ÇATI ARASI KÜMESİM NASIL !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muratartar53
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
murat artar
Meslek
çağrı
İlgi Alanı
scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

scaled.php

FİKİRLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM BİDE KUŞLARIN CİNSLERİ NELERDİR!!!!

Bir iki çok ufak teferruta bakmassak tek kelımeyle harıka emegınızı elınıze saglık.

ortam muazzam inş uçuruyorsundur kuşlarını..

Eksikleri söylerseniz sevinirim elimden geldiği kadar tamamlamaya calısırım Yemlik Diceksin :) Onu Yarın Hallediyorum Fikirleriniz Önemli Benim İçin Yeni Başladım Çünkü..

Muho' Alıntı:
ortam muazzam inş uçuruyorsundur kuşlarını..

Yeni Başladığım İçin Alıştıramadım daha çatıya Siz daha iyi biliyosunuz Çatı Katına Alıştırmak Baya Zorlucak Beni :=)

Kümesini güzel güle güle besleyin

Follukların önüne 5 - 10 cm tahta çakın yavrularınız oldugunda aşağıya atlamasınlar (:

Kafayı beyaz olan kuş baska, arap ve süt mardin taklacı, gök pek anlaşılmıyor ama posta sanırım posta değilse taklacı kırması bir kuştur büyük bir ihtimalle (:

Kuşları kırmayın ırk olarak birbirine uygun kuşlar alın. :evet:

Folluk Onlerini Halledicem Kısa Zamanda Bilgi İçin Teşekkürler. Benim Amacımda birbirine Uygun kuşlarla birkaç çift yapıp beslemek çoğaltmıcam kuşlarımıki yerlerinde rahat etmeleride önemli... Teşekkürler :)

Çatı Arasında Oldugu ıcın kumesim Kuşları Nasıl Alıştıra bilirim acaba ! Resimlerden Girişi Görüyosunuz bu baya zor olcak gibi geliyo bana :( Tecrübeli arakdaşlar yardımcı olabilirmi ! Çatı arasında besleyen varsa nasıl alıştırdınız Acaba!

Merhaba Murat Bey,
Öncelikle kümesiniz ferah olmuş inşallah güzel yavrular alır uçurursunuz.
Alıştırma konusuna gelince,
1- öncelikle taşıma sandığı gibi ama 4 tarafı tel olacak(kuşlar etrafı görecek) şekilde bir alıştırma kafesi yapmanızı sonra kuşları bunun içinde çatı çıkış kapağının yanına çıkarmanızı öneririm. 2-3 gün boyunca hava müsaitken 1-2 saat orada bırakırsanız kuşlar çevrelerini tanımış olurlar.
2- Bir sonraki safhada kuşların tamamı açken biraz daha kolay alışacağına inandıklarımızdan bir-ikisini çatıya bantlı bir şekilde koyarsınız. Diğerleri de bantlı bir vaziyette çatı arasında dururlar. Çatı arasındakilerin önüne yem atıp çatıdakileri bir kaç sefer(adapte olduklarına inanana kadar) çatı kapağından içeriye yemle indirirsiniz.
3-İki üç gün bu şekilde bantlı olarak kuşları yem yardımıyla içeriye indirirsiniz.
4- Yaklaşık bir hafta sonra kuşlar hem çatıyı hem de arasını bilecekleri önce en çok alıştığını düşündüğünüz kuşun(bence ilk baska alışır) kanatlraını açar uçurur indirirsiniz. Sonra sırayla birer birer diğerlerini yanına katar uçurursunuz.
İnşallah kayıpsız alıştırır keyifle uçurursunuz.
Selamlar.
Khalid

Bilgi Ve İlginiz İçin Çok Teşekkürler Vakit Kaybetmeden UyguLıcam Söylediklerinizi Çok Mantıklı Bi Alıştırma Metodu.

ben taklacı kelebek 20 yi gecik kuş soktum catı delığinden bir sorun yaşamadım ama yerliye cevirdim seriyi bitürlü sokamadım arkadaş yaa:)hepsi aşaga atladı şimdi bende catı deliğine salma yapcam tel örgüden 1 gün dursunlar görsünler girmeleri için yeterlidir kolay gelsin saygılar:)

merhabalar mesajınızı gec gordum ama solenıcekler solenmıs kı sız zaten eksıklıklerınızın farkındasınız bol yavrulu saglıklı gunlerde beslemenız dıle ıle saygılar

BU KUŞLARIM YENİ CİNSLERİ NEDİR ACABA !!

scaled.php

scaled.php

scaled.php

BU KUŞLARIM YENİ CİNSLERİ NEDİR BİRDE ÖZELLİKLERİ NELERDİR

ben burda nedendıklerını solıyım ılk resımdekı kırmızı ikinci resimdeki dumanlı dıyen var kremlı dıyen var bana sorarsan nuğidi ucuncu resımdekı ıse çakmaklı

Öncelikle merhabalar.. Çatı arasında yapılabilecek güzel bir kümes yapmışsınız sizi tebrik ederim..Kuşlarınız ise taklacı ırkının kuşlarıdır, 1. resimdeki mardin şekeri , 2. resim mardin nudi , 3. resim mardin miski..

Kümesi Beğendiğinize Sevindim Verdiğiniz bilgiler için Teşekkür ederim eksiklerim var onlarıda yavaş yavaş tamamlamaya çalışıyorum elimden geldiğince ilginiz İçin Sağolun.

Tam üretim salması arkadaşların tavsiyelerini dikkate alarak bazı düzeltmelerle güzel bir üretim tesisi olmaya aday :)

Emeğinize sağlık

benım 3 kat ustunde catı war oraya alıstırabılırmıym bango alısır mı?

Hayirli ugurlu olsun bol yumurtali yavrular ;)
kümes cok güzel olmus bana ilham veriyor,bende ilerde genisletecem simdilik bir kisminda esya var
halen yer cok
kuslarin catiya alisir ben cok gördüm 1katda pencerede besleyen bile vardi.
tabi her zaman catiya cikmak kolay olmuyor eger merdivenle ulasiyorsan güzel yok merdiven dayiyorsan ilerde yorucu olur.

umarim mutlu olursun kuslarinla,
ben disileri bantliyor erkekleri saliyorum cok cabuk adepte oluyorlar.
ilerde tersini yapabilirsin erkekleri bagla disiler alissin sonra ikisinde salarsin.

kolay gelsin ilerde zamanin olacak forumda ve netde gezerek yeni seyler yapabilisin.
bütcene göre uygula masrafsizda yapilir hersey unutma.

Beyler Selamun Aleyküm öncelikle.. Ben daha önce kuşçuluk yaptım farklı bi yere taşındığımız için bırakmak zorunda kaldım. Şimdi tekrar beslemek istiyorum Çatı arkadaşın çatısı gibi. Nasıl olcakda kuş çatının dışındayken yarım metre kare delikten içeri girip yuvasına giricek bi açıklık getirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler..

Geri