Çakallarım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K

gokay

Üye
Siteyi ziyaret et
Slm.

akallj7.jpg

Re: çakal (roller)resim

Resim gözükmüyor malesef. hizliresim.com adresinden yükleme yapmışsınız site kapalı. http://www.imageshack.us adresinden yükleme yaparsanız hızlı ve kesin sonuç olur.
Teşekkürler.

Abi şimdi olmadı işte ya. Gözünü sevim yapma. Sen bizim damara enjekte ediyorsun ama. :unlem:

Maşallah Kırkbirbinkere maşallah. Bu güzellik ne böyle. Bu endam Bu ciğer Kırmızılığı, Bu beyaz göz, Bu Kırmızı Ayaklar, Bu Akkuyrukluk Akkanatlık her zaman arayıpta bulamadığımdan.

Allah cc. sana bol tüm eklediğin kuşlardan bol yavru almayı nasip etsin inşallah.

çok güzel bi paylaşım olmuş. var mı? elinizde satılık çakal almak isterim.

hayır yok fevzi bey bende cakalıma erkek eş arıyorum,şu anki eşi akkuyruk bursa kuyruğunda elif var , bir tek yavru aldım istediğim gibi cıkmadı,kuyruk anneye cekti duzgun ,bu seferde kanatta 2 şer saz cıktı.

Abi maşallah böylesini bulmak zor.Bana da nasip olsa kuş beslemek bende en iyilerine ulaşmaya çalışacağım eş dost sayesine gerekli kadar tecrübe edindiğimi düşünüyorum dile kolay 15 yıllık bir birikim var ama özlemde var fakat baba izin vermiyor.Kafayı çizmek üzereyim allahım bana yardım et dengem bozuldu ya arkadaşlar muğla merkezde beraber besleyebileceğimiz arkadaş varmı...

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz gökay bey,sitemize bir çakal rollercinin daha katılması beni çok memnun etti.Bende çakal ırkı sevdalısı olan birisiyim,sitede kuşlarımın resmi var ilgili bölümde.Çakallar gerçektende beslenmeye değer makaracılarımızdan birisidir şüphesiz.Elifli olan yavrunuza gelince bunu bir kusur olarak algılamamak gerekir bence.Çünkü çakallar belirli bir nesilde malesef böyle elifli yavrular atabiliyor.Ancak uçuş kabiliyetlerinden bir şeyler kaybetmiyor.Bu ırk hakkında sizinde tecrüberlinizi ve görüşlerinizi burada beyan etmenizi isteriz,bol yavrular almanız dileğiyle

kazimcankurt' Alıntı:
Abi maşallah böylesini bulmak zor.Bana da nasip olsa kuş beslemek bende en iyilerine ulaşmaya çalışacağım eş dost sayesine gerekli kadar tecrübe edindiğimi düşünüyorum dile kolay 15 yıllık bir birikim var ama özlemde var fakat baba izin vermiyor.Kafayı çizmek üzereyim allahım bana yardım et dengem bozuldu ya arkadaşlar muğla merkezde beraber besleyebileceğimiz arkadaş varmı...

ortaköy den talat atan kardeşimiz var ya onunla beraber besleyemiyormusun kazım kardeşim. talatın hakkını yeme şimdi. ortaköy muğlaya 2-3 km bildiğim kadarıyla.

ömer doğru söylüyon. sadece evinde yok diye kuşçu değilim deme sen bakıyorsun genede kazım kardeş.

mrb güzel kuşlar ama orada demişsin bursa akkuyruk bursa akkuyruk başka bunlar bursa değil yani

comandante!' Alıntı:
mrb güzel kuşlar ama orada demişsin bursa akkuyruk bursa akkuyruk başka bunlar bursa değil yani

comandante; nikli arkadaşım uyarın için saol, resmi kaldırdım.

Merhabalar Gökay bey,

Maşallah güzel çakallarınız var emeğinize sağlık Allah can pekliği versin erkek arıyormuşsunuz kabul ederseniz yardımcı olabilirim kesmemi gerekli yoksa akkuyruk mu?

Resimde ki dişide erkekte kapalı kanlı çok sürekli elifli yavru atabilirler açık kanlı bir girdi yapmanız gerekli düşüncesindeyim kuşlar çok kapatmış kendilerini.İşinize karışmak gibi olmasın naçizane bir fikir benim ki.

