büyük kuşçu olmak..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ankaralısalih06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Salih OZTÜRK
Meslek
asker
İlgi Alanı
Kediler
saygıdeğer büyüklerim-ablerim, yaşıtlarım ve sevgili kardeşlerim. bu siteye üyeliğim sayesinde büyük kuşçu olmayı öğrendim. (öğrenmek isteyenler yazının devamını okusun) büyük kuşçu olmak için iyi kuşlara sahip olmanıza gerek yok, 30 40 yıl önce vefat etmiş büyüklerimizin kuşlarına benzer kuşlar bulunur, kanatları kesilir ve hiçbir zaman uçurulmadan siteye iki fotoğrafı konulur(özellikle cep telefonu ile çekilir ki tam anlaşılmasın),iki şahit gösterilir ve kuşları soranlara ''kuşları herkese göstermiyoruz, saklıyoruz'' denir, herkesin konusuna ''ustaca'' yorumlar yapılır ve böylece büyük kuşçu olma formülü tamamlanır :haha: işin acı tarafı tüm form konularında ''video koyacağız, seyredersiniz'' diyenler ya ''evi müteahite verdik yer yok'', ya ''tüy zamanı da geçsin uçuracağım'' ya da ''kimse görmesin diye saklıyoruz'' gibi saçma sapan bahanelerle geçiştirmişler. bende ne saim ustanın, ne şeref ağanın, ne arap hacının ne de ömer amcanın kuşları var. bende sadece ''salih'' ustanın kuşları var ve bu mesajı okuyan herkese kapım sonuna kadar açık. kimseden saklayacaka kadar iyi değiller ve kimsenin kuşlarına benzemiyorlar. hiç biri uçmuyor ve sadece yem yiyorlar :p ama çok güzel arkadaşlıklara vesile oluyorlar. ve ben kuşlarımı çok seviyorum. lütfen komplekslerinizden hayallerinizden vazgeçin ve dürüst olun..

kesinlikle haklısın ne demiş atalarımız"başkasının iyisi senin kötün" :)

aynen katılıyorum üstad varsa yoksa bi palavra aldı başını gidiyor yakında avcı yalanlarını palavralarını geçecez al bitanede denden kafa mardin kanatlar hünkari kuyruk aynasız süt gögsünde gül paça desen hasta olursun şebab paça birde uçuş varki sorma 4 gider 10 vurur 5 gider 25 vurur sonra uçan tekmeyle geri döner parendeyle konamaz geri gider minare boyu diyorlar ne minaresi3 eyfel kulesi çeker sinege yapışır bi ıslık çaları gel buraya dememe bile gerek yok gelir omuzuma konar öyle yetiştirdim ben

saygılar

:)

en çok kızdığım ise genç kardeşlerimizin yüklediği video ve fotoğraflara yaptıkları ''bilmiş'' yorumları. ömründe uçuramadıkları kuşlara burun kıvırarak yaptıkları yorumları anlakmakta güçlük çekiyorum. bakıyorsun siteye bir video dahi koymamışlar ama başkasının videosuna verip veriştiriyorlar. siz bu hakkı kendinizde bulmak için önce koyun güzel bir video sonra da göğüsünü gere gere konuşun. genç kardeşlerim sakın bunlar gibi adamların sözüyle kuşlarınızdan vazgeçmeyin. bu hayvanlar kendisini seveni yarı yolda bırakmaz. büyüklerime herhangi birşey söylemek bana yakışmaz, onlar nasıl olsa doğrusunu yaparlar..

Selamlar arkadaşlar ; Bu gün bu konuyu öğlen vakti okudum biraz uzunca birde ileti yazdım, fakat sayfa zaman aşımına uğradığı için yazdığım iletiyi yollamaya muvaffak olamadım .. Fikirlerinize katıldığım taraflar var bunu bilmenizi isterim .. Bende açılan bazı konularda, yada bu konulara bağlı yazılan kimi paylaşımlarda zaman zaman size yakın düşünüyorum ..
Bu bağlamalda ; kendimce BÜYÜK KUŞÇU yada İYİ KUŞÇU kavramlarının acizane sizinle paylaşmak isterim . Birkere havada uçan her iyi kuşun sahibi iyi kuşçu olamayacağı gibi , iyi kuşu o an için uçuramayanın yada uçurmayanında kötü kuşçu gibi tanımlanamayacağını düşünüyorum ..
Havada uçan her iyi kuş ; kendi adını kariyrini yapar , beğeni kazanır, sahibini övdürür , sahibine belli bir şöhret , belli bir , vasıfta kazandırır .. Adam iyi kuş uçuruyor dedirtir .. Hakını verirseniz vicdanlıca evet bazen adam iyi kuş uçuruyor , şurada iyi kuş uçuyor deriz .. Kimizaman sempati ile bazende hasetle .. Neticede insanız .. Bütün bunlara karşın o uçan iyi kuş yada kuşlar sahibini iyi kuşçu , yada büyük kuşçu yapmaz belki iyi seyis , yapar belki iyi yetiştirici yad benzer vasıflar .. iYİ kuşçu veya büyük kuşçu olmak için bu uçan uçurulan güüzel kuşların yanında başka başkaca hasletlerde gerekir ahlaki değerler değerler ,Tecübi faktörlerin harmanlamasından oluşan olumlu bir sentez , gözü tokluk , alçak gönüllülük , fedakarlık, cömertlik , misafir perverlik , vs daha birçok vasıf daha sayılabilir .. İşte bu olumlu vasııfları kuşçulukla sentezleyip , Bugünkü tabiri ile KARİZMASI çekiciliği olmalı çoğunluktarafından doğal olarak kabul görmeli .. Büyük kuşçu bunayakın bir insandır bana göre .. Her iyi kuş uçuran yada her isimli kuşu bulunduran , yad her konuda çok bilen ortam adamı olan lar değil bir bakına onların vasıfları başkadır , kuşbaz deyin , başka şeylerdeyin ama büyük kuşçu demeyin .. Benim fikirlerim bu yönde ..
Kİmsede ben büyük kuşçuyum dememeli , büyükkuşçu olacağım diye hırsa kapılmamalı ..
Bu sizin ne düşündüğünüzden , ne istediğinizden , yada kendinizle ilgili nasıl hissettiğinizden çok ( kendinizi nasıl gördüğünüzden ziyade ) , avamın ne hissettiği ! kimi işaret ettiği ve kimden endişe duymadan etkilendiği , yakınında olmak için özendiği ile alakalıdır .. Ben şuyum ,yada bu şu , gibi afişe işlerle hiç bağlantılı değildir . selamlarŞEREF

oyun kusu besleyıpte kus ucurmuyorsan ben kuscuyum demıceksın bu benım fıkrım tabıkıde yanlıs veya dogru ama adı ustunde kusun oyun kusu ucmadımı kes at cope yerde tavuk gıbı baktıktan sonra onun yerıne al ıkı tavuk bı horoz besle barı yumurtasını yersın sende sebeblenmıs olursun.. arkadaslar abıler kardeslerım kus cok kalıtelı soydan gelmeye bılır ama herkesınde kendıne gore ıy gordugu seyler vardır ben kusu once kendın ıcın ucurcaksın bunu savunurum senı doyuruyorsa bu benım ıcın yeterlıdır en azından oyun kusu bakıyorsun ve kus ucurmus oluyorsun ıyı veya kotu sonucta havada olan bıseyler var benım ıcın oyun kusu demek ucucak arkadas yerde beslemenın bı amacı yok madem kus ucurmucaksınız o zaman farklı turlere sebab kostum kusları vs yonelmelıdır bana gore kus bakıpta onu yatırmak ucurmamak en buyuk haksızlıktır once kusa sonra bu ıse gonul verıpte elınde kusu olmayan arkadaslara saygılar oguz ustundag

Güzel konu ağzı olan konuşuyor konuşmakla kalmıyor rahmetlileride araya katıp ping yükseltmeye çalışıyor yetmiyor makasa vurup şu bu soydan diye ticaret amaçlı kullanılıyor..Yine yetmiyor arap çiftin altından beyaz yavru alıp sonrada büyük başarıymış gibi siteye video yükleyip bu damar kuş demekle kalınmıyor..Genç arkadaşların kırık yavrularının gelişiminden habersiz kırık, damar değil iş görmez denilebiliyor...
Bu kadar büyük kuşcular varda bizler niye hiçbir ortamda isimlerini duyamıyoruz..İstanbul Ankaraya benzemez..Şaksakçı İstanbulda iş görmez...İstanbulda laflada konuşulmaz.. Cıkarsın bir dolaşmaya kanat seslerini duyar duyar duymaz bakarsın göge oturursun bir kaldırım başına bakarsın kuş napıyor diye..
Rahmetlileri yaçca olgun olan kuşçuların kuş soylarından denılıyor damarı..Ama ben hiç duymadım ki konusulan bu kuşçuların tüm kümesi aynı kalitede olsun..10 tane kuş içinde bir çifti iyi oynuyordur o kusların namı tüm kumese yayılıyor hatta yetmiyor tüm Ankaraya yayılıyor..NASIL OLURDA BİR KAÇ KUŞUN İYİ ÇIKMASI TÜM KÜMESİNDE AYNI KALİTEDE OLDUGUNU KUŞAKLAR BOYUNCADA AYNI KALİTEYE SAHİP OLACAGI SÖYLENEBİLİR..AÇIKCA SÖYLEMEK GEREKİR Kİ TİCARET BAŞKA BİRŞEY DEGİL.....

