Çatalkuyruk Sayalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beyzade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

beyzade

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Engin ÇAVUŞ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Selam arkadaşlar ben genelde pazardan kuş almam ama mecbur kalınca alıyorum.Şimdiye kadar aldığım kuşların çoğu çatalkuyruk diye tabir ettiğimiz orta kuyruk teleği olmayan kuşlar ve istinasız hepsi karşıya oyunlu çıktı.Acaba bu kuşların kanlarında hiç bi kırılma olmadımı yoksa banamı hep denk geldi.Yada sayalar kendi aralarında ırklaramı ayrılmış.Sizlerinde görüşlerinizi almak istedim.

Saygılarımla.
ÇİĞLİ'li

bahsettiğiniz türde bir saya hiç görmedim, fotoğrafı varsa koyarsanız sevinirim. saya ırkı ençok tartışamaya , yoruma açık olan bir ıktır, çünkü kendi arasında öyle çeşitlere ayrılmıştır ki bunlar her zaman yetiştiricileri arasında tartışma yaratmıştır, önceki konularda da görebileceğin gibi kelebekte TEPE olurmu olmazmı, bu ırkın dönücülerinin bazıları düze bazıları dike döner NİYE? bu ve benzeri sorular hala tartışılmaktadır. tartışmalarında sonu gelecek gibi değil

bahsettigi bu olsa gerek..
dsc00876o.jpg

Resimdeki kuş benim bahsettiğim kuşlarda bunlardan.

selamlar
çatal kuyruk kelebek kuşu vardır dediğiniz gibi bu bir özelliktir kelebek kuşunda. Kuşlar masaya düştükleri için artık özellikleride değişti.Eskiden pazarda bolca bulunurdu çatal kuyruk kuşu şimdi denk gelmiyo bana zaten eskısı gıbıde pazara cıkamıyorum ıstanbulu terk ettiğim için.bunların %70 de oynarlar ama ne şekilde olur bilemem . çatal kuyruk olmayan kuş oynamazmı dersen oynar.mesela bende bi mavibaş var 20 metre çift kanat yapıyo giderken sırf kuyruk değil biliyosunuz fiziki özellikleri kuşun dönüşe yatkınsa kuş bi şekilde oynar.zevk meselesi saygılar.

sana denk gelmiş sen tutakçılardan aldıysan kimisi tutunca dener ama denemeyenler pazarda 3'e 5'E satıyolar denemeden satılanlarda sana denk gelmiş ama adamların kendi kuşu değildir onlar

Geri