"Çankırının Meşhur Efsane kuşçuları"

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yasin06500
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K

Yasin06500

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
YASİN Yılmaz
Meslek
MEMUR
İlgi Alanı
Kediler
Sayın arkadaşlar Çankırıda Hacı Nahit, Hacı Yusuf Kıvrak,Kel uğur,Topçu uğur, Madırga abimiz, Osman keleş, Aliosman abimiz,
Boyalca köyünde Kurban

Çankırıda Hacı nahit güzel kuş uçurmuştur .kupada birinciliği vardır.
Hacı Yusuf abimizin Kupada Üçüncülüğü vardır.

Saygılarımla Yasin06500

Ekli dosyalar

• DSCN0142.webp
    DSCN0142.webp
    2.7 MB · Görüntüleme: 5,850
Çankırı yöresinden fazla anlayan kuşçu yok bilgisi olyan yazmıyor doğal olarak

Sadece bu sitede Çankırılı olan 8-10 tane kuşcu var. Fakat meşhur olamak hele efsane olmak kolay iş olmadığından yazamıyorlar demekki.

Yukarıda adını saydığın hemşehrilerime selamlarmı gönderiyorum.Uzayan kol bizim olsun,gurur duyarız..
sevgiler

Sayın hemşerim ilginden dolayı teşekkür eder saygılar sunarım.

yasin kardeşim öncelikle merhabalar?ben çankırılıyım deliismail abin diğer nickim banlandığı için bu kullanıcı adıyla yazıyorum.bak şimdi nahit amca demişssin evet doğrudur çankırılı değil kastamonuludur.yusuf kıvrak dediğin zatttsa kuştan tavuktan anlamayan bir adamdır.kuşu ne uçuran nede oynatanda o değildir.ayrıca kuşlarda onun damızlığı değildir.sende biliyorsun bazı kişiler kupa uçan kuşun ne derece kuş olduğunu hep merak etmiştir.o kuş nahit sepetçiden 50 liraya alınan kuşalrın yavrusudur.ve düşeş kuştur.8 adet kardeşi daha vardır ama biri bile takla vurmamıştır.sağda solda yazılır çizilir durrur vay şöyle vay böyle kuştu.uçuran oynatan benim o kuş 5 ytl lik ciğere dahi sahip olmayan bir kuştur.bazıları şöyle diyor yavv adama bak kupa aldı kuşlar süper alakası yok.ben burda çankırıdaki kuştan bahsediyorum.diğer kupa alan abilerin kardeşlerin oynattığı başka kuş vardır elbet ama bu hacı yusuf denen zatta yoktur.dükkan kuşçususdur (EFSANE DEĞİLDİR ASLADA EFSANE KUŞÇU OLAMAZ.)efsane köpekçi efsane tavukçu olur valla ama kuşçu asla olamaz.elinde kutu akşama kadar 3 liraya beşliraya kuş aramakla ne efsane nede damızlıkçı olunmuyor .......birde bu çankırılı efsane kuşçular arasında saydığın bazı isimler var.hiç hoş değil ..bak şimdi çankırılı efsane kuşçuları ben sana yazim sende öğren kardeşim herkeste bunları efsane olarak beyinlerinin bir köşesine yazsınlar.

ÇANKIRILI ASIL KUŞÇULAR.İSMAİL ORDU,BARBAROS AMCA,YAŞAR TOPÇU,YAŞAR AĞA,KÖR FİKRİ,BATTAL GÖKTAŞ,SAĞLIK MD EMEKLİ HOTTİ TURGUT,BELEDİYEDEN EMEKLİ TURGUT ,UĞUR AYAN,ÇİNLİ MEMET,MEHMET AKCAN,ALİ AKCAN,VEYSEL TECİR,UĞUR EGE,BAHTİYAR CİVELEK,ORHAN CİVELEK,FEHMİ CİVELEK,TAHİR CİVELEK,EKREM YAKIN,( DAHA AKLIMA GELMEYEN BİR ÇOK DEĞERLİ ABİMİZ VAR ONLARDANDA ÖZÜR DİLERİM.(BAKINIZbu abilerimiz saygıdeğer insanlar ve bu işe ömür vermiş bu işle yoğrulmuş abilerimizdir.(ve kuştan anlamayan kişileri buraya efsane die yazmakla onları tanımadığını belli etmişssin.. bak yasin sen ankarada doğmuş büyümüşsüün sana sözüm yok değerli bir kardeşimizssin.ama efsanelerin içinde öyle bir efsane yaratmışssınki (HACI YUSUF))))) BENİ SABAHIN BİR KÖRÜNDE GÜLDÜRDÜNYA ALLAHTA SENİ GÜLDÜRSÜN .....

Değerli Ustam sen görünmez efsanesin.

Ayrıca beni uyardığın için ayrıca teşekkür ederim. Sende takdir edersin kii yaşım itibariyle eski ustaları bilmiyor olabilirim.Bunlarıda Sizin gibi Görünmez Efsane ustalardan öğrenecez.

