Çatı arası kümes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gebetto
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 988
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Gebetto

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sait metin
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar diğer konu kilitlenmiş bu konuda sorularımı daha açık sorucam
1. Apartman çatısının arasında beslicem kuşları apartmanda oturan varsa bilir çatıya giriş ufak bir yerden oraya nasıl kümes kurcam
2.Kuşları çatı penceresinden uçurdum diyelim kuşları nerden izleyebilirim ?

Kardeşim 4 yıl tavan arasında güvercin beslemiş biri olarak sana şöyle anlatayım. benim kümesim çatının deliğine açılmıyordu tavanarasına açılıyordu. Kuşları 1-2 hafta tavanarasında gezdirip alıştırdıktan sonra elimle tuttuğum kuşları yavaşça çatının deliğinden dışarı bırakırdım. Onlar da çatıda dolanır sonra ben delikten dışarı çıkar yavaş yavaş peşlerinde dolanarak deliğe kadar geri getirir deliği dörmelerini sağlardım. Ve sonra o delikten içeri girerlerdi. Bu şekilde hiç kuş kaçırmadım. 4 yılda yaklaşık 40-50 tane kuş bu şekilde alıştı.Fakat bu riskli bir yöntem çünkü kuşları kaçırabilirsin biraz da tecrübe meselesi. Bir başka yöntem ise eşli kuşların dişilerini ayaklarından bağlayıp çatıya salmak erkekleri bağlamıycaksın erkekler dişilerinin başından ayrılmazlar (istisnalar olabilir kuşun damarı çok kuvvetliyse dişi-yumurta-yavru dinlemez çeker gider). Başka bir yöntem daha söyleyim ilk anlattığım yöntemi kuşların kanatlarını çekerek uygula fakat çatıya saldığında mutlaka başlarında bulun. Rüzgardan- atmacadan-şahinden vs. dolayı kendilerini aşağı atabilirler ya da düşebilirler. Bu durumda hemen gidip kuşu geri yakalaman gerekir ki düştüğü yerde kedi-köpeğe yem olmasın.

Eğer apartmanda başkalarıda varsa ki büyük iht. vardır. Deliğe açılan bir kümes yapmanı önermem. Çünkü çatıya anten takılacak olur tadilat olacak olur. kuşlara laf ederler sıkıntı olabilir.

Ha eğer çatıda kuş besliyorsan mutlaka kiremitlerin üstüne çıkman gerekir bunu bil.
Biraz uzun oldu ama yardımcı olabildiysem ne mutlu. :)

Yerkesiklee arkadaşım bana msn adresini verirmisin bi konuda sana danışmak istediğim konular var selamlar

a.talha_ozturk@hot..

Konuları burada tartışınki iki gün sonra aynı sorundan dolayı konu açan kişi tekrar msnden sorup öğrenmek zorunda kalmasın.
Diğer konu neden kilitlendiği belli.
Kural ihlali nedeniyle bu konu da -kilitli-

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri