cesur kargalar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan beyzade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

beyzade

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Engin ÇAVUŞ
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
selam arkadaşlar hepimizin illallah dediği yırtıcılara yeni bir çözüm buldum.geçen gün kuşları uçururken kerkenez geldi hemen kuşları indirdim arkasından 1 çift karga geldi kerkeneze altlı üstlü dala dala uzaklaştırdılar sonra kargaların evin biraz uzağındaki çamlıkta yuvaları olduğunu gördüm artık kargalar çatıya konunca kaldımıyrum hatta onlar uçmaya başlayınca kuşları uçurıyorum.kerkenez bu

Ekli dosyalar

• 1217203227Falco-naumanni.jpg
    1217203227Falco-naumanni.jpg
    24.5 KB · Görüntüleme: 1,806
ATMACA deil mi bu?
Ayrıca bende gördüm ama sanki karga kovalıyo gibi deilde beraber avlanmak istiyo ama atmaca bunu istemiyo gibi bir görüntüydü...

saygılar...

atmaca daha iri olur kerkenez daha çok cırcır böceği gibi iri böceklerle beslenir ama kışın bulamayınca kuşlara dalıyo şehir ortamınada çok iyi uyum sağlamış bir yırtıcıdır.

Ekli dosyalar

• 030AB09A03008659.jpg
    030AB09A03008659.jpg
    14.1 KB · Görüntüleme: 2,117
  • Falco tinnunculus M 57.JPG
    Falco tinnunculus M 57.JPG
    44.4 KB · Görüntüleme: 1,916
  • hayvan.jpg
    hayvan.jpg
    31.9 KB · Görüntüleme: 2,263
Kargalara fazla güvenme benim kuşlarımı az kovalamadılar...

atmacalara doğal çözüm bu kargalar zaten de gerekli olduklarında ortada olmuyorlar gerçi şuana kadar hiç karganın atmaca yediğini görmedim ama her gördüğünde peşine düşer,kovalar,vurur

bugün yine aynı olay oldu kerkenezler eşli uçarken 3 tane karga altlı üstlü dala dala uzaklaştırdılar.en yakın zamanda videolarını koycam.

arkadaşlar bizim oturduğumuz yerde bişiye şahit oldum..
balkonda oturuyoruz hemen yan ağaçtada ağaçkakanın yuvası var. karga girmeye çalıştı ağaçkakanlar bi toplandılar. kargaya vura vura karga kan içinde kaldı zor kurtuldu. belli bir mesafeye kadar hiç peşini bırakmadılar..

Bizim aprtmanın çatı aralarında serçe yuvaları güvercinler oraya kondugunu 200 300m uzaga kovalıyo güvercini

benimde bir kuşumu kurtardı kargalar meyerse birgün önce onun yavrusunuda yemiş şerefsiz atmaca komşular görmüşler şimdi ölesiye kovalıyolar

öncelikle s.a aleyküm arkadaşlar bencede kargalar böyle işlerde çok yeteneli yırtıcıları kovalamakta hele gene yavruları varken dahada bi yırtıcılara karşı kızgın o yüzden kargaları kovalamayalım

merhaba arkadaşlar benim bildiğim hiçbir yırtıcı kargalarla baş edemez bunun nedeni kargaların güçlü kuşlar oluşu değil, bunun nedeni bir karganın kavga eden başka bişr karganın yardımına anında yetişmesidir yani hiçbir yırtıcı kuş(kartallar dağil) onlarca karganın arasına dalmaz...

gölge' Alıntı:
merhaba arkadaşlar benim bildiğim hiçbir yırtıcı kargalarla baş edemez bunun nedeni kargaların güçlü kuşlar oluşu değil, bunun nedeni bir karganın kavga eden başka bişr karganın yardımına anında yetişmesidir yani hiçbir yırtıcı kuş(kartallar dağil) onlarca karganın arasına dalmaz...

Aynen öyle Gölge...

yaa burakın su kargalara guvenmeyı ıkı gunonce 4 tane guvercınımın kafasını koparttı...terasta beslıyorum dıerlrı kacıp kurtulanlarda hala yuvaya donmedıler korkudan..
bundan ıkı ay once karsı komsumun 10 taneden fazla gguvercınıne aynı seyı yaptılar :(

Geri