Saygılarımla Değerli Hemşerim

ARKADAŞLAR YAKINDA KASTAMONU,ÇORUM,ZONGULDAK,BOLU,İZMİT,BU İLLERDE TANIDIĞIM KUŞÇULAR KİMLERDİR.VE ELLERİNDEKİ ŞU AN BESLEMİŞ OLDUKLARI SOYLAR NERDEN KİMDEN GELMİŞTİR.BU YAZIMI VE BİLGİLERİMİ SİZİNLE PAYLAŞACAĞIM.UMARIM BEĞENİRSİNİZ SAYGILAR

bu siteye yazmayla meşhur kuşçu olunmuyor yusuf abi derece almış iyi kuşçu diyelim

.birde derece dediğin neki iki ıskarta kuştan çıkma kuşla ne kuşçuluk nede damızlıkçılık olmuyor.ha yusuf denen zatın kuşunu uçuran ve dereceye sokan bendim.her zaman dedim ve derim.o kuşun ciğeri 5 lira dahi etmez.ha abiniz dereceli abiniz meşhur kuşçuda .siz neden ankaradan gelen kuşları beslemektesiniz?

bakınız bu gün çankırıda bir kuş seyrettim..harika bir kuş 4 takla 16 sefer 40 ila 50 metre arası kuş hertaklada tazeleyip gidiyor.inanın bana ben bu gün bu kuşu seyrettim kuşa olan ilgi alakam dahADA arttı.bir kuş bu kadar güzel oynar bu kadar ateşli gider dedimmm.ama ne varki kılıç kullanmayı bilen elde güzeldir saygılar.

dogru ankaradan gelen kuş oldu 15 senedir besledigimiz kuşların arasına soktuk ama 1 iş yapmadılar bizde kuşun arkasını kaptacak degiliz kendimizi kandıdırırız geçen sene aynı ırktan 30 kuşu kutuladım gönderdim iyi kuş olursa herkes kuşlarının arasına sokar.bu kuşun iyisi bitmez iyisi gelirse alt kademeden gitmeye başlar iyi kuşta 1-2 yavruda belli olmuyor 1 tanesi oynuyor 1 tanesi oynamıyor dışardan gelen kuşun 2-3 defa kırıp denemek lazım bence.en önemliside kuş tek atımlık olmayacak yavru üstünde oynaması lazım kuşun .2 sen sonrada kaldırıp kuşun oynaması lazım benim görüşlerim bunlar .şuda 1 gerçek oyun kuşu ırkı bozulmaya yüz tuttu şebap urfa kuşlarıyla KIRILIP NESLİ AZALIYOR BİZ BELLİ KUŞLARI BELLİ 1 YERDE TUTUYORUZ rasgele kuş eş yapmıyoruz benim görüşüm kuşçulkta en önemlisi ırk takip etmek.saygılarımla çankırılı hemşerilerime selamlar.yanlışım varsa sizde görüşlerinizi yazın.

şunuda belirteyim çankıırlı arkadşlara geçen sene oynattıgımız şamilin kuşunu samsun dernek yötecileri kuşun oyunlarını kameraya aldı benim facebook adresinin arkadaşlar listesinden cengiz altun un güvercin videolarından kuşun 2 oyununu seyredebilirler kuş 20 sefere yakın aynı tempoda oynadı kuşun cd side samsun 1.cisi cengiz de

slm arkadaşlar ben de çankırı kurşunludan ömer 15 yıldır kuş besliyorum.çankırılı kuşçu arkadaşlarımla tanışmak isterim.ibrahim çöpten arkadaşım çok doğru konuşmuş kuşun iyisi bitmez

beni yazmayı unutmuşsun sevgili (rapor) ismail abim abıcamı yazmışsın beni yazmamışsın :)

öncelikle tüm hemserilerime tüm gönül vermiş emektarlara burdan selam olsun bende çankırı ılgazlıyım küçüklügümden ılgazda besledim saglıkçıyım bu yüzden staja çankırıya giderdik çok güzel kuşlar izlerdik bu dedigim yıllar 1990- 1997 yıllarında o zamanlar bir sürü kuş ucardı ama isimlerini hatırlamıyorum tabiki bir ekrem yakın la samiimiyetimiz vardı oda çok yaslanmıs duyduguma göre ama çok güzel kuşlar hala vardır eminim ben suanda ankarada eryamanda beslemekteyim.gördügümüz en ii kusu beslemeye çalısıyoruzbu iş emek işi soy takibi bence çok önemli tüm çankırılı hemserilerimi ankarada olan hemserilerimi yolları düşerse tanısmak isterim işyerim sincanın girişinde et balık kurumunun karsısında odak göz merkezi . ismim Satılmış uzunömer yolu düşen olursa beklerim iyi kötü ucanımız olursada izleriz önce insan kuscudan önce insan olmalı bence görüşe kendini geliştirmeye açık olmalı bu kuş işi gercekten zor bir iştir emek ister masa işini bitirmek lazım bence öncelikle gerisi bence gelir diye düşünüyorum tekraradan tüm hemserilerime selam ve saygılarımla ....

Geri