BURSADAN PARALI BANGO ARANIYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Thugix
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

Thugix

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tugay şevik
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
merhaba ben Bursa/gülbahçeden Tugay
BURSA içinden çift veya tek farketmez sağlığı ve kostümü yerinde paralı bango arıyorum takas yapabiliriz
irtibata msn den veya form dan geçebilirz msn:[email protected]

selam tugay yanlız paralı bango varmı? bu hünkari yada petriska olmasın?

tengelli' Alıntı:
selam tugay yanlız paralı bango varmı? bu hünkari yada petriska olmasın?
bango diyorum zaten bu hünkariye girmiyo galiba ,burda böyle denilio ama petrıska dıenlerde var

anladım sanırım sen kral petriska istiyorsun sanırım iri ve sıfır gaga ben bursa pazarın ilk kez gördüm ve gerçeği resimden 10 kat daha güzel bolşans bulursun umarım.

benim bildiğim pek iri olmazlar soyledığım cınste yanılmış olabilirim ama anlattığım gibi paralı normal bango burda yani bursada besleyen çok var

o zaman hünkari istiyorsun paralı dediğin turalıdır şimdi paralımı deniyor bilemem ama bu sitedekilerdense hünkari

www.hunkari.com

hayır değiller

Ekli dosyalar

• 555yy9.webp
    555yy9.webp
    45.7 KB · Görüntüleme: 2,649
bunun cins kuşlara burda paralı bago deniliyor

Ekli dosyalar

• 5299.webp
    5299.webp
    45.7 KB · Görüntüleme: 2,435
bi ilgisi yok ama süper taklacı mardinlerle herhangi bi kuşu da takas etmek isteyen varsa msn i eklesin

selam ve teşekürler teşekür paralı bangoyuda öğrendik onun için bakalım bu sanalda daha neler öğreneceğiz.sen dediğin olsun :=)

öncelikle ben teşekkür ederim, yani kuşların ırkları aslında bu yöreden yöreye değişir sende haklı olabilirsin

aslında ona para değil tura deniyor ama şimdi her şey dendiğini ögrendim bizim orjinaller senin resimde gösterdiklerine yakın avrupalıların kırdıkları ise daha iri daha gösterişli ve daha kısa gaga ve ayni zamanda tek renkler turasızda oluyor bazen safkanlarda turasız oluyor ama şu cok önemli bence kuşu eline aldıgında lekesi bile olsa cekici gösterecek onu ama yörelere göre değişik adı olursa biz bu kuşları nasıl savunuruz bilemiyorum düşün sen bir almana paralı bango diyorsun ben hünkari diyorum diğerige bunlar petriska diyor sen sonra sen bu kuş benim atalarımın yetişdirdiği kuş diyorsun o zaman sence alman neder atın bakalım hepiniz başka başka diyorsunuz hepinizin ataları farklı ırktan mı ? sormaz mı? sonra derki o kuş bizim safkan kuşlarımız bizde 50 yıl sonra inanmış oluruz.:=)

doğru söylüyosunuz da keşke her yerde aynı adlar olsa ama bu imkansız olur bence

koyduğunuz resimlerdeki kuşlar hünkaridir.
paralı hünkari derseniz benim aklıma ise ilk arap hünkariler geliyor kuyruktan başlayıp kafaya kadar siyah beyaz pullu pullu, paralı olan arap hünkariler.

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
koyduğunuz resimlerdeki kuşlar hünkaridir.
paralı hünkari derseniz benim aklıma ise ilk arap hünkariler geliyor kuyruktan başlayıp kafaya kadar siyah beyaz pullu pullu, paralı olan arap hünkariler.

Koydugu resimdeki kuşlar BURSA'da PARALI FINDIK olarak adlandırılmaktadır, arkadas aslında dogru soylemekte ama guvercin dilinin yoreler gore olan farkliliklarindan kaynaklanan bir yanlis anlasilma durumu olusmaktadır :)

selam

Hünkari (Oriantal Frill) ilk kez 1864 yılında H.P.Caridia tarafından İzmir'den alınıp İngiltere'ye götürülmüştür. Boynunda kıvırcık tüyleri olan, paçalı, sivri tepeli, renklerindeki zenginlik nedeniyle tamamen sergi amaçlı yetiştirilen bir ırkdır.

Amerika'da ise New York'ta National Columbarian Society tarafından 1879 yılında ilk defa sergilenmiştir.
Renk ve motiflerine göre guruplara ayrılır.

