ÇARESİZİM!!!YARDIMMMM

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan YAĞIZ_EFE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

YAĞIZ_EFE

Üye
Siteyi ziyaret et
merhba arkadaşlar ben daha öncede bu konuda yazmıştım fakat söylenenleri yaptım(((yuvayı badana yaptım;;;;geosol ve salmomix ilaçlarını kullandım;;;;yuvaya dezem ilacı sıktım;;;hasta kuşların boyun bölgesindeki pis kanı akıttım)))))
kuşlarda bi iyileşme olmadı ölümler dewam ediyo ayrıca bu hastalık ayrı yuvalardaki kuşlarada sıçradı
yuvaların arasında 2 metreden fazla fark var fakat o kuşlarada geçti acaba elimden geçmiş olabilir mi??
öncelikle teşhisi koyamadım
kuşlarım sürekli gözlerini kapatıp düşünüyolar ishalde var
dışkıları yeşil ve sıvı halde daha önce yalancı veba hastalığı var denmişti fakat burdaki kuşçu arkadaş sallabaş olmuşlar dedi
kuşların bazılarında sallabaştan kalma eser var gibi kafalarını döndürüyolar ve bazılarıda yem yiyemiyolar elde besliyorum her gün acaba sallabaş mı;;;yalancı veba mı yoksa başka bi hastalık mı??
bilenlerden ve bilgisinden emin olanlardan hastalığın adını ve tedavisini öğrenmek istiyorum
şimdiden teşekkürler

BU KONUDA FAZLA BILGIM OLMADIĞINDAN BIŞI SÖYLEMEK İSTEMİYORUM ÇÜNKÜ KANATLI HAYVANLARDA GÖRÜLEN HASTALIKLARIN HEPSİNİ BİLMEDİĞİM İÇİN BİŞİ DİYEMİYECEM.

DİYE BİLECEĞİM TEK ŞEY İYİŞALAH ALLAH SANA ÇARE VERİR

geosol aldım demiştin.(kullandın mı?) yeşil ishal için sülfamezatin kullanmaktayım.

geçmiş olsun,yanlız konuları dikkatli okumamışsınız,toplu ölüm ve sallabaş hastalığında baytiril damla ve k enjeksiyon antibiyotik olarak kullanılır,berovit b12 kesinlikle kullanılmalı vitamin takviyesi olarak ayrıca cesamolin isal ilacıda kullanılmalı .önce beroviti sularına ve ağzına 1 cc sıkın,akşam baytirili kullanın

akşamada cesamolin isal ilacını diğer akşamda tekrar beroviti kullanın,en önemlisi sağlam kuşlara berovit verip derhal havalandırması iyi,geniş ve uzak bir yere önce onlara bakıp sonra hastalara gitmeniz lazım.sulukları her ilaç kullanımından sonra iyice temizleyin geçmiş olsun,çok kuş beslemek marifet değil arkadaşlar az kuş besleyip yuvayı geniş tutup kuşlarla daha haşır neşir olmalıyız,her kuş aldığımızda bir riskte alıyoruz kuşta birşey olmasada taşıyıcı olup yuvayı perişan ediyor.ani ölümler başladımı ilaçta fayda etmiyor ama kurtardıklarınızda ilk strese girdiklerinde yine hastalık yayılacak :hayir: :slm:

diğer konudada yazmıştım bu belirtiler veba yani salmonella.. tedavisi kısmen var ama birçoğunu kaybedeceksiniz.. diğer kümesinizede muhtemelen sizin aracılığınızla bulaşmıştır... en başta hasta olanların tamamını iğfal edin.. gerisine piyasada satılan çeşitli ilaç ve tozlardan kullanın.. kurtulmaları zor ama Allah kolaylık versin

Mevsim değişikliği nedeni ile, hastalıklarda artma görülüyor, çevremdeki şikayetler hep aynı, ana neden isalle başlıyor, arkası ya sallabaş oluyor kuşlar yada kurumaya giriyor.Kuşlara vereceğiniz yemleri güneşte kurutmayı deneyin, bayat ve küflü yemler bu hastalıklara yol açabiliyor.

