BUZ MAVİLER

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mehmetjeddi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
MEHMET JEDDİ
Meslek
LOJİSTİK
İlgi Alanı
Kediler
BUZ MAVİLER

Ekli dosyalar

• IMG_0083.webp
    IMG_0083.webp
    433.6 KB · Görüntüleme: 1,249
  • IMG_0072.webp
    IMG_0072.webp
    266.4 KB · Görüntüleme: 1,273
  • IMG_0086.webp
    IMG_0086.webp
    524.6 KB · Görüntüleme: 1,287
  • IMG_0085.JPG
    IMG_0085.JPG
    646.5 KB · Görüntüleme: 1,242
cevdet özbayer' Alıntı:
Hepsi süperler.
Eğer renkleri kadar oyunlarıda güzelse,tadına doyum olmaz.

Allah razi olsun Cevdet abi. Sizin gibi ustadlarin izinden gitmeye calisiyorum.
Disi yavruyken hava fiseginde 14 taklayi sayinca bir daha ucurmaya cesaret edemedim. Su an damizlik olarak gorevlerini yapiyorlar

Maşallah güle güle besleyin (:

masaallah bunların gök olanları varsa cok guzel olur sarı da verıyorsa super.guzel kuslar.

FORMULA 1' Alıntı:
masaallah bunların gök olanları varsa cok guzel olur sarı da verıyorsa super.guzel kuslar.

Eksik olmayin Davut bey. Yavrulari kendileri gibi ve kul rengi veriyorlar.
Sizin gibi bu isin erbablarindan boyle olumlu yorumlar aliyorsak dogru yoldayiz demektir.

masallah bir kac kez bu tür kusların çok performanslılarını izleme sansım oldu bunlarda kaliteli kuslardır mutlaka güle güle besleyiniz paylasım için tesekkürler mehmet kardesim

saygılar

Maşallah çok güzeller, güle güle besleyiniz ve uçurunuz tüyü kadar yaşasınlar,

Paylaşımınız için tesekkürler.

saygılarımla,

Ramazan ABA

Kuşlarınız çok güzeller maşallah.. Tüğleri kadar hayırları olsun..

iLLeqaL54' Alıntı:
Maşallah güle güle besleyin (:

Furkan kardeşim teşekkür ederim.

kuscu_marik' Alıntı:
masallah bir kac kez bu tür kusların çok performanslılarını izleme sansım oldu bunlarda kaliteli kuslardır mutlaka güle güle besleyiniz paylasım için tesekkürler mehmet kardesim

saygılar

Muharrem abi eksik olmayın. Kuşlar doğu menşeilidir. Elimden geldiğince iyilerini beslemeye çalışıyorum.

maşallah hepsi guzel.Allah nazarlardan korusun.
saygı ve selamlarımla..

bunları atmaca zor görür :heyo:

Mehmet kardeşim güzel kuşlar güle güle besle,hayırlısı ile çoğaltırsın inşallah.

Yanlız bu renk kuşlarda dikkat edeceğin şey kapalı bulutlu havada uçurma, fişek bitimi buluta girdimi farketmen zor

Olur:)))

Selamlar sağlıcakla kal.

Maşallah güzel kuşlar,eskilerden.Saygılar

İçimizde 20,30 senelik Ankara'lı kuşçular varsa belki hatırlarlar,bu kuşların aynı tertipli bozdumanlı göğüsleri kınalı olanlarından Urfalı Dekoracı Halil ( Hallo ) dan seksenli yılların başında 100 dolara bir erkek almıştım,bu kuşlara o zamanlar Ankara'da Hume diyorduk zamanla kuşların isimleri değişti,şimdi ne diyorlar bilmiyorum.
Bu hume erkeği Vanda oturan gadonun yiğeninden aldığım 16 kuyrak bir dişiye eşledim ve çok uzun bol taklalı oynayan yavrular alıp uçurdum.
O zamanlar cebeci siyasal bil. fak. orada terasta uçuruyorduk,eski kuşçuların birçoğu bilirler,bu kuşlardan şimdiki ismi önplana çıkmış meşhur kuşçularda alıp kendi kuşlarına eşlemişlerdi
şimdi söylesem inkar ederler.

Yukarıdaki buz mavisi kuşlarda eğer benim uçurduğum humeler gibiyse illaki kırıkları bile oynarlar.

Bu humelerin ortaya çıktığıyerde Afyon sandıklı,orada ikamet eden bir diş doktoru tesadüf eseri Hallodan aldığı bu kuşları tutturup çoğalınca tekrar Urfalı Halloya verip yurt çapında yayılmasına vesile olmuştu,Öldülerse Allah ikisinede rahmet eylesin,sağsalar Rabbim uzun ömürler vesin.
Kusura bakmayın küçük bir nostalji oldu,bazen bu tip kuşlar beni eski günlere götürüyor ve geçmişi hatırlamama vesile oluyorlar.
Selam ve dua ile.

