Çakal Irkı besleyen kaldımı???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haltbar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

haltbar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Osman Uğur KORKMAZ
Meslek
Ticaret
İlgi Alanı
Evet 80 li yıllardan çocukluğumdan bu yana çakal ırkı besleyen birisini görmedim... eskiler bilirler Kocamustafapaşa'nın çakalları meşhurdur... sadece çocukluğumdan anılar kaldı Kocamustafapaşa'nın bostanlarında o yanyana sıralanmış 9 - 10 kümes çakalcı ustalardan.... tabi bunca zamandır görmüyorum ama duyduğum tek bir kişi oldu oda Edirne'den sevgili arkadaşım H. Hüseyin Aydoğmuş'tur... tabi oda oynar kuşuna emek vermeye başladı.... Sadece merak ettim yani yer gök mardin kaynıyor kelebek kaynıyor baska kaynıyor diğer kuşlardan kaynıyor ama hatta bazı nesillerin tükendiği konusunda söylentiler var...ama çakal besleyen birinide görmediğimden duymadığımdan yani kısacası varmıdır acaba diye merakımdan açtım bu konuyu...

SAygılarımla

Osman kardeşim bir ara bende kırmızı akkuyruk çakallara merak sarmıştım ucumları güzel havada kalma süreleride bir hayli fazlaydı, ben kostümü için beslediğim için yavrular anne baba gibi kostümde vermedi yer darlığından elimden cıkardım, kuşpazarına ara sıra düşüyor hem sarı olsun hem kırmızı, hala besleyenler var soyları tükenmiş değil.

şehreminide ali amca var.yaklaşık elinde 150 200 tane var.çok eski bir soydur kuşları.kendisisnin 70 li yaşlarda olduğunu düşünürsek ne kadar eski bir kan olduğunu anlarsın.gidip görmek istersen seve seve misafir eder seni.

gökay' Alıntı:
Osman kardeşim bir ara bende kırmızı akkuyruk çakallara merak sarmıştım ucumları güzel havada kalma süreleride bir hayli fazlaydı, ben kostümü için beslediğim için yavrular anne baba gibi kostümde vermedi yer darlığından elimden cıkardım, kuşpazarına ara sıra düşüyor hem sarı olsun hem kırmızı, hala besleyenler var soyları tükenmiş değil.

Selamlar Nizam bey,

Sizin akkuyruk çakallarınızı hatırlıyorum forumdan...bilgileriniz için teşekkürler...

Saygılar

caskay' Alıntı:
şehreminide ali amca var.yaklaşık elinde 150 200 tane var.çok eski bir soydur kuşları.kendisisnin 70 li yaşlarda olduğunu düşünürsek ne kadar eski bir kan olduğunu anlarsın.gidip görmek istersen seve seve misafir eder seni.

Selamlar valla işin doğrusu gerçekten Ali amcamızı ziyaret etmek isterim....

gazi osman paşada bir zamanlar osman amca vardı sadece çakal beslerdi ondada iki kümes dolusu yaklaşık 80-90 tane çakal vardı hepsini uçurduğunda hayranlıkla izlerdik yaklaşık 10 sene oldu belki ama çakalların uçuşları hayla aklımda, gaziosmanpaşada mutlaka tanıyanlar vardır kendisini.

soyu tükenmek üzere olan veya ırk özelliklerini kaybetmeye başlayan ırkları dernekler koruma altına almalı. çünkü bir kere yok oldu mu bir daha geri dönüşü yok.

_maestro_' Alıntı:
http://img194.imageshack.us/i/pict0072t.jpg/

Cevap çok güzel geldi.... :)

Selamlar çakallarınız gerçekten çok güzel maşallah ...böyle çakallar görmeyeli uzun zaman olmuş resimleri uzun uzun seyrettim... acaba uçuruyormusunuz?

Saygılar

Catı kapanmadan önce ucuruordum evet.fakat sımdı catı kapalı oldugundan dolayı üretim yapmakla ıdare ediyorum. Ama bazı planlarım var ucurmakla alakalı yaza kdr geçleştiricem inşallah...

Saygılar...

_maestro_' Alıntı:
Catı kapanmadan önce ucuruordum evet.fakat sımdı catı kapalı oldugundan dolayı üretim yapmakla ıdare ediyorum. Ama bazı planlarım var ucurmakla alakalı yaza kdr geçleştiricem inşallah...

Saygılar...

Umarım muaffak olursunuz...paylaşım için çok teşekkürler

muammer kardeşim emeğine ve gönlüne sağlık,çakalların güzel,yerinde ayrı bir güzellikte bu nesli tükenmeye yüztutmuş çakal ırkına verdiğin hizmetten dolayı seni tebrik ederim,nacizane bazı önerilerim olacak gözlemime göre 3 ayrı ırkı bir arada besliyorsun, çatıya telden ayrı bölmeler yapıp alt ızgaralarıda koyarsan dahada verimli düzenli yanlış eşleşmeden kaçınmış olursun,ben aynı hatayı yaptım,şimdi tek ırk besliyorum,ama senin yerin gayet elverişli,hastalıksız bol yavrulu sezonlar,tüylerince hayrını gör.

SAYGILAR SELAMLAR
TURAN ONARAN

s.a arkadaslar bende çakal besliyordum ama bundan 10 sene önce hırsızlıga maruz kaldım ve bıraktım yeniden beslemek istiyorum ve besleyen arkadaslar varsa 1 çift almak istiyorum yardımcı olabilecek arkadaslar msj atarlarsa sevinirim ..

ya arkadşlr ben siyah ksme besliyrm ama googleye fln yazdımı çkmıyo kuşlarım siyah tek kuyrukları beyaz bu kşlara siz bşka birşeymi diyosunzz

Çakal ırkı oynarcıların rant kavgaları arasında yok olmuş gitmiş...hatta yerini döneklere bırakmış :) 4 senedir dışarlardaydım ama ülkemize döndüğumde gördüğüm kuşçuluk açısından ve ülke açısından içler acısı... koskoca çakal ırkı yalan olmuş hatta çakal beslemek ayıp olmuş.... :) şimdi yeniden başlıyorum ve çakal beslemeye karar verdim... elinde olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim...

Canım kardeşim E-Posta na yazdım 2 takım birde tek erkek elimde mevcut selamlar.

Allah razi olsun :)

Ya üstad malesef gelmemiş sen bu adrese atabilirmisin [email protected] yada çaldır ben arayayim seni 0507 041 40 85 whatsapp falan hepsi var saygilar

Geri