.İstanbul Ankaraya benzemez..Şaksakçı İstanbulda iş görmez..............

............NASIL OLURDA BİR KAÇ KUŞUN İYİ ÇIKMASI TÜM KÜMESİNDE AYNI KALİTEDE OLDUGUNU KUŞAKLAR BOYUNCADA AYNI KALİTEYE SAHİP OLACAGI SÖYLENEBİLİR..AÇIKCA SÖYLEMEK GEREKİR Kİ TİCARET BAŞKA BİRŞEY DEGİL.....

selam mustafa kardeş yazını okuyunca memlekette başka bir istanbul var galiba diye düşündüm doğrusu.ben 22 yıldır istanbulda yaşayan bir insanım ANKARA KUŞÇULARININ ayarında birtek kuşçuya dahi rastlamadım.bazı kalıplaşmış kelimeler ve bilgilerle masa kuşçuluğunu öğrenmiş istanbul kuşçuları ama icraatta sıfır.istanbul tam tersi şaşakçı mekanıdır.ankara bu işi iyi bilir sallamaz.ama istanbulda bunun sınırı yok.hangi mezata gitsen tezgaha çıkan kuş 6 takla 20 meter diye satılıyor.bırak onu kapı önü muhabbetlerinde metreler,taklalar havada uçuşuyor.icraat yokkk...

gelelim diğer mevzuya,evet iki kuş uçurmakla usta tabiki olunmaz ama ustanın her kuşuda oynamaz.her ekenin ıstaka yavru verme durumu vardır.yüzde yüz aynı oyun kuşları herhalde genetik klonlamaykla elde edilir.oda belki ileriki yy lşarda olur.20 yavrudan 1 tanesi dahi çok iyise o kuş tutmuştur.ama buna sabır gerektirir.

bence istanbul ankara antalya adana diye değil türkiyedeki "BÜYÜK KUŞÇULARI" genel olarak ele almak lazım zira her memlekette makaslı uçmayan sağlam "DAMAR"a sahip kuşlar mevcut, "BÜYÜK KUŞÇULAR" da.

konuyu ilk açarken de söyledim, şimdi de söylüyorum. genç kardeşlerim, makaslı kuşlara ''falanca dayının kuşlarını, filanca ustanın kuşlarını besliyorum'' diyenlerin sözlerine göre hareket etmeyin. onlar hayalperest insanlar. gerçek büyüklerimiz bunu asla yapmazlar ve unutmayın ki elinde iyi kuşlar olanlar burada atıp tutmaz, aksine çok mütevazi davranırlar.. örnek mi hüseyin turan abi, şeref abi. yazdıklarını düzgünlüğünden dolayı onlara teşekkür ederim.

__BaDBoY__' Alıntı:
oyun kusu besleyıpte kus ucurmuyorsan ben kuscuyum demıceksın bu benım fıkrım tabıkıde yanlıs veya dogru ama adı ustunde kusun oyun kusu ucmadımı kes at cope yerde tavuk gıbı baktıktan sonra onun yerıne al ıkı tavuk bı horoz besle barı yumurtasını yersın sende sebeblenmıs olursun.. arkadaslar abıler kardeslerım kus cok kalıtelı soydan gelmeye bılır ama herkesınde kendıne gore ıy gordugu seyler vardır ben kusu once kendın ıcın ucurcaksın bunu savunurum senı doyuruyorsa bu benım ıcın yeterlıdır en azından oyun kusu bakıyorsun ve kus ucurmus oluyorsun ıyı veya kotu sonucta havada olan bıseyler var benım ıcın oyun kusu demek ucucak arkadas yerde beslemenın bı amacı yok madem kus ucurmucaksınız o zaman farklı turlere sebab kostum kusları vs yonelmelıdır bana gore kus bakıpta onu yatırmak ucurmamak en buyuk haksızlıktır once kusa sonra bu ıse gonul verıpte elınde kusu olmayan arkadaslara saygılar oguz ustundag

oğuz kardeşim benim koptuğum nokta bu zaten. bizlere akıl verirler ama video sayfasında hiç birinden bir video olmaz. sorduğunda hepsi makaslıdır. ben de benimkiler uçmuyor derken ince bir dokundurma yaptığımı anlamışsındır herhalde. kardeşim bildiğin yolda aynen devam et..

S A SALİH Kardeşim zaten gereksiz tartışmaların çogunlugu yazılanların yazıldıgı gibi okunup söylenmek istenen anlatılmak istenilenin yanlış anlaşıması ve dogru sanılmasından kaynaklanmaktadır
benim bu sitede tek anladıgım tartışmaların kişi ve kişilere bir şey kazandırmadıgı ama çok kalp ve gönüllerin kırıldıgıdır bu durum da şahsım olarak beni fazlasıyla üzmektedir anlayamadıgım paylaşamadıgımız
NE /// ONDAKİNİN /// SENDEKİNİN /// BENDEKİNİN KİME NE FAYDASI VAR HER KES ELİNDEKİ İLE YETİNEBİLSE BİRBİRLERİNİ ANLAYABİLSE PAYLAŞABİLSE NE TATSIZLIK OLUR NE KİMSE KİMSEYE KIRILIR BÜTÜN MESELE BİRBİRİMİZİ YETERİNCE KARŞILIKLI OLARAK ANLAYAMADIGIMIZ DAN KAYNAKLANIYOR alt tarafı kuş AYA gitse ne olur her kimde ne olursa olsun hayrını görsün demek daha güzel SAYGILAR

kuscu_marik' Alıntı:
S A SALİH Kardeşim zaten gereksiz tartışmaların çogunlugu yazılanların yazıldıgı gibi okunup söylenmek istenen anlatılmak istenilenin yanlış anlaşıması ve dogru sanılmasından kaynaklanmaktadır
benim bu sitede tek anladıgım tartışmaların kişi ve kişilere bir şey kazandırmadıgı ama çok kalp ve gönüllerin kırıldıgıdır bu durum da şahsım olarak beni fazlasıyla üzmektedir anlayamadıgım paylaşamadıgımız
NE /// ONDAKİNİN /// SENDEKİNİN /// BENDEKİNİN KİME NE FAYDASI VAR HER KES ELİNDEKİ İLE YETİNEBİLSE BİRBİRLERİNİ ANLAYABİLSE PAYLAŞABİLSE NE TATSIZLIK OLUR NE KİMSE KİMSEYE KIRILIR BÜTÜN MESELE BİRBİRİMİZİ YETERİNCE KARŞILIKLI OLARAK ANLAYAMADIGIMIZ DAN KAYNAKLANIYOR alt tarafı kuş AYA gitse ne olur her kimde ne olursa olsun hayrını görsün demek daha güzel SAYGILAR

A.S abi sen ne söylersen doğru söylersin, uzatmaz tadında bırakırım abi..

hüseyin turan' Alıntı:
.İstanbul Ankaraya benzemez..Şaksakçı İstanbulda iş görmez..............

............NASIL OLURDA BİR KAÇ KUŞUN İYİ ÇIKMASI TÜM KÜMESİNDE AYNI KALİTEDE OLDUGUNU KUŞAKLAR BOYUNCADA AYNI KALİTEYE SAHİP OLACAGI SÖYLENEBİLİR..AÇIKCA SÖYLEMEK GEREKİR Kİ TİCARET BAŞKA BİRŞEY DEGİL.....

selam mustafa kardeş yazını okuyunca memlekette başka bir istanbul var galiba diye düşündüm doğrusu.ben 22 yıldır istanbulda yaşayan bir insanım ANKARA KUŞÇULARININ ayarında birtek kuşçuya dahi rastlamadım.bazı kalıplaşmış kelimeler ve bilgilerle masa kuşçuluğunu öğrenmiş istanbul kuşçuları ama icraatta sıfır.istanbul tam tersi şaşakçı mekanıdır.ankara bu işi iyi bilir sallamaz.ama istanbulda bunun sınırı yok.hangi mezata gitsen tezgaha çıkan kuş 6 takla 20 meter diye satılıyor.bırak onu kapı önü muhabbetlerinde metreler,taklalar havada uçuşuyor.icraat yokkk...

gelelim diğer mevzuya,evet iki kuş uçurmakla usta tabiki olunmaz ama ustanın her kuşuda oynamaz.her ekenin ıstaka yavru verme durumu vardır.yüzde yüz aynı oyun kuşları herhalde genetik klonlamaykla elde edilir.oda belki ileriki yy lşarda olur.20 yavrudan 1 tanesi dahi çok iyise o kuş tutmuştur.ama buna sabır gerektirir.

Hüseyin bey, bence İstanbul kuşçularına biraz haksızlık ediyorsunuz.. Sanırım size İstanbulda hep paçoz takımı amatör kuşçular denk gelmiş ama olay sizin bildiğiniz gibi değil.. Aramızda çok kuşçu üstada taş çıkartacak kişiler var.. Mesela bende aynı şeyleri Ankara için düşünüyorum, kuş seyretmek için 450 km yol gittim tamamen hayal kırıklığı ile geri döndüm..Biliyorum Ankarada iyi yetiştiriciler var ama belki bana denk gelmedi, aynı şey sizin içinde geçerli..Bence biraz bulunduğunuz ortamdan çıkıp farklı kuşçu üstatları ziyaret ediniz.. selamlar..

