çam kabuğu hünkarilerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hünkari03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

hünkari03

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ege deniz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
sizce nasıllar yorumlarınızı bekliyorum ...

ilk yavrularını böyle attılar

Hünkariden anlamam ama güzel görünüyolar.güle güle besleyin.

kardes bunalr hünkari mi ? bana göre paralı fındıga benziy bunlar hünkarinin gagası cene altına dogru gelır benım bıldıgım ve gagas ısıfırdırr kafadan asagı duz ıner. bunların aynısından 1 tane bendede varr bi abiye gösterdim paralı fındık dedi.

dostum bunlar yerli hünkari senin dediklerin alman hünkarisi

hünkari03' Alıntı:
dostum bunlar yerli hünkari senin dediklerin alman hünkarisi

yerli hünkari=paralı fındık da deniyor hünkari dendimmi zaten akla tek bir küs gelir oda osmanlı kusudur yabancısı olmazz yabancı hünkari diye bilinmesinin sebebi yabancıların bizim degerlerimizi bizden daha iyi sahip cıkıp iyi koruyo olmalarıdır.ve kuscualr arasında bazı kişilerin kuşların tarihcelerini bilmeyip kulakdan duydukları isimlerle hitap etmelerinden kaynaklanıyor.

hünkarilerin diger adıda padisah kusur.nedeni ise padisahın emriyle yapılmıs olan bir ırktır.kimileri 2000 kimileri 3000 güvercinin melezlenmesiyle ortaya cıkmıs oldugunu söylerler arastırmacılar.

osmanlıya ait olan herseyi yabancılar kendilerinin gibi göstermek istiyorlar buna izin vermiyelim

tabi osmanlı zamanında bu kuşların saraydan çıkması yasakmıs ancak padişah hediye eder ise öyle saray dısına çıkarmış bizim elimizdekiler onların kırmaları ben her güvercin sitesinde görüyorum her kümeste bir çift hünkari bulunduralım diye normalde asıl bulundurrulması gereken hünkariler 0 gaga olanlar ama onlardanda güzel 1 çift almak için baya bi ücret istiyorlar işte bu hep yabncıların oyunu adamlar almanya ve hollandada secere yapmışlar bu kuşlara bende bunları gözüme hoş geldiği için besliyorum normalde ben mardin hasatsıyım bende çok güzel kuşlar vardı da değerini bilemedim kuş aşağıdan terasa çıkamıyordu oyundan ama hepsi dağildı kendime 1 çift damızlık koydum erkeğini kaybettim bende bunları damızlığa koydum üretip yine mardine devam edicem bakalım altında 1 çift yavru var rengini nasıl atacaklar baklım bu sefer

türkiyedede hünkarilerde secereli yetiştiriciler mevcut ama dediğim gibi yabancı ülkelerbizim degerlerimize bizden daha fazla önem gösteriyorlar ilk okulalrda okuduguuz tarih kitaplarıdnaki bilgiler bile yabanc ıülkelerden elde edilen bilgiler bir coguu kendi kültürümüzü arastıramıyoruz. ve osmanlı zamanındakı haberlesmeyı saglıyan postalara hangi ülke sahip cıkt ıaceba bunu merak ediyorum ben o bilgiye ulasamadım suan ama ulastgım bir bilgiye göre osmanlıdevletıne ait olan tek güvercin cinsi hünkaridir diyee

yerli hünkari diye birsey yokk bana göree paral ıfındık dite gecer bunlar ve bunlar benzıyen kara kanat alr varr süt beyazalr varr onlarada hünkari denilmez yerli herhalde

Bence yerli yabanci işi değil bu iş bilinçsiz melezlestirme.Çoğu kuş besleyen arkdasimiz bilinsiz.Tabi aralarinda bu işin pirleride var ama gencler biraz arastirmaya itilse cok iyi olur.Siteyi kendi beslediği kuslarin düzenli takip edilmeli.

Bir kus cok sayıda olursa ırkını bozulur.Bilinçsiz çiftleşmeler oluşur.Bunun icin bilinclendirelim.

Tabi ekrem arkdasimda haklıda lalede aynı lalenin ana vatanina lale ihrac edlildiği bir yerdeyiz.Var olanlari koruyalim sadece yok olunca değer kazanmasin.

Bu arada kuşlarda gaga cok kötü ama yavas yavas ilerledikce fındık gaga tabirli kuslarlada gecersin.

evt emre arkadasımızın dediği gibi bilinçsiz çifleştirme yapılıyor kelebekle fındığı eşe vurup cıkan yavru fındıga benzedıgı ıcın fındık dien kişiler tanıyorumm xD

gençler.padişahın sarayda havuz başında beslediği bu kuşlar bizim yerli hünkari dediğimiz kuşlar.özellikle izmirin tire ilçesinde bu kuşları padişah için üretenler ve her götürdükleri güzel kuş için kese kese altın alanların olduğu ve bunlara kuşbaz dendiği biliniyor.en basit şekilde açıklayacak olursak ; siz padişah olsanız hiç uçuşmayan eşbahlık yapmayan tavuk gibi yerde gezinen hergün ağzını burnunu temizlemen gereken 1 gün bile temizlemesen ertesi gün büzülmeye başlayan , o çok metettiğiniz sıfır gaga iri hollanda belçika ve almanya orjinli saltanet ve blondetleri beslermiydiniz.inanın hiçbir zevk vermiyo.ben besledim o dediğiniz kuşlardan halada malesef elimde 3 takım var.
çıtırların güzel fakat pulları istenen düzeyde değil birinin gagası çok sivri. güle güle besle

orjinleri hollanda belcika ve almayna degıl orjınelrı osmanlıdan alınıp soyunun yılalr boyunca korunmasından sonra turkıyede yok olmaya yüz tuttugunda yurt dısından ülkemize sokuldugunda bunlar artık yırt dısı hünkarileri diye bilinmeye baslanır ve böylelıklede almanlar belcıkalıalr holandalılar bunları kendılerının oldugunu ıdaa ederler.

muygun' Alıntı:
gençler.padişahın sarayda havuz başında beslediği bu kuşlar bizim yerli hünkari dediğimiz kuşlar.özellikle izmirin tire ilçesinde bu kuşları padişah için üretenler ve her götürdükleri güzel kuş için kese kese altın alanların olduğu ve bunlara kuşbaz dendiği biliniyor.en basit şekilde açıklayacak olursak ; siz padişah olsanız hiç uçuşmayan eşbahlık yapmayan tavuk gibi yerde gezinen hergün ağzını burnunu temizlemen gereken 1 gün bile temizlemesen ertesi gün büzülmeye başlayan , o çok metettiğiniz sıfır gaga iri hollanda belçika ve almanya orjinli saltanet ve blondetleri beslermiydiniz.inanın hiçbir zevk vermiyo.ben besledim o dediğiniz kuşlardan halada malesef elimde 3 takım var.
çıtırların güzel fakat pulları istenen düzeyde değil birinin gagası çok sivri. güle güle besle

ilginç bir yaklasım . Şimdi söyle bir soru sorayim peki bu kusların orjinalleri 0 gaga yani bu şekilde padişahlarımız için 300 kus cinsi kırılarak meydana getirilmiş yani tabi zorlukları olabilir ama bu kusun özelliklerini farklılaştirmamızı göstermez diye düsünüyorum?

kuşlar güzelmiş bende almak istiyorum böle bi çift çamkabuğu hünkari fiyat nekadar acaba?

Geri