Bursadan Oynar

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan adslcim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

adslcim

Üye
Katılım
26 Ara 2008
Mesajlar
47
Tepkime puanı
0
Yaş
48
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ismail hakkı
Meslek
bilgisayar
Şehir
Bursa
İlgi Alanı
Bursa'dan Akkanat Akkuyruklar.
 

Ekli dosyalar

  • oynar3.webp
    oynar3.webp
    598.6 KB · Görüntüleme: 1,338
  • oynar4.webp
    oynar4.webp
    748 KB · Görüntüleme: 1,359
  • oynar5.webp
    oynar5.webp
    847.2 KB · Görüntüleme: 1,325
davamı
 

Ekli dosyalar

  • oynar8.webp
    oynar8.webp
    169 KB · Görüntüleme: 1,310
  • oynar7.webp
    oynar7.webp
    459 KB · Görüntüleme: 1,364
  • oynar6.webp
    oynar6.webp
    949.5 KB · Görüntüleme: 1,323
devamı
 

Ekli dosyalar

  • oynar1.webp
    oynar1.webp
    510.7 KB · Görüntüleme: 1,350
  • oynar9.webp
    oynar9.webp
    493.2 KB · Görüntüleme: 1,373
  • oynar2.webp
    oynar2.webp
    841.5 KB · Görüntüleme: 1,351
devamı
 

Ekli dosyalar

  • oynar10.webp
    oynar10.webp
    325.9 KB · Görüntüleme: 1,247
maşallah. GÜLE GÜLE BESLEYİN.

GÜZEL.ALLAH CAN PEKLİĞİ VERSİN.

DAHA GÜZEL OLMALARINI DİLERİM.

ÇAPAR,TIRNAKTA SİYAH,UZUN BOYUN,ŞAL RENKLERİ,GAGA UZUNLUĞU
TEFERRUATTIR.DÜZELTİLİR.

YOLUNUZA DEVAM EDİN..GÜL KURUSU GÖZLER HARİKA..
 
kuşlarınız çok güzeller bursa kuşlarını beslemek çok zevkli hele makaralılarsa onları ucurmak kadar zevklisi olmuyor inşallah bol bol yavru alırsınız selamlar
 
Yorum ve önerileriniz için teşekkür ederim. Kuşun hava performanslısını severim. Bu demek değildir ki elde kötü olsada olur tabiki de hayır elde yerde ve havada iyi olmalıdır. Ne yazıkki hepsini bir arada bulmak ve üretmek zor. Örnek olması adına Beyaz erkek ve akkanat dişiden çıkan yavru tırnak siyah, kanatta çapar var. Yavruyu havaya verdiğimde ne yapacağı benim için çok önemlidir. Anne baba uçkun ve iyi kanat alan kuşlar. Deneyeceğiz iyinin iyisi bitmez denemeye devam... En azından bu iyidir çıkanda iyidir demeyip her iyiden çıkanı test etmek sabır, emek ve zaman gerektiriyor.
 
Maşallah, kuşlarınız şahin gibi.

Ben de Bursa'da oturuyorum. Hep bir çift oynarım olsun istemişimdir. Ama hep abartı fiyatlar duyuyorum. 100, 200, 500, 600.

Oynarların karakteristik bir özelliği dikkatimi çekiyor. Bu kuşlar kendilerine temizlik anlamında bakmıyorlar(anladığım kadarıyla). Yanlış mı biliyorum ? Genelde öyle söylenir.
 
Hobiyi maddi kazanç unsuru görüp bundan ticaret yapanlar 100 de ister 600 ister. İstemek bazen yetersiz kalıyor emek vermek gerekiyor. Çok para verip iyi kuş aldım sanırsın altından gelen yavru şekil ve uçum olarak seni mutsuz eder.. Hangi anlamda temiz olmadığı söylediniz anlayamadım fakat oynar biraz hırçındır kümeste tokat yersin onlardan... Kümesin iyyise ve düzenli yıkanıyorlarsa her hayvan temizdir. Önemli olan 10-15Tl lik kuşlardan iyiyi yakalamak ve üretmek. İyiden iyi çıksa herkesin elinde iyi kuş olur ve durum böyle oluncada iyinin değeri olmazdı. Taş yerinde ağırdır adamın ayağına gidersen kuşlara abartılı fiyat istendiğini görebilirsin. Kısaca Arz Talep konusudur. Fakat oynar beslemek ve uçurmak çok zevkli ve heyecanlı bir olaydır. Bu heyecanı yakaladığın anda en iyi oynarsendedir. Çünkü o senindir. Sevgiyle kalın selamlar...
 
İSMAİL FOTO VE DÜŞÜNCE PAYLAŞIMLARIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER.

FOTOLARININ DEVAMINI DİLERİM..YAVRU DÖNEMİNE DE (BAHARA)

GİRMEKTEYİZ..BOL YAVRULU FOTOLAR GÖRMEK İSTERİZ. :slm:
 
Aynı iyi dileklerimi iletmek isterim.
 
akkanattan gelme beyaz dişi ve bir kaç tane akkanat...
 

Ekli dosyalar

  • IMG_1413.JPG
    IMG_1413.JPG
    1.8 MB · Görüntüleme: 1,087
  • IMG_1414.webp
    IMG_1414.webp
    1 MB · Görüntüleme: 1,045
  • IMG_1415.webp
    IMG_1415.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,142
abi ben oynardan anlamam ama bi sorum olcak sana
bu kuşların uçuş özellikleri nasıl havada makara yapıyorlarmı trakya kuşları gibi
saygılar
 
Bursa oynarını trakya ırkı ile karıştırmamak gerekir. Makara yapanlar kırıktır. Sert ve makaslı uçmalarının dışında yükselip sineğe çıktıklarında dağınık uçarlar ani dalış yaparlar. İnecekleri zaman keyifleri de yerindeyse (atmaca şahin veya martıdan ürtmediyseler) 1 2 takla atarlar. Normal uçarken de takla atanları vardır fakat kendini kaybedercesine makara yaparak irtifa kaybedercesine atmazlar. Bazıları sinek denilecek noktadan kanatlarını sıkarak taş gibi iniş yaparlar. Havada görmek ve takip etmek çok zordur.Şunu da belirtmek isterim aynı ırk kuşları havaya vermekte yarar vardır. Oynarı fındık, mardinle uçurursan uçumunda gevşeme gözlemleyebilirsin.
 
devamı
 

Ekli dosyalar

  • 1.webp
    1.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,143
  • 2.webp
    2.webp
    1.2 MB · Görüntüleme: 1,134
  • 3.webp
    3.webp
    1.1 MB · Görüntüleme: 1,099
Maşallah kuşlarınız çok güzelmiş , tüğleri kadar ömrü olsun. Size bir sorum olacak oynarların altından beyaz bir yavru gelmesinin sebebi nedir ? Daha öncedende rastladım bu duruma kara kuyruk kara kafa kelebeklerin altından bir çift beyaz yavru gelmiş arkadaşım göstermişti. Bu genetik midir yoksa kanla mı alakalı ?
 
merhaba,
oynar kuşu çalışılmış kuşlardır. Kanında beyaz da vardır arap da. Aynı eşle senelerce davam edersen çıkan yavruların renk düzenlerini gözlemleyebilirin. Git gide kendisini kapatabileceği gibi beyaz da çıkması muhtemeldir. eşlerin kanının tutması 4-5 agız yavrudan sonra kendi genlerini ortaya çıkardığını ifade eden bu işe uzun süre emek vermiş kişiler söylemektedirler. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
 
adslcim' Alıntı:
merhaba,
oynar kuşu çalışılmış kuşlardır. Kanında beyaz da vardır arap da. Aynı eşle senelerce davam edersen çıkan yavruların renk düzenlerini gözlemleyebilirin. Git gide kendisini kapatabileceği gibi beyaz da çıkması muhtemeldir. eşlerin kanının tutması 4-5 agız yavrudan sonra kendi genlerini ortaya çıkardığını ifade eden bu işe uzun süre emek vermiş kişiler söylemektedirler. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Dediklerinize aynen katılıyorum , bu olay benimde başıma gelmişti daha önceden. Dönek eşlerimin ilk iki üç çift yavruları bozuk çıktı ve daha sonradan toparladılar kendilerini kesmeleri çok düzgün ve lekesiz yavru vermeye başladılar. Bencede tamamen emek ve gözlemle alakalı bu kuş işi. Ve sağlam bir damarda gerekiyor.
Sizin kuşlarınızda gayet güzel ve hoşlar.. Tekrar maşallah.
 
dönücü ırklarında şu anki durumu oynardan farksız değil maalesef. Salma kümeslerde hangi kuş ile eş tuttuğu belli olmadan bir çok kümeste kırma kuşlar üremektedir. Avrupada güvercin üreticileri ırk ıslahına önem verip posta güvercinlerini yaptığı dereceye göre eşleştirmekte ve üretmektedirler. Bizdeki gibi salmalarda üretim yapmıyorlar.
 
adslcim' Alıntı:
dönücü ırklarında şu anki durumu oynardan farksız değil maalesef. Salma kümeslerde hangi kuş ile eş tuttuğu belli olmadan bir çok kümeste kırma kuşlar üremektedir. Avrupada güvercin üreticileri ırk ıslahına önem verip posta güvercinlerini yaptığı dereceye göre eşleştirmekte ve üretmektedirler. Bizdeki gibi salmalarda üretim yapmıyorlar.
Dediğinize örnek olarak salmamda daha bugün gördüğüm bir olayı anlatmak istiyorum. Bir çift döneğimin dişisi yumurtada yatıyor erkeği ise diğer dişilere azıyor. Dişinin birden eğilmesi ile kuşlar eşleşiyor ve böylece çıkan yavruların karışık olması, yavruda kostüm olarak bozuklukların meydana gelmesini sağlıyor.Fakat kuşlar sadece tek bir damardan gelse çıkan her yavru genel olarak kümesteki diğer kuşlara benzeyecek fakat kümesin tamamını tek kan yapabilmek için oldukça emek ve çaba harcamak gerekiyor.
Bizde de yurtdışındaki güvercinseverler gibi her bir çift kuşun ayrı bir bölmesi olsa diğer kuşlar ile iletişim içinde olmasalar kırma kuş üretimi biter diye düşünüyorum.
Saygılar..
 
Merhabalar,
Benim anlatmak istediğimi siz yaşamışsınız. Aynı ırk olupda aynı salma kümeste beslemek tek kan üretmek anlamında olmadığını ifade etmeye çalıştım. Adamlar cins ve ırk özelliği yüksek olan güvercini tek çift olarak kümeslerine koyup sonrasında vasıfları yüksek olanları eş ederek çoğaltıyorlar durum böyle olunca da hangi cins güvercin olursa olsun kendi vasfının en üstünde performans taşıyor. Bir çok oynar kümesi gördüm bunların içinde mülakatta gördüm trakya güvercinide gördüm. Bir yazı okumuştum iyi güvercine sahip olmak için çok para harcanıyor fakat onların yaşam alanları olan kümeslere yeteri kadar önem verilmiyor şeklinde. buna ilaveten kaliteli güvercin üretmek içinde yeterince uygun koşullar sağlamıyor ve saldım çayıra mevlam kayıramantığıyla hareket ediyoruz.Bu söylemlerim kendim içindir iyi koşullar sağlayanlar vardır muhakkak ama onuda ben görmedim. Hele oynar kümesleri ve güvercinler öyle pislik içinde yaşıyor ki bırakın üremesini nasıl yaşadığına bile şaşıyorum. Herkese selam ve saygılar.
 
Bilinçli güvercin üretmek denen şey bu olsa gerek. Irkının en yüksek özelliklerini taşıyan kuşların birbiriyle eş tutulması ve çıkan yavrularında en yüksek özellikleri taşıyan yavrular olması.. Evet çok fazla pahalı kuşlar var piyasada fiyatlar 5 10 tl den başlayıp milyarları buluyor. Ama ben iyi kuş beslicem ve üretcem diyorsan da mutlaka kümes koşulların çok iyi olmalı kuşlarının besinleri proteinleri düzenli verilmeli.. Ama bazıları güvercin işine çok önem veriyor ve gerçekten kümesi çok geniş ve temiz olan kişiler tanıyorum. Biz ise imkanlar el verdiğince sınırlarımızı zorlayarak birşeyler yapmaya beslemeye çalışıyoruz. İnşallah ileride kısmet olur da geniş ferah bir kümes ve güzel kuşlara sahip oluruz..
Saygılar..
 
Merhaba
bilinçli, sabırlı olmak ve ne ürettiğini bilmek önemlidir. Hobiyi ticarete döktüğümüzde sonuçları üzücü oluyor...
 
Geri
Üst