Camii Güvercini Alışırmı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ahmet1265
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 961

ahmet1265

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ahmet YILMAZ
Meslek
İTFAİYE
İlgi Alanı
Kediler
Evet abiler sorum şu bir çift camii güvercini bildiğimiz yoz geçti elime bunları alıştırmaktan kastım çatıda gezinsinler , uçamalarına gerek yok. Bakıcı yapıcam ileride nasıl bir yol izliyim yardım eder misiniz ?

Canım kardeşim camii güvercini,yoz,yabani alışması ve alıştırılması zor bir kuştur senin yaptığın kümes veya yuvaya alışır ama zorlanırsın madem evin çatı camii de yakınsa kümesinin yanına veya üstüne barınak gibi ufak bir cam veya delik bırak onlar kendi kendine yuva tutsunlar eğer bu kuşlar tutulup sana verilmiş ise kapı pencere olayına alışık olmadıkları için deli gibi sağa sola vurup kaçmaya çalışırlar genelde kanat zaiatı verirler katın birini bantla ve makasla ayrı bir kümes yap kendin gözlemle bakıcı olayına gelince evet doğru ama anne baba uçurur ise sana dönmesi çok zor olur hatta altına sürdüğüne bile hükmetmen zor olur selamlar.

Teşekkür ederim abi zaten sadece bakıcı yapmak adına sordum soruyu , kuşlar çok sağlıklılar dış parazitleride yok değerlendirmek istemiştim saygılar.

Geri