Çatı Alıştırma....???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kerim.c
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

kerim.c

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kerimcan demirkan
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
selam kuşçu arkadaşlarım sizden bir konuda yardım istiyorum... Ben kuşçuluğa başlayalı 1 sene oldu ilk kuşları çatıda baktım daha sonra bazı sebepler yüzünden bahçeye indirmek zorunda kaldım şimdi bahçede ve gayet memnunum yalnız bir şikayetim var eskiden yuvamın olduğu çatı ile yuvamın arasında bayağı bi yükseklik var o yüzden kuşlarım inmekte zorluk yaşıyorlar ama yuvanın tam karşısında daha alçak yuvayı tam karşıdan gören bir çatı var ama ne yaptıysam oraya konduramadım arkadaşlar ne yapabilirim o çatıya alıştırmak için lütfen yardımlarınızı bekliyorum şimdiden gelecek cevaplar için çok teşekkür ediyorum...

Yüksek catiya alisan kuslari alcak catiya veya yere alistirman biraz zor, sana tavsiyem, kuslari ucurmaktan ziyade hergün bol bol yerde gezdir, güneslendir ve yemlerini inmesini istedigin yerde ver, böylece kuslarin yere inmeye alistirabilirsin, yoksa catiya konan kusu kümese almak icin saatlerce beklersin. Yavrularin varsa kesinlikle catiya konan kuslarla ucurmamalisin yoksa onlarda catiya alisirlar.
Kenan

evet önce yavruları alıştırın sonrada diğerlerini. Zaten bir kaç kuş konmaya başladıktan sonra diğerleride zamanla alışırlar. Birde kuşları aç bırakın dediğiniz alçak çatıya yem atıp kuşları orada yemleyin. Böylece oraya daha kolay alışırlar.

Mehmet bey, alcak catidada yemlemek dogru degil bence, kuslar iyi kuslarsa sayet alcak catidanda yere inemez, böylece kuslari kümese almak isteyen seyisini aksama kadar bekletir, en iyisi yerde yemlemek ve kuslarin yere inmeye alismalarini saglamak bence. Saygilar Kenan

benim 3 bango,4 balıkesir,2 posta güvercinlerim var onları eve alıştıracağım ama nasıl yapacağım konusunda size danışmak istedim bana bir kaç tatik verirmisiniz?

Bak şöle yap kuşlarına akşama kadar yem verme akşam ezanına 1 saat kala yere yem at kuşlar direk yere inince kaldır yem yemelerine izin verme elbet istediğin çatıya konarlar 4-5 gün böyle yaparsan o çatıya alışırlar diye düşünüyorum

Geri