Çekik makasli kanat.

Istanbul

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ogün Yagiz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
selam

sabah kümesi açtım akşam kapatmak için geldigimde kümeste beyaz bir bursa gördüm gelmiş girmiş kümese fakat kuşun kanatları yarım öyle bir yapmışlar ki hayvanı amaçlarını anlayamadım kuyrugunu ve kanadını makasa vurmuşlar cin gibi saglıklı kuş görünüyor fakat bazı kanatlarını çekmişler kanatlar gelirken makasa vurmuşlar kimisini sadece kesmişler şimdi kuş zar zor olsada uçuyor benim kümese kadar geldigine göre... kanatlarını bantlamaya kalksam görüyorum ki yeni yeni gelen daha kanlı makasa vurulmuş kanatlar var kimisi gelmişte makasa vurulmuş yani bant olayı kuşu norleminden daha fazla rahatsız edicek kanatların dengesizligi yüzünden acaba çeksem kanatlarını o kanlı kanatları filan bir sorun olur mu ne yapayım yardımcı olursanız sevinirim

mrb reis bence o makaslı olan kanatları cek ama hepsini aynı gun cekme yoksa hayvan pusar canı cok acır yarısını bi gun cek sonra geri kalanları cekersin bantlamaya gerek yok hiç bana gore

Tüyü dolmuş yani kanı kurumuş olgun kanatları birkaç gün aralıklı olarak çekebilirsiniz , böylelikle kuşun canını az acıtmış olursunuz .
Kanlı olan veda henüz olgunlaşmamış kanatları çekmenizi önermem ,hem kuş çok acıçeker hemde yerine gelen yeni tüyler sorunlu çıkabilir.
Sık aralıklarla yolunan tüylerin kökünde deferme ler oluşur ve yeni tüy bozuk çıkar.
Yani zayıf tüy , deseni hasarlı tüy vs kusurlu tüyler çıkar.
Zaten kendisi gelen bir hayvancık, çok rahatsız etmez isenin birkaç güne kümesinize alışacaktır, ileride kuş kendini toparlayınca sıra ile o kesik ve sorunlu tüyleri alırsınız kuşunuz için böylesi daha iyi. selamlar.ŞEREF

Kuşa yazık olur.Yani canı çok acır.Sen en iyisi kuşun kaçmasından korkuyosan dışarıya çıkarma o kendisi kanatlarını yenileyecektir.Zaten senin için çok zor bişey olmayacaktır.Bir kolide evde dursa yine yeter...

saygılar...

kuş hoşuna gittiyse eşe vur zaten gitmez yok daha iyisi var dersen hediye et gitsin , yabancı kuşu ayır dezenfekte et kendi iyiliğin için :slm:

kardes kusun kanlı feklerini sakın cekme aslında otekılerıde cekme kus kendı atsın ayrıca kus senın orayı sectıgıne gore bıde otuyosa ese vur gıtn o hıcbıryere gıtmez kanatlarını vakıtsız cekersen yazık edersın kanat yapısı bozuluo kısmen de olsa saygılarımla

Sertaç KURT (ist/yenibosna)

İçi kan dolu yaş teleklere ellemek veya çekmek doğru değil, bana kalırsa kuşun kanadını çekmek doğru değil aslında. Eğer sabırlıysan herşeyi doğal seyrine bırakman doğrusu, kuşu beslemey değer bulmuyosan başka bir meraklı arkadaşa verebilirsin. Kendi gelen kuşun kaçacağınıda hiç sanmıyorum, sabırlı davranmak bu işin gereklerindendir...

Kesilmiş kanat kaç günde uzar kesilmiş kanat çekilirdi?

Geri