GÜVERCİN DERNEKLERİNE GENEL BAKIŞA AİT BİR YORUM VE BGYD CEVABI
Dernekler aslında bir gereklilik, fakat dernekler çoğunlukla para kazanma amaclı oluyor. Göstermelik bir kaç iş yapıyorlar. Elektrik su kira ve eleman calıstırma parasının fazlası dernek kasasına giriyor. Artı dernekler üst yönetimin kuş pazarlama tezgahlarını hazırlıyor. Bunlar benim gözlemledigim.Şimdi bir kaç sorum var. Bir dernek en basit olarak şu işlemleri yapması gerekir.Hangi dernekte derneğe üyelerin tam listesi ve adresleri ve besledigi kusların sayısı var.Bu uyelerin aşılama işlemleri ve veterinerlik hizmeti periyotik olarak her ay dernek tarafından karşılanıyormu?Kuşların bakımı,yetiştiriciliği,kayıt edilmesi konusunda detaylı bilgilendirme toplantıları bütün üyelere haber verilip yapılıyormu?Bunlar en basit ve genel ihtiyaçlar. Hangi dernekler bu işlemi yapıyor merak ettim. Artık dernekçilik ölmeli. Profesyonel dernekçilik gelmeli. Üyeler ve üyelerin kuşları kayıt altına alınmalı. Dernekte bir bilgisayar yardımı ile bu işlemler kolay şekilde yapılır. Kuş pazarlama işlemlerinden önce kuşlarımıza hak ettikleri önemi verelim. Güvercin besleyecek olan tam beslesin, Besleyemiyecek yada derme catma kümes ile bu işi yapmak isteyen güvercin beslemesin. Dernekler bu işin kontrolörü olsun. Üye olmanın para dışında şartları olsun. Kümeslerin nasıl konutlarımızda deprem yönetmeliği var kümesler içinde kurallar olabilir yada aklıma şu an gelmeyen bir çok güzel uygulama geliştirilir. Bu işi düşünüp geliştiren dernekler varsa Saygı ile onları selamlıyorum. Diğerleri şu ana kadar dernekcilik yapıyorlardı ama bu tarihten sonra yapıyorum demesinler. Bu dernekçilik anlayışı kireçlenip toprağa gömülmeli.
BGYD-CEVAP
BU İSTENİLEN ŞARTLARDA BİR DERNEK 2005 MAYISTA FAALİYETE GEÇTİ.
1-KUŞLARIN KAYIDA ALINMASINI TÜM YEREL TV LERDE CANLI YAYINLARDA DİLE GETİRDİ.
2-AÇILIŞINDAN İTİBAREN TAM 2 YIL BOYUNCA TÜM MİSAFİRLERİNE VE ÜYELERİNE ÜCRETSİZ HİZMET VE LOKALİNDE ÇAY VE İKRAM SERVİSİ YAPTI.
3-DERNEĞE RESMİ VETERİNER TAYİN ETTİ VE TÜM PERİYODİK AŞI VE BAKIMLARINI ÜCRETSİZ YAPIYOR.
4-KUŞ GRİBİ DÖNEMİNDE YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA BAZI BELDELERDE KUŞ İMHASININ DURMASINA VESİLE OLDU.
5-TİCARETHANE DEĞİL HİZMET DERNEĞİ OLMANIN KAİDESİNİ TAŞIYAN GÖNÜL VERMİŞ DOSTLAR TARAFINDAN KURULDU.
6-HİÇ BİR DAVETTE OTEL,YEMEK,VE BENZERİ MASRAFLARI MİSAFİRLERE YANSITMADI YANSITMIYOR.GEREK DERNEK BÜTÇESİ GEREKSE KURUCU DOSTLAR TARAFINDAN KARŞILANIYOR.
7-ALIŞILMIŞ KAHVEHANE ORTAMINDAN UZAK NEZİH DOSTANE MUHABBET EDİLEN VE GÜVERCİN KONUŞULAN BİR ORTAM KURDU.
8-KURDUĞU İNTERNET SİTESİYLE TÜM BİLGİLERİNİ PAYLAŞMAYA VE TÜM ELEŞTİRİ VE TEBRİKLERİ ALMAYADA ŞEFFAFLIK GETİRDİ.
EVET BÖYLE BİR DERNEĞE İHTİYAÇ VARDI VE BÖYLE BİR DERNEK ARTIK VAR...B.G.Y.D