Baştaki resimdeki kuşları eş yapmaya çalışıyorum,yavru almak kısmet olmadı,yavrusunu aldığım alttaki tek sarı dişi,onada düzgün erkek arıyodum buldum bitane ,onunda yeni yavrusunu almak kısmet olmadı, bango yumurtası koydum altına ,kısmet olursa ilerki zamanda duşunuyorum yavru almayı, cıkan yavruların resimlerini eklerim, ilginiz alakanız için teşekkur ederim.

değerli dostum..redhotchilipeppers(hüseyin bey)bence sana destek olur..onun tavsiyelerini ve yardımlarını alderim..saygılar

gökay' Alıntı:
Baştaki resimdeki kuşları eş yapmaya çalışıyorum,yavru almak kısmet olmadı,yavrusunu aldığım alttaki tek sarı dişi,onada düzgün erkek arıyodum buldum bitane ,onunda yeni yavrusunu almak kısmet olmadı, bango yumurtası koydum altına ,kısmet olursa ilerki zamanda duşunuyorum yavru almayı, cıkan yavruların resimlerini eklerim, ilginiz alakanız için teşekkur ederim.

Merhabalar Gökay bey ,

Kolay gelsin Allah bol yavrulu sağlıklı kuşlar üretmeyi kısmet etsin paylaştığınız için tekrar teşekkürler esenkalın.

arkadaşım kuşların allah bağışlasın çok guzel fakat bunlar bursa kırmızısı bunları alaca dedığımız akkol kırmızılarına eş edersen kuşlarından daha çok randıman alabılırsın dıye duşunuyorum

ali hakan' Alıntı:
değerli dostum..redhotchilipeppers(hüseyin bey)bence sana destek olur..onun tavsiyelerini ve yardımlarını alderim..saygılar

Hüseyin beyin çakal roller ler hakkındaki yazılarını yakından takip ediyorum, şu an bango ırkı üzerine yoğunlaştım, cakalları bakıcı olarak kullanıyorum, kuş pazarlarında ne kadar çakal varsa topluyorum kostümlerine bakmaksızın,aldığım çakalların arasında iyi kostumlü olan çakallarda var, tabiki onları el üstünde tutuyorum çünkü her zaman bulunmuyo, kümesim ufak olduğu için çakallardan yavru almayı düşünmüyorum, ilerde kümesimi büyütürsem onlardanda bol yavru almayı düşünüyorum.

Baştaki resimdeki cakallarımın yavrusu:

Anne baba akkuyruk olmasına rağmen ,yavrunun kuyruk kısmı farklı, elif yapmış.

Yavruyken gagada olan siyahımsı leke tamamen kayboldu, siyahımsı olan tuyler kırmızılaştı.

Maşallah Gökay bey yavrular gayet sağlıklı büyüyor kafalarında ki sarı tüğlerde sağlıklı büyüdüklerinin bir göstergesidir.Kuşlar renk olarak gayet hoş değerlendirme yapmak için erken de sayılır ama az çok tahmin ediyorum nasıl olabileceklerini gayet iyi olacaklar düşüncesindeyim.Fakat bu kuşları üretirken almanız gereken acil önlemler var kuşlarınız kapanıyor gittikçe!yani komple kırmızı yavrular gelmeye başlıyacaktır yakında tahminimce!ebeveyinlerin 3 kuşak öncesi kardeşlerini bilmiyorsanız yanı soya güvenmiyorsanız acilen açık kanlı kuşlar sokarak bu istenmeyen bel üstü tüğlerini ve belden kesme hatalarını yok edebilirsiniz.Naçizane bir tavsiye bol yavrulu sağlıklı kümesler dilerim.

Bir sonraki yavrum, ve sonunda aranan kan bulundu, kuyruklar beyaz cıktı, inşanlah dişi cıkar:)

Gökay abi hayırlı olsun yavrunuz,maşallah çok sağlıklı gözüküyor,sanırım bir tane yavru alabilmişsiniz,ancak mevsimde dikkate alındığında bunada şükür demeliyiz .Sanırım açık bir kan girdiniz ve bunun neticesinde sazsız bir yavru elde etmişsiniz.Allah can pekliği versin.

Bu yavruda aynı anne babadan gökhan kardeşim, gecen ayki yavru elifliydi ,2 seferdir 2 yumurtadan biri cıkmıyo, yine yumurtladılar, böyle giderse ayda bir yavru alma şansım olacak.

Ben açık bir kan girdiğinizi sanmıştı gökay abi ancak o anaçlardan bu elifsiz yavruyu aldığınıza sevindim.Çift yavruya gerçekten hasret kaldık çakalda,nasip diyelim abi,önümüz bahar havalar ısınınca çift yavrular büyütürüz işallah.

Maşallah Gökay bey kuşlarınız çok sağlıklı allah can pekliği versin umarım istediğiniz gibi dişi çıkar saygılarımla

Gökay abi çok güzel bir dişiye sahipsin maşallah,çok sağlıklı büyümüş,Allah ömrünü ve neslini uzun etsin.

Geri