burun arkası sarı iltihaplanma akıntı ve burun tıkanıklılığı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kaan ozkoyuncu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kaan ozkoyuncu
Meslek
Serbest dalıcı,elekrtornik otomoasyon teknisyeni
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle slmlar sanırım benim sorunum ileri derece soğuk algınlığı , tam adını koyamasamda kuslar ceyranda kaldı kaptılar şifayı diye düşünüyorum .. gelelim soruna kulak deliğinin hemen yanı gözün altı burun başlangıcı ŞİŞ sanırım iltihaplandı hafif sıkınca burundan sarı iltihap akıyo kuşun azı hafif balgam kaplı ben 2 gündür bu hastalıkla uğraşmaktayım Genta + Vil-floks kullanıyorum (sarımsak + balık yağı+limon) sizce bir sonuç alabilirmiyim extradan yada farklı bir önerisi olan varmı .. Şimdiden Saolun SAygılar...

--------------------------------------------------------------------------------

MYCOPLASMOSİS ( MYCOPLASMA )

BELİRTİLERİ
Hastalık belirti olarak diğer solunum yolları hastalıkları ile benzer bir görüntü sunduğu için ayırt edilmesi oldukça zordur. Boğaz, gırtlak ve burunda sümük benzeri bir balgam oluşur. Bu oluşum gaga üzerinde ya da kenarında gözlenebilir. Kuşun gagası açıldığında bu balgam, dil ve damak arasında, tel gibi şerit halinde uzanır. Burunun dış deliklerinde sümük şeklinde oluşum vardır. Burun akıntısı gözlenebilir. Aksırma vardır. Sinüslerdeki şişmeye bağlı olarak yüzde ve özelliklede alın bölgesinde şişlik görülebilir.
Kuşun ateşinde yükselme saptanabilir. Özellikle geceleri hırıltılı soluma, hırıltılı ses çıkarma ve nefes alıp verme zorlukları gözlenebilir. Kuş nefes alırken burnu tıkalı olduğu için gagasını açma ihtiyacı hisseder. Solunum yetersizliğine bağlı olarak kandaki oksijen miktarı azalır ve kuşun derisinin rengi mavimsi bir görünüm kazanabilir. Kuşun karın ya da göğüs bölgesindeki tüyler aralanıp deri rengi kontrol edilebilir.

Güvercinlerimizin uçuş performansını ve yumurta üretimini olumsuz etkiler. Bu hastalıktan ölüm olayı görünmez ancak bu hastalığın en önemli özelliği diğer bazı hastalıklarla birlikte seyretmesidir. Böyle olduğunda kuşumuz için ölümcül risk yaratır.

BULAŞMA ŞEKLİ
Bu mikroorganizma sadece canlı vücutlarda yaşayabilir. Kuşun vücudunun dışında yaşam süresi 15 – 20 dakika ile sınırlıdır. Bu nedenle fazla bulaşıcı bir hastalık değildir. Bulaşma daha çok direk temas yolu ile olmaktadır. Evcil olmayan diğer kuş türleri mikrobu taşıyıcıdırlar. Hastalığın yayılmasını sağlayan en önemli etkenler arasında, olumsuz hijyenik koşullar, salma içinde rutubetli ve havasız ortam başta gelmektedir.

HASTALIĞIN TEŞHİSİ
Kesin tanı hasta kuşun kan analizi ile olabilir. Kuşun salgıladığı balgamın tahlili ise hastalığın aşamaları ve seyri konusunda bir fikir vermektedir.

TEDAVİ VE KULLANILABİLECEK İLAÇLAR
Hastalığın tedavisinde antibiyotikler ve vitaminler kullanılmaktadır. Ancak genellikle başka hastalıklarla birlikte görüldüğü için ilaç seçimi buna göre değişebilir. Enrofloxacin, Oxytetracyline, Chlortetracyline ve Doxycyline, Tyolisin etken maddeli ilaçlar tercih edilmektedir. Vitamin olarak yukarıda bahsettiğimiz Bavitsol oral solüsyon verilmelidir.

