CAYIRA İNDİRDİKLERİM VE İNECEK OLANLAR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tengelli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

tengelli

Gold Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kenan tengelli
Meslek
işçi
İlgi Alanı
DAHA YENİ HEPSİ BAKALIM SONUÇ NE OLACAK

Ekli dosyalar

Ekli dosyalar

• 1 (4).jpg
    1 (4).jpg
    618.7 KB · Görüntüleme: 1,741
  • 1 (5).webp
    1 (5).webp
    72.9 KB · Görüntüleme: 2,071
  • 1 (6).webp
    1 (6).webp
    36 KB · Görüntüleme: 2,061

Ekli dosyalar

• 1 (7).webp
    1 (7).webp
    43 KB · Görüntüleme: 2,068
  • 1 (8).webp
    1 (8).webp
    45.2 KB · Görüntüleme: 2,034
  • 1 (9).webp
    1 (9).webp
    25.2 KB · Görüntüleme: 2,061

Ekli dosyalar

• a (1).jpg
    a (1).jpg
    770.4 KB · Görüntüleme: 1,745
  • a (2).webp
    a (2).webp
    65.9 KB · Görüntüleme: 2,047
  • a (3).webp
    a (3).webp
    56.5 KB · Görüntüleme: 2,039

Ekli dosyalar

• a (4).webp
    a (4).webp
    62.7 KB · Görüntüleme: 2,087
  • a (5).jpg
    a (5).jpg
    691.8 KB · Görüntüleme: 1,796
  • a (6).webp
    a (6).webp
    62.8 KB · Görüntüleme: 2,019
AKLIMA GELMİŞGEN DUMANLI tunç_54 (TUNCAY) arkadaşımızın hediyesidir.

kenan kardeşim allah nazardan saklasın kuşlar hepsi güzel agız dadıyla uçurursun emeklerini allah zayi etmesin çayırda güzelmiş valla nediyeyım benimde nıyetim var böyle bir kümesle kuş uçurmaya en güzel günler seninle olsun saygılar saim usta

Kenan abi maşallah taklacılar muhteşem duruyor pek ilgilenmediğin bir ırk olsada kuşlara iyi bakmışsın....

Kenan Bey kuş uçurma alanınız mükemmel en çok istediğim 2 şeyden birisi boyle bir yer.
ikinciside sabahın korunden aksama kadar uçuracak zamanım olması.

iyide burda o kuşların güvenliğini nasıl sağlayacaksınz.
2. gün çalarlar ordan.

selamunaleykum
kenan kardes yavrularin masallahi var hepside guzel gorunuyor baslayan hangisi idi resimlerde varmi o
birde bildigimkadari ile sandigi hergun indirip cikariyorsun bayagi agir gozukuyor allah kolaylik versin
saygilarla ferhat

selamlar o canta hahif canta gini taşıma kayışı var omzuma alıp eve götürüyorum ev ordan 75 metre kadar uzak diğer malzemelerde kovada onuda taşıyorum :=) valla demir kümes yapsam ben oraya calarlar. bende böyle hırsız ceken bir yan var neden bilmem ondan demir kümes yapmadım ilerde yaparım belki. taşımayı tercih ediyorum o yandan.

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
kenan kardes yavrularin masallahi var hepside guzel gorunuyor baslayan hangisi idi resimlerde varmi o
birde bildigimkadari ile sandigi hergun indirip cikariyorsun bayagi agir gozukuyor allah kolaylik versin
saygilarla ferhat

selamlar abi söktüğüm 1 (9) jpg olan sabunidir 3 hafta daha emek istiyor.

pardon ben olayı cözememişim ya süper fikir.
taşıma olayı mükemmel.

ama kenan bey birde küçük gölgelik yap oraya çünkü sen bu işte iddialı ve inatcısın oynatacan yani kuş
izlemeye gelen çok olur birde termusta çay götürceksen ben bile gelmek isterim inşallah fırsatım olur yolum düşerse.

S.A Kenan bey..

Maasallah emeginize saglik güle güle besleyin kuslarinizi.Yeriniz tam oyun kusu icin biclmis kaftan,ins. istediginiz gibi ucurur egitimini verirsiniz.

Ferhat bey`e bende katiliyorum,oraya biraz ceki düzen verseniz göze hos gelcek sekilde yapsaniz hem kuslar icin hemde sizin icin daha da iyi olur diye düsünüyorum ama ginede kara sizin...

Size iyi seyirler dilerim...

