ÇAKAL IRKIMIZA NİYE BURSA DİYORLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan che
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

che

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
asdasd afdf
Meslek
fsdfsdf
İlgi Alanı
çakal ırkıyla bursa güvercinleri sürekli karıstırılıyor benim gördüğüm kadarıyla
çakallara bursa diyorlar hep
aslında kırmızı ve sarı bursa olmaz

comandante!' Alıntı:
çakal ırkıyla bursa güvercinleri sürekli karıstırılıyor benim gördüğüm kadarıyla
çakallara bursa diyorlar hep
aslında kırmızı ve sarı bursa olmaz
Evet sevgili kardeşim bende hep bu sorunun cevabını sormuşumdur ve bulmaya çalışmışımdır.Her defasında bu konuyu dile getirrim,en çok karıştırılan ırklardan birisi çakal ırkımızdır,hemen hemen bütün kırmızı renk tonuna sahip kuşlarla ve oynarlarla karıştırılırlar.Yan yana koyduğunuzda oynarlarla tıpa tıp ikizmiş gibi bir yakınlık gösterirler.Ancak aralarında belirgin farklılıklar vardır,bunlar kuyruk telek sayısı,bel üstü ve uçuşu.Sitemiz sayesinde bir çok yetiştiricimizin bu iki arasındaki ayrımları anlamalarına yardımcı olmaya çalıştık,umuyorum ki ilerleyen günlerde dahada artacaktır.

Mavi beyaz kelebeklerede cakal demeye baslamislar, amma cok cakal var ya...
Kirmizi cakal mavi cakal sari cakal..
1 Cakal var oda makaraci olanlar digerleri cakal degilki..

Pazarda çok münakaşa yaşadım bundan dolayı...bak abi bursa var diyorlar elime çakal tutuşturuyorlar diyorum bunun neresi bursa diyor bunlar kırmızı bursa...sarı çakallarda sarı bursaymış :) :)

sayaninda cakali var doneginde cakali var ve bu izmirde 30 seneden beri boyle...ve cogu kisi icin cakal renk teskil eder irk degil...

s.a anlayamadığım nokta bu çakal ırkında kanatlar düz renk mi yoksa beyaz mı valla çözemedim bence düz renk daha orjinal gibi

Geri