çatıya konamama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aportega
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

aportega

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
alparslan yıldırım
Meslek
ögretmen
İlgi Alanı
Kediler
merhaba arkadaslar.akkuyruk oyunlu erkek bır kusum var gecen gun kumesı actım yem vermeden tek basına ucurdum.kus yaklasık 2.5 saat ucup oynadıktan sonra ınecek dıye bekledım hep fakat her seferınde catıya gelıp tam ınecekken tekrar fisekleyıp gıttı.daha sonra baska bınalara ınmeye calıstı onuda beceremedı en sonunda artık yorgunluktan kendını bı cınar agacına attı.deger verdıgım sevdıgım bır kus gercekten kaybedecegım dıye cok uzuldum.o gun boyunca ac olmasına ragmen agactan kalkıp catıya gelmedı.ertesı gun sabah baktıgımda yıne gelmemıstı ve ümidi kesmek uzereydım ki oglenleyın kus catıya geldı.kus bıtkın bır halde hastalıga yakalanmıstı gereklı bakımı yaptım.kus kendıne geldı.sorum su:bu kus daha oncelerı catıya rahatlıkla gelıp konabılıyordu acaba sımdı neden konamıyor?bu kusun esını 10 gun once kaybetmıstım su anda esı yok acaba esınden dolayı kaynaklanıyor olabılırmı?özellikle oyun kusunda deneyımlı arkadaslar cevaplarını yazarsa mutlu olurum.saygılar!!

Eşi ile alakası olsa hiç geri gelmezdi, Kuş Tüy döneminden çıkıyor veya sıka girmiştir. Kuşu uçura uçura açabilirsin. Senin çatın diğer çatılardan aşağıda kalıyorsa inememesi normal, böyle bir durum varsa, uzunca bir kalasın ucuna 40-50 cm lik bir tahta çakıp dikersen kuş inmeye çalışıp inemediğinde o kalasın ucundaki tahtaya iner, sonrasında çatına iner, diğer türlü sıktan (çok taklalı dengesiz dönem) çıkana kadar bu durumu tekrarlayabilir. Son çare olarak kuşun kuyruklarını makaslaman veya çekmen de işe yarar ama bu sefer de kuşun takla düzeni bozulduğundan kuyruklar yerine geldiği zaman da eskisi gibi bol takla atmayabilir veya uçmayabilir.

Bina ile alakası yok cunku etraftakı en uzun bına bızımkısı fakat söyledıgın gıbı tuyden cıkmanın etkısı olabılır o zaman.verdıgın degerlı bılgıler ıcın tesekkur ederım mesut kardes saygılar...

bence kuşun eşi olmaması yarı yarıya etkisi var kuşlar genelde eşi nerdeyse oraya konmayı tercih edebiliyor bazı kuşlar böyle

birde kuşun cinsi ile alakalı bendede bir kuş vardı tarlaya indiremezdim 2 gün çatıda yatar 4 defa inmeyi deneyerek zor inerdi kuşu sattım. ama kuşu yerine kolay inen oyunlu bir kuşa eş yaparsan yavruları biraz daha açar

damızlık olarak besle veya eşe vur öyle uçurmayı dene bunlar benim görüşlerim eywallh (:

Haklısınız serkan bey tesekkur ederım bende aynen öyle yapmayı dusunuyordum.hayırlı aksamlar saygılar.

kuşu içerde yemlemeye başladıysan buda etken çatıda yemini suyunu verirsen ordan başka biyere atcağını sanmıyom çatıda yemini suyunu verdiğin halde atıyosa kuşun kanında vardır atmayan kuş atmıyor hiçbiyere valla atacak kuşta ne yaparsan yap gidip atıyor biyerlere

aynı kus maalesef 3 gundur yıne agaclarda.gunduz 2 3 kez catıya gelıp ınmeye calısıyor ama bır turlu olmuyor tam ınecekken fısekleyıp tekrar yukselıp gıdıyor.ılk defa basıma boyle bır sey gelıyor gercekten kafayı yıyecegım 3 gundur stres topu oldum valla.ac susuz nereye kadar yasayacak bılemıyorum alcak bır yere ınse gıdıp alacagım ama hep agacın en tepe noktasına konuyor.arkadaslar ortalama bır guvercın ac susuz dısarıda kac gun yasayabılır? hayırlı bayramlar hayırlı aksamlar cümleten.

Arkadaslar kus geldı cok sukur.gunlerdır dısarıda olmaktan baya bır bıtkın dusmus hasta gıbı fakat hemen vıtamın ve antıbıyotık takvıyesı yaptım sanırım duzelır bırkac gune.artık bu kusu ucurmamaya karar verdım damızlık olarak bakacagım.ınsallah altından gelen yavru oyun olarak degıl ama bu huy bakımından babasına cekmez xd hayırlı aksamlar.

Geri