çakalım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

alp

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
alper pehlivan
Meslek
forklift oparetör
İlgi Alanı
Köpekler

maşallah kuş gerçekten güzel ama bu güvercin kırmızı akbaş; sanırım bir yanlışlık oldu.

feyzikaya' Alıntı:
maşallah kuş gerçekten güzel ama bu güvercin kırmızı akbaş; sanırım bir yanlışlık oldu.

Feyzi kardeşim haklısın. Gökhan Ak arkadaşımızda her zaman dile getiriyordu çakal ile akbaş karışımı var diye.

Bu kuş dönektir. Çakal ise makaracı ırklarımızdandır. Ama yörelere göre isimlerde değişiklik olduğu için akbaşların kırmızılarına çoğu yerde çakal diyorlar.
İnşallah buna ortak bir dil bulacağız. :p

inşallah bulabiliriz şu yöreden yöreye değişen isimler yüzünden çok yanlış anlama yaşanıyor.

Buralarda dolapçıların kanat kuyruk beyaz ve kırmızı akkuyruk olanlarına çakal diyorlar çakal denilen kuşların resimlerini ekledim.
2. resim alıntıdır.

çoğu yörelere göre bu isimler değişmekte kırmızı galaça,kırmızı akbaş,çakal gibi isimler verilmektedir

Aşığı olduğum çakal roller ırkının isminin diğer kırmızı renkteki dönek ve kelebeklerle karıştırılmaması yönünde verdiğim çabaların haddi hesabı yoktur sanırım,gerek sitemizde gerekse mezat ve organizasyonlarda.Çakal ismi gerçekten çok büyük karışıklıklara sebebiyet vermektedir.Ben makaracı öz çakal ırkımıza dünyada tanınan ismi olan ÇAKAL ROLLER kelimesini belirledim.Gerek sitede gerekse organizasyonlarda hep bu makaracı çakal ırkımıza ÇAKAL ROLLER diyorum,ve bu ismi aklında tutan bir kişi bir kişidir bana göre hitapta.Onun içindir ki istemizdede makaracı olan çakallarımıza ÇAKAL ROLLER dememiz bir başlangıcın adımı olabilir.

izmirde bu tür kuşlara çakal denir. izmir kuş pazarına falan gelirseniz yanlış anlamayın :D saygılarla

feyzikaya' Alıntı:
tam ben hani cakal diyecekken cevapı verilmiş zaten :=)

Valla biz cocukken çakal bursanın bir ırkıydı ama ne yaparsın şimdi hangisi hangisi olmuş valla ben yeniden başlayıp bu işe isimleri yeniden kazıcam roller ne ya böyle türkçe isim varmı makaracı dalıcı taklacı dönek düz ucucu düz ucu filo oldu dalıcı başka bu başka yapman arkadaşlar yakında abi sen hangi tumblersten besliyorsun diye sorcaz gercek bu :=(

dunyaya acilan bir turumuz varsa turkcemizin yanindada boyle yabanci kelimeler olucak tabii yoksa bizim kusumuz oldugunu ispatlamamiz daha zor olur turkceyi kullanalim ama yabanci olaninida bilelim derim ben

bak bu bizim yöresel kuşumuz ama bizde bu kadar ileri kalmışmıdır bilmiyorum.
http://saied1.de/scandaroon.htm
scandaroon haritalarda turkiye iskenderundur. :=)
peki sayfada turkiye ismi geciyormu?

evet bagdat dunyaca bilinen ve unlu bir hayvan fransiz bagdati ve alman bagdati diye ikiye ayrilmis biz turkiye olarak daha bir atak yapmamisiz patentlememisiz onlar boyle konularda daha duyarli oldugu icin yapmislar

hirsizlar diyicem ama bizdede boyle yokki yani ben goremedim hirsiz diyeyim adamlara

alttaki 2 beyaz israil bizim değil zaten üsttekide kırma iskenderun değil bagdat dewland familiden geliyor deyip kendileride 2 kırıyor bir cogaltıp soy yapıyorlar adamlar harbi cakal bide dernek yani kulüp kuruyorlar 2 uluslar arası yarış patent oluyor onların
:=)

naif köse antakya sahibidir başka siteden alınmıştır. alıntıdır sahibne sormadık i şallah kızmaz.

Ekli dosyalar

• naif köse antakya sahibidir başka siteden alınmıştır..webp
    naif köse antakya sahibidir başka siteden alınmıştır..webp
    15.7 KB · Görüntüleme: 1,857
taklaci kelebek bursa hunkari bunlarin turkiyeye ait oldugunu biliyorlar inkar etmiyorlar

Çakal izmirde kırmızı renkteki kuşlara kullanılan kelime yani kırmızı anlamında örneğin kırmızı renkteki kelebeklere de çakal deniyor

adlarını değiştirme günü geldiğinden sahiplenme politikasının örneği değilmidir sadece bu 3 ırk değil en az 20 ırk var böyle bize ait olan kabul edilip ismi farklı olan.

Değerli arkadaşlar,ülkemize ait bir çok ırk bulunmaktadır.Bunların kimisi tescillenmiş,kimiside tescillenmesine rağmen hala bazı eksikliklerden dolaı tam olarak dünya genelinde Türk güvercinidir diye ses getirememiştir.
Ülkemizin neredeyse hemen hemen her bölgesine ait güvercin ırkları bulunmaktadır.En batıdan en doğuya kadar bölgelerimize has olan ırklar.Bu ırklar adlandırılırken gerek benzerlikleri gerekse renk yapıları itibariyle farklı isimlendirmeler alıyor.
Elbetteki bende ırklarımızı Türkçe adlarıyla nitelendirmekten büyük haz ve zevk duyarım.Ancak özellikle makaracı ''çakal'' ırkımızda bu karışıklık çok üst safhalara ilerlemiştir.
Kırmızı renkte olan her ırka çakal deniyor.Onu bir yere bırakın ,birde oynarların bir renk tonuymuş gibi,kırmızı oynar diye belirtiliyorlar.Oynar farklı bir ırktır,çakal farklı
Özet olarak,eğer ülkemizde bu türlü karışıklılar varsa ve doğru olan söylemi azınlık sayıda kişiler dile getiriyorsa,bizde bu durumda dünyaca tanınmış adı olan ROLLER kelimesinide kullanmak durumunda kalırız.

gökhan @k' Alıntı:
Değerli arkadaşlar,ülkemize ait bir çok ırk bulunmaktadır.Bunların kimisi tescillenmiş,kimiside tescillenmesine rağmen hala bazı eksikliklerden dolaı tam olarak dünya genelinde Türk güvercinidir diye ses getirememiştir.
Ülkemizin neredeyse hemen hemen her bölgesine ait güvercin ırkları bulunmaktadır.En batıdan en doğuya kadar bölgelerimize has olan ırklar.Bu ırklar adlandırılırken gerek benzerlikleri gerekse renk yapıları itibariyle farklı isimlendirmeler alıyor.
Elbetteki bende ırklarımızı Türkçe adlarıyla nitelendirmekten büyük haz ve zevk duyarım.Ancak özellikle makaracı ''çakal'' ırkımızda bu karışıklık çok üst safhalara ilerlemiştir.
Kırmızı renkte olan her ırka çakal deniyor.Onu bir yere bırakın ,birde oynarların bir renk tonuymuş gibi,kırmızı oynar diye belirtiliyorlar.Oynar farklı bir ırktır,çakal farklı
Özet olarak,eğer ülkemizde bu türlü karışıklılar varsa ve doğru olan söylemi azınlık sayıda kişiler dile getiriyorsa,bizde bu durumda dünyaca tanınmış adı olan ROLLER kelimesinide kullanmak durumunda kalırız.

Merhabalar,Gökhan kardeşim demişsin ki ''her kırmızı çakala ''benzeyen kuşa çakal diyorlar''diye bir ifaden var.Sizlere geçmişten bir şeyler anlatmak isterim Trakya da ''Edirne de'' ben çok küçük yaşlarda iken bu tür kuşları ''ustalarımız yaşlı yetiştiriciler''kümeslere sokmazdı bırak şu çakalı sokma şunu kümese gibi söylemler atıflar yapılarak bu kuşların geçmişte istenmediğini ve kümeslere pek fazla sokulmadığını halen burda ki sohbetler de anlatan büyüklerimiz vardır ve ben bunları hayal gibi hatırlıyorum.çakal ırkı Balkan bölgesine ait bir ırk izlenimlerim ve düşüncem bu yöndedir ve halen Balkan köylerinde,kasabalarında,hayvan barınak ve ahırlar da çok bozuk renklerde hafif kaant uçları beyaz kırmızı tonlarından batak kırmızı renklerde başı boş kuşlar bulunmaktadır ve bu kuşlar normal yabani güvercin gibi değillerdir bunlar da mükenmel makara özelliği vardır!Geçmişte de bu kuşlar toplu uçan sürüleri makarasıyla alçalttığı için halen Özellikle Edirne'de istenmez tek sebebi budur toplu düz uçuma daha çok Önem Bir çok Trakya yetiştiricini bu durum geçmişte de rahatsız etmiştir bu tür ''çakal roller''ismiyle anılan ırk geçmişte bu kostümde olmadığını bilmenizi isterim yeni zaman ve çağda bu kuşlar melezlenerek bu kırmızılıkta üretilmiştir!Bu ırkın içinde çok çeşitli makaracı kanları bulunabilir!çakallar kendi arasında küt ve normal gaga ve kalın ve ince kafa olmak üzere gruplara ayrılabilmektedir!Bunlar bölgelere göre de isimlendirilir İstanbul çakalı,filibe çakalı gibi vs...

Bu bilgileri sizlerle bilgimce paylaşmak istedim Gökhan ''çakal demek''kötü istenmeyen kuş anlamında geçmişte kullanılmıştır!Yani hani derler ya ''bırak şu çakalı kurnazı''gibi orgo ifadeler kullanırlar aynen buda böyle bir durumdur :buyrun: ''Ve hakikatten çakallar çakal ve kurnazdır'' :hhh: Dönüp dolaşıp yuvasını bulurlar.İyi zamanlarda hepinize esenlikler dilerim.

Vermiş olduğun değerli bilgiler için teşekkürler hüseyin abi.Balkan bölgelerine ait bir çok kırmızı renkte güvercinler bulunmakta.İsmini hatırlayamadığım bir bulgar sitesinde çok farklı tiplerde kırmızı güvercinler görmüştüm.Bazıları vardı yanne senin söylediğin gibi bizim çakallarımızın yanından bile geçmeyecek tarzda bozuk renk pigmentlerine sahip.Ancak ben ülkemizde,özellikle bursa civarında bu tip bozuk renkli çakallara hiç rastlamadım.Trakya bölgesinde belki vardır onu bilmiyorum.
Çakalların renk tonlarıyla oynandığı konusunda sana kesinlikle katılıyorum.Ancak bu oynamaların kimi çakallarda makara özelliğini kaybettirdiğininde farkındayım.
Ancak ne olursa olsun çakallar beslenme değer,adı gibi çakal kuşlar.Ömrümün yettiği kadar bu ırkı beslemeye devam edicem.

gökhan @k' Alıntı:
Vermiş olduğun değerli bilgiler için teşekkürler hüseyin abi.Balkan bölgelerine ait bir çok kırmızı renkte güvercinler bulunmakta.İsmini hatırlayamadığım bir bulgar sitesinde çok farklı tiplerde kırmızı güvercinler görmüştüm.Bazıları vardı yanne senin söylediğin gibi bizim çakallarımızın yanından bile geçmeyecek tarzda bozuk renk pigmentlerine sahip.Ancak ben ülkemizde,özellikle bursa civarında bu tip bozuk renkli çakallara hiç rastlamadım.Trakya bölgesinde belki vardır onu bilmiyorum.
Çakalların renk tonlarıyla oynandığı konusunda sana kesinlikle katılıyorum.Ancak bu oynamaların kimi çakallarda makara özelliğini kaybettirdiğininde farkındayım.
Ancak ne olursa olsun çakallar beslenme değer,adı gibi çakal kuşlar.Ömrümün yettiği kadar bu ırkı beslemeye devam edicem.

