Bursadan volkan arkadaşımızın mülakatları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan güvercindostları
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
SELAMLAR
volkan bey maşallah kuşlarınız çok güzel allah nazardan saklasın ...
Paylaşım için teşekkürler...

MERHABA.MÜLAKATLARINIZ ÇOK GÜZEL.BENDE UZUN YILLARDIR KUŞ BESLİYORUM ANCAK SADECE 2 AYDIR BURSA CİNSİ GÜVERCİN BESLİYORUM.BU KUŞLAR HAKKINDA BESLEYEN BİRİNİN BİLGİLERİNİ ALMAK İSTERDİM.
[email protected]

Sevgili enis bey,mülakatlar hakkında size şöyle bilgiler vereyim.Mülakatlar aynen oynarların taşıdığı dış özellikleri bulundururlar.Bel üstü yağ bezeleri bulunur,12 telek kuyruk sayısına sahiptirlar.Çinili ve gök olmak üzere iki tür renk yapısına sahipler.Tamamıyla bursa yöresine ait olan bir ırktır.Bugün istanbulun çok az kısmında ve trakya bölgesindede beslenmektedirler.Oynarlar gibi sadıklığı çok kuvvetli bir ırkımzdır.Ancak uçuş süreleri oynarlardan daha fazladır.Sürekli uçarlar.İyi bir mülakat 8 ve 10 saat arası abartısız uçar.Bursada yetiştiriciler,hem oynarda hemde mülakatta olsun pek fazla makara özelliği aramazlar.Bursada bildiğim ve tanıdığım en eski ve iyi mülakatçılardan biri,rahmetli Yaşar abiydi.Koruduğu kan çok eskiye dayanmaktaydı.Bunun yanısıra mülakat beslemek gerçekten bir sabır işidir.Çok zeki ve hırçın hayvanlardır.Strese girdiklerinde uzun süre uyum bozukluğu yaşarlar.Onun için stres altında kalmayı pek sevmezler.Malesef bu gün bursada baktığımızda besleyeni ve seveni,oynarcılara nazaran bir hayli az.Zaten iyi kana sahip olan yetiştiricilerin çoğu,dışarı ile çıkarmamakta kuşları.
Umarım bilgiler yararlı olmuştur.

volkan bey paylaşım için teşekkürler.

gökhan bey vermiş olduğunuz bilgiler çok yararlı kuş türünü bilmeyen arkadaşlarımız gerçekten faydalı bilgiler edindi.
sayenizde sağolasın allah(c.c.)'a emanet ol...

arkadaşlar kusura bakmayın daha ayrıntılı bilgi vermek isterim gerçi gökhan arkadaşımız gayet güsel açıklamış bende teşekkür ederim gökhan bey azına sağlık teşekkürler.bence bütün kuşçuların bu sitede kuşlarını paylaşmalıdır benimde oldukça eskiye dayanan kanlardır. ben burda sizlerle paylaşmaktan mutlu oldum teşekkürler.

SİZE KATILIYORUM.HERKES KUŞLARINI BU KUŞLARA GÖNÜL VERİP BURADA BİRARAYA GELEN KİŞİLERLE PAYLAŞMALIDIR.BİR KAÇ KEZ DENEDİM AMA RESİMLERİM ÇIKMADI BOYUT MU BÜYÜK GELİYO BİLMİYORUM AMA BİLEN BİR KİŞİ VARSA TARİF EDERSE SEVİNİRİM.

resim,anket,video ekleme bölümünde detaylı olarak anlatılmıştır.

ALEMLİ mülakatların kıymetini bilmiyorlar. Ben Bursa mın kuşudur.Seviyorum. :oley:

Bu Mülakat tutkusu da bir başka bir şey. Hayran kaldım doğrusu.. Allah Nazardan Saklasın

iyi günler Volkan kardeş ben bu ırklan pek bilgili değilim
kusura bakma ama soracağım bu bu mulakat denen ırk makara sariyomu?
teşekurler.

volkan kardeşim emeğine ve gönlüne sağlık ALLAH nazarlardan korusun,tüyünce hayrını gör,bol yavrulu sezonlar.

Geri