Bursa'dan Yerli Hünkariler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wegabond
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wegabond

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Emrah ÖZKAN
Meslek
Kimya Mühendisi
İlgi Alanı
Kemirgenler
Bursa'ya döndüm ve ilk resimlerimi paylaşıyorum. İlk resimdekilerin cinsini açıkcası bilmiyorum söyleyen olursa çok makbule geçer :) Onların yumurtası var, diğer ikisini yavruyken aldım biri dişi biri erkek mi emin değilim inşallah dişi erkektir onada yorumlarını bekliyorum üstatlardan. Şuanlık bu kadar inşallah yavrularıda paylaşmak nasip olur. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
p8ycv.jpg

p8yf6.jpg

p8ygp.jpg

p8yhg.jpg

p8yk5.jpg

EMRAH HOŞ GELDİN ..ÇOK GÜZELLER MAŞALLAH ..

BİR ÇİFT DE BENDE VAR .(AÇIK KAHVE PARALI) felix in hediyesi.. :slm:

Sağolasın abi teşekkür ederim :)

emrah sendekiler genel olarak, çam kabuğu ve gül kurusu olarak geçenler.

(bu kuşları bu şekilde uçurması zor olur, yani havalanıyorlar ama 10 - 15 tur atınca nefes nefese kalıp hemen aşağı iniyorlar, neticede süs kuşları olarak geçiyorlar. Ama ben bunların arasına BANGO kanı girdim, şimdi bir posta ile veya uzun uçan bir kuşla kaldırdığımda hem yükseliyorlar hem de yarım saate yakın uçabiliyorlar, sana önerim uçan sütbeyaz, güllü ve tepeli bir fındık bul, mümkünse erkek olsun, çamkabuğu veya gül kurusu dişilerden birini bu kuşla eşle çıkan yavruları bir dene uçuyorlarsa, bu yavruları çapraz olarak diğer paralılara gir, 2-3 ağız sonra renkler de hafif açılma olacak ama kuşlar yine paralı güllü tepeli çıkacaklar, uçurduğunda sineğe çıkıp, parıltı verince de aşağı doğru dalarak inecekler, ben yaptım oldu (2 sene sürdü oturtmam denemelerim ama sana 2 dk da tarif ettim, senin 3 ayını almaz bunca bilgiden sonra) :))

Demek istediğini anladım abi bende tam uçurmadım daha yavaş yavaş alıştırıyorum. Bir alıştırayım kuşları kısmet olursa deneriz hem güzel bir deneyim olur benim içinde :) Değerli yorumun içinde ayrı bir teşekkürler :)

FeLix_' Alıntı:
emrah sendekiler genel olarak, çam kabuğu ve gül kurusu olarak geçenler.

(bu kuşları bu şekilde uçurması zor olur, yani havalanıyorlar ama 10 - 15 tur atınca nefes nefese kalıp hemen aşağı iniyorlar, neticede süs kuşları olarak geçiyorlar. Ama ben bunların arasına BANGO kanı girdim, şimdi bir posta ile veya uzun uçan bir kuşla kaldırdığımda hem yükseliyorlar hem de yarım saate yakın uçabiliyorlar, sana önerim uçan sütbeyaz, güllü ve tepeli bir fındık bul, mümkünse erkek olsun, çamkabuğu veya gül kurusu dişilerden birini bu kuşla eşle çıkan yavruları bir dene uçuyorlarsa, bu yavruları çapraz olarak diğer paralılara gir, 2-3 ağız sonra renkler de hafif açılma olacak ama kuşlar yine paralı güllü tepeli çıkacaklar, uçurduğunda sineğe çıkıp, parıltı verince de aşağı doğru dalarak inecekler, ben yaptım oldu (2 sene sürdü oturtmam denemelerim ama sana 2 dk da tarif ettim, senin 3 ayını almaz bunca bilgiden sonra) :))
FELIX IN 2 YAVRUSU BENDE DE VAR ..AYNEN ÖYLE..OYNARLARLA UÇUYOR..MAŞALLAH..

GÖRSEL OLARAK DA HOŞLAR. :slm:

Beyazları kaçırdım :) Diğerlerinin yavrular çıktı büyüyorlar şimdi yine yumurtaları var. Yavrular büyüsün biraz daha onları da koyarım :)

wegabond' Alıntı:
Beyazları kaçırdım :) Diğerlerinin yavrular çıktı büyüyorlar şimdi yine yumurtaları var. Yavrular büyüsün biraz daha onları da koyarım :)
İNŞALLAH .. :slm: :tamam:

İlk yavrularım karşınızda :-) Yaklasik 3 aylik oldular.İkinci yavrularimda büyüdüler onlarida yakinda paylaşmak kismet olur inşallah. Yorumlarinizi bekliyorum.

rs1t8.jpg

rs1uh.jpg

rs1y9.jpg

Maşallah çok güzeller. Nedense piyasada yerli Hünkari olarak gördüğüm bütün kuşların rengi dışında hünkari ile alakası yok, Hollanda hünkari olarak gördüklerimde atalarımızın bize yadigari has hünkariler. Bu konuya bir açıklık getirebilecek varmı bu kuşlar sanki hünkari ile fındık kırmasına benziyor böyle hünkari olmaz. Bize has olan bir ırk nasıl oluyordu bizler tarafından hollanda hünkari olarak lanse ediliyor bu işte bir yanlışlık var yerli hünkarinin saf olan hünkari olması gerekmiyormu.

Adı üzerinde biri orjinal hünkari biri yerli, çakması misali. Orjinallerinin daha belirgin özellikleri vardır. Atiyorum bunlarin kuyruklari tam parali değildir yada renkleri düzgün değildir veya kagasi uzundur gibi gibi benim fikrimce.

Tamam benim demek istediğimde orjinal olan hünkari zaten yerli bir kuş neden orjinaline hollanda çakmasına yerli deniyor onu soruyorum (:

Zamaninda kacakcilikla bizden alinmistir bizde her zamanki gibi degerlerimize sahip cikmamisisizdir boyle olmustur :-)

Kaçakçılık demiyelim, alıntı yapıyorum : '' Osmanlı yönetimi yabancı misafirlerine gurur ile izlettikleri Hünkari ırkını, 1860'lı yıllardan itibaren değer verdikleri misafirlerine, onları onurlandırmak için hediye etmeye balamışlardır. Böylece, ülke içinde saraylar dışında beslenmesine izin verilmeyen Hünkariler Avrupa'ya yayılmaya başlamış ve büyük ilgi görmüştür. Avrupa'da kısa sürede büyük beğeni toplayan Hünkariler, daha sonra Amerika Kıtası'na da geçerek aynı ilgiyi orada da görmüşlerdir.''

Tüğlerimizi biraz daha düzmüş olarak karşınızdayız :) Fikri olanların erkek yada dişi yorumlarını alabilirim. Sondaki yavrumun eşi pamukçuk nedeniyle öldü çok güzel eş olacaklardı ama kendimizin nazarı değdi galiba :(
tuf3y.jpg

tuf45.jpg

tuf59.jpg

tuf4y.jpg

Ben bakmıştım abi görüşmüştüm daha önce yorumlarınıda. Pet shopçuya gitmiştim benimkiler de hasta ama elimde yok getircem demişti bir türlü getirmedi hayvan ölmüş en sonunda. Çok kötü bir daha ve kimsenin kuşu hasta olmaz inşallah.

FOTOLARDA GÖRÜNEN KAKALAR İYİ..MŞLH ..BİR DAHA HASTA OLMAMALARINI DİLERİM..

TABAN IZGARASI ,ALTINA GAZETE SEREREK KULLANALIM ..DEZENFEKTAN FIS FIS LAYALIM..SIK SIK..ÖLÜMLER YAŞANMASIN..

RONIDOZOL
LARGOPEN 250 TOZ
VİTAMİN
mümkünse bu karışıma coccigelwsp ilave edilmeli.
KARIŞIMI HER AY 3 GÜN DİNLENMİŞ SUYLA

AYDA 6 GÜN DE GÖZTAŞI (3 LİTREYE PİRİNÇ TANESİ ) İÇİRMEN FAYDA SAĞLAYACAKTIR..

KUŞLARINI ZATEN BEĞENMEKTEYİM .ATALARIMIN KUŞU NASIL BEĞENMEM ..MAŞALLAH .SEVGİLERİMLE..
MUTLAK BULUŞALIM .KUŞ SOHBETİ BİTERSE , 10-15 SENE LABORATUVAR TEKNİSYENLİĞİM VAR .FİZİK /KİMYA'YA KAYDIRIRIZ SOHBETİ..ÇAYLAR SENDEN ,KAHVELER BENDEN ...MUTLAK BEKLİYORUM.. :asla: :slm:

Sağolasın abi inşallah şu ilk dönem bir bitsin gelelim Bursa'ya :)

Geri