BURSA DAN AHMET HAFIZOGLU'NUN DOLAPÇILARI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmett1988
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

ahmett1988

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ahmet hafızoglu
Meslek
ögrenci
İlgi Alanı
Balıklar
SELAMLAR besledigim dolapcılarım ve yavrularım

Maşallah güzel kuşlar.Gülegüle besleyin.

Maşallah yavrular kıpır kıpır olacaklar. Saz kanat karaçilde güzele benziyor. Sağlıklı üretimler.

maşallah kuşlarınız çok güzeller bol yavru almanız dileğiyle burdur dan selamlar.........

slm kuşların guzel
allah can peklıgı wersın
uzun zamandır arıyodum
ırtıbata geçmek ısterım wardı bende çalındı bıdahada bulamadım
aslında war ama kırmalar yanı
degerlendırırsen sewınırım
mswn adresım [email protected]

msn adresınızı ekledım gorusuruz insallah

MAŞALLAH Güzel kuşlar.Bu dolapçılar ile dönekler arasındaki farkı hala anlamış değilim.Hiç havada görmedim.Belki o yüzden.Fiziki özelliklerini biraz ayırabiliyorum.Ama perfonmans özellikleri açısından hala sağlam bir bilgi edinemedim.Ciddi olarak da araştırıyorum.Bilgisi olanlar lütfen aydınlatsın.

Merhabalar,

Dolapçılar burun üstü olarak sağ yada sol kanadını merkez alarak aşağı doğru kanatlar tam açık olarak dolap yaparlar(dönerler) .hem sağa hem de sola bu matkap şeklinde dönerlerse değerli olurlar.Dönüş önce 3 ya da beş dolapçı havada uçarken pırıltısız boşa dolap alırlar daha sonra indirirken kümes pırıltısıyla aşağı bağlama dolabıyla dalarlar.
Şöyle de anlatayım Kelebek ırkının daha dar ve devirlisi.

oktay kuslarını urete bıldın mı

yok bea usta biliyon benim kuşlar ıspartadan sigortacı ismail diye birinin soyuna dayanıyordu bunları denizlilerle çapraza aldım güzel dönüşlü dolapçılar çıktı ama yapı farklılıkları çok fazla vardı.kimi uzun kimi kısa kan tuttu ama bunun yanında kayık hareketide kuşlarda vardı ve filipkadan dolayı ben kesinlikle istemiyorum.sattık elimden çıkardım şimdi ise 1 çift gümüşçil var 4 tanede yavru abi soner abi bende bango istedi ona buldum ama anlaşamıyoz bana dişi dolapçı lazım 5 tane bangoya versin bişeyler dedim sana ahmet abinin kuşlarından veririz deedi

merhabalar kusların masallahı var allah saglıklı günlerde besleeyi nasip etsin

maviboncuk' Alıntı:
MAŞALLAH Güzel kuşlar.Bu dolapçılar ile dönekler arasındaki farkı hala anlamış değilim.Hiç havada görmedim.Belki o yüzden.Fiziki özelliklerini biraz ayırabiliyorum.Ama perfonmans özellikleri açısından hala sağlam bir bilgi edinemedim.Ciddi olarak da araştırıyorum.Bilgisi olanlar lütfen aydınlatsın.

biz oynak deriz ıspartada dönekle arasındaki renk kostüm fiziksel özelikler dısındın da oyun sitileride farklıdır oynaklarda oyun sitileri

Rennie' Alıntı:
Merhabalar,

Dolapçılar burun üstü olarak sağ yada sol kanadını merkez alarak aşağı doğru kanatlar tam açık olarak dolap yaparlar(dönerler) .hem sağa hem de sola bu matkap şeklinde dönerlerse değerli olurlar.Dönüş önce 3 ya da beş dolapçı havada uçarken pırıltısız boşa dolap alırlar daha sonra indirirken kümes pırıltısıyla aşağı bağlama dolabıyla dalarlar.
Şöyle de anlatayım Kelebek ırkının daha dar ve devirlisi.

rennie de dedigi gibi burnun üstüne dönenleri vardır biz buna didaktan oynuyor deriz oynaklarda oyun sitileri farklıdır didaktan gögüsten dönen kafasını kanadının altına alıp dönen ve didagını tırnagına takıp dönen kuslarımız vardır dönekle arasındaki fark tek oyun sitili yoktur ve saglamlıktır

ıspartadan saygılar

maaşallah güzel kuşlar güle güle döndürüp besle sağlıklı günler

oktay su anda benım de dışi kusa ihtiyacım var yenı yavrular vardı onlarıda arkadasa hedıye olarak verdım ama yenı gelecek olan yavrular var onlardan dişi cıkarsa sana verırım yaa ama 1 ay gıbı zaman alır gıbıme gelıyor

usta sağolasın,

benim takımlar hazır başkada kuş sokmam heralde aralarına ama dönüş stili hakkında hala kararsızım olması gereken nedir?

yeni resımler

s a ahmet usta

abi şu çift boncuklu boz(basralı) nasıl bir kuş .kendi yavrun mu yoksa coskun abinin bozlardanmı.gökçil de güzelmiş havalar iyi olunca bi pazar gelmek isterim abi.

oktay boz kendı yavrum gök çilde sonerın karaçilin yavrusu ikisi de kızma kus ese gelmedıler daha yenı oyun acmaya basladılar bozun kardesı vardı bunun rengınden bıraz daha acıtı kus oyununu acarken kacırdık boz da kacacak dıye ucuramamıstım yenı yenı ucurmaya basladım evı bılıyorsun her zaman beklerım

karaçilin yavrusu soner abinin dişiyle arap kosovadan deil heralde pazarda bulduğunuz soner abinin erkekle senin dişinin yavrusu ok. abi görüşürüz

pazardan buldugumuz degıl soner ın karaçil dişiden geldi

ahmett1988' Alıntı:
pazardan buldugumuz degıl soner ın karaçil dişiden geldi

abi o dişiyle kosovalıdan mı geldi.

Geri