Bursa Oynar Güvercini Sevenler Yetişt.Lokali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan @k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K

gökhan @k

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Gökhan AK
Meslek
Serbest Meslek
İlgi Alanı

İlk olarak Osmanlı döneminde yetiştirilen ve dünyada sadece Bursa'da bulunduğu bildirilen "Oynar" cinsi güvercini sevenler, dernek çatısı altında buluştu.
Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde yeni faaliyete geçen bir lokalin girişine asılı, "Bursa Oynar Güvercini Sevenler, Yetiştirenler Derneği" tabelası görenleri şaşırtıyor.
Doktor, mühendis, avukat gibi çeşitli meslek gruplarından 245 dernek üyesinin ortak amacı ise bu kuş türünün devamını ve dünyaya tanıtımını sağlamak.
Bursa Oynar Güvercini Sevenler, Yetiştirenler Derneği Başkanı İzzet Tunç, derneklerinin Türkiye'de eşi ve benzeri olmadığını söyledi.
Dernek üyeleri olarak Bursa'ya özgü bir güvercin türünü yetiştirmenin ayrıcalığını yaşadıklarını anlatan Tunç, "Bizim güvercinimizin tarihinde Osmanlı yazıyor. 'Bursa Oynarı', Osmanlı'nın kuşudur" dedi.
Osmanlı döneminde yetiştirilmiş bir ırk olan "Bursa Oynarı"nın ayrıca dünyanın en parlak tüylü kuşlarından biri olduğuna değinen Tunç, şöyle konuştu:
"Bu kuş, dünyada 'Bursa Roller' adıyla bilinir. Bursa çevresinde ise 'Oynar' veya 'Akkanat' adıyla anılır. Dünyanın neresine gidersiniz gidin her tür kuşa rastlarsınız ama, 'Bursa Oynarı'nı sadece Bursa'da bulabilirsiniz. Bizler de bu kuşu en iyi şekilde yetiştirmek, üremesini sağlamak ve gelecek nesillere böyle bir miras bırakmak için 245 üye bir araya geldik. Osmanlı bize, bizler de çocuklarımıza ve torunlarımıza Bursamızla özdeşleşen güvercinimizi bırakmak istiyoruz."
Türkiye'nin hemen her tarafından derneğe üye olmak isteyenlerin başvurularını aldıklarını vurgulayan Tunç, "(Bursa Oynarı)nı beslemek ayrıcalıktır. Bu ayrıcalığı yaşamak isteyen güvercinseverler de bizlere başvuruyorlar" diye konuştu.

Kaynak: BURSA-A-A.

dernegın acılmasında ,ve calısmalarında emegı gecen herkesı kutluyor,yaptıkları bu anlamlı calısma ıcın tesekkur edıyorum...
derneklesme ve orgutlenme olmadan bızım tarıhımız ,kulturumuz olan oynar kusumuzu,gelecek nesıllere saglıklı bır sekılde bırakamayız..her oynarcıyı dernege destek vermeye uye olmaya davet edıyorum...
gokhan kardesım dernekle ılgılı olarak adres ,calısma ve etkınlıklerı ıcın bızlerı daha fazla bılgılendırırsen sevınırız..
saygılarımla..

gökhan kardeşim eline sağlık ben kurucular arasında bulunduğum bu derneğimize arkadaşlarımızın katkılarıyla daha ileri gideceğini umud ediyorum herkese teşekkürler üye numaram 16 dır bu arada

kuş' Alıntı:
gökhan kardeşim eline sağlık ben kurucular arasında bulunduğum bu derneğimize arkadaşlarımızın katkılarıyla daha ileri gideceğini umud ediyorum herkese teşekkürler üye numaram 16 dır bu arada
Beyhan abi öncelikle aramızda bu güzel derneğimize üye olan bir üyemizin bulunması beni gerçekten çok memnun etti.Bu arada üye numaranız da çaktırmadan yakıyor ortalığı :heyo:
Derneğin kurulduğunu kısa bir süre önce öğrendim ve çok sevindim.Bugüne kadar bursamızda birçok oynar derneği kuruldu ancak istenilen örgütlenmeler ve birliktelikler oluşmadı.Ancak bu derneğimizin uzun vadeli olacağından eminim.Fırsat bulduğumda ise hemen derneğimize üye olmak istiyorum.Umarım kayıt işlemlerinde herhangi bir aksilikle karşılaşmam.
Bu derneğin kurucu üyelerinden olan sizlere çok teşekkür ediyorum.Bu kuşlar bize osmanlıdan miras,bunların değerini iyi bilelim ve diğer illerede örnek olalım inşallah.

teşekkür ederim aramızda görürüz senide fazla sıkıntıya sokmazlar sıkıntıyı biz çektik tanışırsak anlatırım görüşmek üzere

En kısa zamanda görüşmek üzere o zaman Beyhan abi.

kuş' Alıntı:
teşekkür ederim aramızda görürüz senide fazla sıkıntıya sokmazlar sıkıntıyı biz çektik tanışırsak anlatırım görüşmek üzere

Ne gibi bir sıkıntı çektiniz beyhan bey bizimlede paylaşırmısınız.
Bizim sitede gizli saklı olmaz abi?
Merak ettim gerçekten böyle güzel derneğin sıkıntısı ne olabilir.

kurum aşamasında hiç paramız yoktu harcamaları hep cepten yaptık
şimdi giriş ücreti az aidat az dernek binamızı bile kendimiz imece usulü yaptık
şimdki yöneticilerde lokali açtılar çok güzel oldu ilerliyoruz kuşu koruma altına almak daha kalay olucak böylece

Merhabalar,
Yıldırım büyük bir semt. Yer tam olarak nerde bulunuyor? Yerinizde Oynar görmek, satmak ve almak mümkün mü?

Bu Yer Setbaşına Çıkarken var birde Şimdi Yeni Açıldı İncirli Cad.sinin Orda Yani Bizim Yan Taraf

BU DERNEĞİN İNTERNET ADRESİ VAR MI? VARSA YAZARSANIZ SEVİNİRİM BEN BULAMADIMDA.

Geri