alp
Üye
- Ad Soyad
- alper pehlivan
- Meslek
- forklift oparetör
- İlgi Alanı
- Köpekler
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
feyzikaya' Alıntı:maşallah kuş gerçekten güzel ama bu güvercin kırmızı akbaş; sanırım bir yanlışlık oldu.
tam ben hani cakal diyecekken cevapı verilmiş zaten :=)feyzikaya' Alıntı:maşallah kuş gerçekten güzel ama bu güvercin kırmızı akbaş; sanırım bir yanlışlık oldu.
gökhan @k' Alıntı:Değerli arkadaşlar,ülkemize ait bir çok ırk bulunmaktadır.Bunların kimisi tescillenmiş,kimiside tescillenmesine rağmen hala bazı eksikliklerden dolaı tam olarak dünya genelinde Türk güvercinidir diye ses getirememiştir.
Ülkemizin neredeyse hemen hemen her bölgesine ait güvercin ırkları bulunmaktadır.En batıdan en doğuya kadar bölgelerimize has olan ırklar.Bu ırklar adlandırılırken gerek benzerlikleri gerekse renk yapıları itibariyle farklı isimlendirmeler alıyor.
Elbetteki bende ırklarımızı Türkçe adlarıyla nitelendirmekten büyük haz ve zevk duyarım.Ancak özellikle makaracı ''çakal'' ırkımızda bu karışıklık çok üst safhalara ilerlemiştir.
Kırmızı renkte olan her ırka çakal deniyor.Onu bir yere bırakın ,birde oynarların bir renk tonuymuş gibi,kırmızı oynar diye belirtiliyorlar.Oynar farklı bir ırktır,çakal farklı
Özet olarak,eğer ülkemizde bu türlü karışıklılar varsa ve doğru olan söylemi azınlık sayıda kişiler dile getiriyorsa,bizde bu durumda dünyaca tanınmış adı olan ROLLER kelimesinide kullanmak durumunda kalırız.
gökhan @k' Alıntı:Vermiş olduğun değerli bilgiler için teşekkürler hüseyin abi.Balkan bölgelerine ait bir çok kırmızı renkte güvercinler bulunmakta.İsmini hatırlayamadığım bir bulgar sitesinde çok farklı tiplerde kırmızı güvercinler görmüştüm.Bazıları vardı yanne senin söylediğin gibi bizim çakallarımızın yanından bile geçmeyecek tarzda bozuk renk pigmentlerine sahip.Ancak ben ülkemizde,özellikle bursa civarında bu tip bozuk renkli çakallara hiç rastlamadım.Trakya bölgesinde belki vardır onu bilmiyorum.
Çakalların renk tonlarıyla oynandığı konusunda sana kesinlikle katılıyorum.Ancak bu oynamaların kimi çakallarda makara özelliğini kaybettirdiğininde farkındayım.
Ancak ne olursa olsun çakallar beslenme değer,adı gibi çakal kuşlar.Ömrümün yettiği kadar bu ırkı beslemeye devam edicem.
tolgahan' Alıntı: