çatı arası kümes

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 54sefa54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

54sefa54

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
sefa küçük
Meslek
esnaf
İlgi Alanı
Kediler
çatı olmadan önce teras ta bakıyodum çatı yapılınca catının çıkış deliğinin altına kümes yaptım burda kuş beslenir mi uçurulurmu nası olur ... ?

Ekli dosyalar

• Görüntü0414.webp
    Görüntü0414.webp
    490.4 KB · Görüntüleme: 4,101
  • Görüntü0415.webp
    Görüntü0415.webp
    597.9 KB · Görüntüleme: 5,095
  • Görüntü0416.webp
    Görüntü0416.webp
    294.1 KB · Görüntüleme: 4,676
Merhaba

Bence burda on numara yavru alırsın. Ama ucurma konusu senı biraz zorlayabilir. Bi kere herseyden önce can güvenliği açısındann tehlikeli olabilir. Kuşları alıştırma sürecin biraz sıkıntılı gecebilir ama ondan sonra bir zorluğu olmaz. Kiremitleri kırmamaya özen göstersen iyi olur :)

kuş her yerde beslenir yetyerki doğru kuş seçimi yap.

seLamLar sefa ,

Ben hiç böyle bir şekilde kuş uçurmadım ama senin resimLere bakarken akLıma bir fikir geLdi .

Çatının çıkıLan kısmına yani kuşLarın çıkmak için kuLLanacağı çatı deLiğinin üstüne kare şekLinde çatı deliğinin ebatından daha geniş bir şekilde telden etrafı görebilcekleri bir bölüm yapabilirsin .

GüvercinLer oraya çıktığında etrafı görebilir kümese girip çıkıp nerden girilip çıkıldığını öğrenebilir kaçma ihtimalleri sıfıra iner . hem yeni yavruLarı uçurmadan önce bu şekilde oraya çıkmalarını sağlayıp gün boyunca orada etrafı izlemelerinin güvercinlerin alışması için çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Ayrıca çatı kapağını geceleri kapatacağın zaman o telden olan kare şeklindeki malzemeyi alıp çatının biraz ilerisine bırakıp çatı kapağınıda rahatlıkla kapatabileğin göz önüne alındığında çok rahat kuş alıştırıp uçurabilmen için Fırsat olur , fikir olması açısından yardımcı olmaya çalıştım.

saygıLarımLa ..

yorumla için teşekkürler mücahid güzel uygulama denicem bunu saol...

yabani güvercinleri düşünün;çatı aralarında,baca kenarlarında,yazın sıcakta kışın soğukta yavru büyütüyorlar. Gerçi evcil kuşlar o kadar dayanıklı değil ama sizin yeriniz güzel ve yem-su-ilaç bakımınız olacak. Bence biraz temizlendikten sonra çok güzel bir yer olur,bol yavru alınır. Uçurma konusunda baştan sıkıntı olsada kuşlar alıştıktan sonra problem kalmaz.

alışkın kuşun varsa kaçırmazsın. çatı yapılmadna önce ucurdugun kuslarından varsa elinde zorluk yaşamazsın öyle yerde kuş besliyenelr bilıyorum kuşlar cok cabuk ürüyorlarr.

alışık kuşun yoksa 1-2 cift yavru fındık yada alman almanı tavsıye ederım o kuslar ı yukarıda arkadasımızı ndedıgı telden yer yaparak alıstırdıkdan sonra ne kusu koysan kacmazz.

Geri