Hüseyin bey, bence İstanbul kuşçularına biraz haksızlık ediyorsunuz.. Sanırım size İstanbulda hep paçoz takımı amatör kuşçular denk gelmiş ama olay sizin bildiğiniz gibi değil.. Aramızda çok kuşçu üstada taş çıkartacak kişiler var.. Mesela bende aynı şeyleri Ankara için düşünüyorum, kuş seyretmek için 450 km yol gittim tamamen hayal kırıklığı ile geri döndüm..Biliyorum Ankarada iyi yetiştiriciler var ama belki bana denk gelmedi, aynı şey sizin içinde geçerli..Bence biraz bulunduğunuz ortamdan çıkıp farklı kuşçu üstatları ziyaret ediniz.. selamlar..

filo

AHMET BEY MERHABALAR,EVET SÖYLEDİĞİM SÖZLERİN ARKASINDAYIM.NEREDE OLDUĞUNUZU BİLMİYORUM AMA DAVET EDERSENİZ BÜYÜK KUŞÇU ARKADAŞLARIN ORTAMINDA BULUNMAK,ONLARLA SOHBET ETMEK BENİ ÇOK MUTLU EDECEKTİR.

YİNE SÖYLÜYORUM,İSTANBUL YILLARCA MİRAS YEDİ,KUŞ KONUSUNDA BU MİRASTA ANKARA BAŞI ÇEKTİ HERZAMAN.KENDİ SOYUNU YAPIP GERÇEKTEN VERİM ALAN,KÜMESİNDE DOLDUR BOŞALT YAPMAYAN KAÇ KUŞÇU VAR ÇEVRENİZDE MERAK ETTİM DOĞRUSU.İYİ KUŞ ARTIK HERYERDE VAR AMA İYİ KUŞÇU İŞİ BİRAZ ZOR.

SAYGILAR.

ankaralısalih06' Alıntı:
saygıdeğer büyüklerim-ablerim, yaşıtlarım ve sevgili kardeşlerim. bu siteye üyeliğim sayesinde büyük kuşçu olmayı öğrendim. (öğrenmek isteyenler yazının devamını okusun) büyük kuşçu olmak için iyi kuşlara sahip olmanıza gerek yok, 30 40 yıl önce vefat etmiş büyüklerimizin kuşlarına benzer kuşlar bulunur, kanatları kesilir ve hiçbir zaman uçurulmadan siteye iki fotoğrafı konulur(özellikle cep telefonu ile çekilir ki tam anlaşılmasın),iki şahit gösterilir ve kuşları soranlara ''kuşları herkese göstermiyoruz, saklıyoruz'' denir, herkesin konusuna ''ustaca'' yorumlar yapılır ve böylece büyük kuşçu olma formülü tamamlanır :haha: işin acı tarafı tüm form konularında ''video koyacağız, seyredersiniz'' diyenler ya ''evi müteahite verdik yer yok'', ya ''tüy zamanı da geçsin uçuracağım'' ya da ''kimse görmesin diye saklıyoruz'' gibi saçma sapan bahanelerle geçiştirmişler. bende ne saim ustanın, ne şeref ağanın, ne arap hacının ne de ömer amcanın kuşları var. bende sadece ''salih'' ustanın kuşları var ve bu mesajı okuyan herkese kapım sonuna kadar açık. kimseden saklayacaka kadar iyi değiller ve kimsenin kuşlarına benzemiyorlar. hiç biri uçmuyor ve sadece yem yiyorlar :p ama çok güzel arkadaşlıklara vesile oluyorlar. ve ben kuşlarımı çok seviyorum. lütfen komplekslerinizden hayallerinizden vazgeçin ve dürüst olun..

ben ankarada ikamet ediyorum saydıgınız isimlerdeki kuşçulara allah rahmet etsin zamanında saolsunlar bu camiaya hizmet etmişler ve şu anda dahi isimlerine ulaşmak mümkün degil.