Selamun Aleyküm
Mehmet kardeş kuşların damızlık olduğu her halinden belli güzel kuşlar biraz çoğolttıktan sonra uçurmaya başlarsın inşaallah güle güle besle paylaşım için teşekkürler.Selamlar

şenol tunç' Alıntı:
Mehmet kardeşim güzel kuşlar güle güle besle,hayırlısı ile çoğaltırsın inşallah.

Yanlız bu renk kuşlarda dikkat edeceğin şey kapalı bulutlu havada uçurma, fişek bitimi buluta girdimi farketmen zor

Olur:)))

Selamlar sağlıcakla kal.

Şenol abi merakıma yenilip dişiyi sökmeye çalıştım, ama daha hava fişeğindeyken 14 taklaları sayınca , elimde bu soydan başka dişide olmayınca açıkcası cesaret edip daha zorlamadım. Diğer buz mavilerin ikiside erkek. Dişiyi erkeklerden biriyle eşledim. Şu an bir tane bir buçuk aylık yavruları var, yavruyu çok açık dumanlı verdi külümsü gibi bir renk, diğer kardeşi ufakken yuvada ezmişler.
Şimdi ikinci ağızı yaptılar, bu sefer iki yavruda sağ ve gelişimleri gayet iyi. Ben bakıcı hiç bir zaman kullanmadım, ebeveynlerin kursak sütünden yavruya geçen bir takım genetik özellikler olduğuna inanıyorum, buna tecrübeyle de kanaat getirdim.
Yavruları biraz çoğaltırsam aralarından uçurmaya başlayacağım, bakalım nasıl çıkacaklar.

Saygılar

zogoz' Alıntı:
Maşallah güzel kuşlar,eskilerden.Saygılar

Eksik olmayın Oğuz bey. Sizin paylaştığınız videodaki kuşları da çok beğendim. Allah nazarlardan saklasın. Atmacasız, hastalıksız , iyi günlerde uçurmayı nasib etsin.

mehmet21' Alıntı:
s.a.

maşallah kuşlarınız güzel...sağlıkla besleyip uçurun inş.

Teşekkür ederim.

cevdet özbayer' Alıntı:
İçimizde 20,30 senelik Ankara'lı kuşçular varsa belki hatırlarlar,bu kuşların aynı tertipli bozdumanlı göğüsleri kınalı olanlarından Urfalı Dekoracı Halil ( Hallo ) dan seksenli yılların başında 100 dolara bir erkek almıştım,bu kuşlara o zamanlar Ankara'da Hume diyorduk zamanla kuşların isimleri değişti,şimdi ne diyorlar bilmiyorum.
Bu hume erkeği Vanda oturan gadonun yiğeninden aldığım 16 kuyrak bir dişiye eşledim ve çok uzun bol taklalı oynayan yavrular alıp uçurdum.
O zamanlar cebeci siyasal bil. fak. orada terasta uçuruyorduk,eski kuşçuların birçoğu bilirler,bu kuşlardan şimdiki ismi önplana çıkmış meşhur kuşçularda alıp kendi kuşlarına eşlemişlerdi
şimdi söylesem inkar ederler.

Yukarıdaki buz mavisi kuşlarda eğer benim uçurduğum humeler gibiyse illaki kırıkları bile oynarlar.

Bu humelerin ortaya çıktığıyerde Afyon sandıklı,orada ikamet eden bir diş doktoru tesadüf eseri Hallodan aldığı bu kuşları tutturup çoğalınca tekrar Urfalı Halloya verip yurt çapında yayılmasına vesile olmuştu,Öldülerse Allah ikisinede rahmet eylesin,sağsalar Rabbim uzun ömürler vesin.
Kusura bakmayın küçük bir nostalji oldu,bazen bu tip kuşlar beni eski günlere götürüyor ve geçmişi hatırlamama vesile oluyorlar.
Selam ve dua ile.

Cevdet abi bu kuşların bana gelişi Bitlis'ten oldu. Tesadüf eseri tanıştığım Bitlis'li birisinden aldım kuşları. Kendisinde de bu kuşların soyunu izledim , grup halinde uçuruyordu kuşları 7-8 tane birden , dolayısıyla kuşlar bulutlarda uçuyordu ama o mesafede bile sık sık fişek çekip gözümle seçebildiğim kadarıyla 8-10 belki daha fazla taklalı oynuyorlardı. Sohbet falan derken Bitlis'linin yanında 2,5 - 3 saate yakın kaldım ,ben ayrılırken kuşlar hala sinekte uçuyorlardı ve inecek gibi bir vaziyetleride yoktu.
Amca oyun kuşunu niye tek uçurmuyosun dedim, bizim burda böyle uçururuz dedi.
Bitlis , Van yakın yöreler , kimbilir belkide senin bahsettiğin kuşların soyundandır.

M.TURAN' Alıntı:
Selamun Aleyküm
Mehmet kardeş kuşların damızlık olduğu her halinden belli güzel kuşlar biraz çoğolttıktan sonra uçurmaya başlarsın inşaallah güle güle besle paylaşım için teşekkürler.Selamlar

Sağol abi, inşallah niyetim o bakalım.

Geri