BURUN ÇEKER GİBİ HIRILTI VE HALSİZLİK VAR ACİL DESTEK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uumuut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

uumuut

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Umut KIR
Meslek
Bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar.

Elimde 1 adet dişi çakmaklı var. Kuş sürekli burun çeker gibi fırt fırt ses çıkartıyor. Biraz da halsiz. Güzel bi kuş kaybetmek istemiyorum. Sizce ne yapmam gerekir.

Yardım eden herkeze şimdiden cok tşk ederim.

aynı sorun selanik güvercinimdede var ama halsizzlik yok lütfen yardım özellikle tecrübelilerden!!!

Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun diyorum kuşlarınıza veba geliyor bence hemen onları karantinaya ayırın ve kümesini temizleyin onların sıçtı boklar muhakkak çıkarılmalı dezenfekte edin onlar kesinlikle ölecektir çare bulamayacaksınız en fazla bir hafta daha yaşayacaklar

kuşlarınızı çok seviyo olabilirsiniz ama diğerlerinin de ölümüne sebep olacaklar o yüzden mutlaka ayırın onları ve kuşlarınıza aşı vurun columbovaç paramyxo

veba gıbı bısey degıl oooo aynı sorun bende de de vardı ornitap dıye bı hap var bulabılırırsenız onu kullanın ılk gun iki adet sonrakı dunler bırer tane 4 gun kullanacaksın tamamen kesiyor hırıltıyı

kusun kendını de salması kursagındakı yemı ögütememesıdır vıtamınle bırlıkte kırık bugday verırsenız bı kac gunde toparlıyor kendını kus

*kuşlarınızda gırtlak dediğimiz problem olabilir sorun değil tedavisi kısa düzeliyor(rulit,hiprodox,limon ile düzelir), ama hırıltı ve kuşlarda halsizlik ayrıca boyun uzaması dediğimiz durum söz konusu ise hemen ayır kümesi komple temizle onların bulunduğu kasaları dahi at,kümesine veba bulaşmış olabilir kardeşim,tedavisi pek mümkün değil,geçen mayıs,ekim arası manisa ve izmir çevresinde çok kişinin canı yandı,benim bile 15 tane kuşum gitti dikkat et, umarım veba değildir.saygılarımla ahmet çopur..

Geri