yaşadıgımız zamana gelirsek işte çengel bulmaca gibi ha bi eksik ha bi fazla
salih usta ustalar camiasına h.g

selam değerli dostlarım..dayanamadım yine affınıza sığınarak bir kaç kelam edeyim...''büyük kuşcu olmak'' amaç bumu olmalı demek geliyor içim den ...ben çok ilde çok beldede çalıştım(mesleğim gereği)çok kuş bakan dostlarım oldu,aslında özünde çok iyi insanlar tanıdım ama ne gariptir ki bir çoğunda en iyi olmak hırsı ve bu sebep ile maksadın dışına çıkan bir sürü davranışlar gördüm..çok duyduğum kelimelerden biriside ''sen beni bu bahar gör,bu sene beni cümle alem duyacak''aslında devir çok farklı hale geldi rant dediğimiz olay çok ön plana çıktı...bir çok kuş sever dotumuz amacı dışına çıktı...aslında maddi olarak imkanı büyük olan bir kaç kuş sever arkadaşımızın türlü meblağlar vererek diğer dostlarımızı özendirmesi mi diyelim aslında anlam veremiyorum...özenti aldı başını gitti...bakın hüseyin aydoğmuş arkadaşımız var kendisini tanıdığım kadarı ile elinde kine sahip çıkan, türlü mekanlar gezen,alabadem ırkını biz bilmez iken tanıtmak için çaba harcayan vs.vs.vs.şimdi büyüklüğü ne anlamda kavramalıyız.elinde çok değerli kuş bulundurup bunlara bakacak adam tutup kendi başına bir halt olmayanımı,yoksa elinde ki yada dostunda ki kuşlara canı gibi bakarak onlara gereken ihtimamı gösteren,sürekli araştıma yapan bilgi edinen ,kendini geliştiren ,parallelin de kuşlarınıda geliştiren kuşcu dostlarmızımı...kuşçuluğa amaç değil ,,dostluklara ,paylaşımlara,araç olarak bir hobi olarak görmek mi yeğ tutulmalı...aklı salim olan dostlarımız mutlaka bu ayrımı farketmiş ve kendilerine ona göre yön vermiştir...bir çok insan güvercinde kaç parmak var bilmeden size kuşlar hakkın da ahkam keser konunuz ve zamanınızı bu tarz insanlara harcamayın derim...olmaması gerekeni herkes biliyor o sebep ile önce kendimize sonra çevremize faydalı kuşçu olmaya çalışalım..büyüklük bizim işimiz değil...saygılar tüm dostlara...dostçakalın.....ali hakan..

s.a
üreticilere laf söyleyen arkadaşlar şöyle bir kapatsın gözünü düşünsün fırıncı sadece kendisi için ekmek üretse sen ben ne yerdik acaba? sen üreticiden almaki üretici üretmesin üretici ise şerefsizdir selamı sabahı kesmek lazım demek gibi bir şey bu üreticilerin suçu degilmi bir zamanlar 300 400 e satılan güvercinlerin şuan 10 20 tl ye satılması piyasadaki kuş bollugu kırma bollugu bilinçsiz yetiştiriciden kaynaklanıyor adam miski ile postayı kelebekle baskayı eş atarsa üreticinin ne suçu var hangi üretici 5 10 tl edecek kuş üretir çok merak ediyorum

valla ben burda yaziyorsam tek bir seyi elde etmeye calisiyorum oda herkezde iyi saglikli damar oynayan kuslar olsunda izliyelim ben kuslarima iyi desemde biliyorum daha iyi kuslar olmali...birbirimize yardimci olarak o kuslara ulasabiliriz

ali hakan' Alıntı:
selam değerli dostlarım..dayanamadım yine affınıza sığınarak bir kaç kelam edeyim...''büyük kuşcu olmak'' amaç bumu olmalı demek geliyor içim den ...ben çok ilde çok beldede çalıştım(mesleğim gereği)çok kuş bakan dostlarım oldu,aslında özünde çok iyi insanlar tanıdım ama ne gariptir ki bir çoğunda en iyi olmak hırsı ve bu sebep ile maksadın dışına çıkan bir sürü davranışlar gördüm..çok duyduğum kelimelerden biriside ''sen beni bu bahar gör,bu sene beni cümle alem duyacak''aslında devir çok farklı hale geldi rant dediğimiz olay çok ön plana çıktı...bir çok kuş sever dotumuz amacı dışına çıktı...aslında maddi olarak imkanı büyük olan bir kaç kuş sever arkadaşımızın türlü meblağlar vererek diğer dostlarımızı özendirmesi mi diyelim aslında anlam veremiyorum...özenti aldı başını gitti...bakın hüseyin aydoğmuş arkadaşımız var kendisini tanıdığım kadarı ile elinde kine sahip çıkan, türlü mekanlar gezen,alabadem ırkını biz bilmez iken tanıtmak için çaba harcayan vs.vs.vs.şimdi büyüklüğü ne anlamda kavramalıyız.elinde çok değerli kuş bulundurup bunlara bakacak adam tutup kendi başına bir halt olmayanımı,yoksa elinde ki yada dostunda ki kuşlara canı gibi bakarak onlara gereken ihtimamı gösteren,sürekli araştıma yapan bilgi edinen ,kendini geliştiren ,parallelin de kuşlarınıda geliştiren kuşcu dostlarmızımı...kuşçuluğa amaç değil ,,dostluklara ,paylaşımlara,araç olarak bir hobi olarak görmek mi yeğ tutulmalı...aklı salim olan dostlarımız mutlaka bu ayrımı farketmiş ve kendilerine ona göre yön vermiştir...bir çok insan güvercinde kaç parmak var bilmeden size kuşlar hakkın da ahkam keser konunuz ve zamanınızı bu tarz insanlara harcamayın derim...olmaması gerekeni herkes biliyor o sebep ile önce kendimize sonra çevremize faydalı kuşçu olmaya çalışalım..büyüklük bizim işimiz değil...saygılar tüm dostlara...dostçakalın.....ali hakan..

