Çatıdan sineğe kadar Fişek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 9K
A

Anonymous

Misafir
Bir güvercin 100 metre fişek alamaz diyenler için.Buyrun bu güvercinler çatıdan sineğe kadar baş alarak çıkıyor :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DXOf_M-64P8[/youtube]

Bu kuşlar mardine pek benzemiyor farklı ırk, dikkat ederseniz kuşlarda ne sefer var nede takla, sadece kuşlar havada sabit , asılı duruyolar.

Selamlar Derviş bey,
Bu kuşlar hakkında bilgi verebilirmisiniz? Ne ırk olduklarını bende merak ettim doğrusu.

Bu kuşlar zaten mardin değil abilerim.Ama çok güzel kuşlar.TGYB Forum'da gÖrdüm hoşuma gitti herkes gÖrsün istedim.

Genelde Ukrayna Sky Cutter (Gök kesicisi) olarak bilinen kuşlar.
Asıl ismi Nikolajevski. Tucheresi veya Tucherez adlarıylada bilinir.
Güney Ukrayna ve kırım yarımadasına özgü olarak tanıtılıyorlar.
Aslen kazak kuşu olarak bilinir ama Ruslarda bu ırka bizim diyor.
Aslında Ukrayna gök kesicisi isimlendirmesi Avrupa ve Amerikadaki yetiştiricilerin isimlendirme hatası gibi bir şey.
Bahsedilen kuş aslında bir birine çok yakın 3 ırkın karışımıyla ortaya çıkma.
Bu ırklar Orlik, Ukrayna Kalkan Taklacısı (Bokati) ve beyaz Nikolajevski (Beyaz Rusya ve Lituenya'da yetiştirilen).
Sitil uçucusu olarak yani videodaki gördüğün hareket için besleniyor.
Torzovi ve Serpasti diye ikiye ayrılan performans çeşitleri var.
Videodakiler Torzovi ırkı. Salmadan kalktıktan sonra videodaki gibi askıda uçuş yaparak 20-30 dakika içinde gözden kaybolacak yüksekliklere çıkıyorlar.
Bu siteye bakabilirsin:http://www.skycutters.com/pigeon.cfm?ProdID=31&category=
Kas yapılarının kuvvetli olmasının dışında fotolardada dikkatini çekeceği gibi olağanüstü bir kanat kuyruk yapısı var.
Oldukca ilginç bir ırk.

b512.jpg

y412.jpg

b312.jpg

y212.jpg

DSC_5112_12.JPG

f712.jpg

IMG_2909-1.jpg

Bir yavrunun kanat yapısı
IMG_2859-1.jpg

Serpastinin sitili havada askıda kalmak, Torzovininkide bu askı sırasında yavaş yavaş yükselmek.

Kuşların bulunduğu linklere baktım, fakat videolarına ulaşamadım elinde bu kuşların ''askıda yükseldiğini gösteren video'' olan varsa, yada link lerini atarsa bakmak isterim..
Yere paralel tırmanan taklacı dışında başkabir güvercin ırkı daha henüz ben görmedim.
Oldukça dikkatimi çekti bu konu doğrusu . Vİdeo paylaşırsanız sevinirimm.selamlarŞEREF

nurullah06' Alıntı:
http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/c3463ed94090820d6093adc54b279dce8ba084cd9d826c0725893b1592f2e28ab9aca21474f749dd18968

Buyur Şeref kardeşim
Teşekürler linktedi videoyu izledsim ; gerçektende yere paralel bir uçuş sitilleri var ilginç kuşlar doğrusu .
Kanat sallamaları, uçuş sitilleri çok değişik.. Kısmen de taklacı kuşların fişekleri '' seferlerni'' anımsatıyor ..
Değişik ilginç kuşlar.. Uçmalarına bakılırsa atmacalara çok rahat yem olurlar ağır ağır ve kasıntılı uçuyorlar sanki kanatlarında bir sıkıntı var gibi..,
Kuş kanadını çırparken tüyler içe doğru hilal şeklinde bükülüyor .. Videoyu paylaştığınız için çok teşekkürederim.. selamlarŞEREF

ya arkadaşlar bu linki nasıl izliycem anlatırmısınız linke tıklıyorum gelen yerde ne yapcam

Valla aslinda 1 cift beslemek lazim benim ilgimi cekti dogrusu , ilk defa taklaci haricinde bir irk beni bukadar etkildi.Hani 1 cift olsa beslerdim , yalniz Atmaca dalarsa cok rahat kapar bunlari.Hatta sanki ben ucursam hergun en az 1 tane atmacaya veririm gibi geliyor ama yinede cok ilginc bir irk.

silik dumanlı' Alıntı:
ya arkadaşlar bu linki nasıl izliycem anlatırmısınız linke tıklıyorum gelen yerde ne yapcam

İki üstdeki linke tıkla.açılan sayfada www.youtube.com yazan yere tıkla ve yotubenin vetunnel üzerinden açıldığını göreceksin..Açılan yotube sayfasına DXOf_M-64P8 bu kodu arattur.videoyu görürsün.
kolay gelsin

teşekkürler doğan abi videoyu izledim gerçekten ilginç ama atmacadan kaçma olasılığa cok az ilginç bir ırk

silik dumanlı' Alıntı:
teşekkürler doğan abi videoyu izledim gerçekten ilginç ama atmacadan kaçma olasılığa cok az ilginç bir ırk
Rica ederim Kubilay kardeşim.Dediğin gibi ilginç bir ırk.Videodaki konuşmalara bakılırsa Rusya bölgesinden gibi geldi.O ralar soğuk yerler olduğu için Atmaca nadir bulunur.onun için o bölgeye has olan bir ırk diye düşünüyorum.Başka enteresan olan birşeyde ,hadi çıkışını anladık da inişide aynı şekilde mi acaba? takla atmadığı için,Helikopteri anımsatır herhalde )

çok ilginç bi kuş turu ama peki bu kuşları mardinlerle kırsak ne olur benimki sadece meraktan :hmm:

Arkadaslar bu guvercinlerden fransadaki rus bir arkadasimda var oda taklaci besliyor taklaciya hasta ama bunlardanda var 70 tane ne kadari ruzgar olmasa uçamiyorlar bir iki kanadi yoluk olsa yerinden kalkamazlar, acaip kanat yapilari var kuyruklari ne çok uzun bende beslemeyi dusunuyorum, bu kuslari 50 tane bile ucurula biliyor ondan bakimin taklaciya gore çok kolay birde taklaciya benzeyen paçasiz sutbeyaz ala guvercini var ama ayni taklaci gibi takla atiyo fisekliyor, seneye bunlardan besleyecegim.

kusda cıger yokda roketmı takılı konusurken bıraz mantıklı konusun 100 metre fısekmı olur hadı dıyelım fıseylıyecek kac sefer yapacak ....... ruyalarınızı anlatmayın burda.........

osman0606' Alıntı:
kusda cıger yokda roketmı takılı konusurken bıraz mantıklı konusun 100 metre fısekmı olur hadı dıyelım fıseylıyecek kac sefer yapacak ....... ruyalarınızı anlatmayın burda.........

ruyalarımızı anlatmıyoruz.video var orada izleyin gÖrün !

kuşların uçuş şekli fişeğe benzese de uzaktan yakından alakası yok. bu kuşlar bir arkadaşın dediği gibi rüzgar olmazsa damdan bile 5 - 10m kalkamaz. atmacalar konusunda da çoğu arkadaşın söylediği gibi çok kolay av olacakları açık ama bir de olaya tersinden bakarsak. kuşların uçuş sitili aslında uçmaktan çok kerkenezin aşşağıyı süzmesini andırıyor ve bu kadar çok alıcının olduğu yerede atmacalar yanaşmaz. yani atmacalar bunları göç eden kerkenez sürüsü sanıp uzak durabilirler. aslında 2-3 çifti alıp denemek lazım; önce bunları yükselteceksin sonra taklacıları salacaksın, alıcılar gelmiyosa atmacalara süper bir çözüm olur :))

güzel kuslar ucuslarini izlemekte zevkli ama gecici i zevk bence bu sekilde devamli ucmasi beni sıkar acikcasi kus ucacak gezecek bana göre tabi zevk meselesi herksin zevkleri farklidir paylasim icin tsk.

havai fişek :ckmk:

Cok Değişik Bir Tür Ya O Kanat Ney Öyle Kocaman :) Kaç Telek Kımbilir Bunların İnişleride Aynı Kalkışları Gibi Galiba Asansör Gibi Birşeyler :) Havadayken Büyük Yarasalara Benziyorlar Değişik Bir Zevk Bana Gelmez. :) Tam Atmacalık Ama.

havada asılı kalıyorlar tam atmacalık kuşlar.kanatları uzun soğuk yerin kuşları.burda sıcaktan dayaamazlar :)

hacı o nedır yaa havada ufo gıbı takılıyolar :D

Walla sağlam bir mardinle bu kışı kırmak lazım çok uzun giden taklacı bişi ortaya çıkar herhalde :D

nikolayevski ırkı kuşlardan şuan 1 takım var elimde . erkek siyah akkuyruk, dişi küllü akkuyruk.

Havada öyle asılı kalmak ciddi kas gücü ve kondisyon gerektirir. Maşallah. Beslemeye değer kuşlar.

Merhaba Dostlar alintilar doghrudur böyle lisans edilir . Kusun özü Adamin elinde tutdugu Kizil kustur . Özü Kazaktir Kusun Telek kismi koyu kizildir Resimdeki gibi beyaz degil , Ruslar Yumak gibi döndügü icin böyle isimlerle adlandirilmistir, Öz kusun Genetik yapi itibariyle Mirasta her zaman üstünlügü olan bir irk , Kusu Kümeste gördüm Özel oldugu icin yalniz kümeste görmüstüm Yavrusunu Adam Bizim icin ucurmustu Catidan Sinege kadar dogrudur, Insan Yetenekli veya özel bir sey gördümmü elindekiinin kiymetini kücümser oluyor , Bu yüzden tavsiye edemiyecem Özel bir tutku ,Efenim Saygilar

Geri