Satinette: Bu gurup kafa ve boynu beyaz olup kanatlar ile kuyrukta renkli dantel deseni olanlardır. Mavi, gri, gümüs, kahve, haki, siyah, kırmızı, kanat desenlidirler.

Blondinette: Bu gurupta ise kafa ve boyun renkli olup kanat ile kuyruk tüyleri dantel desenlidir.

Turbiteen: Beyaz vücut tüyleri üzerine göz altlarında, alnında ve kanatlarında parça desenli olanlarıdır

Silverette: Kafa ve boyun beyaz, kanatlar renkli, kuşakları beyazdır. Tüm bu cinslerin gaga yapısı çok küçüktür.

Sergilemeye konmadan önce özel bir makasla gagaları küçültülür. Büyük tohumları yavrularına kusmada zorluk çektiklerinden ve gagalarının kısalığı nedeniyle genellikle diğer güvercinlerin altına aktarılarak üretilirler. Gaga ve burun özelliklerinden dolayı solunum yolu hastalıklarına kolay yakalanan bir ırkdır.

Renkli kafa tüyleri olan kuşlar turuncu renk gözlü, beyaz kafa tüyleri olan kuşlar ise siyah gözlü olurlar. Hünkarilerde beyaz göz rengi olmaz.

Ersoy Koldaş / Avustralya

bu avrupalıların verdiği isimler motifleri artık osmanlı bayrağı altında yaşamış ülkelerdede o şekilde anılıyor hünkari denmiyor nasıl densin kendi ülkemizde paralı bango dersek başkaları ne demez bizde turalı kafadan sarma tturasız olanları adamlar bizden daha iyi motiflemiş adamlar sıtandartları koymuş yarışları kulüpleri var biz kıralım ve bir forumdada yönetici arkadaş desin ki bursada böyle deniyor olmaz o arkadaş bilmiyorsa sizde böyle deniyor ama aslı budur bilmiyorsada ögrensin lütfan o yörede öyle densede yanlış adı bu kuşun hünkari arkadaşlar ve paralı değil turalı olur demeli. bilmiyorsada bilen yönetici arkadaştan yardım istesin.

ama bakın iki kuş arasında baya bir fark var

Ekli dosyalar

• 5299.webp
    5299.webp
    45.7 KB · Görüntüleme: 2,256
  • hunkari.webp
    hunkari.webp
    8.8 KB · Görüntüleme: 2,807
Thucix' Alıntı:

olacak tabi o kadar kıra kıra bizde safkanları artık yurt dışan getirtiriyoruz. bizdekiler artık hünkari gibi gözükmüyor.

tengelli' Alıntı:
Thucix' Alıntı:

olacak tabi o kadar kıra kıra bizde safkanları artık yurt dışan getirtiriyoruz. bizdekiler artık hünkari gibi gözükmüyor.
bu kırma işi nin yolu yozculağa gidiyor kıra kıra zaten safkan ları bulmak zor

Bu kuşlara bursada çok rastlamak mümkündür ve tugay kardeşimin dediği gibi paralı bango derler.2003 yılında bunlardan bende tam bir kümes dolusu vardı,paralı,şeker kanat,pal.Gerek yavru bakımında gerekse hava performanslarında çok verimli kuşlardır.Bir kısım yetiştiricide bunlara yerli hünkari diyor.
Yörelere göre ırklarda adlandırmalar çeşitlilik gösterdiğinden bu tür karışıklıklara sebep olabiliyor.

gökhan @k' Alıntı:
Bu kuşlara bursada çok rastlamak mümkündür ve tugay kardeşimin dediği gibi paralı bango derler.2003 yılında bunlardan bende tam bir kümes dolusu vardı,paralı,şeker kanat,pal.Gerek yavru bakımında gerekse hava performanslarında çok verimli kuşlardır.Bir kısım yetiştiricide bunlara yerli hünkari diyor.
Yörelere göre ırklarda adlandırmalar çeşitlilik gösterdiğinden bu tür karışıklıklara sebep olabiliyor.
mrb evet dediğinizde haklısınız konu da serdar abi hariç herkez hünkari dedi, dediğiniz gibi bu yöreden yöreye değişir :tamam:

acaba bu kuşu alırken hangi özelliklerine ve nelerine dikkat etmeliyim bi bilgisi olan varmı acaba :ne:

Geri