ali bey bu konuyu açmamda amaç zaten nasıl büyük kuşçu olunuru öğrenmek değil, sözde büyük abilerimize laf vurmaktı. zaten başarılı da oldu. bizim gibi gençlere büyüklerimizin daha faydalı olması gerekirken sadece aşağılama ve hakaret dolu yorumlar gördüm. bu yüzden bu konuyu açtım..

selam değerli dostum...senin yazdıklarına ktılıyorum..genelleme yapmasam da sen haklı olarak yazmışsın ve haklısın...bir toplum yetşmemiş ise alttan gelen yetişmek isteyen gurubu ezer müsade etmez ufkunun gelşmesine..buradan ancak şunu söyleyebilirim;insanoğlu çok kısa zaman da kaç okka çektiğini belli eder..hep derim ya bir lafa bir de lafı diye ne bakın değerli kardeşlerim..doğru bildiklerinizi savunmaktan vazgeçmeyin....ali hakan....

Selamlar,

Yazılan yorumları görüşleri başından beri takip ediyorum, bu konunun içinde saklı bir çok soru ve bu sorulara verilmesi gereken cevaplar bulunmaktadır. Genel olarak konun hasasiyet gösteren en önemli sorusu neden büyük kuşcu olmak isteriz yada olunur. Buna vereceğimiz cevap bizim kişiliğimiz ile özdeşmiştir. Bu soruya konu hakkında yorum yazan siz değerli site üyelerinin ve ayrıca tüm üyelerin kısa ve öz olarak cevap vermelerini rica edeceğim.

Ben bu sorunun cevabını kısaca vereyim;

Büyük kuşcu olmak isterim veya oldum, çünkü güvercinlerime en iyisi yapabilmek, onlara sağlıklı bakabilmek, yetiştirip az da olsa bu işe gönül vermiş yeni başlayan güvercin sevdalısı arkadaşlarımıza dostlarımıza temel teşkil edebilecek damızlıklar hediye edebilmek ve bu yaptıklarımdan büyük keyif alabilmek için, bunu yapabiliyorsam ben büyük kuşçu olma yolunda emin adımlarla ilerliyorumdur, yada ben büyük kuşcuyumdur.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

selam değerli dostum...bahse değer konu neden en iyi kuşçu olmak mı? yoksa en büyük kuşçu olmak mı? ikiside yakın görünsede farklı anlamlar barındırmaktadır..
-----eğer konumuz en iyi kuşçu olmak ise ;öncelikle en iyi değil ''İYİ'' olmak gerekmektedir...yani çok okumalı ,araştırmalı,denemeli,fikrine değer verilen ustalardan feyz almalı...sonra zaten en iyi olma yolunda emin adımlarla yürür insan oğlu..
------en büyük kuşçu olmak ise konumuz...inan bana sadece isteme ile bişey olmayacağına sen de benim kadar katılıyor olmalısın..
yazdıklarım belki sizin sorunuzun karşılığı olmaya bilir ama içim den bunları bu konu ile alakalı söylemek geldi.... saygılar..ali hakan...

Selamlar Ali bey,

Ben iyi veya büyük ayrımını yapma gereğini görmedim, konu başlığına uygun olarak sorumu yöneltim. Zaten bu konun içinde bir çok soruların ve bu soruların cevaplarının saklı olduğunu belirmiştim. Büyük kuşçu olmanın kiriterlerini dile getirmek ve bir anketini yapmak adına böyle bir soru yöneltim size ve sizin gibi değerli üyelerimize, bu aşamadan sonra sohbetimize yeni soruları kurcalamakla devam edeceğiz. Beyin fırtınası yaratmak ve en iyisini en doğrusunu bulmak gelecek nesiller bırakmak adına,

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

selam değerli dostum...sevgili aykut bey..benim bu konuya dair şahsi kanaatim önceki yazılarım dada olduğu gibi açık ve net..yani ben büyük kuşçu kavramına sıcak değilim ..benim düşüncem budur..saygılar..

