oynar@22
Üye
- Ad Soyad
- Mustafa ince
- Meslek
- memur
- İlgi Alanı
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Merhabalar Mustafa abi,oynar ırkımızla ilgili güzel ve önemli bir noktaya değinmişsiniz.Oynar yetiştiriciliği özellikle şu zamanlarda gerçek kimliğini arar bir duruma gelmiştir.Özellikle bazı oynarcılar ,sizinde değindiğiniz gibi kendilerinden bazı özellikleri oynarlara yansıtmaya çalışıyorlar.Bu durumun neticesinde malesef oynarlarda görmek istemediğimiz ,saflığının dışında hal almış özellikler görüyoruz.Buda bizi artık klasikleşmiş bir soru kalıbı haline gelen NEDEN OYNARLARLA BU KADAR ÇOK OYNUYORLAR? sorusuna ve cevabını aramaya itiyor.oynar@22' Alıntı:Oynar kuşuna benimde bakış açım;ırkı ıslah etmek ve devamlılığını korumak öncelikle.Lakin ırkın ıslahı sırasında da uçum özelliğini denemek olmazsa olmazlardan olduğunu düşünüyorum.İşte bu yüzden imkanım olmsada meraklı arkadaşların kümeslerinde deniyorum kuşlarımı.
Bazı oynarcı arkadaşlar kapalı bakan kişileri kendi doğrularına göre eleştirselerde ,her oynarcının bir doğrusu , kümesi hakkında izleyeceği bir yol haritası olduğunu da göz ardı etmemeliler bence.Basamakları atlamadağan yol almanın daha akılcı bir düşünce olduğuna inanıyorum.
Bursa' da edindiğim bir izlenimi aktarmak isterim; isimlerini oynar kütüğüne yazdırmış bir çok ustamızın kuşları değerli bakıcıların kümeslerine çeşitli yollarla geçmiş, büyük bir özveriyle bakılırken;kendileri bu ırkların direklerini muhafaza edemedikleri için şuan kümeslerinde olmadığını duyuyoruz.Hizmet ettikleri oynarlar onların isimlerinle anılırken ,kümesleri boş......Bana göre bu çok acı.
Oynara o kadar yıl hizmet ediyorsak ,ırkını da muhafaza etmeliyiz diye düşünüyorum ıslahı sırasında.Her oynar bakıcısının kendi tarzını yaratmaya ,kendine özgü özelliklerle bezenmiş oynarlar ıslah etmeye çalıştığını hepimiz biliyoruz.Benim düşüncem,oynar kuşunun en büyük özelliği bu,öncelerden süre gelen belli başlı kalıplaşmış özelliklerini muhafaza ederek,kendi tarzını ıslahı sırasında oluşturulabiliyor olması.Bir çok kişi OYNAR isminin bu ırka nereden verildiğini sorar durur, bu soruya benim vereceğim cevap işte bu...
Sizce?
Özkan bey,oynarın oynanmasında gerekçe gösterilecek en önemli unsurun rant meselesi olduğu inancındayım.Anladığım kadarıyla sizde bursalısınız,diyebilirmisinz bana 10 yıl önceki oynar muhabbetiyle bugünkü oynar muhabbetinin arasında nasıl farklar var?mülakatçı kral16' Alıntı:MUSTAfA VE GÖKHAN belirttiğiniz gibi OYNAR gerçektende çok oynanmış bir cins tir ama sonuçta iyiyle kötü yanyana gelince bariz bir şekilde ayrılır ne kadar oynansada illa aslına döner yeterki biraz bilgi olsun yani şöyle açıklayayım eski damızlıkları bilen veya işaretlerini eski ustalardan duyan bunları harızasına kazıyan arkadaşlar bu işte başarılı olur
tabiki dinledikleri ustalar gerçekleri söylemek şartıyla yani baktığı kuşları değil olması gereken kuşları anlattığı zaman
SELAMLAR :tamam: