüne başvurmaya karar verdim yapcak bişe yok el mahkum.... yorum yazan arkadaşlara ayrıyeten çok teşekkür ederim sağolun......

slm arkadaşım inegölden ben selami tac eski dernek başkanlarındn bizde bir minare bir telefon diregi döneneler var kuyruk yolmak kanat yolmak cagre degil bunların ırkından gelir bunlar düşer patlayanlar oluyo sanırım karabaş dedigin kuşlar ama sen bunları biraz ucurma kartlasınlr öyle ucur cocuk bunlar daha kartladılarmı yine dönerler ama böyle düşme olmaz alcak dönmezler kartlıkta yukardan dönerler ve kurtarırlar bendede böyle var kartlıklarında dahada emin dönerler korkma biraz sabırlı ol bunların cinsi ırkı bu yardım arama yardımı kendinde ara ucurma eş alsınlar bi yumurtaya yatsınlar anac babac olsunlar korkma sonra arkadaşım saygılarımla selami tac inegölden selami tac yazarsan kuşlarımımda bu sitede görsün arkadaşım tşk şimdiden byyy

buyuk ıhtımal kuslarınız bızım kırmızı kuyruk dedıklerımızden.uzun makara onlar yapar.bence kusları damızlıga cek.yavruları ucur..
kırmızı kuyruklar sık makaraya gırdımı en son catıda patlar genelde..
saygılar..

arkadaşlar kuş geçenlerde düştü kafasını yere çerpmış ben can çekişiyo diye kafasını çekecektim kıyamadım tecrübeli bir abiye götürdüm sırtında çatlak kafasından da darbe almış kuş şuan o abide yavaş yvaş iyleşiyor bakjalım yavru almak nasip olacakmı

Burda kuşunda oyuna giren kuşun kanatlarını hemen Çek bekle. Toparlar Kendini kanatları gelince uçur izle Çok saran Kuş makbul değildir bursa kuşu sert uçacak diğer kuşlardan çarpık uçacak peş peşe uçan bursayı çıkar elinden. f16 gibi uçması lazım. her yerden gökte mekik dokur.

Geri