Selamlar Ali bey,

Görüşlerinize saygı duyuyorum, sizin için büyük kuşcu kavramı yoktur. Kuşcu vardır, siz iyi kuşcu olmak için kiriterlerinizi bir önceki yazınızda belirtmiştiniz.

"eğer konumuz en iyi kuşçu olmak ise ;öncelikle en iyi değil ''İYİ'' olmak gerekmektedir...yani çok okumalı ,araştırmalı,denemeli,fikrine değer verilen ustalardan feyz almalı...sonra zaten en iyi olma yolunda emin adımlarla yürür insan oğlu.."

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

S A BÜYÜK KUŞÇU OLMAK DEMEK
KENDİSİNE DUYDUGU SAYGI SEVGİYİ ETRAFINA DA YANSITABİLEN ANLAYIŞLI BİLGİLENDİREN PAYLAŞAN ALÇAK GÖNÜLLÜ KİŞLERE DEGER VEREN KENDİN İSTEDİGİNİ HER KES İÇİN İSTEYEN YETİNMESİNİ BİLEN BÜYÜK KÜÇÜK GÖZETİP KİŞİLERİ KIRMAMAYA ÖZEN GÖSTEREBİLEN İNSANLARIN GÖRÜŞLERİNE DÜŞÜNCELERİNE ÖNEM VEREBİLEN SEVİLEN SAYAN OLABİLEN KİŞİLERİ DAHA ÇOK ÖNEMSEYEN ANLAYABİLEN SEVEBİLEN KIRMAYAN DOST ARKADAŞ OLABİLEN BUNLAR İÇİN İTİNA GÖSTERBİLEN EMEK HARCAYAN KAZANIMDAN YANA OLABİLEN DIŞLAMAYAN AFFEDİCİ SEVGİLİ SAYGILI KUCAKLAYICI OLABİLEN İNSANLARA KUŞLARDAN DAHA ÇOK DEGER VERBİLEN KONUŞMASINA KONUŞULANLARA RİAYET EDEBİLEN BÜYÜKLERİNİ VE EN ÖNEMLİSİ GENÇLERİDE DAHA İYİ ANLAMAYA ÇALIŞAN BÖYLE DÜŞÜNEBİLEN HER KİŞİ VE KİŞİLER BÜYÜK KUŞCUDUR

kuscu_marik' Alıntı:
S A BÜYÜK KUŞÇU OLMAK DEMEK
KENDİSİNE DUYDUGU SAYGI SEVGİYİ ETRAFINA DA YANSITABİLEN ANLAYIŞLI BİLGİLENDİREN PAYLAŞAN ALÇAK GÖNÜLLÜ KİŞLERE DEGER VEREN KENDİN İSTEDİGİNİ HER KES İÇİN İSTEYEN YETİNMESİNİ BİLEN BÜYÜK KÜÇÜK GÖZETİP KİŞİLERİ KIRMAMAYA ÖZEN GÖSTEREBİLEN İNSANLARIN GÖRÜŞLERİNE DÜŞÜNCELERİNE ÖNEM VEREBİLEN SEVİLEN SAYAN OLABİLEN KİŞİLERİ DAHA ÇOK ÖNEMSEYEN ANLAYABİLEN SEVEBİLEN KIRMAYAN DOST ARKADAŞ OLABİLEN BUNLAR İÇİN İTİNA GÖSTERBİLEN EMEK HARCAYAN KAZANIMDAN YANA OLABİLEN DIŞLAMAYAN AFFEDİCİ SEVGİLİ SAYGILI KUCAKLAYICI OLABİLEN İNSANLARA KUŞLARDAN DAHA ÇOK DEGER VERBİLEN KONUŞMASINA KONUŞULANLARA RİAYET EDEBİLEN BÜYÜKLERİNİ VE EN ÖNEMLİSİ GENÇLERİDE DAHA İYİ ANLAMAYA ÇALIŞAN BÖYLE DÜŞÜNEBİLEN HER KİŞİ VE KİŞİLER BÜYÜK KUŞCUDUR

MUHARREM BEY,güzel duygular ve beklentileriniz var ama bence kişilik tahlili yapmak yanlış.sosyal hayatında eksikte olsa,sorunlu insanda olsa eğer kuşların performansını düşürmeden devamlılığını sağlayan,elindeki kuşların performansını geliştirebilen iyi yetiştirici bir kuşçu büyük kuşçudur.sosyal hayattaki roblemleri sadece o insanı bağlar bence.paylaşmaya bilir,iyde olmaya bilir.bu işin ticaretinide yapabilir.ama bu işin hakkını veriyorsa o büyük kuşçudur bence.keşke her alanda insanlar sizin beklentiniz gibi olsa ama bence kişilik ve karakter sadece bu işin sosyal yönüdür.

SAYGILAR...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri