Bursa'dan Bir Soru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan istanbuL Banqosu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Volkan Şam
Meslek
Kusçu
İlgi Alanı
Eklem Bacaklılar
Merhaba ;

Arkadaşlar benim dişi kuşlarım hep kaçıyorlar ve nedense hep erkekler geri dönüyorlar.Şimdi ben kuşlarımın kanatlarını 2 hafta bantlı tutuyorum.Herhalde kuşlar iyi alışmıyorlar.Sizce Kuşların kanadına makas mı vursam çeksem mi , nasıl daha iyi alışırlar.Görüşlerinizi bekliyorum...

Bende bursalıyım.Bence dişileri makasla erkekleri 2 hafta sonra sal..Uçsun dişiden yumurta aldıktan sonra kanadını cek.Yeni kanat gelsin.Kanadını makaslarken çok dipten kesme.Folluğa kadar cıksın rahat.Kusların üstüne fazla gitme sıkıştırma.Biraz rahat olsunlar.Bahcedemi terastamı besliyon.Kümesin nasıl bi fotoğraf koy.
...Hakan FİLİZ...

kuşların kanatlarına makas vurursan yinede karşı çatılara uçabilirler riskli bir durum en iyisi kanatlarını çek 40gün gibi zamanda tekrar gelir
kuşların büyük ihtimalle eski kümeslerine gidiyorlardır tabi o kadarda damarlarsa ztn damarlarsa nabarsan yap o kuş ilk kümesinden başka bir yere alışmaz
yada kuşlarını sat farklı bir cins kuş al yavru alsan daha iyi olur ama yinede sen bilirsin kuş değiştirme konusunda karar senin

bende bursada oturuyorum kuşlarını hangi ilçede besliyorsun

Hakan Kümesim Çok Büyük Ya ama 3 tanecik kuş war alıyorm kaçıyolar :)

Yıldırım da besliyorum.

Bende Yıldırım/Davuddede'den.

Şahsı kanaatım öncelıkle Bursamızda çok kuşcu var.Her kuş eski yerını arar yanı yenı yerınden ayrılan kuş yerını bulabılırse yerıne, bulamasa çok kuş uçan kümese inmeye meyıllı olur tabiki bazı kuşlar ya yerıne ya eskıyerıne yada atmacaya yem olurlar.Erkekler genelde dışıye bağlı olduğundan onu yumurtlatmak ıstedığı için dışı ile beraber gitse dahı kümesıne yönelıyor yanı ilk havalandığı yere inerek dişiyi beklıyor.yalnız kalan dişi ıse maalesef gerı dönemıyor.Bursada çok kuşcu olduğunu yazmıştım hatta ayar kuşlar dahı yırtıcı saldırısı sonunda yerlerını şaşırabılıyorlar pırıltıya duyarlı kuşlar keza aynı şekılde olabılıyor.Kümesınde az sayıda kuş var ıse en güzel yöntem kuşları yatırıp yavrularını alıp uçurmak şayet uçurtma zevkı almak ıstıyorsan bence yerın musaitse ayrı yerde, yoksa kümesındede olabılır bangoda bak kuşlarla uçar kuşları toparlamaya çalışır.Postaları yazmaya gerek yok onlar büyüdüklerı kümesın harıcı kümeslerı mısafirhane bilirler.Kendılerı mısafırlığe gitmez götürülseler dahı fırsatını bulunca gerı dönerler.:)

Geri