Çatalları Bi Açılmadı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan basmatepe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

basmatepe

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emrah atila
Meslek
özel şirket
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar kuşlarımdan dişiler hemen hemen bi haftadır yatıyolar yuva ısıtıyorlar sanırım ama bi türlü çatallarının açıldığını fark edemedim hergün bakıyorum bi parmak arası kadar bi boşluk var çatallarının arasında bi türlü yumurtladamadım ot da taşıdılar , baya eşleştilerde erkekler yuvayada kovaladı ama yumurta yok hala piyasada.

http://www.radyokuzi.com/dobisim/IMG_0728.JPG

Yumurtlama ya hazırlık sürecinin tamamını kuşlarınız yapmış anlattıklarınız dan anlaşıldığına göre ..
Bu aylarda kuşlar bazen yumurta yı kesebilir yorgunluktan yada tüyden yada yerdeğişiminden sonra araverebilirler .. Ancak bu ve benzer durumlarda çiftin iki eş olarak aktiviteside azalır yani birbirlerine yakınlıkları kısmen zayıflar sadece arada bir yuvayı yoklar arda bir öpüşür ve çiftleşirler .
Bu dinlenme süresi tamamlanınca tekrar hırslı bir şekilde eşleşmeleri artar yuvaya daha sık girer çıkarlar ve kısa süre içinde yumurtalarını yaparlar ..
Sizin anlattıklarınızı yapıp ta yumurta etmeden boş yuvaya oturmaları kuşların kısır olabileceği ihtimalini de otaya çıkarıyor ..
Şayet aynı şekilde sıklıkla üreme ritüelini tekrarlamalarına karşın yinede yumurta etmiyorlarsa kuşların kısır olalabileceği ihtimalinide aklagetirmek lazım bence ..
Umarım kuşlarınız bir tür ara verme , dinlenme süreci içindedir, böyle ise bir süre sonra yumurta ederler..selamlarŞEREF

ilk yumurtaları ise biraz geç yumurtlamaları normal yada yumurtanın ters dönme ihtimalide var umarım herşey gönlünüzce olur

Teşekkürler beyler.

acil yardım lütfen.

arkadaşlar benimde bir sorum olucaktı bir çift çikolata baskam var altından 2 yaruları çıktı bugün başka bir cift kara baskamdada onlardan 3 gün önce çıkan 2 yavru vardı dişisi kacınca erkek hemen başkasıyla eş aldı ve yavrulara kusmuyor bende 2 yavruyu çikolataların altına koydum yani 4 yavru oldu altlarında acaba çikolatalarım 4 yavruya bakabilirlermi ne yapmalıyım lütfen yardımcı olurmusunuz.

İki yavruya zar zor bakarlar dördüne imkansız.
Öbürleride ölür.Enaz 10 günlük yumurtlayan kuşun varsa
onların altına sür.Veya Öbür 2 yavru senin bakabileceğin gibi büyükse
onlara kendin bakmayı dene. Forumda yavru bakma teknikleri var.
Yavru hapı kullan günde 2 tane ver.Bide tabiki sıcak tutman
lazım.Olmuyorsa hangisini yaşatabilirsen onu yaşat.
Kolay gelsin.
İstanbuldan Neco.

Merhaba Emrah kardeş.
Şimdi tüy zamanı.Kuşların metabolizması bu dönemde
bütün gücünü ve enerjisini tüy değişimine verirler.
Eğer dişiler tüy teğişimini tamamlamamışsa yumurtlamamaları
normaldir.Bir müddet daha bekle ve bak bakalım dişiler
tüyden çıkmışmı.Daha sonra yumutlamazsa ve sürekli
çöp taşıyıp yuva yapıyor ve oturuyorsa yuvasına sahte
yumurta sürersin. yumurtaya oturuyorsa kısırdır.
Kolay gelsin.
İstanbuldan Neco.

Pek mümkün değil taklacıların 4 yavruyu büyütmesi siz en azından diğer iki yavruyu feda etmeyin...
.. Anne babaları ancak 2 yavru büyütür .. selamlarŞEREF

hangi yavruların daha kıymetliyse onlar kalsın muhtemelen büyük yavrular daha çok yem isteyecek ve küçük yavrulara kalmıyacak o yüzden küçükler ölecek 4 tane yavruyu 1 çift kuşun büyütmesi zor kıymetli olan hangisiyse onlar kalsın derim.

tşkrler beyler..

nzeytinevi: bugün sişi arabın çatalında bi sertlik hissettim ve daha bi yere yakın yatıyor yemini yiyip vakit kaybetmeden yumurtalığa yatıyor , sanırım yumurta yolda. :)) ama sabuni dişi artık yatmıyor ona bi anlam veremedim :) Hayırlısıyla inşallah araplarımın yumurtalarını bari görürüm. veridğiniz bilgiler için tşkrler arkadaşlar.

Bişey daha , hemen hemen her yumurta sorununda ters dönme durumu söz konusu şayet yumurta ters dönmüşse bunu nasıl anlayacağım ve düzeltmek için ne yapılır bilgisi olan varmı ?

Yumurtanın ters döndüğünü sen anlayamazsın.
Bu öyle kolay anlaşılacak bir şey değil. Uzun yıllar ve tecrübe lazım.
Genç arkadaşlar, yumurta bakıcam diye zırt pırt kuşların
kıçını parmaklamaktan kaçınsınlar. Bu hayvanlara zarar verir.
Yumurta ters dönmesi milyonda bir olur.İyi gözlemlerseniz
yumurtlayacak kuşun kuyruk üstü kabarır(Hamile kadının
karnının şişmesi gibi) kuyruğu düşürür. Her kuşun yumurtlamadan önceki
tavırları farklıdır, Aynı kuşları beslerseniz bunu zaman içinde anlarsınız.
Yeni bir kuş için ise, biz eskiler bile bir yorum yapmaz sadece bekleriz.
Hayvanları kendi haline bırakın.
Vitmin, mineral yem gibi ihtiyaçlarını iyi karşılayın.Ve birde mevsimsel
değişikleri takip edin gerisini hayvanlar kendileri hallederler.
Bol yavrular dileğiyle,
İstanbuldan Neco.

en sonunda ilk yumurta geldi :) 2 hafta önce aldığım arka tepe arapların birini yumurtası bu akşam saat 19:00 civarı dünyaya geldi Allah ikincisinide nasip etsin sağa salim yavrularımız çıksın arkdaşlar.

Ben hala o arap dişinizin kısır olduğunu düşünüyorum umarım yumurtlar .. selamlarŞEREF

Evt abi bende öle düşünüyorum büyük ihtimalle ilk araplarım kıısır hala yumurtlamadılar :)) olsun ama yumurtlamayan o arabımın dişisi çok güzel uçuyor.Yeni yeni taklayada geldi , kısırda olsa seviyorum o kuşu :)

Geri