ARKADAŞIM AYNI HASTALIK BENDEDE VAR BEN KUŞLARI RONDZOL VE COLOMIX KULLANARAK DÜZELTTİM SABAHLARI COLOMİX AKŞAMLARIDA RONDAZOL VER AMA BUNU HERGÜN YAP 10 GÜNDEVAM ET DAHA SONRA BEROVİT ÜÇGÜN VER BİR HAFTA SONRADA RONDOZOL VER BEŞGÜN KURTULAMAYANLAR SALLABAŞ YADA ÖLÜM OLUYOR BENDE İKİ TANE ÖLEN OLDU GEÇMİŞ OLSUN

arkadaşım kuşların sallabaş olmuş olmasına ama sallabaş kuşlar ölmez zamanla ilaçla düzelir.kuşların gözlerinde kızarıklık ve beyaz intahap var mı. gögüslerine bak kuruma varmı.gögüs kemiği kuru mu. muhmemelen iç parazitde var senin kuşlarda cevabına göre ilaç ismi veririz şimdiden geçmiş olsun

yok hayır kuruma yok ishal durgunluk hali ve yukarıda belirttiğim belirtiler var ve bazı kuslar yem yemiyor yardımcı olursanız cok teşekkr ederm

hastalığı tam anlamadan ilaç ismi vermek istemiyorum kuşlarda değişk sorunlara yol açıyor.salbaş kuşların boynu titriyor mu yoksa sadece dönük mü ,boyunu titreyenler ölümle sonlanıyor. tel 05333494623 ismi ömer arayarak daha ayrıntılı bilgi alabilirsin arkadaşım olur,kuşlardaki hastalıklar konusunda oldukça iyidir.

sayın abilerim ve kardeşlerim bendede aynı durgunluk ve az yem yeme var çokaz yem yiyorlar kursakları boş gibi birşey kuşlerim daha yeni yeni göz nesleini atlatıyorlar acaba neden az yem yiyorlar ve durgunlar bugun sularına ornimix ve avit k diye bir ilaç verdim yemlerinede iştah açıçı nverdim faydası olur mu yardım lütfenn

DAC firmasına ait SALMO-TAB diye bir ilacı var bu ilaç bir kaç hastalığı aynı anda tedavi ediyor. Kuşlarda görülen halsizlik ve durgunluk, kursak da su birikmesi, ağız içi hastalık bence piyasadaki en etkili ilaç diyebilirim. Bu ilaç 3-5 gün süre zarfında günde 1 adet verilecek şekilde uygulanıyor. Bunun yanında takviye olarak Pantex firmasına ait Multivitamins 250ml veya 500ml olarak satılıyor(2 litre suya 4ml katılıyor) uygulamanızı tavsiye ederim. Biz kuşseverler olarak Normalde bu multivitamins ilacını kuşlarımıza 3 gün veya 1 haftada bir verirsek kuşlarımız hem vitamin ihtiyaçlarını sağlamış hemde bağışıklık sistemi güçlenmiş olur. Bu tür salmonellahastalağına karşı daha dirençli olurlar.

ewt aynı sorun bende de var durgunluk ve yem yememe sorunu var daha doğrusu çok az yiyorlar geceleri kursaklarına bakıyorum 5 6 tane yem var gibi ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler

hünkari 03' Alıntı:
ewt aynı sorun bende de var durgunluk ve yem yememe sorunu var daha doğrusu çok az yiyorlar geceleri kursaklarına bakıyorum 5 6 tane yem var gibi ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler

Kuşlarınız yüksek olasılıkla salmonela hastalığına yakalanıyor. Acilen halsiz olan kuşlarınız ayrı bir kafesa ayırın. DAC SALMO ilacını verin. Bu ilaçla birlikte vitamin ilacınıda kullanın.

İLacı aşağıdan temin edebilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanla ... 9065/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanla ... 3627/detay

Geri