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
pardon ben olayı cözememişim ya süper fikir.
taşıma olayı mükemmel.

ama kenan bey birde küçük gölgelik yap oraya çünkü sen bu işte iddialı ve inatcısın oynatacan yani kuş
izlemeye gelen çok olur birde termusta çay götürceksen ben bile gelmek isterim inşallah fırsatım olur yolum düşerse.

işallah beklerim cardak bile yapıcamda cayırda arkakısma içmeye gelenler oluyor biz cardak gibi gölgelik yapsak her akşam oraya gelirler gündüzde gölge diye birde sonra onlarla ugraşmayalım.

Tahir Kemal Bozoglu' Alıntı:
S.A Kenan bey..

Maasallah emeginize saglik güle güle besleyin kuslarinizi.Yeriniz tam oyun kusu icin biclmis kaftan,ins. istediginiz gibi ucurur egitimini verirsiniz.

Ferhat bey`e bende katiliyorum,oraya biraz ceki düzen verseniz göze hos gelcek sekilde yapsaniz hem kuslar icin hemde sizin icin daha da iyi olur diye düsünüyorum ama ginede kara sizin...

Size iyi seyirler dilerim...

selamlar tahir bey kardeşim ceki düzen derken anlamadım ferhat abinin iletilerde dediğinle ilgili bir yazı bulamadımda acarsan sevinirim ?

selamunaleykum
kenan tahir bey temmuzda turkiyeye geliyormus nasip olursa ikinci haftasi gibi bende ordayim insallah yolumuz dek gelirse cayini icmeye geliriz bizi guneste tutma dedi sanirim yavru guzelmis bugun nasildi?
saygilarla ferhat

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
kenan tahir bey temmuzda turkiyeye geliyormus nasip olursa ikinci haftasi gibi bende ordayim insallah yolumuz dek gelirse cayini icmeye geliriz bizi guneste tutma dedi sanirim yavru guzelmis bugun nasildi?
saygilarla ferhat

bu gün seferi 19 ucumu 30 dakika seferler nizamiye daha yakın ama hiç uzaktan kapama yok birde kuşların içinden kaldırdım havada ve başka damda patlamadı kalkış 4 yine inişte 4 taklalı hafifte kafa dikmeye başladı. ama baş mesafeleri hala kısa bazen uzatıyor. tamamen kafa kaldırdıgında net belli olucak sanırım sıtandart mesafemiz. 2 gün öncede 50 dakika uctu dün ucurmadım misafirlikteydim zaman artması gerekirken kısaldı bile.

birde tabiki yolu düşen bütün büyük küçük arkadaşları beklerim ama şuan sadece cayıma kahveme dostluguma gelirsiniz seyirlik ucum kuşum yok.

Şu konuşmana can kurban millet gibi şöyle uçar,şöyle kaçar diye sallamıyosun en azından sonra gidiyoruz e kardeş şahin aldı,hasta oldu,yumurtladı,çalındı,öldü dün gelseydin görürdün gibi inandırıcı olmayan yalanlar söylemiyorsun.

zaten kuş bahane önemli olan orda senle oturup çayımızı içerken 2 hoş beş muhabbet etmek.
hep söylüyorum tekrarlıcam bu kuşlar amaç olmasın araç olsun insanlar arasındaki bağı sağlamlaştıran.

ferro18' Alıntı:
selamunaleykum
saygilarla ferhat

tengelli' Alıntı:
selamlar tahir bey kardeşim ceki düzen derken anlamadım ferhat abinin iletilerde dediğinle ilgili bir yazı bulamadımda acarsan sevinirim ?

S.A Arkadaslar..

Öncelikle özür dilerim hem Ferhat Bey`den hemde Kenan Bey`den.Ömer kardesimin yazisini Ferhat Bey söyledi gibi aklimda kalmis yanlislikla onun ismini yazmisim bir aksaklik olmus.

Etraf`a vede gelenlere uygun bir yer olursa manasinda demek istemistim,hem göze hos gelir hemde kus icin avantaj sagliyacak unsur sayilabilir,umarim anlatabilmisimdir.
insaallah Ferhat bey,sizin gibi seviyeli insanlarla bir araya gelemeyi bizlerde isteriz,nasip olursa gelmeden ben buraya tel. nosu birakicam ins. o sekilde haberlesir,görüsürüz.

Herseyin gönlünüzce olmasi dileklerimle,saygilar...