Merhabalar Gökhan bilgimce bir şeyler paylaşmaya her zaman çalışıyorum bunlara eklenecek daha çok bilgi edinmemiz de bu merakımızın gerçeğidir kısacası zamanla daha çok tecrube edineceğiz.

Dünya'nın her yerin de farklı tonlarda kırmızı güvercinler vardır hepsinin tabiki ayrı fizikleri ve özellikleri de vardır bunların hepsini tanımak ve özelliklerini karetkteristik olarak ta bilmek için beslemek gerekir bu yüzden ben sadece çakal ırkını kendi çapımda araştırıyorum bazen yanıldığım noktalar da oluyor biliyorsun ki bu bir zaman dilimini içine alan şeye bizler tecrube diyoruz zamanla daha da çok bilgi edineceğiz belki de şuan ki yazdıklarımız karşımıza yanlış olarak çıkacaktır kim bilir!Sonuç olrak bizler bilimsel yönde çalışmalar yapmadığımız için yanılma oranımız fazlasıyla yüksek!Ben şahsen sadece çok fazla seyahat eden biri olduğum için görme fırsatımı değerlendiryor ve bilgi topluyorum ve sadece burdan yola çıkarak bir takım düşünceler sunuyorum yanılabilirim de yazdıklarımı sadece bilgi oalrak al ama kesinleştirme çünkü bende hala kesinleştirmiş değilim!

çakal ırkında eğer makara istiyorsanız mutlaka açık kanlı kuşlarla çalışmanızı tavsiye ederim açık kanlı cicili bicili,muskalı,çekme çakal ve kilitli kafasuında veya belinde beyazlıkları bulunan,ayak bileklerinde beyazlıkları bulunan ve kanat telek beyalarının 7 den fazla olanları genelde makara yapar.Bunların renk tonlarıda gayet iyidir çalışarak az biraz kapatırsanız nefis çakallar üretebilirsiniz.Kısacası iyi bir renk yapmaya çalışırken makara kaybolmaması için hep kapalı değil mutlaka cicili bicili kuşalr kana sokunuz böylelikle makara kaybolmaycaktır ben geçmişte makara istemediğim için kuşları hep kapadım bir zamanla tamamen kırmızı olmaya başladılar ve makaraları git gide tükendi şimdi yeni yeni toparladım makara olayını zaten makara konusunda bilinçlide değildim zararın neresinden dönülürse kardır istedik mi görüyorum ki hepsini üretiyoruz.Her şey gönlünüzce olsun Gökhan kardeşim hani senin bir cümlen var benim çok hoşuma gidiyor :hhh:'' Bursa da insan nesli tükense de oynar nesli tükenmez'' diyorsun ya hep ''Trakya da da bir çok ırk tükenebilir ama çakal tükenmez.''Çok sevilerek besleniyor buna emin olabilirsiniz ve çok çok iyi çakal yetiştiren meraklılar var.

BUDA BIZIM CAKALIMIZ SAYADA BUNA CAKAL DERIZ BIZ

tolgahan' Alıntı:
BUDA BIZIM CAKALIMIZ SAYADA BUNA CAKAL DERIZ BIZ

Merhabalar mesala buda çakal genel ismine güzel bir örnek Gökhan özellikle sen çakal meraklısı olarak bu resimlere dikkat edersen faydası olacaktır.Bu tür tam rengi oturmamış kırmızı tonlarında ki güvercinler geçmişte de çakal olarak biliniyor du paylaşımınız için teşekkürler.

Hüseyin abi,bana eskilerden bahsetmişolduğun çakal rengi bunlar sanırım.Makaracı çakalları bazı eski kuşçuların istememe sebpleri acaba renk lerinin bu tarzda kırmızı olmasındanmı yanadır.
Bizim şu anki makaracı çakallarımız gerçekten çok dikkat çekici bir kırmızı renk tonuna hakim.Öyle sanıyorum ki,eğer eski kuşçular şu anki çakallarımızın renkerini görmüş olsalardı,herhalde çakala bakış açıları daha farklı olabilirdi.
Örnek olarak buda benim çakal rollerimin renk tonu;

Geri