Çakmaklı Erkek 3.Kuşak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan caoudillismo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
burak mutlu
Meslek
bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
Bu kuşun sizce eksik gördüğünüz yanları nelerdir çaprazlama yaparak bu soyu devam ettirmeyi düşünüyorum..
Bu 3. kuşak yavrum 1,5 yaşında bundan öncekilerde bu şekilde oynadı kimi atmacaya yem oldu kimi duruyor kiminide hediye ettim, ama ana baba ve 6 yavrusu bende.Soya devam etmelimiyim, yoksa değişik kan takviyeleri yapmalımıyım bunlar ne tarz kuşlar olmalı...Bu çakmakllıların özelliği sıka girmez 1 sene yatsa bile ertesi gün uçur uçuma devam eder...Oyun performansıda Videodaki gibidir.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4APS8z0ucEE[/youtube]

maşallah, bence kesinlikle bu kanı kaybetme ve çapraz eşleştirme ile devam et, arayada kendin yetiştirmediğin sürece başka kan sokma, çok sağlam kan diye dışarıdan aldığın (bazen seyretsen de, referanslı da olsa bozuk çıkabiliyor) bozuk bir kuş, kanı bozar gider..

abi kuşun güzel yaptığı tüm seferler bunun gibiyse sorun yok kan tutturmuşsun demektir
kuşun kanat vuruş sitili güzel ama kanat sesine bakarsak yavaş gibi geldi çünkü kamera kanat hareketlerini yavaş gösteriyor kanat sesini dinlememiz gerekiyo yani kuşun bu sitille kanatlarını hızlı hareket etse çok güzel fişekler cıkartır yani cok uzun
bence bu kuşlara başka kan katmalısın
daha seri süratli kuşları katmalısın arasına
ben olsan öyle yaparım
yanlış anlama kuşu cok güzel kötülemek amaclı söylemiyorum
saygılarımla

Hayırlı günler Burak abi büyüklerimiz ne der bilmiyorum ama ben beğendim yavaş çıkıyo biraz yemlemeyle alakalı olabilir die düşünüyorum kuş kilolu olabilir ilk bakınca aklıma bu geldi açken uçurulur diye biliyorum tekrar maşallah tüyü kadar ömrü olsun selamlar Emre

Maşallah. Kuşunuz genel itibari ile güzel ama biraz yavaş fışkırıyor. Bu şekilde de izleyene zevk verir, ama daha iyi olsun derseniz, bence hızlı, süratli oynayan bir kan girmelisiniz.

Güzel kuş kazasız belasız uçurun,, bence bu kuşlara (esnek ve süratli) yani 2 özelliği de var olan bir dişi bulup vurun o zaman altından çıkan 1 çift yavruyu alın ayırın,sonra uçurun o yavruları eğer hem esnekliği hemde sürati alırsa yavrular o damarı hiç ayırmayın...Saygılar "DADAŞ"

yorumlarınız için teşekkürler bende tam olarak hırslı bulmuyorum daha önceki yavrulardada istediğim hırsı bulamamıştım ama oyun olarak hep aynı çıktılar. Elimde güzel bir miski dişi var renk uyumuna bakmayarak bu çakmaklıyla eşleştirecem daha hırslı yavrular alabiliriz inşallah...
bahsettiğim miskinin videosu;
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hwo-3vX0oZk[/youtube]

video olusu ve çekim hataları çıplak gözle bakıldıgı gibi olmayabiliyor yanlıs yorumlayabiliyoruz

esleme ile eksiklikleri yada fazlalıkları dengeleyebiliriz ama bu tek bir esleme ile vede garantisi olan bir durum degil eslenecek kusun nesli ve oyun kriterleri de çok önemli olan oyundur zaten renk aranmaz size gereken oyun ve devamlılık ama zaman alıcı bir durum vede sans gerek yukardan esleme yazarak daha önceleri tartısılan konuları okumanız yararınızadır insallah istediklerinizin daha iyisine kavusursunuz güle güle ucurun besleyin paylasım için tesekkürler

saygılar

selam öncelikle güle güle besleyin hayrını görün ama söylemem gereken bi özeleştiri var,
kuş eksik oynuyor 1 kıçının üstüne oturarak geliyor 2 kafa aşşağıda oynuyor aslında bi çok eksiği var takla sayısı ve sesi az, kafa aşağıda olduğu için hızlı gidemiyor. asgari standartlarda bir kuş diyebiliriz. bu söylediklerim sakın yalnış anlaşılmasın kuş sizin güle güle besleyin paylaşım içinde teşekkür.

Maşallah,güle güle besleyin.İnşallah daha iyilerinide yapar.

Selam
Sizin terasınız da 1 saat 1.5 saat gibi uçuyor havada kalıyor ve bunun gibi 10 tane 15 tanede fişek yapıp yerine de iniyorsa bence güzel bir kanaldır , kandır.Eksiği olmayan kuş olmaz önemli olan bu bir yere kadar getirdiğin kanı muhafaza edebilmektir.Başka eşlemeler ile altından daha iyisi arana bilir.Yalnız terasınız videodan küçük görünüyor.Bu seferde yerine inememe eve gelememe v.s sorunlar çıkabilir.Kolay gelsin diyelim :tamam:

kuş terasta hedef yaptığım yere iniyor,bu soydan 2 çift damızlık kaldı elimde yavruları çok rağbet gördü sattım sattığım kişilerden zaman zaman durumlarını kontrol ediyorum herkezin en beğendiği özelliği zorlansada başka dama atmıyor oluşu dediler...

S.a Burak bey öncelikle kuşunuz üstünde uğraşılacak bir hayvan cekilen video bunu gösteriyor yanlız kuş oynamaya değil inmeye geliyo hareketlerinin seri olmaması bundan inmeye geldiğini nasıl anlarız oynarken kafası aşağıya bakıyor bence antramana ihtiyacı var ucurmaya devam et nasıl olsa soyundan daha elinde varmış yavruya kusana kadar devam et bence performans kuşları en etkili oyununu yavruya kustuktan sonra cıkarır veya cıkarmaz yavruya kusması önemli

Geri