adslcim
Üye
- Ad Soyad
- ismail hakkı
- Meslek
- bilgisayar
- İlgi Alanı
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Dediklerinize aynen katılıyorum , bu olay benimde başıma gelmişti daha önceden. Dönek eşlerimin ilk iki üç çift yavruları bozuk çıktı ve daha sonradan toparladılar kendilerini kesmeleri çok düzgün ve lekesiz yavru vermeye başladılar. Bencede tamamen emek ve gözlemle alakalı bu kuş işi. Ve sağlam bir damarda gerekiyor.adslcim' Alıntı:merhaba,
oynar kuşu çalışılmış kuşlardır. Kanında beyaz da vardır arap da. Aynı eşle senelerce davam edersen çıkan yavruların renk düzenlerini gözlemleyebilirin. Git gide kendisini kapatabileceği gibi beyaz da çıkması muhtemeldir. eşlerin kanının tutması 4-5 agız yavrudan sonra kendi genlerini ortaya çıkardığını ifade eden bu işe uzun süre emek vermiş kişiler söylemektedirler. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Dediğinize örnek olarak salmamda daha bugün gördüğüm bir olayı anlatmak istiyorum. Bir çift döneğimin dişisi yumurtada yatıyor erkeği ise diğer dişilere azıyor. Dişinin birden eğilmesi ile kuşlar eşleşiyor ve böylece çıkan yavruların karışık olması, yavruda kostüm olarak bozuklukların meydana gelmesini sağlıyor.Fakat kuşlar sadece tek bir damardan gelse çıkan her yavru genel olarak kümesteki diğer kuşlara benzeyecek fakat kümesin tamamını tek kan yapabilmek için oldukça emek ve çaba harcamak gerekiyor.adslcim' Alıntı:dönücü ırklarında şu anki durumu oynardan farksız değil maalesef. Salma kümeslerde hangi kuş ile eş tuttuğu belli olmadan bir çok kümeste kırma kuşlar üremektedir. Avrupada güvercin üreticileri ırk ıslahına önem verip posta güvercinlerini yaptığı dereceye göre eşleştirmekte ve üretmektedirler. Bizdeki gibi salmalarda üretim yapmıyorlar.