Bursa Oynarı Performans Videosu.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
A

Anonymous

Misafir
MErhaba güvercin dostları bir karabaş oynarımın uçumunu sizlerle paylaşmak istedim.Şu an 10 aylık olacaktı fakat atmacaya kaptırdım 1 hafta filan oluyor yaşasaydı 10 aylık olacaktı.Şimdi yavruları uçuyor.Nasip kısmet.

İzlamek için alttaki linke tıklayınız.
http://www.metacafe.com/watch/1435700//#
Buda resmi.

Selamlar Hüseyin Bey paylaşım için teşekkürler. Bilmediğim için soruyorum bursa oynarları düzmü uçuyor. Yani makaracı ama performansı neye benziyor. trakya yerlisi ile yakınmı?

basoglanh' Alıntı:
Selamlar Hüseyin Bey paylaşım için teşekkürler. Bilmediğim için soruyorum bursa oynarları düzmü uçuyor. Yani makaracı ama performansı neye benziyor. trakya yerlisi ile yakınmı?

Merhabalar,

Bu o kadar uzun bir konu ki heralde 2 gün hiç durmadan açıklama yapsam belki ortak bir fikirde buluşabiliriz.KIsaca özetleyim ben oynar da makarayı sevmem ve benim oynarlarım makara yapmaz.Bel kırma hareketleri zaman zmaan görüyorum çok nadir olmakla bir likte azgınlık ense dönemlerinde 1 takla atabilir.Bursa oynarı makaracı ırk mensubu bir ırktır fakat o kadar hızlı uçar ve kanat atar ki ben bu tip bir ırkın makara yapmasını istemiyorum kanat alışları ve sertliği benim için yeterlidir makara yapanlarını asla kümesime sokmam!

Tabii bunlarında sebepleri var geçmişte bursa oynarının yanlış tescillenmesinden tutunda tescillenen bursaların içinde çakal,trakya yerlisi,posta vs gibi kanlar olma ihtimali çok yüksetir ve öyledirde!Şimdi beslediğim oynarlarım makara yapsa bana çakalı hatta ve hatta trakya yerlisini hatırlatır!Oysa ki benim anlayışım daki oynar neşesinden kaynaklanan en fazla bir iki takla atmalıdır şimdi burda şuna dikkat etmenizi isterim her 1-2 takal atan bir ırk makaracımıdır?bence hayır sizce nedir bilemiyorum.

Geçmişte çok eskşi yıllarıda göz önünde bulundurduğumuz da çok farklı duyumlarla karşılaşmaktayız oynarın çıkış noktası olan Bursa ilimizde bir çok rivayete rastlamak mümkün fakat bunların hepsi çok uzun konular bunların hepsini kendi mantığımla değerlendirdiğim de ben oynarın makara yapmaması gerektiğini düşünmekteyim belki yanılıyorum bilemem zaman bunuda bana gösterecektir.Ama şuan makara yapan oynarlara baktığım da bir gerçek makaracı kanı taşıdıklarını düşünüyorum Mülakatta makaracıdır hep söylerler oynara sokulmuştur diye bunlar çok karmaşık konular ben sadece mantelitem doğrultusun da ilerliyorum.Ve oynarın makara yapmaması gerektiğini düşünüyorum doğrumu düşünüyoum yanlış mı bunu bana ancak ve ancak kendi tecrubem oynar besleme anlayış ve zaman gösterecektir tabiiki siz değerli dostların fikirlerinide alaarak bu şekillenecektir ama şu an ki düşüncelerim MAKARASIZ BİR OYNAR.

Selamlar.
Merhaba oynarlar için birşey demem yanlış olur tamamiyle yabancısı olduğum ve hatta çok nadir gördüğüm bir ırk. Muğla tarafında ve yakın çevremde çok az sayıda var. Onlarıda uçurduklarını görmedim.

1-2 takal atan bir ırk makaracımıdır?bence hayır sizce nedir bilemiyorum.
Demişsiniz bunda şöyle birşey var dönekler veya dolapçılar bir iki defa dönmesi önemli değildir önemli olan performansını uzun değilde göz zevkine htap edecek şekilde ve standartlara uygun şekilde vermesi göz önünde bulundurulur. Belki oynardada bir iki makara yapması değil makaraya nasıl başlayıp bitirdiği önemlidir.

hüseyin kardeş üzüldüm bende bursa oynar hastasııyım yerimin yokluğundan mahrum kalıyorum sana bol yavrular

turan_44' Alıntı:
hüseyin kardeş üzüldüm bende bursa oynar hastasııyım yerimin yokluğundan mahrum kalıyorum sana bol yavrular

MErhabalar Turan bey neden üzüldüğünüzü anlayamadım hayırdır inşallah? üzüntünüzü bizimle paylaşırmısınız elimden gelirse üzüntünüzü gidermek isterim.Bursa oynarı merakınız ne kadar güzel kendinizi mahrum bırakmanız nedendir? İyi dilekleriniz için teşekkürler.

ah birde su bursa oynari oynarken gorebilseydik ne guzel olurdu cok aradim ama nedense hicbir yerde bulamadim nasil makara yapar bu kus

tolgahan' Alıntı:
ah birde su bursa oynari oynarken gorebilseydik ne guzel olurdu cok aradim ama nedense hicbir yerde bulamadim nasil makara yapar bu kus

Tolgahan bey merhabalar,benim oynarlarım 3-4 keyfi makara çok az da olsa yaparlar bel kırma gibi şahlanma hareketleri ve buna benzer yana takla gibi benzeri ''ŞENLİK''neşelilik gösterirler fakat genel de hep düz sert,kırparak,dağanık,panik uçar ve istikrarlı performans sergilerler,gelicilik yönünden de son derece ahlaklı oynarlardır.

Sizin oynardan kastınız makara ise mutlaka uzun 1-2 direk veya daha fazla makara yapabilen akrobat oynarnarlar vardır.Ben de bu yapıda ki oynarları burada en az sizin kadar izlemek isterim.Elin de olan arkadaşlar paylaşırlarsa tabi ki seyretmek keyifli olur.

basoglanh' Alıntı:
Selamlar.
Merhaba oynarlar için birşey demem yanlış olur tamamiyle yabancısı olduğum ve hatta çok nadir gördüğüm bir ırk. Muğla tarafında ve yakın çevremde çok az sayıda var. Onlarıda uçurduklarını görmedim.

1-2 takal atan bir ırk makaracımıdır?bence hayır sizce nedir bilemiyorum.
Demişsiniz bunda şöyle birşey var dönekler veya dolapçılar bir iki defa dönmesi önemli değildir önemli olan performansını uzun değilde göz zevkine htap edecek şekilde ve standartlara uygun şekilde vermesi göz önünde bulundurulur. Belki oynardada bir iki makara yapması değil makaraya nasıl başlayıp bitirdiği önemlidir.

Merhabalar Hüseyin bey ben her ne kadar 1-2-3-4 vs keyfi takla peşi sıra sarım şeklinde makaradan oynar ırkı için bahsetsem de tabi ki sizin sorunuz da asıl önemli detay yatmaktadır.Oynar makaracı bir ırksa makarasına nasıl başlayıp nasıl bitireceği söz konusu ise oynar uçurup makarası işte arkadaşlar oynarın makarası böyle başlar ve böyle biter diyebilen''buda ''videosudur'' yeryüzün de bir tek kişi acaba varmıdır?

Ama sözde oynar makaracı pekii bu ırk neden havada makarasıyla değerlendirilmiyor?Bunu düşünmek gerekli?Bu ırkı yapanlar sanırım cevap vereceklerdir!

selamlar hüseyin arkadaşım
insan gerçekten seyretmeye doyamıyor teşekkürler paylaşım için
allah bizede nasip eder inşallah bursa oynarı :p

BATILI' Alıntı:
selamlar hüseyin arkadaşım
insan gerçekten seyretmeye doyamıyor teşekkürler paylaşım için
allah bizede nasip eder inşallah bursa oynarı :p

Merhabalar Edirne ye geldiğiniz de Allah izin verirse kısmet olursa yavrularından size de seyrettireceğim bu kuşumu atmaca alalı baya bir zaman geçti aynı kan kardeşleri ve yavruları var.Bunları sizlerle zaman içinde video ve beslemek içinde paylaşacağım.Bunları buraya pazar aramak için değil sizde de olması için koyuyoruz öyle değil mi?Bu hobinin hastalığı ve ustalığı var malum bende bir şey olursa bu kuşlara sizden alıp devam ederim gayem bu.Ahlaklı kanlar ancak paylaşıldıkça korunabilir.

inşallah hüseyin bey
zaten ilk fırsatımda edirne ye gelicem.sizinle tanışmak için.kuşlarınızı seyretmek için.yorumlarınızada katılıyorum kuşçuluk ticaret için değil habi için bakılmalı paylaşmasını bilmeliyiz
saygılar....

huseyın senı bukonuda tebrık edıyorum elındekı nı paylasmasını sevıyorsun....yuregı zengın kardesım ...hep boyle kal.elınde kus sıte sıte pazar pazar dolasanları gordukce senıde damızlık kumesıne kapatasım gelıyo :hhh:

BATILI' Alıntı:
inşallah hüseyin bey
zaten ilk fırsatımda edirne ye gelicem.sizinle tanışmak için.kuşlarınızı seyretmek için.yorumlarınızada katılıyorum kuşçuluk ticaret için değil habi için bakılmalı paylaşmasını bilmeliyiz
saygılar....

Harettin bey Kuş satılabilir alınabilir bende bunları satın aldım bende tabi ki karşılığın da para verdim . kümes masrafları içinde zaman zaman komik rakkamlara da satıyorum aşı, ilaç ,yem kümes ekipman masraflarını kendileri zaten çıkartıyorlar.Kalanını da hediye veriyorum elimde ki oynar soyunu sağlama almış hemde bunları paylaşmış oluyorum.Verdiğim kişilerde farklı çalışarak güzellik katabiliyorlar bunları izlemekte ayrı bir güzellik.

Bakın bu kuşlar şuan Edirne de Karaağaç semtin de uçuyor geçen senenin yavruları.Karaağaçta ki kümeste de bunları görüp seyredeceksiniz inşallah.

Sizin için büyüteceğim yavrular da bunların aynısı olacak kısmetse.

inşallah hüseyin arkadaşım
resimdeki kuşlar on numara abi.bu bursalar için bütün kuşlarımı çıkaracam kümesten.bursa oynarında çok merağım vardı sayendede edindikten sonra sadece bursaya döneceğim.tabiki kümesin masrafları için haliyle 3 5 bişeyler almadanda olmaz haklısın :evet:

BATILI' Alıntı:
inşallah hüseyin arkadaşım
resimdeki kuşlar on numara abi.bu bursalar için bütün kuşlarımı çıkaracam kümesten.bursa oynarında çok merağım vardı sayendede edindikten sonra sadece bursaya döneceğim.tabiki kümesin masrafları için haliyle 3 5 bişeyler almadanda olmaz haklısın :evet:

Hayrettin bey kuşları beğendiğiniz için teşekkürederim.Bu yaz çıkan yavrular çok daha güzel ve performanslı olacak fakat kendi kuşlarınızdan vazgeçmenize gerek yok ayrı bir kümes yabıp öyle besleyebilirsiniz.Ben 3 ırk yetiştiriyorum oynar bunların en sonuncusu bahçeniz müsaitse kendi kuşlarınızdan da vaz geçmeyin sadece ayrı ''sağlıklı'' kümeslerde bunları da yetiştirebilirsiniz.

Oynar beslemek diğer herşeyden vazgeçmek anlamına gelmemeli yoksa kendi yerel ırklarınızı da unutarak değerlerinize yazık etmiş olursunuz Trakya nın bir Alabadem ırkı var siz buraya geldiğiniz de bu ırkıda tanıyacaksınız belki de oynar beslemekten vazgeçeceksiniz kim bilir vazgeçilmez tek değildir.

alabademi duydum ama ben o kuşu canlı olarak görmedim sadece resimde görmüştüm.trakya yerlisindede şuan tek favorim beyaz arkatepeler evet aslında bi kümes yapabilirim düşünmek için vakitte var yaza daha çok :evet:

BATILI' Alıntı:
alabademi duydum ama ben o kuşu canlı olarak görmedim sadece resimde görmüştüm.trakya yerlisindede şuan tek favorim beyaz arkatepeler evet aslında bi kümes yapabilirim düşünmek için vakitte var yaza daha çok :evet:

Detayları konuşmamızın msn sohbeti gibi olmaması için ve siteyi çok fazla meşgul etmemek için özelden de şekillendirebiliriz Alabademi canlı da bir görün bakalım sonra karar verirsiniz.Oynarın sert olmayan ahlaklısıdır.

Canım kuşum,öldüğün de dahi bir canlının doymasını sağladın ve hala bizlere bursa kuşunun nasıl uçtuğunu ne kadar da güzel kanat atarak anlatıyorsun helal olsun seni izlemeye devam ediyoruz.

bu konuyu actığın icin teşekkürler gecmiş olsun olsun yine yavruları var benim bu sabah dişi bi yaşmaklı mı aldı yumurtası vardı üstelik sen yine iyisin yavrularını almışsın olsun ileride bu yavrulardan yavru alırsın ben de o da yok neyse tekrar gecmiş olsun.

laylaycı' Alıntı:
bu konuyu actığın icin teşekkürler gecmiş olsun olsun yine yavruları var benim bu sabah dişi bi yaşmaklı mı aldı yumurtası vardı üstelik sen yine iyisin yavrularını almışsın olsun ileride bu yavrulardan yavru alırsın ben de o da yok neyse tekrar gecmiş olsun.

Merhaba, sizin adınıza üzüldüm yazık olmuş umarım bir tekrar böle bir durum yaşamazsınız.Yaşamamak içinde kapalı bir damızlık kümesi yapmanızı tavsiye ederim burda üretin farklı bir kümeside performans kümesi yapmanızı tavsiye ederim oynar kuşunu hem üretip hem performans elde etmek zor!Baştan elinizdeki kuşu garanti altına alın sonra yavrularını uçurun 5-6 çift hep garantide dursun.Yazık olmuş umarım bir daha aynı kan yaşmaklıyı bulabilirsiniz geçmiş olsun.

kardeşim ne kadar uçuo oynarların benmki aksam ezanından sabah ezanına kadar dur duraksız uçuo bölede uçmayan oynara oynar demem kardeşim

yasar1124' Alıntı:
kardeşim ne kadar uçuo oynarların benmki aksam ezanından sabah ezanına kadar dur duraksız uçuo bölede uçmayan oynara oynar demem kardeşim

Anlaşılan siz oynarlarınızı akşam karanlığın da uçurmaya başlıyorsunuz ve sabah ezanına kadar uçuyorlar gece görüşlerinin çok iyi olduğunu bir kez daha kanıtlamışsınız helal olsun bravo.Pekii gece seyretmek zevkli oluyor mu? :ckmk:

Benimkiler oynar değil bende oynar yok.

Bana 1 çift aynı videodaki gibi açık Ve sert Uçan karabaşlardan oynar lazım abi elinde var mı satılık oynarın varsa ne kadar'a satarsın bide bu videodaki müzik lazım bana nasıl temin edebilirim onu Yardım edersen sevinirim abi saygılar.

BReZza' Alıntı:
Bana 1 çift aynı videodaki gibi açık Ve sert Uçan karabaşlardan oynar lazım abi elinde var mı satılık oynarın varsa ne kadar'a satarsın bide bu videodaki müzik lazım bana nasıl temin edebilirim onu Yardım edersen sevinirim abi saygılar.

Merhabalar,

Samet şuan üretim fazlası bursa oynarım yok üzgünüm.İleride inşallah paylaşmaya çalışırım.

Müzik= eser sahibi: (Joe Satriani)
Eserin İsmi: The Forgotten Part 2

İnternet üzerinden indirebilirsin hoşçakal.

Tamam abi sağol yardımın için Bide Alabadem Irkının performansının video görüyontüleri var mı bi ara Çanakkalede Beslerken mezata Geldi aldım üreteyim diye ama kümesime bulaşan bi hastalık yüzünden Hepsini kaybettim ve performanslarını göremedim ama uçurmasam da kümeste olmalarından Çok büyük zevk aldım Çok sıcak kanlı hayvanlar onların performanslarını video Şeklinde Koyarsanız sevinirim Saygılar.

Geri