burun akıntısı hırıltı yardım edin arkadaşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eSeSLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

eSeSLi

Üye
Siteyi ziyaret et
selam arkadaşlar 5 gundur kuşlarimda burun akıntısı hırıltı göz etraflarinda sulanma hemen hemen hepsinda ayrıca hırıltı hapşurma var ayrıca 3 kuşumda kenara çekilip duşunuyorlar titreme felan var ne yapmam lazim

S.A topragim bende eskisehirliyim sana önerecegim MONODOX diye bir ilac kullanimi hapin hepsini vereceksin sayet kus haptan sonra kusarsa düzelme var sayet kusmazsa yapcak bir sey yok hastalik ilerlemis demektir.Bol bol yag.tuz ve limonla agzini temizle kusun benim deneyipte basarili oldugum yöntemler.
Saygi ve Sevgilerimle,,,,

esesli26' Alıntı:
selam arkadaşlar 5 gundur kuşlarimda burun akıntısı hırıltı göz etraflarinda sulanma hemen hemen hepsinda ayrıca hırıltı hapşurma var ayrıca 3 kuşumda kenara çekilip duşunuyorlar titreme felan var ne yapmam lazim

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
S.A topragim bende eskisehirliyim sana önerecegim MONODOX diye bir ilac kullanimi hapin hepsini vereceksin sayet kus haptan sonra kusarsa düzelme var sayet kusmazsa yapcak bir sey yok hastalik ilerlemis demektir.Bol bol yag.tuz ve limonla agzini temizle kusun benim deneyipte basarili oldugum yöntemler.
Saygi ve Sevgilerimle,,,,

Selamlar...

Tahir bey bahsettiğiniz yağ+tuz+limon üçlüsünde, bizde tuz yerine şeker konulur. Sizce bunun esprisi nedir?

Simdi Taner arkadasim tuz,limon,yag evet bunlarlada tedavi yapilabiliyor ben daha önceleri 90- 92 li yillarda ilac nedir pek bilmezdim o zamalarda hep bu yüntemi denedim ve basarili oldum , ama sekerlisini hic denemedim.Belkide daha kesin cözümde olabilir bilemiycem.
Eger elinizde ilac yoksa tuzlu yönteme devam etmenizi tavsiye ederim.

Saygilarimla......

............................................................................................................................................

Senin bas ucunda tas,benim gözümde yas
Sen borcunu ödedin,sira bende reis...

* BOZOGLU *

anlaşılan hastalık bütün yuvaya dağılmış her neyi deniceksen bence bütün kuşlar üzerinde dene böylece zmn kazanmış olursun

kesinlikle tek çözüm ornitap hap

bende kendimce tedavi yöntemimi anlatayım, aynı olayı atlatayı iki üç ay oldu, kuşların burnundan yapışkan bir sıvı çıkıyor ağzındada hıklama vardı, gözlerde göz nezlesi hepsi için ORNİMİX toz aldım 2 lit su için üç gün her güne bir poşet şeklinde hepsi bittiğinde arkasından da vitamin verdim çok şükür şu an hiç sorunum yok, ORNİMİX kuşlarda üst solunum yolu hastalıkları,göz nezlesi, hıklama vs. hepsine bire bir yeni bir site buldum bu sitede her ilaç çok uygun tavsiye ederim
evcililac.com.,
tüm dostlara hastalıksız sağlıklı kuşlar dilerim...

http://www.teknovet.com.tr/detay.asp?id=67

arkadaşlar üsteki ilaçı öneriyorum baytiril tipinde olup çok güzel bir ilaçtır .şırıngaya kutusundan cekip damla şeklind e kusun azına 5 damla damlatttıktan sonra ikinci ve ücüncü gündede gerekirse aynı kulanımı tekrar lıyoruz .. kuşlarımda tabiri çaiz ise 100 de 100 hastalıkları iyileştirmede basırı kaydetmisimdir bu ilaç bakteriler göre tam bir düşamnadır... ilaç hakkında gerekli bilgiler üsteki linkte mevcuttur saygılar...

bu hastalık şu an bir kuşumda başladıı ...................:( :hungur:

arkdaşım öncelikle geçmiş olsun ama bahsettin gözlerdeki ıslaklık yada yaş gelmesi kuşların yawrusu varmı eğer varsa buda yapar hırıltıya karşılıkta limon ii gelir inşallah kuşların düselir saygılar

selam arkadaşım inşallah sorun çözülmüştür şayet çözülmedi ise söyleyecegim ilaçları dozunda ve gününde uygularsan sorun bitmiş olur
unutma doz çok önemli 5 litre suya göred doz 4 sisi baytril/ 5sisi berovit 12 /5 sisi e seleniüm bu ilaçları 4 gün kullan akşam sulugunu al yıka sabah dozu tazele 4 günde çözüm bulamadıysan 3 gün dinlend,r 3 gün daha ilaca devam et
hastalık çok ileri seviyede ise sorun bittiginde boyundan eserli hayvanlar kalabilir onlarıda damızlık olarak kullanıp tedaviyi zamana bırak korkma hiçbir hastalık yaymaz
yinede takıldıgın b,rşey olursa 05555195790 dan veya www.kuscusafak.com dan ulaşabilirsin

bende bugün bi kuşumun hırıltı yaptıgını gördüm hıçkırık gibi tıs tıs şeklinde ses çıkartıyooo.çnezlemi oldu acaba hangi ilacı kullanmalıyın arkadaşlar sizce

ornitop tavsiye ederim geçmiş olsun selamlar.ŞEREF

3 gun orintap kulandım hiçbiseyi kalmadı ilk gün 2 tane sonraki gün 1 tane ondan sonraki günde 1 tane verdim hiç bi sorun kalmadı bende herkeze orintap tavsiye ederim

arkadaşım slmlar ben bursadan alpaslan gerci yazılmıs ama bunun en ıyı kesın tedavısı ornıtap tır bır kusa hergun bır tane verırsın yalnız ılk gun aynı anda ıkıtane verıceksın sonra sonra bırer bırer 3 gun kesın cozum

tek çözüm ornitap ilk gün 2 tane birden ikinci gün 1 üçüncü gün 1 yeterli olacaktır

arkadasım aynı hastalıkla zaman zaman bende karsılasıyorum hipradoxı-s bu ilacı kulanmanı tavsiye ederim