BAYTRİL % 2.5 ORAL SOLÜSYON :
Bayer ilaç firmasının bir üretimidir. Kuvvetli bir anti – bakteriyeldir. Etken maddesi Enrofloxacin’dir. 1 cc ilaç 25 mg etken madde içerir. Aynı ilacın % 10 konsantrasyona sahip olanı da vardır. Ancak %2.5’luk olan güvercinler için daha uygundur. Hem de fiyat olarak daha ucuzdur. Veteriner ilaçları satan eczane ve ecza depolarında bulunur. Ticari şekli 25 ve 100 gr’lık ambalajlar halindedir. Kanatlı hayvanlarla birlikte güvercinlerde de kullanılabilir. Güvercinlerde kısa adı CRD olan kronik solunum yolları hastalıklarında ve Salmonella’da kullanılmaktadır. Kullanılacak doz, güvercin için, kuş başına 5 mg’dır. Bu dozu sağlayabilmek için, 2 litre suya 0.5 cc ilaç karıştırmak uygundur. Tedaviye 5 gün süre ile devam edilmelidir. Ticari şekli 20, 50, ve 100 ml’lik şişeler halindedir. Salmanızda yumurtlamak üzere olan kuşlarınız ya da bir aydan küçük yavrularınız varsa bu ilacı kullanmayınız. Yavrularda sakatlıklara neden olabilmektedir.

GEOSOL TOZ
Oxytetracyline etken maddeli bir ilaçtır. Vetaş ilaç firmasının bir üretimi olup, veteriner ilaçları satan eczane ve ecza depolarında bulunur. Ticari şekli 20 ve 100 gr’lık kavanozlar halindedir. Güvercinler için 2 litre içme suyuna yarım ölçek karıştırılarak kullanılabilir. İlaç 5 gün süre ile uygulanır.

vil - floks etken maddesi Enrofloxacin dir. doğru yoldayım sanırım extradan Vitamin Takviyeside vermekteyim inş temiz bir sonuç alacağım ... verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim muharrem abi saygılar

:tamam: KAAN SONUCU MERAK EDERİM.

NETİCEYİ PAYLAŞ BİZLERLE..

GEÇMİŞ OLSUN.

bu gün vitamin yakviyesi yaptım ilaç vermedım zaten sadece vil-floks kullanıyorum göz altı ve göz üstü hala şiş fiziksel anlamda bir sıkıntı yok ama süreç biraz uzun olacak sanırım ağız için de yoğun balgam vardı onları temizledim düzelicek inanıyorum ... saygılar

VİL-FLOKS UN BAYTRİL DEN DAHA ETKİLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM..

BU RAHATSIZLIK ; 1 m3 TE 1 ÇİFT ÜZERİNDE KUŞ BESLEYEN LERDE
ÇOOK RASTLANIR.

BEN KESİNLİKLE 14 GÜN ....SİKLİNLİ ANTİBİYOTİĞİ TERCİH EDERDİM. VE KARANTİNADA BESLERDİM.(1 AY)

MUHARREM ABİ MİZİN , YAZISINI BİREBİR UYGULAMANI TAVSİYE

EDİYORUM..

OXITETRASİKLİN TEDAVİZİNDE KUM ,ÇAKIL VERMEYİNİZ..
14 GÜN KULLANIN..VE BU SICAKLARDA İLACIN ÖMRÜ 1-2 SAAT KADARDIR..ANTİBİYOTİKTİR..

ayırdım ama sanırım göz üstünde ve çevresinde yayılma devem edıyo bılgısayarda sorun oldugu ıcın foto atamıyorum durum pek iç açıcı değil ... antibiyotik ömrünü söylediğin iyi oldu bıkmadan devam etireceğim türker abi bu arada yeni yuva yaptım yaklaşık 1 ay oldu onlarında fotosunu atamıyorum yer geniş. buyuk bır yuva yaptım

diğerlerinden AYIRMAN ÇOK İYİ OLDU..

BULAŞABİLİRDİ,

ECZ.DEN 250 mg ''TETRA'' KAPSUL ALIP BİR KULLANSAN ! 14 GÜN

DAHA FAYDA GÖRECEKSİN ,SANKİ.. :utangac:

[No message]

Ekli dosyalar

• DSC03533.JPG
    DSC03533.JPG
    162.9 KB · Görüntüleme: 967
  • DSC03534.webp
    DSC03534.webp
    91.2 KB · Görüntüleme: 1,192
  • DSC03535.webp
    DSC03535.webp
    91.9 KB · Görüntüleme: 1,175
turker abi resimleri koyabildim sonunda bir bak istersen tetra kullan dıosan hala alıcam

Ekli dosyalar

• DSC03536.webp
    DSC03536.webp
    88.7 KB · Görüntüleme: 1,205
  • DSC03537.webp
    DSC03537.webp
    95.9 KB · Görüntüleme: 1,148
  • DSC03538.JPG
    DSC03538.JPG
    161.7 KB · Görüntüleme: 1,108
14 gün tetra :evet:

terramycn merhemde sürmeli..ağız ve göz kenarlarına...

GELİŞMELERİ FOTOLARSAN SEVİNİRİZ.. :slm:

tmmdır turker abı en yakın zamanda başlıyorum tedaviye en buyuk avantajım kuslar bugun kendılerı yemyemeye başladı gercı ben bıraz takvıye besınlerde bulunucam.. saygılar

SEVİNDİRİCİ HABERLERİNİ BEKLİYORUZ..! KAAN :slm: :tamam:

Herkese öncelikle selamlar muharrem abının ve turker abının tetra 250 önerisini dikkate alarak kuşların 2 sinide iyileştirdim tabi düzenli bakımı ve iltihap alımı cıkarılması bıraz zahmetlı oldu ama sonuca ulaştık kuşlar iyi leşti... kendilerine teşkkürlerimi sunuyorum iyi bir akıl hocalarıdır.. fotoları en yazın zamanda yolluyacagım..
Çevremdekı cok saglam kuscuların kusların oldurulmesını onerdiler ama ben ıyılestırecegıme ınandım ve basardım allahın ıznıyle...
Biz kuscular olarak kuşların iyileştirilmesi saglıgına kavusturulması adına elımızden gelenı yapmamız gerektıgını dusunmekteyım ıyılesmıcek derde derman olmıcak bısey yoktur yeterkı onlemını alalım kusları asla ıltılaf etmıyelım...
SAYGILAR SEVGİLER... TEŞEKKÜRLER...

merhaba,
resimdeki kuşta göz ve çene etrafında sarartı görünmekte, daha iyi bir sonuç için; uygulanan tedavisi yanında, karışıma uygun dozajda metronidazol etkenli bir ilaç eklemenizde fayda olacaktır. çünkü iç çiçek triko, ağız içinde sarı peynirlemeler, hırıltı, hapşuruk, kıhlama, hazımsızlık veya kursakta sertleşme (bu durumda aynı karışıma mikostatin dahil ediniz), yüzde gözde boğazda çevresinde sararmalar veya kafada şişme yapabilmekte, yem yiyememe, sarı ve kraterimsi protoza yönelik oluşumlar, (boğazdaki lezyonlar hayvanın yem yemesini ve nefes almasını engeller), bu lezyonlar bazen anüste olur ve hayvanın dışkısını yapmasını engeller, sulu ishal, iç-dış çiçek! iç çiçek ağız içinde görülebildiği gibi sadece bağırsaklarda içeride oluşabilir, kötü performans veya çarpık uçuş, çevreye karşı duyarsızlık vs. hayvana gerekli oral karma tedavisi yanında multivitamin takviye edilmeli, gözler veya dış çiçekler için uygun pansuman ve merhemleri kullanılmalıdır. konuları siteden aratabilir veya buradaki dökümandan http://goo.gl/v29el faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. imkan varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alınız. hasta kuşları rahat ve korunaklı ayrı revirde karantinaya alınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. geçmiş olsun..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri