büyük üstatlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hayalet beyaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
selım komur
Meslek
kamu
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar sitede dolaşırken iyi kuş tarifleri v.s yazılar görüyorum kuşta bir standart varmıdır,kuş şöyle olmalı diyen herkesin dediği doğrumudur,kişinin kuş tecrübesi nasıl belli olur, her havada uçan kuşa kısa uzun taklası az veya çok diye sanırım taklacı besleyen herkes yorum yapar bir şeyler söyler peki ustat olanla biliyormuş gibi davrananı nasıl ayırt edebiliriz ustat olan neler bilebilir normal bir besleyici neler bilebilir bir kuş neden sıkta kalır sorusuna sert düşmürtür cevabını sanırım tüm besleyiciler cevaplar ama sert düşme nedir nasıl oluşur ve nasıl giderilir sorusunun cevabını veremeyen yada bir kuş alt ve üst bağlamasını vurma sebebi nedir üst bağlamayı vurduğunda ne olur ne gibi avantajı vardır kuşa, soruları çoğaltabiliriz kuş neden boş iner (yapışır) sizce bu soruların tam isabet cevapları neler bu cevapları bilen olurmu herkes bişey tabiri caizse sallarmı :tamam:

bu konularda bende yorum yapıyorum bazen konu açıyorum ama emn olun ben öğrendiğime göre konuşuyorum ben türkiye çapında tanınan bi ustanın yanında yetiştim ve hala çoğu konuda ondan bilgi alıyorum daha öğrenmediğim çok konu var öğrenmenin yaşı bitmez ama herkezin farklı yorumu var tabiki beklentiler farklı bi kuş niye boş iner kuş iyi deilse tabi taklasız iner ha ne olur kuş taklasız iner fakat o kuş perdak yaparak inipde peerdak sırasında takla atmıyosa oda bi artıdır bazı kuşlar atıyorum 25 sefer yapar 30 metre gider 2:30 saat ucar 5-6 taklayla gider yorulur perdaklar iner aynı hareketleri yapan bi kuşda gelir lap diye yeri tutar burda ilk olan kuş izlenir cunku okus belki keyifli deildir yorgundur taklayı çevirmez perdaklayarak iner ama diğeri dediğim gibi gelir inerler lap diye afedersiniz o kuş yüz metre gitsede bi b*ka yaramaz bence bildiğim kadarıyla benm bildiklerim bunlar saygılar...

Valla bu soruların tamamını cevaplamak için sayfalar yetmez, ve o kadar sayfalar yazıldıktan sonra da, hayır o öyle değil bu böyledir diyenlerin yorumları hiç bitmez. En güzeli çık terasa uçur kuşları ohhhh miss :))

Burada ne yazılırsa yazılsın, bazılarının doğru bildikleri yanlışlarını kabullendirmemiz çok zor, 40 yaşına gelmiş hala hatalı bilgilere sahip ve kendince küçüklerden sürekli saygı onore, yanlışta olsa bilgilerini birikimlerini kabul ettirme çabası içinde olanları gördükçe, yorumlarımı uzun değil hep kısa tutasım geliyor.. Kime sorsan oo ben babadan kuşçuyum, oooo ben 15 senedir kuşçuyum diyor, ama bazen burada öyle saçma sapan bir soru soruyor ki, aslında 3 aydır kuş beslediği meydana çıkıyor ama, kendini ele verdiğinin farkında olmadan üstadlık havasında, başka başlıklardan okuduğu, yorumları evirip çevirip cevap niteliğinde başkasının soru başlığına sanki kendi tecrübesi birikimini paylaşır gibi yazmaktan utanmıyor, çekinmiyor.. Hele ki, başlangıcından beri tek ırk beslemiş, diğer ırkları çarşıda pazarda komşusunun kümesinde görmüş kişilerin o ırklar hakkında saçma sapan bilgiler vermeye çalışmaları yok mu, çaylarına şeker yerine farmin fare zehiri karıştırasım geliyor..

Bu yüzden çarşı daha fazla karışmasın diye, herkesin kuşu kendine güzel, herkes usta, der noktayı koyarım.

öyle üstat usta kalfa gibi vasıflar taşımadığım ve pekde niyetim olmadığı için bu konu hakkında yorum yapmam olmaz en iyisi dinlemek (:

selim kardesimiz yorumunda bir kaçtane sorular sormuz ama bütün soruların farklı baslıklarda cevapları ama dogru ama yanlıs verildi yinede tabiki her kes kendince tecrübelerini aktarmalı diye düşünüyorum yanlıs lar olmazsa dogrularda bilinmezdi

asıl eksiklik kulakdan dolma buralardan ögrenilen degilde tecrübelerin vede yasanılanların aktarılmamasıdır
akataranlarda çogunlukda ama bazen dogrularıda kabullenmeyenler var hemfikir olunması gereken bir olan dogru ne ise onda birlesebilmek karar veremekdir çünkü her konuda dogru bir dir
saygılar

Haklisin muharrem abi herkesin dogrusubir degildir ama ben şunu aslinda özunde soruyorum herhangi bir sorumun cevabi.i aciklayici cevap veren olurmu yoksa cevabi gecistirici iyisi şoyle olanidir deyip icerigine girebilen olmazmi arada iyi ile kotuyu sanirim ayirt edebiliyoruz hepimiz ama kotu bildigimiz bir hareketin sebebi nedir iyi bildigimiz isi neden yapmaz sadece aşiri kirilmasimi

Geri