Tek kelimeyle Ornitab hapları... zaten bu Ornımıx toz'un hap şeklinde olanı ve gerçekten tek kelimeyle harika... bence arkadaşım kafanı hiç karıştırma çünkü bende böyle bir durumla karşılaştım ve aradığım ilaç olan Ornitabı okadar çok ilaç tavsiyesi arasında bulana kadar bir yavrumu kaybettim..hiç geçikmeden Ornitab al ve ilk seferde 2 tane sonraki günler 1 tane 3. gün zaten hastalık bitiyor bitmezse yine 1 er 1 er devam ediyorsun...saygılar

arkadaşım ben bursa dan sinan sade hırıltı deyil her şeye iyi ğelen ilaç var o da tlan 50 dedim mi bütün kuş çular bilir.ben hala kullanıyorum ,az bişey iyneyle yavrular da 2,3 *cü çizğiye kadar çekip deri altına vuruyorsun,eğer kart olğun kuşta kullancaksan iğne dekı 5,inciçizğiye kadar çek ver en az,3 ğün bunu tekrarla bi da hırıl tı falan olmaz ,sayğılarımla :slm:

guvercin55' Alıntı:
http://www.teknovet.com.tr/detay.asp?id=67

arkadaşlar üsteki ilaçı öneriyorum baytiril tipinde olup çok güzel bir ilaçtır .şırıngaya kutusundan cekip damla şeklind e kusun azına 5 damla damlatttıktan sonra ikinci ve ücüncü gündede gerekirse aynı kulanımı tekrar lıyoruz .. kuşlarımda tabiri çaiz ise 100 de 100 hastalıkları iyileştirmede basırı kaydetmisimdir bu ilaç bakteriler göre tam bir düşamnadır... ilaç hakkında gerekli bilgiler üsteki linkte mevcuttur saygılar...

kışın soğukta benim sabuni ve miskilerime hemen hastalık gelir kuş kırgınlaşır, tüylerini kabartır afasını içine çeker bazılarıda hapşura biliyor.
ilerleyince kusar ve sallanmaya başlar en sonda olduğuyerde takla atıp çırpınarak ölküyor. :sinirli:

bu hastalıkta mı kullanıyorsunuz o ilacı ve fiyatı ne kadar?

eğer ilaç almak istemiyorsan tedavi şu:zeytinyağ ile limonsuyunu çaybardağında krıştır .hasta olan kuşun temiz bir tüy yardımıyla bu karışımı gırtlağına sok çıkar kuşun su içmesini engellemek için gece yap hırıltıyı büyük ihtimalle geçirir ama burun akıntısı için ilaç alman lazım saygılar.

Sevgili kardeşim SS 26 burun akıntısı ve göz sulanmasına benim kullandığım yöntem şudur ;
Eczanelerde satılır 1 Tl fiyata Dekort isimli bir ilaç var 250 lik olanı mavi kutu, bir diğer ilaç ise Cilacil isimli iltihap dağıtıcı antibiyotik, bununda fiyati 10 TL kadar,
kullanımı dekort isimli ilacın bir tanesini komple olarak kuşa veriyorsun , daha sonra cilacil isimli ilacın bir tabletini ( pembe ) 10 parçaya bölüp diğer ilacın peşinden vereceksin,saygılar sevgiler Kapadokya lı

Ayrıca yuvanın korunması bakımından ayda bir suyla ozon suyunu yarı yarıya karıştırarak yuvanın komplesine uygula , kuşlar yuvada ikende yapabilirsin , bir şey olmaz,

dediğin hastalığa yapacağın iş baytril var am şu anda piyasada olan bytril büyük baş hayvanlar içindir.
veteriner ilacı satan bir yere gidip kanatlılar için baytril istedeceksin ecza deposundan onlar ufak şişede değil büyük şişede olur fiatıda yüz lira civarıdır bikaç kuşçu arkadaşla bölüşeceksiniz.
yani özel olarak getirtecek ilaç satan yer veya eczane kuşun ağzına 2 damla damlatacaksın birkaç gün denemek istersen benim bildiğim budur. birde kuşun ağzını blu blu var eczanede çocukların agız pamucagına satılan onla sil

Vet.Dr Bilal ŞENER
Arkadaşlar bu hastalık malesef ülkemizde yaygın olarak gözükmektedir.Eğer kuşlarınız değerli ise ve bulabilirseniz Denagard adlı Novartis'e aittir ilacı kullanın ağızdan 2 veya 3 damla dökün ve 3-5dk bekleyin kuş bütün balgamı dışarı atacaktır İlacın eski adı Dynamutulyn isim değişikliği yapılmıs fakat ilaç Novartis fazla kar yapamadığı için üretimden kaldırılmış.Eğer isterseniz ilaç 300tl'dir.Genelde ilaç satan derneklere veriyorum.Almak isteyen olursa iletişim için aşağıdaki numarayı arasınlar.
Teşekürler
05363297473

KARDEŞİM ORNIMIX KULLAN GÜVERCİN HASTANESİ İNCELE GEÇMİŞ OLSUN

Geri