BUZAĞI YALAMA TAŞI KULLANIMI???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
DEĞERLİ KUŞÇU ABİLER DEMİN Bİ KÜMESTE GÖRDÜM BUZAĞI YALAMA TAŞI DENİLEN VİTAMİN MİNERAL KATKILI YUVARLAK Bİ TAŞI KUŞLARIN ARASINA KOYMUŞLAR .KUŞLARDA DELİ GİBİ YİYO .ADAM COK YARARLI DEDİ ACABA ASLI VAR MI BİZDE KOYALIM MI DENESEK ?FİKRİ OLAN YADA KULLLANAN VAR MI?

buzağı yalama taşı preslenmiş tuzdan oluşan içeriğinde bakır kobalt çinko magnezyum gibi mineraller bulunan bir üründür. bence güvercinler için çok fazla tuz içerir. kullanılması sakıncalı diye düşünüyorum.

her duyulana söylenene bilinçsizce faydalı olup olmadıgını tam bilemeden kuşlar üzerinde denenmemeli zaman yer vede vakit oldukca kuşlar bolca yayılmalı günesletilip banyo verilmeli düzenli uçumu saglanmalı bunlar yapılabildigi sürece en güzel vitaminler vede ilaçlardır kuşun en büyük ilacı dogal besinleri ve daima yayılmasıdır tadımlık uzun aralıklarla tuz verilebilir içilmiş çay posası verilebilir ama bunlar daima olursa isale sebeb olur isalde bütün hastalıkların baslangıcıdır önümüz yaz kuslarımızı düzenli yayım uçumla stressiz bir sekilde saglıklı hala getirip kıs yorgunlugu vede stresinden kurtarıp performanslarını artırmak için bilinçli bir sekilde bilinenleri yapılması gerekenleri yapmamız daha da saglıklı olur
SAYGILAR

ben kuşlara mineral taşı veriyorum. ama 2 günde 1 kere atıyorum önlerine oda cok fazla değil. yemciden aldığım mineral taslarını hepsini karıştırıyorum bir yere yemledikten sonra biraz atıyorum kuşlarda yiyor. neşeleniyorlar ama fazla olunca tabi bazı durumlarda oluyor. mineral taşları bence kuşlara verilmeli hele yerde beslenmiyenler için gerekli çatıda heryer beton kuş taş bulamıyor ki yesin yumurtlaması için taş gerekli. yemleri ögüte bilmesi için gerekli diye düşünüyorum.

sanirim gordugunuz kumes bahcedeydi yani guvercinlerin yayila bildigi ot yiyebildigi biryer...tuz tuketimi genellikle yayilan ot yiyen hayvanlarda kullanilir ama yayilamayan ot yiyemeyenler icin kaya tuzu bence fazla gelir zehirlenme tehlikesi olur

her çeşit mineral,tuz, kaya tuzu,mermer tozu,kum,buzağı yalama taşı,kireç,yumurta kabuğu,ince mozaik gibi mineral taşıyan malzemelerin Güvercinlere HİÇ BİR ZARARI YOKTUR.Tuz yiyen insanlar zehirleniyormu ? herşeyi mantık çerçevesinde değerlendirmek lazım.

Selam Arkadaşlar konu açılalı bir senenin üzerinde bir zaman geçmiş ama ben yeni üye olduğum için.Söylediklerinize katılmakla beraber mütalada bulunacam.Tuz canlıların Hayati fonksiyonlarının yerine getirilmesi ve yaşamını devam ettirilebilmesi için tüm canlıların mineral maddelerle birlikte vitaminlere vede tuza ihtiyacı vardır.Tuzun azı karar çoğu zarardır.İnsanlarda tuzun zehirlemediği gibi Çok tuzlu beslenmek, beyin kanaması ve kalp-damar hastalıkları riskini artırır.Büyük baş Hayvanlarda tuz kullanımı neden yalama taşı şeklindedir; çünkü hayvan kararınca yalar.Güvercinlerde ise ihtiyatlı vermek gerekir.Aç bıraktığınız kuşlarınızın önünde tuz bırakmamak gibi, tuzu ve diğer minerallaeri kümesin içinde tozumasına neden olacak şekilde vermek gibi durumlar yanlıştır ve bir takım problemlere neden olacaktır.Eski yapılarda kullanılan kerpiçi parçalayıp tuz, kireç, ve diğer minerallerle karıştırıp yeniden suyla yoğurup güneşte kuruddukdan sonra kümesin bir köşesinde yada dışarda vermek daha uygun olacaktır.SAYGILAR

Geri