Maasallah Kenan abi kuslarin cok saglikli gorunuyor , insallah umdugunu bulursun.Ucurma alanin mukemmel , insallah kuslarin oraya layik olurlar istedigin performansi sergilerler.Allah herseyi gonlunce versin.

merhaba,maaşallah kuşlarınızda yerinizde güzelmiş :tamam: ,bu kuşların arasında kaçan oyunlu kuşun kardeşi varmı acaba, herşey gönlünüzce olsun sizide tallacı yaptılarya :oley: ALLAH utandırmasın inşallah (bu taklacılar posta gibi değildir in diyince inmezlerde :haha: )

18 mayıstaki konunuzdaki kuştan bahsetmiştim( dirsek açan kuşun uçurulması) :slm:

Selamlar
BU NE MERAK maşallah çok güzel kuşlar çok güzel bir fikir inşallah muaffak olursunuz.Benim beslediğim bahçenin yanında böyle bir arazi var bende yeni yavruları şimdi burada kovalayacağım.Birde kaplama olan kuşlarınızı gördüm kuveyt kırması gibi eğer tahminim doğru ise çok dertli kuşlardır ama arazinin açık olması avantaj olabilir kolay gelsin.
saygılarımla...

göksal balcı' Alıntı:
merhaba,maaşallah kuşlarınızda yerinizde güzelmiş :tamam: ,bu kuşların arasında kaçan oyunlu kuşun kardeşi varmı acaba, herşey gönlünüzce olsun sizide tallacı yaptılarya :oley: ALLAH utandırmasın inşallah (bu taklacılar posta gibi değildir in diyince inmezlerde :haha: )

selamlar kaçan kuşun kardeşi yok arkadaştada bir kardeşi kaybolmuş fakat büyüyenlerden 1 tane daha vericek onların rengi silik sarı indeyince inmeyen havada kalır öyle pek huyum değil aman insin aman kaçmasın valla kendi bilir daha rahat yer bulursa güle güle gitsin :=)

mavigalaca76' Alıntı:
Selamlar
BU NE MERAK maşallah çok güzel kuşlar çok güzel bir fikir inşallah muaffak olursunuz.Benim beslediğim bahçenin yanında böyle bir arazi var bende yeni yavruları şimdi burada kovalayacağım.Birde kaplama olan kuşlarınızı gördüm kuveyt kırması gibi eğer tahminim doğru ise çok dertli kuşlardır ama arazinin açık olması avantaj olabilir kolay gelsin.
saygılarımla...

selamlar 1 (1) jpg yani baştan 3 resim bir tek o sarı kafa miski ve miro yavrusu diğerleri normal musul oan yok birde kara cakmaklı yavru risasi (saddam) ve ispirto kafadan cıkmadır.

Hadi bakalım Allah tamamına erdirsin diyelim Kenan bey, bu kadar emeğinizin mutlaka karşılığını almanızı ümit ediyorum ..
Yaptığınız fedakarlık her yiğidin harcı değil gerçekten .. Ancak bu işe gönül veren cefakar kuşçu dostlarımız çeker bu zahmeti. Yavrularda güzel gözüküyor, özellikle dumanlı dahada bir dikkatimi çekti ..
Bol şanslar başarılar dilerim size .. selamlar .ŞEREF

şeref' Alıntı:
Hadi bakalım Allah tamamına erdirsin diyelim Kenan bey, bu kadar emeğinizin mutlaka karşılığını almanızı ümit ediyorum ..
Yaptığınız fedakarlık her yiğidin harcı değil gerçekten .. Ancak bu işe gönül veren cefakar kuşçu dostlarımız çeker bu zahmeti. Yavrularda güzel gözüküyor, özellikle dumanlı dahada bir dikkatimi çekti ..
Bol şanslar başarılar dilerim size .. selamlar .ŞEREF

selamlar ben o dumaniyi tunç_54 ( tuncay ) arkadaşımızdan hediye aldım onun muabbetide cok farklı ben onun babasını begendim oda bakıcım dedi olsun sen yavrusu varsa ver dedim :=) olur dedi bende ta izmite gittim aldım geldim valla 2 gün göte oturdu bu günki ucumuda iyiydi bencede cok kaliteli bir kuş cıkıcak.bakalım 2 ay sonra ne olur olmaz net belli olucak. resimden daha güzel ve dolgun yapılı iyi bir yavru .

Merhaba;

Biz de sizin yaptığınızın benzerini yapıyoruz. Ancak biraz farklı. Şöyleki biz uçuracağımız yere ufak bir çadır kuruyoruz ve o çadırın içinden sırayla yavruları çıkarıp uçuruyoruz. Gerçekten zor oluyor. Ama şartlar öyle gerektiriyor. İlla yerde uçuracağım diye düşününce böyle oldu. Biz yaklaşık 1,5 aydır bu şekilde uçuruyoruz. Ve 7-8 tane yavru söktük. Şimdi her birini tek uçuruyoruz. İnşallah iyi sonuçlar alırız.
Selamlar.

Şenol

Geri